AMD: búcsúzik a Socket 939
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Eseleg elképzelhetõ, hogy a DDR2 és DDR3 vezérlése valamennyire lábkompatibilis, legalábbis olyan szinten, hogy mindkettõköz ugyanazok a vezérlõvonalak (lábak) kellenek, csak mondjuk azok protokollja/idõzítése tér el némileg.
Na mindegy, szóval akkor a korábbi hírekkel ellentétben külön lesz olyan, hogy AM2+, és ez lesz félig-meddig kompatibilis az AM2-vel, és késõbb jön csak az AM3.
Szerintem teljesen korrekt manapsag a sztechnikaban sot..., hogy 3 evet kibirjon egy foglalat.
Valthattam volna Core 2 Duora is, megtehettem volna, de teljesen feleslegesnek lattam a plusz befektetest, hiszen 1,5 ev mulva azt is cserelnem kellene valoszinuleg uj lapra a Kenstfield miatt. (vannak most is hozza lapok, de szvsz teljesen kiforratlanok)
En ugy gondoltam a DDR2-es dolgokat atugrom.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Megszokhattad volna már, hogy ilyenre kár számítani. Még ha a foglalat kompatibilis is, csomó új technológia jelenik meg, ami miatt úgyis új lapot kell venni. Alaplap+CPU+RAM majdnem mindíg együtt cserélendõ. Ha sûrûn akarod cserélgetni, add el a régit.
"Tudom lehet majd venni használtan, de nekem az nem alternatíva, ha nincs rá gari."
Procinál nem létkérdés a gari. Gyakorlatilag a legmegbízhatóbb része a gépnek. Leginkább a lesarkazás (Socket A), és a túlhajtás (ma már ez sem) veszélyes rá, de ezekre meg úgyse érvényes a gari.
Marmint a 45 nano.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Ez nem tokozás, még csak nem is lábkiosztás, hanem maga a foglalat. Elvileg az AM2, AM2+ és az AM3 lábügyileg azonos, de az AM3 a DDR3 miatt tutira más lábkiosztású fizikailag. Azt hiszem. Az AM2+ infó meg nemhivatalos, a K8L-bõl a DDR2-es verziók belemennek elvileg AM2-be.
Na persze Intel oldalon is jön ám DDR3, új chipset meg hozzá új alaplap.
Forza.
a másfél éves inteledbe mit tudsz jövõre beletenni? semmit ... hiszen p4 már egyáltalán nem lesz, a p4-dualmagosok forrófejûek és lassuak.
akkor melyikkel jártál jobban? nincs értelme durcáskodni, mindkét cég genny, felesleges magadat elvek mentén szivatni a számitástechnikában :(
Forza.
Pontosan az eddigi megbízható AMD infók alapján vásároltam annó. Prémium kategóriás SLI lapot, arra alapozva, hogyha a 939 foglalatot támogatják úgy 3-4 évig, akkor kis lépesekkel, viszonylag kis ráköltéssel lehet procit cserélni még pár évig. Az SLI annyival nem volt drágább, hogy erre a tartalékra ne áldozzak. Mivel akkor még nem volt AM2, az nem lehetett cél. Azzal hogy megszünik a 939, és az X2-t is AM2-re terelik, iit is becsukódnak a kapuk. Tudom lehet majd venni használtan, de nekem az nem alternatíva, ha nincs rá gari.
(Manapság már nem érdemes olyan cuccot venni amire csak 1 évet adnak, tapasztalat, hogy e termékek nagy százalékban éppem csak túlélik a garanciát :( )
Marpedig lefele lehet allitani a szorzot, tehat eppen ezert a szorzoallitasi lehetoseg nem fix.
De nem vitatkozom veled tovabb, mert nincs ertelme.
Jó, talán olyanoknál megértem, akik 2 havonta procit akarnak cserélni, de ebay-en akár csodákra is lelhetsz :)
én felnézek a netre, megnézem a kedvenc gyártóim akkori legújabb termékeit, hozzávaló procikat, memóriát, számolgatok, aztán elballagok a boltba és megveszem, kerüljön amibe kerül, 1-2 évig úgysem kívánok hozzányúlni.
Aki meg sír 100 ropiért 1-2 évente, az ne akarjon felsõbb kategóriás gépet.
Tudniillik ez az hw ipar már csak ilyen, egyik nap még új, következõ nap már nagyon nem :)
Nekem is most jön el sajna a váltás, jó kis msi-3k+(754) megy a páromnak :P
Ex UT-s, ex BF\'42-es, ex WoW-os Most Lotros, UT3 as. A64x2 6k+, 4Gb Geil DDR2, 1Tb Hdd, HiS HD2900XT, GA M56S-S3
"Abit KN9 (nForce4) + Athlon 64 X2 4000+ konfig
FSB órajele = 270 MHz (2700 MHz)"
Na nem azért, mintha ez így helyes lenne, csak azért, hogy még a PH-s fiúk is képesek ilyen "halatmas szakmaiatlanságra", hogy az alap-órajelet FSB-nek nevezik Athlon64-nél is. Ezek utána talán kiszedhetnéd az aláírásodból, amit írtam (fõleg hogy már jóval elõtte leírtam, hogy az alap-órajelre utalok vele), vagy tedd be a fenti sorokat is, fLeSs neve alatt...
azt a jegyzettömb is támogatja<#hehe>#hehe><#hehe>#hehe><#hehe>#hehe><#taps>#taps>
nincs, nem is lesz...
Na ezzel kapcsolatban ajánlom elolvasásra a mostani PH-s proci-tesztet. Idézek a végkövetkeztetésbõl:
"Mit is mondhatnánk? Az eredmények önmagukért beszélnek, a Core 2-es rendszer gyakorlatilag megalázta a másik kettõt; ha alapórajelen nem is minden esetben, tuningolva kétség sem férhet az E6300 erejéhez. Mindennek viszont ára van. Ha a processzorokat nézzük, akkor az E6300 a legolcsóbb Core 2-es, márpedig a másik két processzorcsaládban vannak olcsóbb modellek is, így pénzt spórolhatunk meg a Core 2-eshez képest. A memória kérdése is érdekes: míg egy Core 2-es tuningjához elkel a jó RAM, addig az X2-höz vagy Pentium D-hez nem feltétlenül. Ez azért van így, mert a Core 2-es alaplapokban a memória órajelét éppen addig lehet visszaskálázni, amekkora éppen az FSB-órajele (ezt beszorozva 2-vel kapjuk meg a DDR2-es órajelet), márpedig ha 400 MHz-re húzzuk a Core 2-t, akkor 400 MHz-et bíró (DDR2-800), ha 450 MHz-re húzzuk, akkor 450 MHz-et (DDR2-900) bíró (és így tovább) memóriára van szükségünk, ami sajnos nem olcsó. És akkor még itt van az alaplap is, ami talán még a memóriánál is nagyobb dilemmába kergeti a felhasználókat, ugyanis az "olcsó", 40-45 000 forint körüli Core 2-es lapok felszereltsége épphogy vetekszik a 25 000 forintos AMD processzorok alá betehetõ lapokéval. Mindez miért? Mert egy új platformról van szó, és mert az Intel chipsetek mindig is drágán kellették magukat.
Így tehát máris más a leányzó fekvése. <...> Az Athlon 64 X2-esek nagy szerencséje, hogy a hozzájuk való alaplapok nagyon olcsóak, ráadásul ezeknek a processzoroknak nem túl lényeges, hogy a memória 667 vagy 800 MHz-en jár-e, így ezen is spórolhatunk. Összességében még a végén kiderül, hogy a Core 2 nem is olyan vonzó alternatíva... Úgy gondoljuk, hogy a Core 2 Duo azok számára lehet vonzó megoldás, akiknek a minél magasabb teljesítmény fontosabb az árnál, mert a Core 2 Duo azonos órajelen gyorsabb, mint az Athlon 64 X2, de ha az összképet nézzük, akkor egy Core 2-es rendszer ára kb. megegyezik egy ugyanolyan gyors X2-essel szerelt rendszerével. Összegezve: a gyártók gondoskodtak róla, hogy ne legyen könnyû vagy egyértelmû a választás... Extra olcsón Pentium D 805-öt, kicsit drágábban X2 3800+/4000+-t, még drágábban pedig Core 2 Duo E6300/E6400-et ajánlunk az éppen kétmagos rendszerre váltó felhasználók számára.
És akkor csak most jönnek a 65nm-es Athlonok, amik újra elég jók lesznek teljesítmény/fogyasztás arányban, és vélhetõen magasabb órajeleket is bírnak majd. Utána meg jön a K8L.
Vesztek bele egy ketmagos procit es meg 1,5 evig kihuzzatok vele, max. VGAt kell cserelni benne.
Annyivel nem lesznek gyorsabbak meg a kovetkezo cfg-k, hogy lekelljen cserelni annak aki 939es lapot vett.
Addigra pedig amig letelik a 1,5 ev az AM2 es a Inteles lapokat is le kell cserelni, szoval tullihegett kerdes ez.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Nem baj, occsó volt, 25-bõl meg volt a proci is!;)
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minõség 1989 óta.
Az AMD 939-s igéretei miatt váltottam 1 éve én is, de úgy néz ki a következõ váltásom nem fogja õket érinteni, ezt meg én igérem. <#bee1>#bee1>
Tudom, ki nem sz....
En gyorsan beszerzek meg egy 3800-as x2-ot amig nem lesz belole hiany ...
ha meg nem, akkor cserélsz alaplapot is, nagy ügy
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Ebbõl nekem úgy tûnik, hogy az s.754 is max. egy hónappal húzza tovább. Azaz megint egy kicsit bulvárosra sikerült ez a cikk is.
Hm, hol van a korábbi ismertetõje a DDR3 1333-nak? (A jelen cikkben említett 1333-mas FSB egy másik dolog.)
feketepont az amdnek.
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Egyébként meg tõlem akár az egész 754 és 939 széria már most eltûnhet a boltokból is. A teljesítményük kezd elavulni a többmegymagos procikkal szemben.
Nameg nem kell aggódnod, mert úgysem fog mindenhonnan eltûnni, csak legfeljebb 2* annyiba fog kerülni, mint pl AM2-re ugyanaz a teljesítmény...
Sebaj én pl már nem játékra használom a gépem, és beszereztem egy eléggé erõs laptopot 2ghz-es centrino-t 1 giga rammal. Már gondolkozom rajta, hogy fölösleges az asztali gép, játékra úgysincs idõm, minden másra meg elég a laptop. :(
púúúúú