166
-
Praetor #86 Bármilyen konzol megjelenése után 1 évvel a pc már alázza a konzolt. Ebbe jobb belenyugodni. Főleg, hogy a konzol is pc, csak előre meghatározott alkatrészekből áll (gondolok itt az új konzolokra).
A pc előtt még fényes jövő áll, nem kell temetni. -
juzosch #85 Kulcsszó a 2006. Épp ezért nem érdekel a statisztika. -
juzosch #84 Még 1 max két évig alázzák, aztán a pc alázza a konzolt. Aztán megint fordítva. Ez mindig így volt, és mindig is így lesz, amíg a konzol a pc-re építkezik.
Ráadásul sokan nem vesznek + egy konzolt, hogy játszhassanak. Szóval igencsak él.
A konzol hamarabb meg fog halni, mint a pc, hidd csak el.
Munkaállomásként pedik még véletlenül sem szenved, sőt. Még csak alternatívája sincs. De még ötletszinten sem, amivel közel, vagy középtávon meg lehetne szorongatni.
-
#83 2006-os adat szerint a magyarországi háztartások 58%-ban van számítógép. Egy átlagos háztartás itthon 3 fős. Ugyanit másik adat szerint a lakosság 80%-ra jut mobiltelefon. -
#82 Ha másér nem is, játék miatt nem fogják lecserélni a gépüket a "nagy gamerek" telefonra -
#81 Játékra má halott, az uj konzolok már agyonalázzák, munkaállomásként egy darabig elszenved még. -
juzosch #80 Ma igen. De alapvetően mindenkinek 1 telefonja van. Elvetemülteknek lehet több, meg csóróknak 0, de azok csak kivételek.
Számítógépek száma ezzel szemben teljesen kötetlen, és gyorsan nő. Hamarabb lesz mindnkinek pc-je, minthogy leváltsa a mobiltelefon.
De mobil eszköz ezeken kívül még nagyon sok minden lehet, aminek köze nincs a telefonokhoz. -
#79 Nézd, relatív, hogy mi a mobiltelefon. Pl. egy N5110-es számológép is. Egy N6230-as meg zenelejátszó is, egy N6230i USB memória is, egy N9500-on meg szöveget is szerkeszthetsz. És papíron mindegyik mobiltelefon.
Azért nem automatikus, hogy kizárólag egy telefonja van mindenkinek. Másrészről nem mindenki dolgozik számítógéppel, elég ha például az iskolákra, diákokra, meg tanárokra gondolok. Ott se jut mindenkire számítva egy gép, és így együtt Magyarország lakosságának 20-25%-át jelentik. És még akad más hasonló foglalkozás szép számmal, egészen biztosan. (pl. lakatos, kőműves, kukás, kertész, stb.) -
csimmasz #78 De LOL ez a csimmasz hogy benézte az uj gombokat,igen,persze mikloss a faszagyerek életébe nem nézett be semmit,külömbenis olyan cool dolog manalság LOL-ozni olyan trendi! -
csimmasz #77 Erről beszélek valamire rá kell dugnod az energia miatt,akkor már egyszerűbb a szinkronizálás akár wirelessel,és nem kell akkora számítási teljesítmény a telóba,stb,stb.
De most marhaságról vitázunk,kitudja a felhasználóknak mi a jobb mindenkinek más.
De a lényeg minek egy erögép telóba ha csak otthon tv-re stb-re csatlakoztatva kell a power,akkor egyszerűbb kissebb tljesítményű telo és fix set top box amihez kényelmes bill egér stb van és egy gombnyomásra átkerül minden adat a telóról és vissza.
Persze nem vagyok látnok,és ami nekem logikus nem biztos hogy mindenkinek az,tehát ez az én véleményem és nem több. -
juzosch #76 A mobiltelefon egy a mobil eszközök sokaságában.
Mobiltelefon pedig mindig is csak egy lesz az embereknek, miíg pc-je szintén mindenkinek van, + céges pc-k, szerverparkok stb. Tehát pc mindig is több lesz. -
#75 Ssssz. Hát szerintem a mobiltelefont meg mobileszközt pláne a jövőben egyre nehezebb lesz majd szétválasztani. -
#74 de lol vagy magaddal beszélgettél tök király!!! még ilyet se láttam fórumon :D :D :D -
juzosch #73 Mobil eszköz és mobiltelefon az két különböző dolog. telefonja mindenkinek 1 van, de mobil eszköz akármennyi.
Az oprendszer meg arra való, hogy a hardvert összekösse a szoftverrel. Tehát a te hardveredet az akárhol levő szofttverrel. Tehát te ugyanúgy nem fogod tudni, hogy mi fut a távoli rendszeren, mint most, ugyanúgy az lesz a számodra a döntő, hogy a te gépeden mi van. -
#72 Nem feltétlen kell rádugnod a hálózatra. Elég ha az eszköz amihez csatlakozik (pl. monitor) rá van dugva, és nyomja neki ugyanazon a kábelen az áramot. A monitort vagy nyomtatót meg általában az emberek nem hurcolják magukkal. -
csimmasz #71 Az optikáról meg annyit hogy amcsiban nagyon bekeményítettek ezen a téren,japán meg hongkong már messze jár,európa is készülődik,a hardwer része pedíg ép most jutott túl komoly előrelépésen
De még mindíg a jövőről beszélünk mint a hír,ráadásul a nyugatról nem MO-ról.
Szóval a sávszél megvan ráadásul nyomul az ip-tv innen,meg csak egy lépés a set top box integrálása a tv-k be,ami nem csak az ip adásokat képes kezelni,hanem böngészőt is tartalmaz amivel mindent elérsz a neten. -
juzosch #70 Na az nem hülyeség. Bár már nagyon régen kitalálták, elég lassan terjed.
Könnyen lehet, hogy ez az ötlet be fog halni. Na nem teljesen, sokat utazóknak, sok gépet használóknak jól jöhet.
A fő ok lehet, hogy az emberek szeretik maguknál tartani a fontos dolgaikat, és bizalmatlanok a nettel szemben.
Másik ok, hogy sokkal jobban konfigurálható, testre szabható egy hagyományos pc. Ma pl elég kötött az egész netes desktop dolog. Ráadásul az óriási adatforgalmú programokkal nem tudom mi lesz, mint a játékok, 3d-s tervezők. De ezen problémák nem a megoldhatatlanok közé tartoznak, de könnyen lehet, hogy nem fogják tudni megoldani őket és hamarabb hal el az 5let, jön helyette más. -
#69 "Ezt már ma is megteheted ezért kár pc-t venni,aki pct vesz az mást is szeretne csinálni tehát ez nem fog megváltozni." - Ez azért nem egészen így van. Van egy bizonyos ragaszkodás az emberekben, hogy amit 3 meg 5 vagy még több éve használ, meg tanulta is, ahhoz ragaszkodik. Meg a legújabb technológia általában drága sokaknak (pl. egy Nokia Communicator is), és bizonytalan nem szívesen áldoznak nagy összeget. A PC meg ma már nem egy bizonytalan dolog. -
#68 Persze, de könnyen lehet, hogy idővel többet használjuk a mobil eszközt, mint a "nagy" számítógépet. És jó eséllyel darabszámban már ma is a mobil eszköz vezet.
Egyébként, pl. a mobileszköz jó lehetne dvd-t, cd-t írni, zenét hallgatni is. Csak ki kell alakítani hozzá a hátteret. Ha minden nyomtatón lesz foglalat pl. a mobileszköz számára, onnantól már könnyen lehet pénztárgépet is csinálni belőle. Ha a hifitornyok is befogadják majd a mobileszközt egyetlen pillanat alatt, akkor hamar lehet a központja, vezérlője, hallgathatsz zenét vagy épp segítségével másolhatsz cédét, dvdt. (egyikhez se kell nagy képernyő) Könnyen lehet, hogy a mobileszköz egyszer eljut oda, hogy mindenhova viszed, bármire rácsatlakoztathatod és magától felismeri, hogy mire használhatod adott helyzetben. Ha pl. nyomtatóra csatlakoztatod, akkor a nyomtathatod a rajta lévő fájlokat, ha cédé-dvd lejátszóra-íróra, akkor ezeket tudod lejátszani vagy másolni, ha monitorra meg billentyüzetre meg egérre csatlakoztatod, akkor meg PC-ként funkcionál, ha másik mobileszközzel kötöd össze, akkor meg azzal működik együtt, stb. Minél több funkciót és nagyobb kijelzőt tudnak picire összezsúfolni, (pl. széthathatjó kijelző, de már igaz más célra, de van felcsavarható is) annál többször kaphat majd szerepet a mobil.
Ami meg az asztali pécét illeti. El tudom képzelni azt, hogy egyszer akár minden szoftvert a hálózaton keresztül hívjon meg a felhasználó. (nem kötelezően, hanem lehetőségként) A távoli gépen egy MAC futtattja a Photoshopot, egy másikon egy Win a Wordot, megint másikon egy Linux valamit, de neked a hálón keresztül simán lekezeli mindegyiket együtt a rendszer, amit a ROM tartalmaz. És te nem is látnád, hogy az egyes programok alatt más OS fut, maximum a kezelőfelület eltérésein. Ugyanígy a játék is. És gyakorlatilag mikor megvásárolnál egy softwaret, akkor a jogot vennéd meg a használatra. Tehát fizikailag nem is kapnál semmit, csak mondjuk egy felhasználónevet meg egy jelszót.
Vagy épp az is lehet, hogy ami most jött be, ezek a netes softwarek. Hogy lesznek Office-ok, meg minden nyavaja és gyakorlatilag böngészőfelületen keresztül (amit tegyük fel, hogy egyszer ROM-ba tesznek) megcsinálhatsz majd mindent, amit napi szinten leginkább szoktak. És onnantól kezdve megint mindegy lesz, hogy milyen oprendszert használsz, mert minden gép ugyanazokat a softwareket használhatná. -
csimmasz #67
Egyébként amire te gondolsz az az intelligens otthon és már létezik,de szerintem inkább célhardwer,mégha pc alapja is van.
Legalábbis nem lenne jo ha netről össze lehetne virusozni a fűtést,klímát,hűtőt,stb.
Én arra a tendenciára gondolok amit a google is csinál mostanság,hogy online word,exel,stb"amihez egy set top box kell majd amit integrálnak a tv-k be mint most a digitális vevőket.
-
Indigo #66 Nem kell beszarni, csak reflektorfénybe akart kerülni egy napra :) Ma már bevett szokás baromságokat mondani, csak kerüljünk be a napi hírekbe... -
#65 írhatom ide hogy a jó kurv@ annyát a symbiannak! Bilibe lóg a keze, csak szeretné. -
csimmasz #64 Ez az uj dizájn basszus mindig rossznak küldöm a választ,bocsi! -
juzosch #63 Jól látom, hogy magaddal beszélgetsz?:) -
juzosch #62 Pontosan.
Bár sztem nem a pc költözik a tv-be, hanem fordítva. Lesz egy központi pc, és ahhoz fog csatlakozni a háztartás. A saját monitorod/billenytűzeted, a tv, a hűtő, a telefon és a mobilod, mint egy mobil elérési pont (+ még sokminden más). És a többmagos procik felnőttkorba lépésével erre elég is lesz egy pc. -
Indigo #61 Értem, akkor félreértettelek, mert "nagy számítógép"-ről beszéltél :) -
csimmasz #60 Teljesen igazad van de nem erröl volt szóhogy milyen tuti dolgokat tudnak majd az uj telok hanem a pc-t kiszorítja.
Bizonyára lessz olyan terület ahol a telok teret nyernek a pc-vel szemben de az hogy megfolytja a pc-t az marhaság.
A pc átalakul,ez biztos és nem a telokba költözik hanem a tv-k be majd meglátjátok.
Meg már neharagudj de meddíg birja az okos telod most az aksival és meddíg bírná tízszer ekkora teljesítménnyel?
Ha rákell dugnod a hálózatra akkor meg mivel egyszerűbb mint egy 10 mp-es szinkronizálás a pc-del?
A kettő tökéletesen kiegészíti egymást de nemhiszem hogy bármelyik is kiváltaná a másikat. -
juzosch #59 A laptop az majdnem ugyanaz, mint a pc. Itt a mobilokról/pda-król van szó, ami elfér a zsebben, és mindig nálad lehet.
Egyébként én is laptopot szeretnék, de otthon azt is ugyanúgy rádugnám a 21 colos LCD-re, meg a rendes billentyűzetre, mert 1000x kényelmesebb. És akkor ugyanott vagyunk. -
Indigo #58 "Mindig" nem, legfeljebb még egy darabig. Nekem sem sokáig lesz már asztali gépem, eladom TFT-stől együtt, és veszek egy fasza kis laptopot. Mert nekem az sokkal praktikusabb. És ahogy elnézem, egyre inkább ez a tendencia... -
juzosch #57 Most is optika van mindenhol.
Ha arra gondolsz, hogy minden előfizető saját optikát kapjon az viszont még igencsak messze van. -
juzosch #56 Nem mondtam, hogy a mobil eszközök eltűnnénk. De a mobil eszközök mindigis csak mobil eszközök maradnak. Otthon mindig ott lesz a nagy számítógép, ami többet tud, nagyobb és szebb a képe. -
#55 De például egy építkezésen előny, ha nem kell elmenni az irodába, egy rendőrnek előny, ha a zsebéből kapja elő a számítógépet (ilyet már láttam, simán lekért azon keresztül mindent ami kellett neki, valami HP volt, és mindegyiknél volt), és egy sor más foglalkozásban is előny, ha a gép hordozható. És minél többet nyújt a hordozható gép, annál kevésbé fog számítani az asztali gép előnye.
Pl. simán lehetne, hogy az USB portos telók nyomtatni tudjanak, stb. (még ha esetleg olvasni és szerkeszteni nem is tudnák azt a fájlt) Millió egy dolgot ki lehetne emelni és át lehetne tenni mobilra is, ami esetleg a képernyőtől független. -
csimmasz #54 lehet rossznak ment a válasz,most nincs kedvem utánna nézni.
Igen valaki irta hogy a nem optika de itt nem máról hanem a jövőről szól,amikor az optika de legalábbis ADSL2 lessz szinte mindenhol.
Most ne magyar országból induljatok ki.
"Igen, de nagyon sok ember nem használja ki ezt a "mindent". Sokan nem játszanak a gépükkel, nem videoeditálnak és így sokkal kissebb teljesítmény is elég. Ha a doksikat (legyen az akár kép, akár szöveg, akármi) is inkább csak olvassák, mint írják, és nem helyhez kötve végzik a munkájukat, akkor a hagyományos asztali pécé előnyei hirtelen nagyot esnek"
Ezt már ma is megteheted ezért kár pc-t venni,aki pct vesz az mást is szeretne csinálni tehát ez nem fog megváltozni. -
juzosch #53 Hasonló feladatoknál a méret a lényeg. Minél nagyobb, annál kényelmesebb. És asztali rendszer mindig is jobb lesz, mint a hordozható. -
#52 Persze, azok is ott vannak. De már az se a klasszikus asztali pécé. Megaztán mobil is sokfajta van. A Nokia Communicatorai-val pl. egy-egy doksit olvasni nem annyira vészes már. De az is lehet, hogy egyszer majd lesz olyan, amit szétnyitod, és mindkét oldal egy képernyő lesz belül, mint anno pl. a kvarcjátékoknál volt. És egy akkora képernyő már nem is lenne olyan nagyon vészes, amíg csak olvasol doksit vagy böngészel, vagy mailozol. Ha ez a képernyő érintőképernyő, akkor egy átlátszó hálóra tehetnének fölé mezőket, amik az egyes gombokat jelentik, és akkor egy gépelő módban gyakorlatilag az érintőképernyőn gépelnél.
Szóval lesz itt még valószínűleg sok minden, amit nem is látunk előre. -
dez #51 válik -
dez #50 Azért érdekes lesz, ha olcsóbbakká válnak majd a ma is kapható szembevetítős szemüvegek (alapból 2D, de 3D-s is van). Azokkal akár mozivászon méretűnek is lehet látni a képet, ami még jobb, mint egy monitor...
De én sem hiszem, hogy majd pont az okostelefonok váltják le a PC-ket. Viszont a PC (vagy amivé válig addigra) majd szépen "felmásznak" az emberre, pl. a csuklóra. Majd lesz egy - levehető, és akár a kényelmesebb írás érdekében széthúzható - billentyűzet a tetején, a kijelzője meg a fent említett szemüveg lesz.
Én speciel únom, hogy egy helyben kell ülnöm órákon át. -
juzosch #49 Gyengébbek kedvéért a jövőbeni telefonokhoz hasonlítottam.
-
juzosch #48 Szerintem nem. És szerinted? -
juzosch #47 Nekik ott vannak az olcsóbb fajta laptopok.
Egy mobilon senki nem fog doksikat nézegetni, csak ha nagyon muszály. Még a 17+ colos monitor is kényelmetlen tud lenni.