166
-
dez #126 Ne a mai smartphone-ból indulj ki, engedd kicsit jobban szabadjára a fantáziád. (Tudom, tudom, a mai fiatalok fantáziája szegényesebb, mert mindent készen kapnak. Nem kell magadra venned, ezt csak úgy általánosságban írtam.) -
Lame #125 Meg egy hulyeseg a sok kozul.
Jok a smarphoneok, nekem is van. Azt viszont meg lergosszabb remalmoba se tudom elkezelni, hogy egy asztalhoz leulve a kis telcsimel szenvedjek a PC helyett. -
#124 A számítógépek sincsenek kihasználva nagyon sok esetben. A titkárnő munkafeladatit ugyanúgy megoldaná egy PI-esen a legtöbb esetben, mint ahogy ma a P4-eseken teszi. Nem lenne muszáj 3d gyorsítós videokártya, 5.1 csatornás hangkártya (mégha csak alaplapi is), meg RAID vezérlő az alaplapon. stb. A könyvelő programok is hasonlóak, és még egy sor más dolgot lehetne mondani. (Viszont a gyártó nem sokat spórolna, ha ezeket lehagyná, mert filléres dolgok ezek az alaplapra integrálva ma már.) Attól még, hogy, esetleg Mari néni, a takarító a smartphonjával majd csak telefonál, attól még lehet, hogy egyszer neki is (és mindenkinek a mobilja) a mai értelemben vett smartphone lesz. -
#123 "mi lenne, ha az egész gépet mindig hordoznánk?" - sokan használnak ma is notebookokat, és tendencia, hogy egyre többen -
juzosch #122 Na igen, és ez a szerver lesz a pc:) -
juzosch #121 A használatukról van szó, nem a technológiájáról. -
kanyecs #120 a lopásos dologra meglesz a megoldás, egyre inkább arra tendálunk, hogy az adatainkat szervereken tároljuk, azok tök biztonságban vannak a kis hordozható kütyünk valszeg pedig csak hardverből és "böngészőből" fog állni, így ha ellopják, max veszünk egy másikat. -
kanyecs #119 bocs, de a papír -> crt -> lcd evolúciós fejlődésről nem gondoltam hogy te a vékonyodásra gondolsz :) -
kanyecs #118 egy monitor képpontjainak sűrűsége 72dpi körül van, egy nyomtatott papírlapé minimum 300dpi.
szóval ilyen irányban is bőven van mit fejlődni amellett, hogy 3D-ben se sikerült még közel tökéletest se alkotni -
juzosch #117 Miért állna meg? Nem erről beszélek.
Régen a monitor elfoglalta az egész asztalt. Most kb az 5%-át. És mivel negatívba nem lehet átmenni, ez már max csak 0-ára csökkenthető.
Tehát már csak annyiban változik, hogy nem 5cent, hanem 0 lesz a vastagsága. A felbontás változása most itt lényegtelen. Egy 3d-s képernyőnek sincs túl sok funkciója, amikor aktákat olvasgatok/írok. -
juzosch #116 Na igen, a szórakoztatás részét soha az életben nem fogja kielégíteni egyik kis kütyü sem, max a buszon ideiglenesen. A nagy képernyőnek nem nagyon van alternatívája, és a lehető legnagyobb teljesítményre/tárkapacitásra van szükség.
Ugyan ez igaz a tervezési munkákra is (programozás, videovágás, 3d tervezés stb).
A munkahelyen a mostani pc tökéletes. Csak viszonlyag kisebb fejlesztésekre van szükség a nagyobb kényelem miatt. Itt a mobil életképtelen, mivel már most is gondot jelent, hogy a pendriveokkal mindent ellopnak, mi lenne, ha az egész gépet mindig hordoznánk?
És más terület azt hiszem nincs is, ahol használni lehetne. Ezek közül 1-2 helyre korlátozottan be lehet helyettesíteni egy smartphone-t, de alapvetően mindig is az utazó ember munkaeszköze marad. -
kanyecs #115 ugye ezt nem gondolod komolyan? :)
majd ha nem tudod eldönteni, hogy az elötted levő tárgyat a monitorodon nézed vagy tényleg ott van, akkor esetleg lehet ilyet mondani..
nem tudom miért gondolják egy csomóan azt, hogy a fejlődés megállt? -
juzosch #114 Hát nem is tudom. Az ember ugye dolgozik. És ezt, mióta a szellemi munka létezik, mindig is íróasztal előtt tesz. Először papíron, majd a CRT-monitoron, most pedig LCD-monitorral. Tehát max a megjelenés módja változik. És az LCD-t túlzottan nem lehet már űberelni. -
kanyecs #113 na, azt megnézem hogy ezt monjuk hogy oldják meg mobilban -
assdf #112 Azért az emberi tényezőt ne felejtsük el. Azért van sokkal több telefon, mert telefonálni mindenki tud, és mindenkinek van rá igénye. A takaritónő Mari néninek ugyanúgy igénye van rá, hogy esténként felhivja a tőle 60 kmre lakó lányát, mint az elfoglalt bizniszmennek hogy meg tudja beszélni a holnapi tárgyalás részleteit...
Ellenben Mari néni vszleg bekapcsolni sem tudná a számitógépet, igénye sincs, inkább nézi este a bköztet... És ez igaz a magyar társadalom nagyrészére, hogy mig a telefon alapfunkcióit szinte mindenki tudja kezelni, ráadásul konkrét célhardverként használja, addig szintén a magyar társadalom nagyrésze informatikai analfabéta. -
#111 Eléggé el van szállva a fickó. :)
Azért a legtöbb PC még ma is bőven a vállalati szegmensben fogy. Kiváncsi vagyok, hogy sokan a PC-s munkájukat miként végeznék okostelefonon. Nagyon jó, hogy egyre többet tudnak, de alapvetően más célra van. Elnézést, hogy ha már volt erről szó, de nincs időm végig olvasni a több mint 100 kommetet, de egyszerűen elképeszt néhány ember elképzelése. -
dez #110 Nos azt talán ki lehet mondani, hogy idővel jópár dologban kiváltja majd a smartphone (de addigra nem így fogják hívni) a PC-t, mivel elég sokat fog tudni, ami sokaknak valószínűleg elég is lesz, mégis elég olcsó lesz ahhoz, hogy sokkal elterjedtebb legyen, mint ma. -
lokko #109 az asztali PC techniaki kényszerűség, ha létezne mobil alternatívája elfogadható áron, akkor valóban háttérbe szorulna ... digitális papír, késöbb szemüvegbe építhető térhetású megjelenítő eszközök, még meg leszünk lepődve azon, hogy voltak olyan évek amikor egy órmótlan gépek előtt görnyedve pötyörészve éltük életünket az interneten -
accsakide #108 Mondhatni nem szinpatikus számomra a Symbian.Ostobaság a"néhány év".Egyszer lesz,biztosan,valamilyen formában. -
juzosch #107 Én nem mondtam, hogy most több. Én folyamatosan a jövőről beszélek.
A smartphone meg mindig is drágább lesz a pc-nél, ha közel ennyit akar tudni. A kicsi mindig drágább. Ha meg nem tud annyit, szükségünk lesz a pc-re.
A tárhelyről meg ilyet nem nyilatkoznék. Pár éve el nem tudtam képzelni, mit lehet kezdeni 10 giga hellyel. Aztán a 80 gigán hüledeztem, de az is betelt. Most a 300 giga kezd szűkös lenni. Ráadásul még vagy 200 giga ki van írva, és az is jobb lenne a winyón, ha lenne hely.
tehát most így hirtelen betöltenék egy TB-ot. És akkor csak most jönnek a nagyfelbontású filmek, amik több10 gigásak. -
#106 A PC is nagyon drága volt először. A mobil is nagyon drága volt először. A smartphone is ideig-óráig nagyon drága. A következtetésről meg csak annyit, hogy te erősködtél, hogy több itthon a PC, én meg hoztam statisztikát, hogy nem, hogy nem több, de jóval kevesebb.
"Egyrészt, mert a pc-re több fér." - Ez nem sokat számít. Egy szint felett ez a "több" nem számít. Ha pl. a jelenlegi állomány méretek mellett 100-150 giga elférne a mobilon, akkor hiába férne el 4-500-800 giga az asztali gépen, a többségnek kevés pluszt jelentene már az 300-700 giga többlet. -
juzosch #105 De ezeknek a tendenciáknak igen sok oka van. Pl az ár. Tizedannyi a telefon, mint a pc. De a smartphone, ami képes kiváltani a pc-t, legalább annyiban kerül, mint a pc. Ha teljesen ki akarja váltani pedig tuti drágább.
Tehát még véletlenül se úgy következtess, hogy a grafikonon meghosszabbítod az egyeneseket. -
juzosch #104 Egyrészt, mert a pc-re több fér.
Másrészt könnyű elhagyni. -
#103 Maradjunk annyiban, hogy jelenleg (2006) több telefon van, mint számítógép, az elmúlt öt-nyolc évben gyorsabban is terjedt a mobil, mint a számítógép és tegyük még hozzá azt is, hogy a világ nagy része (lélekszámot nézve) Magyarországnál elmaradottabbnak számít és jellemzően ezeken a helyeken jóval több a mobil, mint a számítógép. -
TH448 #102 Istenem... Nem kell mindent teljesen szó szerint venni... :P
A nem feltétlenül folyamatosan szükséges adatokat lehetne mondjuk egy külső mobil rack-en tárolni, személy szerint nekem 10 gigára ráférne az, ami jól jönne kocsiban, metrón stb stb...
"a mobilok mindig lemaradásban lesznek a pc tárhelyével és teljesítményével szemben" soha nem írtam ennek az ellenkezőjét. De a többségnél a processzoridő nem naon van kihasználva.
Ha valaki megint magára veszi, és beírja, hogy bezzeg én egész nap jáccok, közbe' kódolok, és még tesómat meg ismerőst is csak úgy engedem a gép közelébe, hogy 3d studió minimum 3 példányban renderel, nehogy 100% alá menjen a prociterhelés, és meghalna, ha pár másodperccel tovább tartana egy 10 perces folyamat, akkor levakarom a tapétát... Nem konkrét adatokat akartam, csak ha így megy a fejlődés, akkor az átlag felhasználóra előbb-utóbb lehet igaz lesz a cikk... -
#101 Mért ne lehetne minden a telefonon? A zenék és a többi? Aztán ahogy tudod hasznosítod. Ha fülest dugsz rá, akkor tudod hallgatni, ha nyomtatóra kötöd, tudod nyomtatni a doksikat, ha billenttyüzetre kötöd (az meg a monitor USB-jén lóg, a billentyüzeten meg ott lóg az egér is), akkor meg tudod asztali PC-ként használni. stb. Olyan lenne kicsit mint a tárcád, amiben ott van a jogsi, meg az igazolvány, meg a többi, csak épp egy elektronikus "tárca" lenne, minden "jogosítványod" ott lenne veled és az adott eszközhöz való érvényesülne. -
juzosch #100 1221-ben pedig pont egyenlően álltak. -
#99 Nade a szuper okos smartphone ma még csúcstechnikának számít és ebből is adódóan borzasztó drága, kevesen engedhetik meg és kevesen is ismerik. A PC-vel meg már 5 éve is majd minden feladatot ellehetett végezni, amit ma. De a legfontosabbakat meg már 10 éve is. -
#98 Már nem azért, de 1994-ben még a PC vezetett. Tehát a tendencia se PC fölényt mutat. -
Praetor #97 Ez tetszett. Most megnéztem, és csak a zenék foglalnak a winyómon 10GB-ot, pedig nem is vagyok egy mániákus zenehallgató. A többi cumót hova teszem?
A miniatürizálás az egyik legdrágább technikai fejlesztési irány, éppen ezért - és a korlátozott áramforrás miatt is - a mobilok mindig lemaradásban lesznek a pc tárhelyével és teljesítményével szemben. -
Thanatos #96 izé..., rotfl... -
juzosch #95 Zúgni otthon zúg, az áramot meg úgyis mindig fogyasztja, mivel nem kapcsolom ki. Ráadásul nem 4 meg 10, hanem 30giga zeném, + 300 giga filmem van, + egyéb fontos adat, amit nem cipelnék magammal a fontossága miatt.
Szóval maradnék az én ötletemnél. -
TH448 #94 És akkor álmodj nagyot, hogy már most vannak 4 gigás mobilok, és mondjuk lenne benne 10 gigás tár, minden adat ráférne, és nem kellene, hogy mondjuk zenehallgatáshoz még a pc is zúgjon, meg szívja az áramot... -
juzosch #93 Ahhoz, hopgy ez megváltozzon, valami forradalmi újításnak kell bekövetkeznie, ami megjósolhatatlan, hogy mi lesz, és hogyan változtatja meg ezt az egészet. -
juzosch #92 MInt már írtam, a samrtphone is kell, de csak mint a pc meghosszabbítása.
A tökéletes az lenne, ha a neten keresztül folyamatos kapcsolatban lenne az otthoni gépemmel, egyenesen onnan hallgatnám a zenét, nyitnám a dokumentumokat stb.
És mivel technikailag semmi akadálya, így jó eséllyel ez meg is fog valósulni. -
csimmasz #91 Én azért azt látom hogy a nagytöbbség egyet ért abban hogy a pc él és virul valamint a telok nem veszélyeztetik a pozícioját még sokáig. -
TH448 #90 Igen, de ha rákötöd bill-t, egeret, moncsit, és mondjuk van otthon is meg munkahelyen is, akkor akárhol elérheted a megszokott környezetet, és nem kell házat magaddal cipelned. :)
Egyébként én is pc párti vok, kicsit többre használom, mint a leírtak, de tényleg nem lenne rossz egy wifi-s, szép, nem túl nagy smartphone, csak egyelőre aranyárban mérik (és persze az emberek többsége azokat se használja ki...).
-
juzosch #89 Kulcsszó a kényelem. Senki nem fog kis telefonnal szenvedni, ha ott a pc. Ráadásul az ember fizikailag is képtelen egész nap telefonon dolgozni.
Ha meg a telefonra rákötöd a billenytűzetet, monitort meg mindent, akkor az már maga a pc. Csak a ház kisebb. -
juzosch #88 Ráadásul a konzolok fogyasztótábora fix, és tizedakkora mint a pc-é. -
TH448 #87 Nem tudom, a többség miért LOL-ozza egyből az ilyen hírt... Manapság egy smartphone mindent tud, ami egy átlag felhasználónak kellhet: olvasgathatja és szerkesztheti a dokumentumait, webezhet, írhat e-mailt, írhat a blogjába, akár wifi-vel kapcsolódhat a hálózatra, akár a hi-fi-hez is lehet kötni, és még képeket is lehet tv-n nézni, némelyikhez bill-t is lehet kötni (mondjuk ebben lehet, hogy tévedek olyan szinten, hogy elképzelhető, hogy csak pda-khoz lehet egyelőre), akkor még könnyebb a dolog. Persze egy full pc-n kényelmesebb, de a többségnek erre nem lenne szüksége, és a mobil eszközt tényleg oda viszi, ahova akarja, és nem kell neki külön táska... (Igen, én is várom a tökéletes eszköz elérhetőségét. :) )