93
  • _Vegeta_
    Jahh wakatta! ^^
    Amugy bejiita. :)
  • sudyke
    Ja, a dewanai pedig a dewaarimasen-nek a roviditese,
    szal pontosan azt irtam, hogy igazabol Uegeta vagy, nem Vedzsita!! :D
  • sudyke
    Az janai - a dewanai roviditett formaja, ami kb. anyit tesz, hogy "nem az", "nem olyan", vagy csak "nem".

Amugy neked is haj! 
    私はシュディケです。
  • gplay
    Pont az ilyen kulákoknak találta ki az ms ezt a vedd meg többször szarságot.
    Hopp. Nem geciségből mondtam.
  • _Vegeta_
    jakyanai resz nem egeszen tiszta. ^^
    Amugy hai. :)
  • virs lee
    És akkor mivan, bébi?
  • virs lee
    Mégtöbben meg játékra használják. Itt a fórumon csak ilyeneket találsz.
  • strogg
    virs lee.

ehh. Tudod sokan munkára használják a gépet. És sem vasat, sem pedig oprendszert nem úgy választ, hogy megy-e rajta a HL2. tudom, sokakank ez a szempont, de sokaknak meg nem. Hidd el az agyát szét játszó pistikének nem is ajnálok linuxot. És örülnék ha magától sem fedezné fel. :))))

Akinek meg nem ez a szempont, az meg általában már szokta tudni milyen feladatra mely oprendszer/sw a leg megfelelőbb. (legalábbis a számára)
    illetve sokaktól ezt el is várják. Pl a szakemberektől. Szóval a DX-es játékokról ennyit.
  • Indigo
    Ááá.. még csak véletlenül sem hangzik dicsekvésnek... A témához meg még csak köze sincs...
  • Mo.Organ
    Hát erre rákeféltél angyalka. Van egy gépem amit volt alkalmam ma megint fejleszteni. alaplap+proci 140e. Valakinek ennyi az egész gépének az értéke.
    Ja es vettem egy laptop-ot is ehez meg alapjába jár a Win.
    Az asszonynak ma van a szülinapja, ő is gépezzen egy kicsit. Neki lett a laptop.
    Hopp. Nem dicsekvésből mondtam félre ne értsen senki, csak azért irtam hogy tisztába legyél mint egy hathónapos gyerek a fürdetés után.
  • Sanyix
    Pontosan. A dx-et is pont ezért hozták létra anno jó előre gondolkozva, hogy így legyen, és így is maradjon. Ha az ogl előbb lett volna, és azt szokják meg a programozók, lehet hogy más lenne a helyzet.
  • virs lee
    Gondolkozzon már el az az ember aki a 2 telepítésről beszél, és utána kidobhatom a vistát, hogy ez mekkora szegénységi bizonyítványra vall
    Vagy inkább csak te vagy annyira csóró hogy 2 win verzió közt nem tudsz gépet fejleszteni se. De van aki igen, és pont azokat szopatják. Aki warezban gondolkodik, annak tökmindegy, a crack.exe nyilván nem fog neked beszólni hányszor telepítheted.
  • virs lee
    Miért, mit tudsz csinálni? Nyilván azért használsz wint, mert azon futnak azok a programok amik neked kellenek. Majd te átírod a megvásárolt játékaimat linuxra meg opengl-re?
  • virs lee
    A wines világnak az m$ szabja a játékszabályait! Ez tény! Vagy megszokod, vagy használsz mást.Pont. Ennyi.
    Használj linuxot a directx-es gaméhoz, aztány gyere vissza ha sikerült! Viszlát!
  • virs lee
    Ha lenne directx linuxra, vagy dx helyett opengl-ben fejlesztenék a játékokat, már most se lenne semmi ok a windows használatára. Kizárólag a játékok, azon belül is a directx tartja életben a windowst.
  • Zedas
    Itt nem az MS-sel van a gond, hanem a cikkel. Ld. #54
  • virs lee
    otholi usereknél ez tök mindegy mert őket senki sem fogja nézni hogy még vagy 2 3 gépre feltették ugyanazt az oprendszert
    LOL. Pont arról van szó hogy aktiválás nélkül nem is tudod használni (a próbaidőt leszámítva) a Pistát, azt meg csak úgy tudod megtenni ha elküldöd a géped adatait az MS-nek, az meg ennek függvényében visszadob hozzá egy egyedi kódot. Ezzel a kóddal csak arra az 1 gépre tudod feltelepíteni, a haveréra már nem.

---

A kérdés csak az hogy miért szopatják azt aki sokszor cseréli a gépét, pl. mert rendszeresen fejleszti? Nyilván nem fogok minden 40k-s alaplap meg 80k-s proci mellé 100k-s windowsokat venni. Akkor marad a feltört, problémamentes warez, ami még ingyenes is. Ilyen akciós ajánlattal hogy tud versenyezni az MS? Saját magukat szopatják meg ezzel, pedig ezt a tipikus esetet már a közmondások is megörökítették: sokat akar a szarka, de nem bírja a farka.
  • Benoke
    Lehet én vagyok őrült, de van legális Dobozos XP -m. Sok gépet cseréltem alatta OEM win ből a gatyámat is kifizettem volna érte. Mindegy legalább most már biztos, hogy nem fogok soha legális Vista -t vásárolni ez hótbiztos. Kenje a hajára az ms a sz@rját. A legális Win kelett a munkámhoz, de hogy ne tudjam arra a gépre felrakni amelyikre akarom. Ha akarom havonta cserélgetem a gépem és kész. De akkor most fontos, hogy fel lendítsék a HW kereskedelmet vagy nem? Mert ezek alapján még sem fontos. Nem baj ott a LINUX, már így is azt használom ha elérhető az adott progi ami kell. Játszani Passziánson kívül nincs időm. 1 éve nem ültem le játszani semmivel. Szép lassan teljesen elfelejtem az egész MS baromságot, úgy is csak a baj volt vele. Tiszta gáz, és még csodálkoznak, hogy mért támadják őket annyira. Mert ilyen diletáns barmok ülnek vezető pozicióban, illetve ezek az ötletek kizárólag az MS -nek jók, senki másnak nem. Valóban gátolják a kalózkodást, de a használatot is. Ja hogy ez őket nem zavarja. Nem baj engem sem, mert meg se fogom venni, ugyanis nem tudnám használni legálisan.
  • sudyke
    Bocs... OFF volt...
  • sudyke
    あなたはほんとにヴェゲタです。
    ベジータじゃないです。
  • Griphons
    Egyetértek bvalek2-vel.
    Tököm kivan a Vistával - már elnézést -, az MS így is maga alatt vágja a fát, ha tényleg egy ilyen baromságot tervez (még a telefonos baromkodással együtt is). Eddig se akartam legálisan beszerezni a Pistát, hát ezután se fogom, sőt cégeknek sem fogok ilyesmit javasolni :P
  • Indigo
    Nem pont linuxról van szó, de elég ha csak megnézem a játékhírek topikjait De inkább hagyjuk...
  • A1274815
    Szeretem az eféle utópista gondolatokat.
    A baj az, hogy ebből amit olyszépen itt leírtál alig fog valami is teljesűlni. Főleg ha már John Carmack is elismerően nyilatkozott a DX10-ről, igaz megigérte, hogy az OpenGL illetve a nem Windows operációs rendszereket is továbbra is támogatni fogják. Gondolom a szokásos 2 hónap - éves késéssel.

"A Apple már biztosan rágyúr arra hogy inteles pc-ken is fusson az ő oprendszere."
    Eddig is futhatna minden féle hack nélkül, ha nem tettek volna bele a kernelbe minden féle proci, chipset, BIOS, EFI, stb ellenörzőt, amit fel kell törni ahoz, hogy fusson egy mezei PC-n.
  • A1274815
    A telefonos aktiválást a Microsoft fizeti, amit gondolom bele tesz a Windows árába, szoval nem kell külön kalkulálni.
  • nipponia
    Ezzel a dologgal négy dolgot ért el a Microsoft. 1: A Apple már biztosan rágyúr arra hogy inteles pc-ken is fusson az ő oprendszere. 2: Az emberek más rendszerekre fognak térni (linux, macos, stb), amik sok esetben jobbak mint a Windows. 3: A játékkiadók és szoftvercégek is elkezdik a windowson kívűl más rendszerekre is írni a programokat. 4: Aláírta a halálos ítéletét (jogi perek, eladási adatok). Én személy szerint a a FŐ inteles pc-en MacOS-t használok. Gyors, szuper, frankó. A másikon is csak azért van Windows, mert játszok néha némely játékokkal.
  • turul16
    Fuu, de utalok telefonalni. :)

bvalek2: Hat altalba Linux temat szokas feldobni win. topikokban az megfelel? Vagy inkabb toljunk valami fizika temat azt is szeretem, estelg nem x86 procikrol, FPGA-k rol? De mi van, ha komolyabb cikk jelenik meg a Pistarol? Es nem csak anyi,hogy telefonszamlat is hozza kell kalkulalni a hardware+pista arakhoz.
    (cikkbol persze kifelejtve,hogy mehessen a flame ,mert a cikk irok azt szeretik, es valojaban mas OS-eket nepszerusitenek, mert kulonben nem merulnenek fel. Valoszinuleg a hozzaszolas szamra kapnak bonuszt :), (meg fogadnak, hogy milyenek lesznek a hozzaszolasok) ).
  • Morden23
    Igazad van. Többet nem megyek be a Linux-topicokba, és nem fikázom szét
  • Indigo
    Netán bagoly mondja?
  • _Vegeta_
    Ngem speciel erdekelnek a windows hirek, a vista rc1-et is hasznaltam egy ideig es meglepoen jo szerintem... de ha ilyeneket csinal a ms mint ami a cikkben is olvashato akkor termeszetes hogy felhaborodik az mber..
  • Morden23
    Hát még egyszer köszönjük Zedas!!!

Amúgy egy apróság mindenkinek, aki rá van izgulva a Vistás hírek szétfikázására:

PLÍÍÍÍZ(!!!) kövesse >>>BVALEK2<<< komát, aki nagyon jót mondott a témáról. Aki szarik a Windows-témába bele, az egyszerűen ignorálja a további híreket.

Ha ezt a remek példát követjük, akkor esetleg a jövőben elkerülhető, hogy az érdeklődők agyát egy rakat okoskodó (akinek nem inge...), illetve okleveles fikagép (akinek nem inge...) teletömje baromságokkal.

Egy szó, mint száz, a Windows-fikázók oldják meg a szellemi önkielégítésüket máshogyan, mert vannak emberek (pl. jómagam), akit azért érdekelnek ezek a hírek, mert pénzt fogok, illetve nem fogok áldozni az adott termékre. Elhiszem, hogy ez sokakat nem érdekel, de azokat biztosíthatom, hogy az érzés kölcsönös.

És még egyszer hadd gratuláljak, 1 - Zedas-nak, aki megoldotta a helyzetet, és 2 - bvalek2-nek, akinek a kezdeményezését érdemes lenne követnie azoknak, akik pont leszarják a Microsoft-frontot.
  • Indigo
    Nem beszélsz te soha semmiről, csak a winfosfikázókat fikázod...
  • _Vegeta_
    Ami jobb az jobb sajna ez van... ;)
  • Mo.Organ
    ez hihetetlen erről beszéltem #59
  • Mo.Organ
    Ez nem felháborodásm hanem vannak a töketlen akik alig várják hogy a M$ cikk megjelenjen és szidni lehessen azonnal. Közbön az idióta beirásával égeti magát mint egy linuxos a windows vizsgán :)
  • mogyi925
    Linuxot bármikor bármennyi gépre feltehetek legálisan, és még csak telefonálgatni se kell.

#18, egyetértek!
  • A1274815
    Ezt miért nem voltak képesek leírni a fenti cikben, sok kommentet meg lehett volna sporolni, na meg elkerülni egy jó nagy felháborodást.
  • Zedas
    Akkor a hitelesség kedvéért, meg ha nem volt világos amit írtam:

"As far as how adding and removing hardware components will affect activation, Vista will operate in a similar manner to Windows XP -- and in most cases, it won't be as picky. For enthusiasts out there who often upgrade hardware components, replacing memory, upgrading your video card, or changing out your processor won't set off any major alarms with Vista. Two component changes that will cause Vista to stand up take notice, however, are changes to the motherboard and hard drive. In that case, if automatic electronic reactivation does not occur, you will be prompted to call Microsoft support to reactivate your installation over the phone. This, again, is no different than what was required with Windows XP."
  • Morden23
    Na baszdmeg, ennyit erről.

Ez nem "KIEGÉSZÍTÉS!!!" hanem az egész mizériának az esszenciája, hallod-e :)))

Köszönjük Zedas, hogy megoldottad a problémát (már ha ez így is van, ahogy írod). Ezek után gyakorlatilag a topicban szereplő másik 53 komment totál értelmetlen.
  • szgege
    Megvéd attól,hogy nehogy véletlenül megvegyem az oprendszert.:D
    Eléggé irreális dolog,hiszen bármikor előfordulhat egy nem kívánt alaplapcsere.
    Tönkremegy az alaplap vagy nem jó széria és ezért cserélünk. S ha azt nézem most már elég sokszor van proci platform váltás,emiatt is eléggé hülyeség ez a védelem. Bár a másik oldal is megérthető.A rendes vevőkkel szúrnak ki ezzel a védelemmel.
  • Zedas
    KIEGÉSZÍTÉS!!!

Egy angol nyelvű fórumon az egyik MS illetékes azt mondta hogy XP-nél jó sokszor rakhattad át másik gépre, hagyta magát aktiválni, ez Vistán 2 lesz. Eddig stimmel minden amit lentebb írtatok.

A lényeg azonban az lenne, hogy EZUTÁN IS LEHET AKTIVÁLNI, de már nem elég hozzá a net: fel kell hívni a helyi MS kirendeltséget telefonon, akik aktiválják. A lényeg az, hogy az MS csak közvetlenebb kontrollt akar az aktiválásnál, nem fogja tökönszúrni a felhasználókat és magát.