93
-
szgege #53 Ez nem másolás védelmi platform,hanem vásárlás védelmi platform. :D -
szgege #52 Ha jól sejtem,arról van szó ha felrakod egy adott gépre a Vistát,azt ő megjegyzi,erre akárhányszor felrakhatod. S ha majdan alaplapot cserélsz akkor erre a gépre is felrakhatod ezt a példányt. De ha még egyszer alaplap csere lesz akkor már nem fogod tudni aktiválni. -
Morden23 #51 Igen Mo.Organ, én is erről beszélek, és ezért mondtam azt, hogy örülnék neki, ha valaki, aki érti, mi itt a csízió, idetolná a képét, és leírná, hogy mit akar ez a rendkívül érthetetlen és egyben értelmetlen cikk mondani.
Bár most már lehet, hogy "segíts magadon, isten is megsegít" elv alapján fogom magam, és elolvasom azt a tetves PDF-et a feltételekről. -
#50 Szánalmas banda. Tisztelet a kivételnek. Mint már említettem a legnagyobb ökörséget azok irnak akik még életükben egy qrwa jogtiszta szoftvert sem vettek.
Ezek az emberek azok akik azt hiszik hogy egy új zenei albumon a számok is mp3-ban vannak felírva.
Gondolkozzon már el az az ember aki a 2 telepítésről beszél, és utána kidobhatom a vistát, hogy ez mekkora szegénységi bizonyítványra vall.
Ez olyan mintha azt mondanám ha van egy autom, és ha kétszeri indításra nem indul akkor nem mehetek vele töbször és vennem kellene egy másikat. -
strogg #49 Azt mondom, hogy a wines világban az m$ diktál. Mert a user (fogyasztó) hagyja.
Tehát az m$ diktál. ezt vagy megszokja, vagy átáll más OS-re.
Az mondom, hogy ilyen egyszerű. Ha viszont tényleg igen hatékony lesz ez a warez ellenes intézkedés csomag, akkor a usernek még választása sem lesz. (nem fog tudni warezolni. Egy darabig:) Ergo: ezzel az m$ magának is keresztbe tesz.
-
A1274815 #48 Én is pont ezt mondtam. -
Morden23 #47 Miért állna át valaki Linuxra attól, hogy nem tud átállni Vistára (ha tényleg ez lenne a helyzet)?
Max. a torrentoldalak letöltési arányának fog jót tenni, ha ilyen hülyeséget csinálnak, nem a Linuxnak.
Ha valóban így lenne a dolog, ahogyan itt sokan leírják (azért én még mindig várok valami értelmes kommentet is), akkor a Microsoft csak azoknak a user-eknek tesz keresztbe, akik meg is veszik a Win-t, nem csak warezolgatják. Magyarán csak többen fogják letölteni, nem kevesebben használni. -
_Vegeta_ #46 stogg igazad van.. lehet enis atallok a linuxra. Csak az a bajom hogy van egy par regi jatekom amivel szivesen jatszok +photoshop +dreamweaver ami csak winfosra van. :( -
A1274815 #45 Most már biztos, hogy az összes törő csapat célkeresztbe fogja venni a Vista-t. Nem hogy a kalóz másolatokat fogják ezzel visszaszorítani, hanem ezzel az intézkedésekkel a warez Windows-ok száma, úgy fog növekedni, mint termonukleáris robbanássorán az energia. -
strogg #44 Nos bárhogyan is van, jót fog tenni a linuxnak. (gonosz:)))
De most komolyan. Tessék elfogadni végre! Az m$ profit orientált cég, és nem jótékonysági intézmény. De itt is igaz az alap közgazdasági tény, minden annyiért adható el, amennyiért megveszik. Ha a hülye user megveszi, és telepíti (ugye klikk az OK-ra, hogy elfogadtad!!!) akkor meg no sírás. Aki pedig warezol az meg jobb ha csendben marad. Lopott kocsira te sem anyázol, ha a hibás a gyújtás....
A wines világnak az m$ szabja a játékszabályait! Ez tény! Vagy megszokod, vagy használsz mást.Pont. Ennyi. -
A1274815 #43 Ez ellen bezzeg az EU Bizottság nem csinál semmit. Persze ők az IBM-től, Symatec-től, RealMedia-tól , stb. csak azért kaptak pénzt, hogy értelmetlen baromságok miatt cseszegessék őket, erre meg itt egy olyan komoly problémai ami szerintem a legális fogyasztó jogait sérti, ez bezzeg rendben van.
Lehet, hogy nekünk is kéne némi kenő "anyagot" csúsztanunk az Eu Bizottság tagjainak a zsebébe? -
Indigo #42 A legfőbb érve úgyis az lenne, hogy buták vagyunk... -
Indigo #41 Mert megérdemelnék :) -
#40 Pedig lehet hogy simán visszaszórítják a kalózkodást... a vindózzal együtt :D -
Inquisitor #39 A dobozosat kétszer rakhatod fel és kész, gondolom nem kell ellenörzés, nem fogod tudni aktiválni harmadszor és hali ... csak akkor felmerül a kérdés, hogy OEM-et meg csak 1x lehet feltenni vagy mi? -
Morden23 #38 Na baszdmeg ez az!
Senki nem tud semmi értelmeset, de már van harmincX komment. Jöjjön már valaki, aki kirészletezi, hogy itt mi van, mert itt mindenki csak vaksizva durrogtat. -
A1274815 #37 Ha dobozost veszek akkor mi van?
Vehetek másikat, ha gépet cserélek, ami kb. 1,5 évente bekövetkezik?
És mi van ha nincs netem és telefonosan aktiváltam, majd jönne aza bizonyos ellenörzés 4 havnonta, akkor mit fog csinálni, kijelenti, hogy nem legális a Vistám és elkezd minden féle korlátozó intézkedéseket végre hajtani? -
Morden23 #36 Na gyerekek, jöhetne egy ember, aki tudja, hogy miről van szó, mert itt már miindenki mindent írt, de értelmeset még alig.
Én még mindig nem tudom, hogy a többfajta leírt variánsból melyik a valóságos, vagy egyáltalán van-e valamelyiknek köze a valósághoz.
Fikázni meg fújolni nem szívesen kezdek el, ha azt sem tudom, hogy mi a frász van itt. Ezt mindenki magára vehetné. -
halgatyó #35 A garancia egy nagy hazugság. A winfos és a többi M$ termék bugjai után még soha senki se kapott egy vasat se!
Különben is: mi az hogy 90 nap garancia meg 100 nap garancia? Egy olyan gépnél, amelyik KOPIK, ott van értelme. De egy szoftver nem kopik! Ha hibás valahol, akkor az a megírása pillanatában is hibás volt. Tehát időkorlátozás nélküli, abszolút garancia járna. Természetesen csak azoknak akik MEGVETTÉK.
Ezzel kellene az embereket a megvételre ösztönözni, nem azilyen pofátlan mocskos trükkökkel, amikről a cikk is szól! -
fourgee #34 Pont ilyesmin gondolkodtam... Ha tegyük fel, cserélek alaplapot, mert rájövök, hogy lassú a gépem a Vista-hoz, 1 héttel később veszek egy alaplapot, ami 1 hét múla elfüstöl, de cserélik garanciálisan, akkor csak 2 hétig használhatom a 60-80 ezer forintos programot jogtisztán?
Ha jól tudom, eddig az OEM volt olyan státuszban, hogy tilos volt más gépre feltelepíteni, most már a teljes verzió is lassan oda jut...
Az európai bizottságok inkább ezzel foglalkoznának, ne azzal, hogy van-e benne Media Player, vagy nincsen... Apple-t sem perelte be senki sem, mert alapból mindent tud, amire szüksége van az embernek... Pl. annak ellenére Firefox-ot és Mplayer Classic-ot használok, hogy az iE meg a Media Player benne van a Win-ben... Úgy látom, hogy megint sok bizottsági tagot csak feleslegesen tart el az Unió... -
halgatyó #33 Most már csak az a kérdés, hogyan tudom ezt a vistát kikerülni? Egy ilyen büdös tróger trágyabanda termékét valahogyan bojkottálni kellene! Mi az, hogy megveszek valamit k***va drágán, és csak kétszer installálhatom?
Engem az zavar nagyon, hogy ez a büdös pofátlanság terjed és terjed. Lassan de biztosan. A teljes kiszolgáltatottság felé. Micsoda szemétség az ELŐÍRNI hogy én csak internettel ellátott gépre vagyok jogosult felrakni egy oprendszert? Nekem otthon nincs internetem, és ha lesz is, akkor két gépem lesz: egyikkel internetezgetek, de a másikat a közelébe se engedem!
Egyre többször találkozhatunk olyan videókkal (nem filmekről van szó), amelyeket nem tudok letölteni, csak on-lineban megnézni. Hát nem nézem meg csakazértse. Bassza meg magát, aki kitalálta! Egyre nő a kiszolgáltatottságunk, egyre jobban kotorásznak a magánéletünkben és a zsebünkben.
Ha ez így "fejlődik" akkor 2020 után a gépünket csak a hálózaton keresztül tudjuk bebootolni, és a használat perceit fogják kiszámlázni... meg azt figyelemmel kisérni hogy csakis "korrekt" dolgokat szabad a géppel csinálni. -
#32 uristenna szóval telepíteni akárhányszor lehet csak annyi hogy
egy oprendszert egy gépen használj és ne az egész válalat ugyanazt az lemezt használja
otholi usereknél ez tök mindegy mert őket senki sem fogja nézni hogy még vagy 2 3 gépre feltették ugyanazt az oprendszert ezért ez ahir kábé annyi mintha azt mondaná valaki hogy kék az ég
-
Morden23 #31 Akkor jöjjön, mert még mindig nem tudom felfogni ennek az egésznek az értelmét. -
#30 Hát hogy igy nagyon sokan nem fogják megvenni... ha most jól értelmezem akkor kétszer állhatok át máskonfigra és kuldonben már nem is használhatom??? -
Emmegki #29 Majd jön kbupdate és megmondja miért jó ez -
Commandante #28 "és példa nélküli"-nek nem nevezném. A Crystall Ball ugyanígy müködik. Évente egyszer lehet új gépre telepíteni, és igen, internet nélkül nem megy. Gagyesz... -
Indigo #27 Nem kell minden hardver cserénél/bővítésnél új wint venni, mondjuk egy memóriabővítésnél még csak újra sem kell aktiválni. Én úgy tudom, hogy egyedül az alaplap megváltozása hozza magával, hogy újra aktiválnod kell. Mondjuk aktiváltam pár wint, de azokban a gépekben még szerencsére nem kellett alkatrészt cserélni, úgyhogy a hardverváltozások kapcsán én is csak annyit tudok amennyit olvastam róla... -
Morden23 #26 Ha ez fix, akkor ez viszont nonszensz.
Ebben az esetben a "garancia" szó jelentését már el is kezdhetik újraírni az okosok.
Mit csinálok, ha garanciális meghibásodás okán elbaszódik a Vistám, amiért kemény dellát fizettem?
Fizet érte az alaplap garanciáját biztosító cég? Esetleg indítványozzak egy kérvényt a Microsoft-nál, hogy lécci hadd telepítsek még egyszer?
Arról már nem is akarok beszélni, hogy miért pont az alaplapot veszik alapul, amikor a "másik gép" meghatározását nézik? Mi az elméleti háttere a megállapításnak?
"Csak tisztázni akarjuk, hogy az egyikről a másik gépre való átrakásról szól a licenc-szerződés"
Engem ez a mondat zavar. Miért, miről nem szól a licenc-szerződés? Hiszen - ha tényleg úgy igaz, ahogyan Indigo mondja -, akkor gyakorlati értelemben ez EGY, azaz 1 darab Vistának a "szavatosságát" határozza meg.
Ez egy teljesen lehetetlen, kivitelezhetetlen és példa nélkülien piacgyilkos megoldás lenne. Gyakorlatilag piacgazdasági harakiri a Microsoft-nak. Képtelenségnek tartom. -
#25 Ugyanmár :D A Vienna-ig nem fog megjelenni :)
GabiWong: ha ez igaz, akkor hatalmas taps illeti a microfost ismétcsak! Veszel egy plusz RAM-ot a gépbe és már vehetsz is még1 vinFost. Veszel egy új videókártyát, mehet még1 winfos. még1 hangkártyacsre, és már mehet a 4. winfos! Jee! (ilyenkor csak azon gondolkozom h aki ezt kitalálta, annak mi a f@sz járt a fejében) Lehet, hogy ez az egész arra is kimegy, hogy ne bővíts gépet, vegyél mindig teljesen újat. Nagyon f@sz@ -
Indigo #24 Úgysem lesz kész soha... -
Indigo #23 Ugyanarra a harverre akárhányszor installálhatod, és akárhányszor aktiválhatod. Egy vinyócsere vagy egy VGA csere nem számít, ellenben egy alaplap cseréjénél (akár garos akár nem) már új gépnek minősül. Ezután még mindig van lehetőség aktiválni a Wint, viszont újabb alaplapcsere vagy másik gépre telepítés után a központ már nem fogadja el az aktivációt -> vehetsz új wint. -
dcyrax #22 Hallotátok már hogy vistára fejlesztik a DNF et ? -
Morden23 #21 Pontosan melyik, illetve mennyi hardware cseréje? Ha szétmegy a vinyóm, amin a Vista volt, és jön gariba az új, akkor az már másik hardware?
De érdekesebb az a kérdés, hogy ha valaki pl. szétbassza a gépemet. Akkor a kártérítési összeg kibővül a Windows Vistával, mert többször nem tudom felrakni a gépemre? Ez egy értelmezhetetlen szituáció számomra. -
Morden23 #20 Hát most vagy az van, hogy
a.) 2-szer lehet installálni (ez szerintem nem lehetséges)
b.) 2-szer fogadja el a microsoft.com a Vistához kapott key-emet (ami gáz lenne, mert elég sok oka lehet egy Win reinstallnak, vagy jobbat mondok, el is lophatják mondjuk a laptopomat, amin van)
c.) a microsoft.com monitorálja a hardware-eimet, és ha változást tapasztal, akkor lezárja a Vistát
"C" esetben milyen változás az, ami már "másik gép"-nek minősíti az én masinámat? Arról nem is beszélve, hogy visszatérünk az "A" illetve "B" ponthoz ennél a szitunál is.
Könyörgöm, valaki mondja el, hogy ez miről szól, de olyan, aki ért is hozzá, és vágja, hogy itt pontosan miről van szó. -
GabiWong #19 Hardvereket feltérképezi a gépben, és így állít elő egy egyedi azonosítót, amit ta vagy telefonon vagy neten eljuttatsz az aktivációs központnak, majd kapsz egy kulcsot amivel aktiválod a wint.
Valameik hardver(ek) cseréje már új gépnek minősül... -
bvalek2 #18 Kiáltvány az SG.HU közösségéhez:
Tisztelt fórumozók!
Szeretném előre bocsátani, hogy egy sort sem olvastam el az újabb Windows Vista cikkből. Az eddigi tapasztalataim alapján feltételezem, hogy semmi használható információt nem tartalmaz, mindössze marketing az egész. Véleményem szerint méltatlanul, reklámcélokból visszaélnek egy eredetileg nem ilyen szándékkal létrehozott médiafelülettel.
Nem ismerem az SG.HU szervezeti működését, feltételezem hogy a cikkíró nem tesz mindent önszántából (az SG.HU nyilván egy munkahely, ahol az embernek kötelességei vannak). A szervezetet magát sem itélem el, a piacon az ember nem válogathat, ha fenn akar maradni. Ezért a szabad akaratukból, anyagilag független közreműködő társaimhoz: a fórum hozzászólóihoz fordulok.
Azt javaslom az SG-n fórumozóknak, hogy minden arcátlan Vista-val kapcsolatos reklámcikket bojkottáljunk, a következőképpen:
1. Nem olvasunk el egyetlen olyan cikket sem, amelynek a témája a Windows Vista. Tesszük ezt azért, mert ezek a cikkek reklámok, semmilyen tudományos, technikai stb. információt nem tartalmaznak. Más, Microsofttal kapcsolatos cikkeket ez természetesen nem érint.
2. A portál szellemének megfelelően, a cikkíró munkájának elismerése, és a színvonal fenntartása érdekében, írunk a fórumba, de a hozzászólásunk teljes mértékben off topic lesz. Az első hozzászóló felvet egy témát, és arra a többiek reagálhatnak, vagy más témát javasolhatnak. Eközben teljes mértékben figyelmen kívül hagyják a cikk tartalmát. Ezzel kifejezzük hogy alkotó ellenállásra törekszünk egy arcátlan, és valótlanságokkal teli marketing kampánnyal szemben.
Tisztelettel: bvalek2
Köszönöm hogy elolvastátok, várom a véleményeteket. Szerintem ez a méltó módja a reagálásnak, és nem a flame. -
lerboy #17 Tényleg érdekes. Nem értek hozzá, csak mint laikus: vizsgálja majd a hardvereimet?
És tegyük fel: ha pl. nincs netem? -
Morden23 #16 "egy másik gépre megvásárolt operációs rendszerüket, a további átvitelhez újabb példányt kell vásárolniuk a szoftverből."
Ebben csak egy dolgot nem értek, bár kurvára nem vagyok tisztában semmiféle számtech varázslattal, de:
Ha van nekem egy DVD-m, amin ott ül a Windows Vista Ultimate Edition, az hogy a tökömbe határozható meg, hogy hányszor "mozgatom" a Win-emet? Másodszori regisztráció után már tilt az aktivációs szoftver, vagy mi - vagyis a vásárolt key-emmel csak kétszer aktiválhatom a Windows-omat?
Akkor most itt tulajdonképpen mit látok? A Windows Vistát
a.) csak 2-szer installálhatom
b.) csak 2-szer fogadja el az aktiválási szándékomat a microsoft.com
Mi a tökömet jelent az, hogy "csak egyszer vihetik át egy másik gépre"?
Tény, hogy ma rohadt fáradt vagyok, de nem esik le egyszerűen.
Nem tudom hova ragozni, számomra ez a mondat értelmetlen, teljes egészében. Mellesleg mi számít "másik gépnek"? Mi van, ha alkatrészeket cserélek a gépemben? Na mindegy, ilyet sem kértem még, de ezt valaki magyarázza el nekem, mert... mert. -
#15 Múltkor arról olvashattunk, hogy ha eltelik 30 nap, és nincs aktiválva a Win, akkor korlátozásokat léptet életbe az operációs rendszer. Elképzeltem, hogy milyen jó kis vírusokat fognak majd erre írni, amelyek majd véletlenszerűen aktivizálják ezeket a beépített funkciókat akár legális a Win, akár nem. Majd elhitetik a rendszerrel, hogy letelt az idő, az aktivizálás pedig nem történt meg. -
Indigo #14 Én csak azt nem látom, hogy hogyan fogják ezzel visszaszorítani a kalózkodást. Idióta, aki ezt kitalálta, de mégnagyobb, aki ezt be is veszi...