Még pontosabbak lesznek az atomórák
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kara kánként folytatom tanításom.
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
Uniu: az Egnos/WAAS nem mûhold, hanem egy korrekciós jeleket sugárzó, földi telepítésû rendszer. Európa valóban be akarja üzemelni a saját mûholdjait de Galileo néven.
Csak vicceltem<#papakacsint>#papakacsint><#wilting>#wilting>
Félreértés ne essék, az automatizált vezetés nem az automata váltót, és egyéb, az autó automatikáját jelenti.
Valahogy így: reggel beülök a kocsiba, beadom, hogy irány a munkahely. Az autó a városban uralkodó helyzetnek (útfelbontás, baleset, akármi) megfelelõen kiválaszt egy útvonalat, és elindul. Minden idõpillanatban ismeri a saját helyzetét, és tudja, tudhatja, hogy az elõtte lévõ keresztezõdésekben mikor haladhat át. Ha menet közben megváltoztatom az útvonalat, akkor természetesen ennek megfelelõen új útvonalat keres. Miután elértem a célomat, kiszállok, az autó pedig egy közeli parkolóhelyen várakozik. A lényeg azon van, hogy mindezt egy nagy rendszer részeként teszi. A keresztezõdésbe érve "közli" a többiekkel, hogy õ most balra fog fordulni, a többiek pedig ezt tudomásul veszik.
Ez egy automatizált vezetésnél kicsit több.
A forgalomirányítás teljesen más dolog.
Adjál már rá egy linket, mert ilyet nem ismerek...
Remekül meg lehetne csinálni, persze megfelelõ jármûvek és infrastruki nélkül nem megy.
Nekem egyébként semmi bajom az érzékenységgel. Azt a 1,5-2 szeres szorzót nem írom alá.
Nagyon impozans, amikor 5-8 meteres pontossagot allapit meg mondjuk az IGO, de ugy vettem eszre, ezt az erteket 1,5-2 vel be kell szorozni a valos pontatlansaghoz.
Meddig lehet osztani az idõt ?
Ilyen kérdések vetõdtek fel bennem :)
GisRussa-t használva, térkép nélkül megoldható lenne a dolog, de sokkal jobb megoldás, hogy csak egy helyben állsz. A mintavételezés mp-ként történik, és a pozíció eltérés max 1-2 méter. Persze sok múlik a GPS vevõtõl, meg a mûholdakra való rálátástól.
#1,#2: Igen, ez akár hiszitek akár nem jó dolog, bár nektek olymindegy. -.-
#3: A hadászati célokra készítet GPS-ek sokkal pontosabbak, mint a kereskedelmi forgalomban lévõk. Azt hiszem ~1m a szórása.
#4: Az egyáltalán nem biztos, a hiba a kimenetben volt jelentõsebb, szóval kis átalakítással megoldható, az elv nem változott.
#12: Publikációjukban nincs benne? Amúgy engem is érdekelne. Gondolom ez már az atomi szökõkút elvén mûködõ óra volt (mivel ha jól tudom ezek a lézerhûtéses órák a legpontosabbak), szóval a detektor-nál vagy az után keletkezhetett a hiba.
Végezetül mindenkinek ajánlanám fizikaprofesszorom legelsõ elõadásának az anyagát:
LINK.
Itt megkeresed: Fizika informatikusoknak 1. (FBN110MIE) ott katt a segédletre, a Hosszúság és idõ mérése link alatt lesz egy pdf file (~12Mb) amibõl kiderül, hogy hogy mûködnek az atomórák, és hogy ez miért is jó nekünk.
Hogyan lehetséges "frekvenciát" kibocsátani? A frekvencia egy jellemzõ, és nem pedig egy kibocsátható dolog szvsz.
Ha 2004-ben jöttek rá, hogy az atomórák nem olyan pontosak, mint gondoltuk, akkor ezzel a mostani korrekcióval most javítottak egyátalán a 2004 elõtti vélt pontossághoz képest, vagy sem?
Nálunk ez valszeg nem így lett volna...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Gracie Barra
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM