A Parhelia utódján dolgozik a Matrox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ott az órajel ellensúlyozza a 128 bitet.

Na persze a most jövõ generációnál meg már a 256 bit is kevés, többet követel, de adnak is hozzá bõven, ha nem is egykönnyen és olcsón. Kérdés, mi lesz a rákövetkezõ generációnál, vagy az arra következõnél. Ott úgy tûnik, újra gond lesz a memória, ha ki nem találnak valamit. Vagyis valami már van fejlesztés alatt Inteléknél: chipek közötti optikai kapcsolat!

NEXUS6
Na ja. A jelenlegi kártyám viszont csak sima DDR ramos.😉))
Hát télleg nem egy csúcs modell. Viszont igen csak szereti, ha a memcsi frekit nyomom felfelé, kár hogy csak 10%-hajlandó elviselni.

Ettõl függetlenül biztos igazad van a csúcskariknál.De még jelenleg is DDR2-vel is elég sok karit adnak, igaz inkább alsó kategóriákban.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

arty
ez butaság 😊

- pixel shader 1.0 program ha jol rémlik max 64 utasitásból állt, de lehet annyibol sem .. ma ez akár 65000 is lehet (ok, ennyi nem kell, de LEHET, a 64 mindenképpen kevés volt)
- nincs dynamic branching 1.0 alatt, még 2.0 alatt sem: lassu!!!!
- lebegõpontos számitások : a legszebb HDR !

nincs is értelme sorolni, az 1.0 egy vicc volt, elég hamar fel is váltotta az 1.1 és 1.4, igazán 1.0 sosem volt használva mert egy sz*r, egy elsõ kisérlet ... 😊

Forza.

arty
alapvetõen megváltozott azóta a helyzet! már nem sdramok vannak a kártyákon, hanem DDR3, 1500mhzeken, 256bites optimalizált memoriavezérlõkkel... és immár ott tartunk, hogy a GPU a lassu, nem a ram... a shader egységek fogják vissza a kártáykat.

probáld meg huzni egy mai csucskártya memoriáját: alig lesz sebességnövekedés, ha viszont a GPU-t tuningolod, szinte egyenes arányban jön a pluszteljesitmény ...

Forza.

Tomalak
De + 1 TV t nem tudja lealábbis a 9800pro nem, megpróbáltam de megkeveredett mint a magyarkártya szal inkább hagytam...
PíszLávJuniti
Kösz. Tehát a több kimenete miatt használható?
Az én mamár õskorinak számító Atim is tudja, és egyszerre két monitort ki is használom, igaz az egyik van csak DVI on, a másik analóg... És úgytudom, hogy a legtöbb azóta megjelent VGA tudja ugyan ezt.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

"...Bár tény hogy mindkét esetben van egy viszonylag nagyszámú fanbase akik a szart is megveszik jó drágán, úgyhogy amig ez ígymarad ellubickolnak ezek a cégek..."

Mint Pl ezt...a Matrox mar regota nem az otthoni felhasznalokat szolgalja.

Y
vice
"Inkább az a szánalmas, hogy beveszed hogy az SM 1.0 és a 4 között bármi újítás is van, pedig csak marketing az egész..."

Megtennéd, hogy ezt kifejted bõvebben?

silanor
Nah elmondom mitol professionalis a cucc. Mivel mi Matrox Parhelia-val dolgozunk.
A kartya dog lassu, OpenGL nuku. Viszont van egy olyan tulajdonsaga amitol megis sokan ezt valasztjak ha munkarol van szo. Megpedig, hogy egyszerre kepes lekezelni 2 monitort + 1 TV-t. Igy a munkat azonnal meg is lehet nezni TV-n. (Tamogatott software-ek: PS, AfterFX, 3DStudio...) Jah es a repulogep szimulatorokat is tamogatja.

Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az o szintjükre, és legyoznek a rutinjukkal.

NEXUS6
Hát igen, még '99 környékérõl emléxem egy cikkre amiben valami bika videokártyát teszteltek, és már akkor azt írták, hogy a GPU teljesítménye fényévekre van attól, mint amit a videokarira szerelt RAM-ok ki tudnak szolgálni.

Nekem úgy tûnik a helyzet azóta sem változott, a sok extra fícsör (amiket csak évek múlva fognak a játékok használni - talán) még mindíg másodlagos ahhoz képest, hogy a GFX-karin milyen sebességû RAM van!!!

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Sanyix
Inkább az a szánalmas, hogy beveszed hogy az SM 1.0 és a 4 között bármi újítás is van, pedig csak marketing az egész...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

jaja, kész vicc ez a szöveg. Mint a konzoloknál amit a nintendó mûvel.

Bár tény hogy mindkét esetben van egy viszonylag nagyszámú fanbase akik a szart is megveszik jó drágán, úgyhogy amig ez ígymarad ellubickolnak ezek a cégek.
egyetértek. a felhasználóknak sem túl jó befektetés az elitizmus. használtam egy matrox marvel g400 tv nevezetû kártyát 2 évig. amig a win millenium volt az "op rendszer" addig tök jól ment minden. váltottam xp-re. hát igen: a honlapjukon azt mondják, hogy a driver "included in os", DE! nincs az a program ami hajlandó lenne együttmûködni a tv vevõ alrendszerével(ha tud ilyenrõl valaki, akkor hálás lennék az infoért). szóval azóta vettem egy alsókategóriás videókártyát, meg vettem mellé egy sima bt878as tv tunert és minden oké. hiába a spéci hardware, ha nincs ami meghajtsa. egy oprendszerrõl másikra átállni akkora kín speciális hardwarekkel, hogy lehet jobban megéri általánost venni.

\"The voices are back... Excellent.\"

arty
g200 után elkezdték hangsulyozni, h "más a célközönség" csak mert nem képesek épkézláb GPU-t össezhozni...

volt g400am, 450em, 550em ... soha többet matrox(-support) 😊

Forza.

Nem szánalmas hanem más a célközönség.
Nem mindenkinek van szüksége ezekre.

Shader 2 és DX 10?

Nem Shader 4 és DX10? Vagy eddig még sm 2.0 támogatás sem volt...

Hát ha nem akkor szánalmas...<#mf1>

Will your Soul live for Ever?

"..egy Palm méretû elosztó.." <#nyes><#nyes><#nyes><#nyes><#nyes>

Csak nem lecsapott megint az SG nyelvész kommandója? "..a palm-sized box.." magyarban a fõneveket nem írjuk nagybetûvel, ja igen és a Palm az magyarul T_E_N_Y_É_R! tehát ez egy tenyér méretû elosztó.
Ugy latom az OpenGL tamogatas trivialisnak tekintheto.
Senki nem kerdezi azt vajon eszi -e majd a kari😊

Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml

artschi
egyetértek.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

Nem értem miért kell a Matrox-ot az Nvidia-hoz és az ATI-hoz hasonlítani, teljesen más célközönséget céloz meg, ráadásul a Matrox-nál nem kell részvényeseknek megfelelni, mivel privát cég.
NEXUS6
Hát sok sikert hozzá, de most már azért fel is mutathatnának. Számtekben az elitizmus viszont hosszútávon nem jó befektetés.

PíszLávJuniti
Nem teljesen világos, hogy egy videókártya mitõl lesz professzionális?

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler