Külföld helyi szemmel...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Daxan „nekem a veszély lételemem, gyári default.”
szerintetek egy szakács mennyit kereshet kinnt Londonban?
The Town never be the same...today it looks like Disneyland.
Sõt, amíg kint voltam több verekedést láttam mint itthon összesen életemben. Szórakozóhelyeken, török kajáldákban rendszeresen van balhé kint (hétvégeken). Olyat is láttam egyszer hazafele menet, hogy pub elõtt le volt zárva rendõri kordonnal a járda, és minden tiszta vér volt. Ilyet se láttam itthon...
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
ennek ellenére várom már a repülõutat, hogy én is kint lehessek ! =)
Early lurk, mutaharrass majd swarm push, dropp és guák GG !
Pláne hogy õ a 14. idén akivel ez megtörténik Londonban.
Bp-en is szoktak balhék lenni de nem fajulnak el eddig a dolgok...
London nem úgy épül fel, mint Budapest, hanem úgy kell elképzelni, mint egy történelmi maghoz csatolt több tucatnyi Debrecen méretû várost: mindegyik tudna önmaga is létezni, saját parkokkal, templomokkal, üzletekkel, éttermekkel, iskolákkal, stadionokkal, központtal.
Északon is van rossz rész, délen is van jó.
Én otthon olyan emberek mellett laktam, akik egy komplett lakóövezet mindennapjait tették tönkre az örökös üvöltözéssel, gyerekveréssel.
Eddig ennél csak jobb helyeken jártam Londonban:)
Ettõl függetlenül nincs akkora árkülönbség az albérletekben, hogy itthagyjam északot:)
http://gaborszantai.co.uk/
ez nálam nem jelent hátrányt. Attól viszont nagyon félek, hogy az üntermencs kelet-európainak nem lesz kint bnõje. Voltan?:)
Azt hallottam, hogy Hollandiába elég sok a követelmény, közel sem annyira nyitott az egyetemi rendszer, mint mondjuk az osztráknál vagy a dánoknál. Ez mennyire igaz?
Magyarországon a baráti kapcsolatok is nagyon elbaszottul mûködnek(talán egy külön topikot is megérne a dolog), szóval ettõl bármi elõrelépésnek számít.
Amsterdam meg kb 35 km-re van Utrechtõl. félóra vonattal kb.
Az emberi hülyeségnek csak alsó határa van! Nokia - Connecting People / Hackers - Disconnecting People
Az emberi hülyeségnek csak alsó határa van! Nokia - Connecting People / Hackers - Disconnecting People
Igazából az utolsó bekezdés miatt linkeltem be, ami szerintem nagyon igaz:
"...azt nyilatkozta az El País spanyol napilapnak, hogy az iszlám nem egyeztethetõ össze a liberális demokráciával. Hirsi Ali hozzátette, hogy a kereszténység hasonlóképp nem egyeztethetõ össze a demokráciával, ám a keresztény társadalmak eljutottak odáig, hogy elválasszák a vallást az államtól."
Szinte minden kategóriában a románok követik el a legtöbb bûncselekményt az olaszországi bevándorlók közül. Gyilkosságban és gyújtogatásban például verik az albánokat és a marokkóikat, de ugyanez a helyzet a prostitúcióval is. Egyedül a drogkereskedelemben nem büszkélkedhetnek ilyen eredményekkel.
Olaszországban a románok követik el a legtöbb súlyos bûncselekményt a bevándorlók közül. (Az erre a megállapításra jutó rendõrségi statisztikák a 2006. január 1. és 2007. június 30. közötti idõszakot vizsgálják.)
Így nem állja meg a helyét az a feltételezés, miszerint csak a roma nemzetiségûek apró lopásainak és kéregetésének tulajdonítható az olaszok ellenszenve a román bevándorlókkal szemben, hisz majdnem az összes kategóriában a románok vezetik a bûnözõi statisztikákat.
Például az elõre megfontolt gyilkosságok esetében a románok megelõzik a marokkóiakat és az albánokat is, ahogy a rablásokban is rávernek erre a két nációra. szintén a románokkal gyûlik meg leginkább az olasz hatóságok baja akkor is, ha gyújtogatásról vagy fiatal lányok prostitúcióra kényszerítésérõl van szó. (Egyedül a drogkereskedelem az, ahol nem a románok viszik a prímet.)
Az apróbb bûncselekmények esetében is kihúzhatják magukat a románok: évente 20 ezer lopás írható a számlájukra, míg az országban élõ többi kisebbség tagjai együttvéve 30 ezer ilyen kihágást követtek el.
Tavaly õsszel kisebb diplomáciai válság alakult ki Bukarest és Róma között az Olaszországban román állampolgárok által elkövetett bûncselekmények gyakorisága miatt. A két ország hatóságai megállapodtak abban, hogy megpróbálnak közösen fellépni a jelenség visszaszorítása érdekében.
Index.hu
Szóval Neked kell eldöntened, hogy klasszikus holland várost választasz, vagy egy szórakoztatóipari központot, annak minden elõnyével és hátrányával:)
Én svéd szakon is végeztem, és voltam Svédországban is. Dánokkal is sokszor találkoztam, elég jó fejek. De a svédekkel és norvégokkal vigyázz majd! A norvégok õrültek, a svédek meg hidegek, mint a jég.
Nagyon nehéz elnyerni a barátságukat. Viszont ha van egy svéd barátod, az tényleg tûzön-vizen kitart melletted.
Nevetséges. Amúgy meg tök egyértelmû. Korlátozni akarják a nem üzleti utak számát az USA-ba. Turizmusból megvannak országon belül is, nem kell az európai plebsz. Röhej.
Ezt Norvégiában írták, ahol szintén nagy muszlim bevándorlás van. A cikk nem teljesen fedi fel, hogy a feljelentések számáról, vagy a tényleges nemi erõszakról van-e szó.
Ez hülyén hangzik, tudom. A következõ:
Angliába ment egy ismerõs leányzó és összejött egy szaudi sráccal (mondjuk õk tényleg az iszlám fanatikus oldalát képviselik -nem a terrorról van szó, csak pöppet túl szó szerint veszik a Koránt). És tényleg belecsöppent egy nagyon zárt vallási közösségbe, ahol pl. a nõk nem ehettek ünnepkor azonos helyiségben a férfiakkal. És a többi. A fickó soha nem emelt kezet rá, soha nem bántotta, csak a csaj nem bírta ezt a tõle teljesen idegen életformát. És volt olyan lányismerõse, nem kevés (hasonló helyzetben), aki feljelentette a muszlim barátját-férjét szexuális bántalmazással. Sok ilyen is van.
Én azt is aláírom, hogy a muszlimok egy része kissé bekattan Európában. De odakint, pl. Jordániában, Kuvaitban, (sõt, Szaúd Arábiában is) hihetetlen barátságosak, és olyan vendégszeretetrõl tesznek tanúbizonyságot, ami Európában már régen kiveszett.
És a helyzet az, hogy az arab államok többsége nagyon szereti a magyarokat.
A többségük rendkívül jó ember. De tény, hogy akad bõven ellenpélda.
Azt még megértem, hogy átnézik, de hogy indoklás nélkül visszatartják az eszközt, az kicsit botrány...
A gyakorlatban ez rohadtul nem igaz. Amíg én kint voltam addig több (kb 10-12) "Ahmeddel" is kapcsolatba léptem, és egyikükre sem igaz az általad felvázolt sztereotípia. Mind muzulmán volt és teljesen normális. Nem akarták ráerõltetni a vallásukat senkire, csak azért voltak ott hogy tanuljanak, szerezzenek diplomát és visszamenjenek dolgozni a saját hazájukba. A suli mellett szorgosan és becsületesen dolgoztak.
Bocsáss meg, de én a saját szememnek hiszek, nem a szenzációhajhász médiának.
Van jó és rossz Ahmed, de az Ahmedek 6x gyakrabban erõszakolják meg a nyugati nõket, mint az Erikksonok.
Ettõl még utálom ezeket a cikkeket, mert nem a muszlimok, feketék, ázsiaiak követnek el bûncselekményt, hanem Ahmed, Samuel, Tong Lee, stb...
Ez pont arra emlékeztet, mikor az összes magyar tolvajnak számított Ausztriában, mert pár kedves polgártársunk miatt az egész nemzetet megbélyegezték.
Daxan „nekem a veszély lételemem, gyári default.”
egy ilyen vonzata is lenne a dolognak..hoznek haza eztazt. de persze a legfontosabb NY cityy:)