5447
DexterBanner.jpg
  • tnm #722
    mondjuk nem volt meglepés...
  • cassoneitaly
    Egy igazán jó hír:
    >>> DEXTER - Season 3 <<< bejelentve...
    Mostmár csak várjunk...
  • Calver
    inkább belőle, nem neki
  • BlackShadow
    na én is megnéztem. tökéletes!!
    ha itt és most abbahagyják, akkor kb életem legjobb sorozata volt :)
    ha viszont folytatják, melegen ajánlom, h tartsák a szintet :)
  • Kmarha

Tegnap óta 3 óra alvás mellett tanulok mint a hülyegyerek.. most ki is dobtam az ablakon a füzetemet! Jöhet a Dexter 11 és 12! :)
  • cassoneitaly
    Van FElirat az évadzáróhoz ( S02E12 )
  • tep
    most miért? ..csak villás-reggelit akart neki készíteni
  • Calver
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    hát nemtom, ha a "lelki társadnál" találnél egy kevéske nyugtatót, meg egy olyan felszerelést amivel egy elefántot fel lehetne párizsinak aprítani, és ezt rajtad szándékozott volna kipróbálni... hát, valahogy én meg tudom érteni h kicsit morcos lett tőle
  • tnm #714
    nem is arra írtam, ha visszatekersz, vagy megnézed más kommentjeimet, akkor én se szokatm központozással, meg shift-tel vacakolni:)

konkrétan ezekre gondoltam:
    "összefojtak"- ugye itt a folyik, mint a víz és nem a fojt, mint megfullaszt lenne a szógyök
    "e mellé"- jó itt lehet csak becsúszott egy space, de ez egybeírandó lenne
    "befojásolnak"- megint ugyanaz, mint fenn (igazából mivel másodszor vétetted el, úgy éreztem szólni kéne)

de no offense, mert egyébként egy korrekt vélemény, mégha nem is osztom 100%-ban

• ProGabe #713

tnm:siettem,de ha megkérlek,és most komolyan,leírnád mik a hibák? :)
    az nem érdekel,hogy mondat eleji nagybetű,vessző utáni space.ez egy fórum,nem szakdolgozatot írok...
  • tnm #712
    [/off]helyesírás!![/on]
  • tep
    nem is rossz.....egy Madrid-szurkolótól :)
  • ProGabe #710
    ezt meg karakterfejlődésnek hívják.ez is mintha elég fontos része lenne a sorozatnak!^^
    egy példa:mire is jött rá Dex a s2e10 végén(vagy 11,hirtelen összefojtak a részek)?meg előtte a Deb-bel való beszélgetésben?na ugye :\

az egész sorozat Dex vergődéséről szól.a sorozat előtti életében minden úgy volt,ahogy az egyik részben el is mondja:"megterveztem hogy kit,és hogyan öljek meg,most pedig [és itt sorolja a problémáit]"

számomra nem az a fő bonyodalom a sorozatban,hogy most elkapják-e,vagy sikerül-e megölnie a következő áldozatát,vagy jó fánkot vett-e.hanem az,hogy Dex felismeri:igenis vannak érzései,és ezáltal a korábbi énjéhez képest egy külső szemlélőként belátja,hogy ő egy igazi vadállat,és ez megijeszti.tehát ez az igazi bonyodalom,hogy ezzel hogyan bírkozik meg!e mellé még bejön az is,hogy ráismer:felelősséggel tartozik sok emberért,a tettei sok mindent befojásolnak,tehát nem engedheti szabadjára az állatot,még akkor sem,ha lesz*arja Harry kódját.magyarul Dex rájön,hogy ő is ember...
  • gabr
    A harmadik könyvben(aminek a tartalmát bárki elolvashatja) Dexter észreveszi, hogy Cody-nak is ilyesmi hajlamai vannak, és elkezdi tanítgatni... annyira talán nem önző... hogy ebből mit hoznak ki a harmadik évadban(ha lesz), ki tudja...
  • tnm #708
    már előtte is akarta, persze ettől még sztem más oka is lehetett (Angel, meg az egyéb trükkjei)
  • tep
    "Lila-t azért mert elvégezte helyette a piszkos munkát"
    szted az , h rájuk gyújtotta a lakását az smafu? :D
  • ProGabe #706
    valamint a Dark Defendert átváltoztatni amolyan Dark Asshole-á aki csak magával törödik?

na álljon már meg az a bizonyos menet!Dexter soha,ismétlem,soha a büdös életben nem volt hős,és mindig csak magával törődött!azárt ölt,hogy kielégítse a vágyát,elcsendesítse a hangokat,stb.és azért bűnözőket,mert Harry kódja szerint élt.ezt,így 2 évad után miért kell leírni?
  • GregSB
    OFF (már úgyis vége az évednak :)

Egy kicsit utánna olvastam a témának. Az a fogalom, hogy "British English" létezik, és magába foglalja a sziget legfőbb angol-nyelvjárásait (walesi, skót, angol, ír).

A legtekintélyesebb nyelvet, amit az arisztokrácia beszélt már nagyon rég óta úgy hívják hogy "Recieved Satndard" és ennek az akcentusa a Received Pronunciation (London, Oxford és Cambridge területén beszélik a legtöbben). Ezt a kiejtést a világ többi részén előszeretettel hívják - az angolok szerint helytelenül "British Accentnek" (vagyis Brit akcentusnak), vagy BBC angolnak :)

Szóval létezik a Brit akcentus kifejezés. Nem hivatalos (a Britek szerint legalábbis :), de mégis nagyon sokan használják a UK-n kívül.
  • z0ty #704
    Nekem sem kifejezetten jött be az évadzáró, főleg az elsőhöz képest. Dehát tökmindegy, ha lesz folytatás, úgyis nézni fogom.
  • Attila8805
    Odírhatnátok hogy meilyk rész!
    Mert ha 11-es akkor megnézem a spoilert ha 12-es akkor nem:D
  • robotnyk
    Lila legfeljebb vendégszereplő volt, nem mellékszereplő.
  • tep
    Dexter OST 192kbps
  • tep
    megvan , akinek még kell szóljon , priviben elküldöm az elérést
  • Flamer
    valaki nem tudja véletlen hogy mi a címe a Dexter themenek? minden részbe bennevan. semmi ének meg ijenek csakis zene. ojan sötét..
    tudja valaki a címét?.o netán letöltési hejet?:o
  • Calver
    számomra az évadfinálé egy hihetetlen nagy csalódás volt.
    röviden és tömören: elpusztítani a sorozat 2 legjobb mellékszereplőjét - ráadásul ebből Lila-t azért mert elvégezte helyette a piszkos munkát - valamint a Dark Defendert átváltoztatni amolyan Dark Asshole-á aki csak magával törödik? szvsz elképesztő h az eddig remekül felépített második évadot a fináléval tökéletesen sikerült az íroknak tönkretenni.

btw a szép, klasszikus, "baltával faragott" angol angol (nem hülyeség, angolul is English English-nek nevezik) dialektus a leglazább. hiába tanultam amerikai angolt, hiába nézek egy rakás amerikai sorozatot, az nem ragad, csak Gene Hunt (Life on Mars) vagy Lister (Red Dwarf) és társai beszédstílusa... néznek is rám sokan furcsán amikor megszólalok angolul.
  • AntiHero
    my name is earl
  • Flamer
    hiróz, house, pb
  • tep
    az első és a második évad is pont felfér 1-1 dvd-re , kedvenceim lesznek

(melyik sorozatot érdemes nézni még?)
  • ProGabe #694
    elvileg itt fent van,és szabad a reg:

http://www.rainbowtorrents.org/signup.php
  • ChevyG #693
    még mindig nem találok torrentet
  • tep
    hát igen....azé'felirattal jobb , már csak a poénok miatt is :)
  • tep

[már nézi is]
  • AntiHero
    NA akkor még megvárom a 12-höz és 3 részt egyszerre megnézek:)
  • ChevyG #689
    11esnek torrent link?
  • Kmarha
    addig nem nézem meg amig a 12.hez nincs :D ugy lesz az igazi
  • cassoneitaly
    háháá gyerekek a 11-eshez KÉSZ A FELIRAT
  • I.C.ram
    Angol akcentus teljesen korrekt. Épp az, hogy brit akcentus nincs :)

Angol a konkrét nép, akik angliában élnek, Brit meg azoknak az összessége, akik a brti szigeteken élnek, amibe beletartóunak a walesiek, skótok, észak-írek, stb.

Max úgy lehet jobban definiálni, hogy angol angol :D
  • I.C.ram
    Jaja én is pont ezt írtam régebben.
  • Flamer
    yayó csak akkor mér 1-1 hét mulva lesz csak a 11-12 -höz felirat..
  • ChevyG #683
    viszonyitás kérdése