14
-
imuthesz #14 http://www.azevolucioscsalas.com -
#13 Magasabb a midiklorián szintje mint Yoda Mesternek... -
snorbi #12 Pedig megesküdtem volna, hogy ez a topic is egy evolúciós vitává fog fajulni... :) -
Godefroy #11 Szépek. -
#10 Szivacsok sejtjei:
pinacocyták:külső sejtsort alkotják
choanocyták:galléros ostoros sejtek, táplálkozásban van szerepük
scleroblastok:vázelem képző sejtek
amoeboid sejtek/vándorsejtek:regenerációt biztosítják, ill a tápanyagok szétosztását
A cső alakú összehúzódó szervecske meg valszeg a lüktető űröcskék őse lehet, hogy szét ne pukkanjon a kis dög a beáramló víztől.
Amúgy ma is vannak ilyesmi élőlények Volvox globator -
Aspirin #9 Ezek sejten belüli szervecskék, és nem több sejtből álló szervek. Valszeg a mitokondriumok és az endoplazmatikus hálózat ősei. -
waterman #8 egy szivacsanak kétféle sejtje van: egyik fajta az "állat" vázát készíti, a másik fajta meg ellátja kajával az előzőt, míg a vázon lakik. azoknak az izéknek, amiket én szivacsok néven ismerek biztos nincs "alig 1 miliméter" -es embrió állípotuk.
DE =>
"Ezek a tények arra a következtetésre vezették a kutatócsoportot, hogy az embriók a ma élő állatoknál, beleértve a szivacsokat és a medúzákat, jóval primitívebb lényektől származtak."
Ugyanakkor=>
"A vizsgálatok ásványosodásbeli különbségeket is kimutattak a sejteken belül, ami arra utal, hogy osztódás alatt álló organellák, táplálékfelvételhez használt cső alakú összehúzódó szervecskék és sejtmagok lehettek."
- hol a bánatban talál egy szivacsnál primitívebb dolgon vlaki cső alakú összehúzódó szervecskét? ha ilyene tényleg volt, akkor jóval "bonyolultabb egy szivacsnál", és mondhatjuk rá, hogy kezdetleges állatka. szóval vagy a publikáció, vagy a cikk fordítása tartalmaz elég erőteljes ellentmondásokat. -
plamex #7 szeintem ezek kövületek ... úgyhogy nem -
#6 ezekből nem tudnak klónozni? -
plamex #5 mikor jut el a nanotechnológia egy sejt szintjére ? -
Wampire1 #4 Hát jah.De jó.Juhé.stb. -
#3 ??? -
#2 bum... -.- -
#1 orijási