14
  • imuthesz
    http://www.azevolucioscsalas.com
  • Farontolepke
    Magasabb a midiklorián szintje mint Yoda Mesternek...
  • snorbi
    Pedig megesküdtem volna, hogy ez a topic is egy evolúciós vitává fog fajulni... :)
  • Godefroy
    Szépek.
  • Cuchulainn
    Szivacsok sejtjei:
    pinacocyták:külső sejtsort alkotják
    choanocyták:galléros ostoros sejtek, táplálkozásban van szerepük
    scleroblastok:vázelem képző sejtek
    amoeboid sejtek/vándorsejtek:regenerációt biztosítják, ill a tápanyagok szétosztását

A cső alakú összehúzódó szervecske meg valszeg a lüktető űröcskék őse lehet, hogy szét ne pukkanjon a kis dög a beáramló víztől.
    Amúgy ma is vannak ilyesmi élőlények Volvox globator
  • Aspirin
    Ezek sejten belüli szervecskék, és nem több sejtből álló szervek. Valszeg a mitokondriumok és az endoplazmatikus hálózat ősei.
  • waterman
    egy szivacsanak kétféle sejtje van: egyik fajta az "állat" vázát készíti, a másik fajta meg ellátja kajával az előzőt, míg a vázon lakik. azoknak az izéknek, amiket én szivacsok néven ismerek biztos nincs "alig 1 miliméter" -es embrió állípotuk.

DE =>
    "Ezek a tények arra a következtetésre vezették a kutatócsoportot, hogy az embriók a ma élő állatoknál, beleértve a szivacsokat és a medúzákat, jóval primitívebb lényektől származtak."

Ugyanakkor=>
    "A vizsgálatok ásványosodásbeli különbségeket is kimutattak a sejteken belül, ami arra utal, hogy osztódás alatt álló organellák, táplálékfelvételhez használt cső alakú összehúzódó szervecskék és sejtmagok lehettek."
    - hol a bánatban talál egy szivacsnál primitívebb dolgon vlaki cső alakú összehúzódó szervecskét? ha ilyene tényleg volt, akkor jóval "bonyolultabb egy szivacsnál", és mondhatjuk rá, hogy kezdetleges állatka. szóval vagy a publikáció, vagy a cikk fordítása tartalmaz elég erőteljes ellentmondásokat.
  • plamex
    szeintem ezek kövületek ... úgyhogy nem
  • N1ggA
    ezekből nem tudnak klónozni?
  • plamex
    mikor jut el a nanotechnológia egy sejt szintjére ?
  • Wampire1
    Hát jah.De jó.Juhé.stb.
  • Peti0011
    ???
  • GyuriX2572
    bum... -.-
  • craesh
    orijási