Kijátszható lesz a Vista kernelvédelme?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem a lomtárba, hanem egy külön erre a célra lefoglalt területre. Ennek mérete állítható, és a rendszervinyó kivételével ki is kapcsolható.
Nem tudom, TH448-nak hány vírusa van, azt viszont igen, hogy nekem sikerült a WinXP-t egy éven át vírusmentesen használnom sebességromlás, ghostolás, piszkálgatás, stb nélkül, és vazz, még víruskergetõ is futott. Tegnapelõtt is csak azért vágtam haza, mert felhúztam a Vistát (és egyéb okok miatt a partíciós táblát is újragondoltam, stb, nem lényeges), csak hogy megbizonyosodjak, volt-e alapja a negatív elõitéletemnek vele szemben. Megbizonyosodtam. :-P
Van egy kék tó a fák alatt, Ha belet eszem, lehűti a lábamat.
feltennél. miböl vagy olyan biztos hogy nincs vírusod ha még írtod sincs.
"Jó, nem voltam teljesen pontos, szóval uazt a rendszert használom gyakorlatilag 5 éve, de nem folytonos a használat, értem ezalatt azt, hogy leghostoltam, és idõnként visszatöltöm. Egyszerû, gyors, hasznos..."
Ghostolni csak a legvégsõ esetben (kell) ajánlatos.
Ráadásul ghostolni mindig a legfrissebb imege-el ajánlatos nem 1-2 évessel
fõleg cégeknél ajánlatos ghostolni ahol az újratelepités macerás a rajta levõ programok miatt (adatbázis, stb...).
A WHQL minõsítés azt jelenti, hogy az MS leteszteli a drivert, és ha megfelel, akkor az telepítõjét digitálisan aláírják. Ezt az aláírást ellenõrzi a win telepítéskor. Digitális aláírást feltörni jelenleg nem lehetséges. Ki lehet iktatni a kernelben az ellenõrést, de ez esetben a támadónak már teljes hozzáférése van a gépedhez, úgyhogy már nem számít.
Szeritnem te valamit félreértessz. Amirõl te beszélsz az a lomtár, és semi köze a System Restore-hoz. És lehet úgy törölni, hogy ne a lomtárba másoljon.
A System Restore pont akkor segít, ha valami szétrongálta a rendszert (pl. rossz driver).
Az egy dolog, hogy w98-ra nem írnak vírust, de ettõl még az adataid nagyobb biztonságban vannak egy XP-n, mert w98-on vírus nélkül is bármi megtörténhet.
Az, hogy nincsennek driverek egyáltalán nemaz MS hibája. A HW gyártóknak rengeteg idejük volt megírni azokat a drivereket, és elég soknak sikerült is. Pl. Catalyst már több mint egy éve van.
A programok meg nekem szépen mentek, 1-2 speciálistól eltekintve (pl. Nero). Amikkel gondok voltak, azokból is jönnek folyamatosan az újabb változatok, amik már mûködnek (pl. Daemon Tools).
A játékok is szépen mennek (legalábbis, amiket én próbáltam).
"és még a noti gyári cd-je (spec gombok meg ilyenek) se ment fel"
Természetes, hiszen az XP-hez van.
"Meg csak hitelesített drivekereket fogad el, akkor vagy azt is fel kell törni, vagy csak ms bácsi által átvizsgált driver megy fel..."
Az XP is cask a WHQL drivereket szerette, így ez már egy bejáratott rendszer. A Vistánál meg kötelezõvé teszik (csak a 64-bitesnél). Ez jó, mert kevesebb lesz a szar driver, és nem jó, mert ritkábban fogják frissíteni, és nem lesznek házilag hackelt driverek a már nem támogatott cuccokhoz.
Az meg tök egyértelmû, hogy minden szoftver feltörhetõ. Ha ez valakinek meglepetés, hát az szomorú....
Azért ez a mondat tetszik: "A 32-bites operációs rendszerek kernelébe könnyû betörni. Ezt akarjuk meggátolni a Vista esetében" - írta egy blogban Stephen Toulouse, a Microsoft munkatársa.
A saját terméküket fikázzák, amit eddig tömjéneztek, hogy ilyen biztonságos meg olyan biztonságos, csak azért, hogy térjünk át Vistára. Rohadt marketing... én akkor rakok fel Vistát, ha majd a játékaim megkövetelik. Addig úgy hypeolnak ahogy akarnak...
más: úgy néz ki az oldal, mint a nõk lapja
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
http://www.pcworld.hu/playflv.php?sid=7197
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Bijesz: nem tudom, ki hogy van vele, de számomra egyik legidegesítõbb feature volt xp-ben... Minden törléskor nem törölte, hanem áthelyezte a file-okat egy könyvtárba, ezzel naon sok helyet foglalva. És általában olyan miatt kellett visszatölteni a rendszert, hogy áramszünet, vagy a progi nem volt xp kompatibilis, vagy rossz driver vagy ilyenek, és akkor ugye semmit nem ér az egész. Nekem ott a ghost, az foglalja a konstans méretet, és bármikor használható egy boot lemezzel...
ha a pontok változnak, akkor nem lenne értelme az egésznek.
ha az én gépem pl 3 pontos és veszek egy progit ami 2.8at igényel, és aztán a pontom lemegy 2re, akkor a program már nem is fut? ez nem tûnik ésszerûnek...
hol tévedtem?
/*WTF?!*/
Meglehetõsen hülye helyre kerül,
ezt már valószínûleg az is belátja aki oda rakta. 😊
és rollbackelhetõ az op rendszer az elkészített restore point-ba,
ami manuálisan is készíthetõ, illetve minden telepítés elött készül egy.
alapesetben rakerdez, hogy a nem hitelesitett drivert telepiteni akarod -e.
de local policy-ban beallithato, hogy ne is engedje telepiteni a nem hitelesitett driver.
/*WTF?!*/
Csak tudod minek õrizgessek a vinyómon egy rencert 1 éves drájverekkel miegymással, ha be tudom úgy lõni, hogy ne kelljen még ghostolni sem 1 évig.
Én használni szeretem a gépet nem buzerálni.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
viszálítod 5 perc alat mondjuk a mult heti rendszert programostól mindenestõl pont ugy ahogy volt
http://www.bcsinfo.hu/forum
De az "új" winek biztonsága sehol sincs egy mezei w'98-hoz képest!😉)))
Az wiszont elõbb utóbb tényleg megeszi saját magát.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
MS elb*szta, nem szabadott volna 32 bites verzioban kiadni a Vistát ... 😞
Forza.
Ez a gósztolás szerintem nem a M$ által a windózba integrált fícsõr, de javíts ki ha tévedek.
Amúgy egy ilyen gósztolás gyak újratelepítést jelent ugye!
LOL
Ezek után nem tökmindegy? Elõbb-utóbb sikerül valakinek...
Y
Yfel: A D805-ösödet felhúzod (gondolom, úgy megy 😊 ), és jó értéket fogsz kapni. Nálam a 3 gigás p4-re adott 4.2-t az rc2...
Jó, nem voltam teljesen pontos, szóval uazt a rendszert használom gyakorlatilag 5 éve, de nem folytonos a használat, értem ezalatt azt, hogy leghostoltam, és idõnként visszatöltöm. Egyszerû, gyors, hasznos...
És ha ésszel használod, nem kell 30 vírusirtó, fõleg, hogy a spyware-ek meg hasonló finomságok közül sokat nem is ismernek, ugye legtöbbször az emberi tényezõ a bibis.
Szóval lécci ne dobálózz ilyenekkel, hogy "az szinte biztos"
, max egy átlagfelhasználó Pistikénél, de ne nálam...
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
sathinel (#13): Minden bonyolult szoftverben van hiba. Senkitol nem lehet elvarni, hogy teljesen hibamentes termeket dobjon piacra. A Unix ugyanugy tele van hibaval mint a Windows ugyhogy ezen kar fennakadni.
Az a 4.8 pont eleg durva. Bele sem merek gondolni, hogy egy D805-os processzorral es egy GF6600GT-vel mennyit fogok kapni (0.2? :o) )
Y
csinálnak minden csicsát a foshoz de a rendszer magja még mindíg nem mûködik rendesen. Ez az MS!
Már a csapból is ez a fos vista folyik de még a kiadása után 2-3 évvel is tele lessz hibákkal ahogy az ms-t ismerem. Az xp is mostanra lett használható.
Nem baj! Nemsokárra ott tartunk hogy a hardware elbírja a linux alatti win emut, és akkor nem kell aggódni a fos miatt.
Ja bocsi még egy dolog: kapd le a nod32 30 napos próbaváltozatát, és majd meglátjuk van-e vírusod.
Ui.: Ha jól sejtem akkor a Vista a pontozást folyamatosan frissíti, azaz egy mostani 4,8 pont, az egy idõ elteltével ( és persze pár javítás után) már szerintem csak 3-4 pontot ér majd, ha jönnek az újabb "vasak".
Egyébként nem tudom, mibõl gondolják egyesek, hogy ez az oprendszer 100% hackerbiztos lesz... Nincs feltörhetetlen program, de ami jó, hogy biztonságosabb lesz, mint xp, meg van pár védelmi mechanizmus, amit végre elkezdtek használni, mondjuk én évek óta nem találkoztam a gépemen vírussal, pedig nincs fent vírusirtó, meg outlook-ot használok. Csak nem szabad minden szart megnyitni, meg nem kell kockáztatni a kérdéses dolgokat.