57
  • Indigo
    #57
    Érdekes, én a rendszervinyón is kikapcsoltam...
  • BiroAndras
    #56
    "és szerinted a rendszervisszaállítási pont adatai hova kerülnek?"

    Nem a lomtárba, hanem egy külön erre a célra lefoglalt területre. Ennek mérete állítható, és a rendszervinyó kivételével ki is kapcsolható.
  • mogyi925
    #55
    LOL, és szerinted a rendszervisszaállítási pont adatai hova kerülnek?

    Nem tudom, TH448-nak hány vírusa van, azt viszont igen, hogy nekem sikerült a WinXP-t egy éven át vírusmentesen használnom sebességromlás, ghostolás, piszkálgatás, stb nélkül, és vazz, még víruskergető is futott. Tegnapelőtt is csak azért vágtam haza, mert felhúztam a Vistát (és egyéb okok miatt a partíciós táblát is újragondoltam, stb, nem lényeges), csak hogy megbizonyosodjak, volt-e alapja a negatív előitéletemnek vele szemben. Megbizonyosodtam. :-P
  • chuky123
    #54
    th448 te érdekes ember lehetsz ghostolsz orba-szájba ahelyett hogy 1 vírusírtót
    feltennél. miböl vagy olyan biztos hogy nincs vírusod ha még írtod sincs.
    "Jó, nem voltam teljesen pontos, szóval uazt a rendszert használom gyakorlatilag 5 éve, de nem folytonos a használat, értem ezalatt azt, hogy leghostoltam, és időnként visszatöltöm. Egyszerű, gyors, hasznos..."
    Ghostolni csak a legvégső esetben (kell) ajánlatos.
    Ráadásul ghostolni mindig a legfrissebb imege-el ajánlatos nem 1-2 évessel
    főleg cégeknél ajánlatos ghostolni ahol az újratelepités macerás a rajta levő programok miatt (adatbázis, stb...).
  • BiroAndras
    #53
    "Én attól is félek, hogy feltörik majd a whql védelmet, vagyis hogy ne csak MS logós drivert fogadjon majd el."

    A WHQL minősítés azt jelenti, hogy az MS leteszteli a drivert, és ha megfelel, akkor az telepítőjét digitálisan aláírják. Ezt az aláírást ellenőrzi a win telepítéskor. Digitális aláírást feltörni jelenleg nem lehetséges. Ki lehet iktatni a kernelben az ellenőrést, de ez esetben a támadónak már teljes hozzáférése van a gépedhez, úgyhogy már nem számít.
  • BiroAndras
    #52
    "nem tudom, ki hogy van vele, de számomra egyik legidegesítőbb feature volt xp-ben... Minden törléskor nem törölte, hanem áthelyezte a file-okat egy könyvtárba, ezzel naon sok helyet foglalva. És általában olyan miatt kellett visszatölteni a rendszert, hogy áramszünet, vagy a progi nem volt xp kompatibilis, vagy rossz driver vagy ilyenek, és akkor ugye semmit nem ér az egész."

    Szeritnem te valamit félreértessz. Amiről te beszélsz az a lomtár, és semi köze a System Restore-hoz. És lehet úgy törölni, hogy ne a lomtárba másoljon.
    A System Restore pont akkor segít, ha valami szétrongálta a rendszert (pl. rossz driver).
  • BiroAndras
    #51
    "De az "új" winek biztonsága sehol sincs egy mezei w'98-hoz képest!"

    Az egy dolog, hogy w98-ra nem írnak vírust, de ettől még az adataid nagyobb biztonságban vannak egy XP-n, mert w98-on vírus nélkül is bármi megtörténhet.
  • BiroAndras
    #50
    "Haverom most próbálta a 64 bites vistát (beta2), és azt mondta, siralmas a helyezet. A programok nagy része nem megy, drivereket nehezebb találni (ha lehet)"

    Az, hogy nincsennek driverek egyáltalán nemaz MS hibája. A HW gyártóknak rengeteg idejük volt megírni azokat a drivereket, és elég soknak sikerült is. Pl. Catalyst már több mint egy éve van.
    A programok meg nekem szépen mentek, 1-2 speciálistól eltekintve (pl. Nero). Amikkel gondok voltak, azokból is jönnek folyamatosan az újabb változatok, amik már működnek (pl. Daemon Tools).
    A játékok is szépen mennek (legalábbis, amiket én próbáltam).

    "és még a noti gyári cd-je (spec gombok meg ilyenek) se ment fel"

    Természetes, hiszen az XP-hez van.

    "Meg csak hitelesített drivekereket fogad el, akkor vagy azt is fel kell törni, vagy csak ms bácsi által átvizsgált driver megy fel..."

    Az XP is cask a WHQL drivereket szerette, így ez már egy bejáratott rendszer. A Vistánál meg kötelezővé teszik (csak a 64-bitesnél). Ez jó, mert kevesebb lesz a szar driver, és nem jó, mert ritkábban fogják frissíteni, és nem lesznek házilag hackelt driverek a már nem támogatott cuccokhoz.
  • lammaer
    #49
    Én azon gondolkodom, ha mindent fel lehet törni, akkor pont a WHQL-t nem tudja valaki megpiszkálni?

    Az meg tök egyértelmű, hogy minden szoftver feltörhető. Ha ez valakinek meglepetés, hát az szomorú....

    Azért ez a mondat tetszik: "A 32-bites operációs rendszerek kernelébe könnyű betörni. Ezt akarjuk meggátolni a Vista esetében" - írta egy blogban Stephen Toulouse, a Microsoft munkatársa.

    A saját terméküket fikázzák, amit eddig tömjéneztek, hogy ilyen biztonságos meg olyan biztonságos, csak azért, hogy térjünk át Vistára. Rohadt marketing... én akkor rakok fel Vistát, ha majd a játékaim megkövetelik. Addig úgy hypeolnak ahogy akarnak...
  • Adenoma
    #48
    azért frissítenek mindig, mert ha nem kéne, akkor egy egyszerű töréssel a kezdetektől fogva fasza oprendszered lenne.


    más: úgy néz ki az oldal, mint a nők lapja
  • turul16
    #47
    Whql szerintem nincs ingyen, es nem hiszem, hogy minden ceg fizetni szeretne azert ,hogy M$ -ek azt mondjak jol van. Minden Driver verzional.
  • Sanyix
    #46
    Mert mondjuk az nvidia nem béta driverek "xy driverek"? Merthogy ezeket is csak akkor ellenőrizte az m$ amikor kedve volt hozzá...
  • szgege
    #45
    Ms által fejlesztett épület vezérlési rendszer van a linken lentebb. :D Erre mondtam ,hogy teljesen hülyeség.
    http://www.pcworld.hu/playflv.php?sid=7197
  • droland
    #44
    Én attól is félek, hogy feltörik majd a whql védelmet, vagyis hogy ne csak MS logós drivert fogadjon majd el. Majd felteszik az XY drivert, ne adj isten másnak kapnak egy kékhalált és majd olvashatjuk reggeltől estig, hogy a vista márpedig milyen szar... ;)
  • roliika
    #43
    Öööööö....milyen rendszer? Miről beszélsz? :D Itt csak a Vistáról karattyol az ürge. De azt sem értem mi kerül neked 300-ba? A hardwares tűzfal és a ruter? Vagy mi a frász?
  • szgege
    #42
    Ez az aztán nem újdonság. Ilyennel foglalkozom. Gondolom jó sejtésem szerint egy ilyen rendszer úgy 3-4 millába kerül,míg más gyártójé 300000 Ft-ból kijön.
  • Sanyix
    #41
    Nem :)
  • TH448
    #40
    Benned fanatikus apple, vagy linux fant tisztelhetünk?

    Bijesz: nem tudom, ki hogy van vele, de számomra egyik legidegesítőbb feature volt xp-ben... Minden törléskor nem törölte, hanem áthelyezte a file-okat egy könyvtárba, ezzel naon sok helyet foglalva. És általában olyan miatt kellett visszatölteni a rendszert, hogy áramszünet, vagy a progi nem volt xp kompatibilis, vagy rossz driver vagy ilyenek, és akkor ugye semmit nem ér az egész. Nekem ott a ghost, az foglalja a konstans méretet, és bármikor használható egy boot lemezzel...
  • barii
    #39
    Hű, akkor valami nem kerek..
    ha a pontok változnak, akkor nem lenne értelme az egésznek.
    ha az én gépem pl 3 pontos és veszek egy progit ami 2.8at igényel, és aztán a pontom lemegy 2re, akkor a program már nem is fut? ez nem tűnik ésszerűnek...
    hol tévedtem?
  • asysoft
    #38
    Azért a System Restore-nak nem sok köze van a Ghosthoz, bár kétségkívül hasznos:) Mondjuk egy vírusnál nem sokat érsz vele...
  • Bijesz
    #37
    Ja a help menüből érhető el, undo changes menü alatt.

    Meglehetősen hülye helyre kerül,
    ezt már valószínűleg az is belátja aki oda rakta. :)
  • Bijesz
    #36
    Ez is létező funkció az xp-ben, system restore a neve
    és rollbackelhető az op rendszer az elkészített restore point-ba,
    ami manuálisan is készíthető, illetve minden telepítés elött készül egy.
  • Bijesz
    #35
    A driverek hitelesitese megoldott funkcio az xp-ben
    alapesetben rakerdez, hogy a nem hitelesitett drivert telepiteni akarod -e.
    de local policy-ban beallithato, hogy ne is engedje telepiteni a nem hitelesitett driver.
  • asysoft
    #34
    Persze, képzeld mi lett volna akkor... AthlonXP, Northwood/korai Prescott-1M P4, Pentium M, Core Duo/Solo procikat nem mondanám lassúnak, s ezek ugye kiestek volna. Szerintem jó ez így, csak az X64 Vista legyen jobban kompatibilis a 32 bites programokkal, s akkor 64 bites processzor esetén nyugodtan lehet használni azt.
  • NEXUS6
    #33
    Okoska, tudom ám!

    Csak tudod minek őrizgessek a vinyómon egy rencert 1 éves drájverekkel miegymással, ha be tudom úgy lőni, hogy ne kelljen még ghostolni sem 1 évig.

    Én használni szeretem a gépet nem buzerálni.
  • BCS CORPS
    #32
    idiot ez nem ujratelepités
    viszálítod 5 perc alat mondjuk a mult heti rendszert programostól mindenestől pont ugy ahogy volt
  • NEXUS6
    #31
    Amúgy minimális védelemmel én is elüzemeltettem a w2000-est kb 1 évig. Értsd no resident virusírtó, no tűzfal! Aztán bekaptam egy súlyosabb élősködőt, de rájöttem hogy gyorsabb újratelpíteni és mindent felpakolni, mint a bekapott virnyákot kipiszkálni a rencerből.

    De az "új" winek biztonsága sehol sincs egy mezei w'98-hoz képest!;))))
    Az wiszont előbb utóbb tényleg megeszi saját magát.
  • Sanyix
    #30
    Na ezaz, hogy a még vírus sem kell hozzá, hogy összeomoljon, meghaljon, és ghostolhass :DD
  • arty
    #29
    persze, az otthoni felhasználoknak 32 bitre sem volt szükségük ;)

    MS elb*szta, nem szabadott volna 32 bites verzioban kiadni a Vistát ... :(
  • TH448
    #28
    Igazad van, viszont soha nem is mondtam, hogy a win része lenne, és soha nem kellett vírus miatt újraghostolnom a rendszert, és a lényeg szempontjából irreleváns, miszerint nem kell, hogy 20 vírusirtó fogja a gépem, ha ésszel használom...
  • NEXUS6
    #27
    "Jó, nem voltam teljesen pontos, szóval uazt a rendszert használom gyakorlatilag 5 éve, de nem folytonos a használat, értem ezalatt azt, hogy leghostoltam, és időnként visszatöltöm. Egyszerű, gyors, hasznos..."

    Ez a gósztolás szerintem nem a M$ által a windózba integrált fícsőr, de javíts ki ha tévedek.
    Amúgy egy ilyen gósztolás gyak újratelepítést jelent ugye!

    LOL
  • Darth Sith
    #26
    azért a Firefox icon befigyel a gyorsindító sorban... :D
  • roliika
    #25
    LOL ka Bolka.
  • Sanyix
    #24
    Jó, mert elvesztenéd :)
  • Indigo
    #23
    "Azt a Microsoft szakemberei is elismerték, hogy a céljuk a PatchGuarddal nem a betörési kísérletek megakadályozása, hanem a megnehezítésük."

    Ezek után nem tökmindegy? Előbb-utóbb sikerül valakinek...
  • DjDano
    #22
    És a szakemberek, honnan veszik hogy könnyen kijátszható, talán már sikerült nekik?!!
  • Yfel
    #21
    Fel van... 3.2-nel nem akartam tovabb menni, mert mar igy is eleg forro... es ha felrakom 3.6-ra + leterhelem Oblivionnal akkor ki is akadna :o). Jatek kozben mar igy is neha 80C fole megy a proci homerseklete... Remelem az uj Windows nem fogja ennyire leizzasztani, de nem mernek ra fogadni :o)

    Y
  • TH448
    #20
    Jah, sorry, elnéztem... Ez tényleg durva, mert az összesítettet a leggyengébb részeredmény határozza meg, mondjuk picit fogalmazzunk úgy, nem lineáris a "pont osztogatás". Winyó érték összehasonlításokból meg ilyenekből kiindulva, ez csak egy pont, ami szinte semmit nem jelent...
  • TH448
    #19
    Persze. lenne neki jó oldala, viszont akkor a felhasználók teljesen ki lennének szolgáltatva, meg gondol egyet, sokáiág húz egy driver kiadását, és ezzel akár egy terméket tehet tönkre.

    Yfel: A D805-ösödet felhúzod (gondolom, úgy megy :) ), és jó értéket fogsz kapni. Nálam a 3 gigás p4-re adott 4.2-t az rc2...
  • TH448
    #18
    Háát, volna rá egy ezresem, hogy nem találsz nálam vírust...
    Jó, nem voltam teljesen pontos, szóval uazt a rendszert használom gyakorlatilag 5 éve, de nem folytonos a használat, értem ezalatt azt, hogy leghostoltam, és időnként visszatöltöm. Egyszerű, gyors, hasznos...
    És ha ésszel használod, nem kell 30 vírusirtó, főleg, hogy a spyware-ek meg hasonló finomságok közül sokat nem is ismernek, ugye legtöbbször az emberi tényező a bibis.
    Szóval lécci ne dobálózz ilyenekkel, hogy "az szinte biztos"
    , max egy átlagfelhasználó Pistikénél, de ne nálam...