Hitelátvállalás - Eladás

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csori
ne rágd magad, mert felesleges. rengeteg módja van megszabadulni tõlük. kereskedõk szokták hirdetni h "megveszem autóját, hitellel terheltet is"
sztem ilyen hirdetésre kell ráakadni. az autó 3 éves szal nem lesz kor gond vele. de végsõ esetben ott van amit lentebb írtam, az hozza a barlistát magával, de legvégsõ megoldásnak bele lehet gondolni.

Cat - általába azért az autó mellé már más fedezetet nem húznak be, mivel az autó értéke az amit õk megfizetnek. ha nem így van nem adja ki adott autóra a hitelt. van nekik erre külön szakértõjük aki esetenként be is árazza az autót.

Különös ember a házmester: este sört iszik, reggel havat hány.

gabber_saviola
sok sikert

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkõzés.

Killgore
Köszi a segítséget mindenkinek, megyek kitakarítom az autót, és megyek, meglátom mi lesz.

Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

Killgore
Hát igen, nem sok választásom volt.. attól függetlenül én voltam a balfasz, mert nagyon kellett nekem az autó. Gondoltam kényelmesebb Debrecenbõl Tatabányára járni kocsival, mint vonattal, meg melózni járni is könnyebb mint busszal.. Hát, tévedtem.

Pheel
"Hát a változó kamatozású devizahitela világ legnagyobb szopatása... ennél nagyobb kockázatú hiteltípust nem tudtál kitalálni??"
Gondolod õ találta ki? Ez van a piacon, ezt kell szeretni. Vagy te inkább tuti Forint alapú hitelt vennél fel másfélszer annyiért?

Jelenleg a fix törlesztõs deviza hitelek a legjobbak, de ilyen egy éve még nem volt.
Bucser
Hát a változó kamatozású devizahitela világ legnagyobb szopatása... ennél nagyobb kockázatú hiteltípust nem tudtál kitalálni?? Ráadásul 7 évre?... Fix kamatozású deviza még úgy ahogy de változó kamatozású.. ha egyszer felment a kamat az istenért nem jön le soha:) (már a hitelen lényegtelen, hogy hol áll a Bubor)

Egyébként jelzálogos házat lakást is úgy vesznek ahogy lentebb fifi írta: Megigényeli az új vevõ elõbb a hitelt tesznek egy rakás szándéknyilatkozatot minden oldalról (te bankod õ bankja régi tulaj új tulaj) hogy ezt megteszik nem baj ha már van elõszerzõdés és akkor õk kötnek új szerzõdést és ahogy õ megkapja a pénzt odaadja neked te kifizeted a hitelt és már az autó gurulhat is átírásra. De ez valóban hosszú procedúra (lakás esetén nálunk 4 hónap volt)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

ha a hitel fedezetéül tényleg csak az autó van, akkor én is ezt csinálnám - szarni a bankra, és használhatod az autód még hónapokon át. Legalább fél év amig elveszik (törlesztõrészletet ajánlanak, átütemezést meg ilyenek, mert az autóval biztosan semmit nem tudnak kezdeni, ha megkapják az nekik tuti bukó)

Csori
háát ha 291.240.- van befizetve 1 év alatt akkor valszeg 0Ft. #7

Pheel
Ha van CASCO a kocsin, akkor totálkár, oszt csókolom. Önrészt ki kell fizetni, de amúgy megfinanszírozza önmagát. Kivéve persze, ha valami 0 Ft-os kezdõrészlettel szálltál be, mert akkor simán lógsz egy millával a banknak.
gabber_saviola
semmi ilyesmi :)
csak páran már jártak így az ismerõseim között

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkõzés.

Csori
egyszerû, de nem sima út ... holnaptól nem fizeted a hitelt, a kocsit tudod használni amíg nem jönnek érte. ebben az esetben viszont büntilistás leszel, és még gyümölcscentrit se tudsz venni X évig. de megszabadultál a hiteltõl, és az autótól is. már csak el kell számolni magadba, h így megér-e ?!
EZ NEM TANÁCSADÁS !!! de sok ilyen van.

Pheel
Savanyú a szõlõ, ezért beszólunk másoknak? :-P
gabber_saviola
büdös a bkv, a verda meg gizda :)
gratula a 7 éves részlethez :D

NeoMaN
egyértelmû

fifi
"a kocsit eladhatod ugy hogy van rajta hitel másnak hogy õ folytassa a törlesztést."

na ilyen nincs, az új tulajnak full új kondit kell indítani...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

azt hiszem hogy beválthatod másik autóra, tehát amit eddig fizettél az átszáll egy másik kocsira (megnyirbálva) és akkor annak akocsinak a törlesztését folytatod más feltételekkel.
a kocsit eladhatod ugy hogy van rajta hitel másnak hogy õ folytassa a törlesztést.

Magyarországon mára minden 5-ik emberrel felbontják a bankok a szerzõdésüket, ergo a csomagok miatt nem tudják fizetni a kamatokat és a bank egyszerûen elveszi tõlük a hitelezett ingatlant, ingóságot. Jó nem?

Egyébként eladni nem fogod tudni, fõleg hogy nemrég közel 30 ezren adták vissza a kocsijukat, mondván, kocsi nélkül lehet élni, de ház nélkül nem - azt még pont ki tudjuk fizetni de kettõt már nem. Szóval a piac tele van remek alig használt hitelezett autókkal vevõre várva.

http://www.lohere.net - a MagyarChan

kelett az összképhez.

Killgore
Szerintem lényegtelen, de Suzuki Swift 1.3 16V GLX 2003-as.

milyen a kocsi?

Killgore
Kiderül holnap, hogy mi lesz. Legrosszabb esetben marad nálam.

fifi
azzal semmi gond sincsen...

csupán rossz idõben, rossz helyen ültettek bele egy szopó kondiba...
ha bármi gáz van közben, jelezd nyugodtan...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Killgore
Sajnos hülye voltam, de ezen már nem tudok segíteni. Nem is a 6 évvel van probléma, hanem, hogy deviza alapú, változó kamatozású...

Killgore
Köszönöm a segítségedet!

Punker
6 év? mit ittál hogy ilyenbe belementél????? jesszus.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

fifi
hacsak nem valami akkor üzlet van benne, hogy van akkora szerencséd, hogy megveszi magának, aminek kicsi az esélye, de van ilyen eset...

fifi
hát igen...

Killgore
Tényleg nehezen értem meg..:) Tehát akkor amíg nem talál vevõt az autóra, addig én fizetem a hitelt tovább.

fifi
nem érted...
hitelesen beadod, hogy a kereskedõ adja el/megbízási szerzõdéssel/
valaki megveszi/ha hitelre akkor abból/ ha KP-re akkor abból lesz törlesztve a TE hiteled. Minden a TE nevedben megy gyakorlatilag...

12346
nekem 8, nem zavar a topik, csak sztem a telefonálós biztosabb és gyorsabb megoldásnak tûnt:)

Killgore
és akkor a hitel levevõdik róla?

fifi
van ilyen is...
bizományban beveheti a kereskedés, kérdés mikor fog rá madarat...
de semmi akadálya ezt én biztosan mondom neked.

Killgore
Ígérem, holnap bezáratom a topicot. vagy bezárja még ma vmi mod.

Killgore
Hát oké értem. De én nem akarnám lecserélni, csak odaadni neki, hogy kész, nem kell csináljon vele azt amit akar. Bár szerintem ilyen a mesébe van.

12346
lehet, hogy ideges vagy, de nekem eszembe nem jutna topikot nyitni ezért:) mindenki ír mindent, meg amit akar. legegyszerûbb megkérdezni az illetékeseket.

fifi
mint olyan "hitel átvállalás" nem létezik...

fifi
na
ha a mókus beviszi a kereskedésbe, hogy hitellel terhelt autót akar lecserélni/feltehetõleg másik hitelesbe/ akkor elvileg a kereskedõ/ha beveszi/ lecsengeti a hitelt, a kocsi tehermentes lesz, a törzskönyv kijön a banki letétbõl és továbbadható, eladható...Ha az érték és a tartozás között van differencia az beszámolódik az újba.
Ha magánszemély magánszemély között menne a téma akkor az embernek el lehet indítani a hitelét de arra számítson, hogy hosszabb procedúra, mivel hitelest hiteleznek, és már az említett törzskönyv megérkezése miatt kicsit rögös dolog, de ha van ideje összejön...
Lényeg, hogy autókereskedõ közbeiktatásával mehet a dolog.
Még annyi, hogy az egyenlegközlõn szereplõ összeg több mint valószínû hogy fals, mert lezáráskor hozzá fog még jönni egy szerzõdésmódosítási díj ami a fentmaradt tartozás asszem 5%-a/Merkantilnál/ de minimum 30K.
Volt már olyan, hogy a csávó által mondott és a valós összeg között 170Kdiffi volt...SUXX...

Killgore
Hát, igazad van, de nagyon ideges vagyok emiatt, gondoltam megkérdezem Tõletek, hátha járt már valaki így. Holnap menni fogok a kereskedésbe.

12346
tán megkérdeznéd tõlük. hm?:|

Killgore
291.240 Ft.

bertino
és mennyi az a pénz ?

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Killgore
És mi van akkor, ha fogom az autót, és visszaviszem a kereskedésbe, hogy nekem nem kell. Nem baj ha az eddig fizetett pénz elveszik?

Killgore
Na, ez jó. Én is a Merkantilnál vagyok.

Nem tudod eladni igy. Én vittem vevõt is amikor el akartam igy adni de nem engedte a Merkantil Bank. Azt mondák hogy ki kell a teljes összeget fizetni és az a vevõ akit vittem megveheti ugyanugy hitelre.
<#violent><#mf1><#boxer>

Met
szerintem el lehet adni hitel átvállalással

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Killgore
Sziasztok. Nem vagyok nagyon jártas a témában, érdekelne a (hozzáértõ) véleményetek. Van egy autóm, lízingelem, még 6 év van hátra, 1 évet fizettem ki. a deviza alapú kamat miatt sajnos a kamatkülönbözet már olyan sok, hogy nem tudom fizetni, ezért megválnék tõle. Kérdés az lenne, hogy visszavihetem-e az autót a kereskedésbe, mondván, hogy nekem ez nem kell, vagy esetleg hitelátvállalással próbáljam meg eladni? attól tartok, hogyha visszaviszem a kereskedésbe, akkor az egész hátralévõ kamatkülönbözetet kifizettetik velem, amit szintén nem tudnék kifizetni. Nos, szerintetek mi a teendõ?

← ElőzőOldal 2 / 2