22
-
the Godfather #22 Szerintem, a Transmeta célja az hogy felvásárolja öket az Intel. A hir hallatán fel is ment a részvényük. -
Inquisitor #21 Mondjuk a cikkből az is kiderül, hogy a fenti szabadalmakat mindenki liszencelte aki procit gyárt, kivéve az Intelt ... -
Inquisitor #20 "A rendkívül alacsony fogyasztású processzoraival ismertté vált, ám a piacot azóta elhagyó Transmeta beadványa szerint az Intel 10 szabadalmát sérti meg, amivel az óriásvállalat tisztában van. A Transmeta állítja, hogy az ügy jogi útra terelését megelőzően tárgyalásokat folytatott az Intellel, tájékoztatva a céget a helyzetről, valamint egy méltányos licencmegállapodás megkötése céljából. Mivel a párbeszéd nem hozott elfogadható eredményt, a Transmeta kénytelen volt bírósághoz fordulni befektetőinek védelme érdekében ...
A kereset szerint az Intel elmúlt években gyártott gyakorlatilag összes processzora, így a Pentium III, Pentium 4, Pentium M, Core és Core 2 is sért valamilyen Transmeta-szabadalmat. Ezek közé tartozik a notebookoknál, és mára már a szervereknél és asztali gépeknél is fontossá vált dinamikus energiagazdálkodási technika, az Intel SpeedStep továbbfejlesztett (Enhanced) változatai.
Az energiagazdálkodás mellett különféle utasítás-ütemezéssel, a regiszterek kezelésével és memóriacímzési technikákkal kapcsolatos szabadalmak megsértése miatt is panaszt emelt a Transmeta."
"Egy óriásvállalat elleni jogi hadviselés azonban nemcsak idő-, ideg- és pénzőrlő folyamat, hanem egyben kockázatos is, a technológiai ipar ugyanis tele van rendezetlen szabadalmi viszonyokkal. Az Intel több tízezernyi szabadalommal rendelkezhet, melyeket nemcsak saját szellemi tulajdonának védelmében, hanem az ehhez hasonló esetekben jogi retorzióként is felhasználhat, mivel elég nagy eséllyel valamelyiket megsértette a Transmeta egy-egy fejlesztése." -
Inquisitor #19 "bevitte a közösbe a szabadalmait"
Nekem úgy tünt, hogy "kivitte" és véletlenül elfelejtett szólni, csak pár év múlva ... -
dez #18 A Rambus tudtommal nem lenyúlt szabadalmak után perelt, hanem bevitte a közösbe a szabadalmait, aztán összevesztek, és utána kezdett perelni. -
#17 Én pedig beperelem a BKV-t!
Ha a bérletpénzt Lotto-ra költöm akkor 10 év alatt kb 10%-os esélyem lenne valami nagyobb nyereméynre.
Szal nem kérek én milliárdos nyereményt kárpótlásként, csak a tízszázalékát és akkor még méltányos is voltam!
Szal ide a százmilkót vagy rájuk küldöm a Bárándit!
;) -
#16 csak a megjelenés előtt, utána az nézi meg aki akarja csak nem szabad tök ugyanoylat csinálni utána :D -
#15 nem
-
szombi #14 A proci szerkezete véletlenül nem üzleti titok?
Akkor hogyan tudhatták meg, hogy az ő cuccukat is beletették? -
#13 volt. eleg igeretes cegnek nezett ki, nagy ujitasokkal. Ok jottel elo a "Code Morphing" 5lettel elsokent, es azt gondoltak(en is meg anno) hogy nagyot szakitanak majd ezzel... aztan nem... csak az energiatakarekos dolgukkal maradtak meg, ill vegetaltak. Tkeppen a Core 2 is vmi hasonlot csinal, lehet benne vmi, hogy loptak toluk. -
#12 Ugyanmár, nem érdemes próbálkozni. Az intel úgyis lezsírozza a szükséges szerveket, és nem lesz semmi a perből. Tanulhattak volna az eddigi esetekből. Bár azért a lezsírozás is sok pénzbe kerül az intelnek, úgyhogy azért valamilyen szinten mégis lehet szivatni. -
fflx #11 gondolom azert nem olyan egyertelmu ezt, nemhogy bizonyitani de akar csak eszrevenni is, hogy valaki egy ilyen meretekig integralt dologba - mint a CPU - beletesz olyan fejleszteseket, amiket mar szabadalmaztatott valaki, valahol mashol. -
Inquisitor #10 Jogos, kérdés mennyi időt és energiát öltek a Transmetánál abba, hogy megoldják nem jogi úton? Lehet éveket. Ha viszont nem volt ilyen próbálkozás, akkor tényleg gáz. -
Inquisitor #9 Kicsivel több mint 11 éves a Transmeta ...
"A P6 architektúra első alkalmazása az 1995 novemberében piacra hozott Pentium Pro volt."
Mondjuk azt én se hiszem, hogy megalakulásuk utáni pár hónapban olyan szabadalmuk volt, amit az akkor megjelent (és valószinüleg legalább egy éve tervezés alatt álló) Pentium Proban felhasználtak volna.
Viszont az igen is szembeötlő volt, hogy a Transmeta procik megjelenés után hirtelen érdemi alacsonyfogyasztású proci hegyeket kezdtek az Intelnél tervezni ... -
Yv@n #8 Transmeta mondjuk hol volt 15 éve? -
#7 de későn! itt szvsz ezzel van a gond ... -
#6 nem kis stílű buliba vágtak ezek... -
Inquisitor #5 Kivételesen nem értek egyett, Transmeta elég sok dolgot letett az asztalra, nem pedig lenyúlt szabadalmak miatt perelget, mint a Rambus ... -
#4 Nevetseges ez az egesz szabadalmi torveny. Azt ne mondja nekem senki, hogy ezt most vettek eszre masfel evtized utan. -
Troppauer #3 Nem emlexem: volt egyatalan Transmeta a PPro idejen ? -
snorbi #2 Totálisan megtiltanám, hogy visszamenőleg 15 évre lehessen perelni.
Lehessen pl. 2 évre visszamenőleg, annak még talán van értelme, ha marad ez a mostani hányadék szabadalmas baromság (márpedig maradni fog sajna).
Teljesen nevetséges még olvasni is, hogy a pentium pro-ig visszamenően perelnek -
#1 vajon a hasonfekvefingás intézményét lehet szabadalmaztatni?
ha igen, holnaptól reszkessetek, mert még álmotokban is jogdíjjat kell nekem fizetnetek ...