MMORPG-vel gazdagodnak kínai bandák
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
Értem én mit akarsz mondani, de az arányérzéked nem túl jó <#hehe>#hehe>
Elég baj is volna ha 1 hét alatt el lehetne érni a 60-as szintet (amúgy 2 hét alatt el lehet, csak nem szabad közben aludni:-D. Így is azt mondják rá, hogy túl gyors a fejlõdés.
A legjobb cuccokat nem lehet megvenni, mert azok ált. BWP-sek, vagyis meg kell értük harcolnod, nem adhatóak át másnak. Sebaj, jól megmondtad ezt is.
Mindenki noobnak születik, csak van aki továbbfejlõdik. Mondjuk ehhez nem árt némi olvasgatás se a neten - nem nehéz begépelni hogy worldofwarcraft.com vagy hu. Diszlexiásoknak ott a csé.
A bliz azért nem ad goldot valós pénzért, mert úgy nem játszana senki se a játékkal. Most lehet tudni, hogy aki goldot ad vagy vesz, az megsérti a game policyt, ezért kizárásra kerül ha rájönnek. Igen, a vásárló is.
A havidíj meg nem sok. Akinek sok, annak továbbra is ott a csé, vagy lehet guild warsozni. WoW nem kötelezõ, akinek nem tetszik, ne játszon vele. Bliz nem fog 7 millió userrel szembeszállni 1-2 elégedetlenkedõ kedvéért.
Nekem errõl az jutott eszembe, hogy régen a Quake 1-es idõkben a haverokkal egy idõben nagyon sokat játszottunk hálózatban. Akkor esténként nekem is ment a fejemben a Q1DM4, pedig az max 1-2 óra volt naponta.
Mit érzhetnek vajon ezek a srácok?<#merges2>#merges2>
\"It is the near future. The apocalypse has had an apocalypse.\"
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Waz, honnan a pékbõl veszed ezt a hurráoptimizmust? A fejlesztõk, kiadók a profitmaximalizálásra törekednek gõzerõvel, vagyis hogy 1 befeketetett USD ne 2 USD-t hozzon vissza 1 év alatt, hanem 5-öt. Ha lehetne valami droggal növelni a függõséget, azt is csomagolnának a játékokhoz, akár MMORPG akár nem.
Naná. Szociális szempontból a legszánalmasabbak, de bizonyos piaci szegmentumoknak a legértékesebbek. Csak az a baj, hogy néha kicsit öngyik lesznek.
"Szóval aki játszik, az semmivel sem rosszabb/függõbb, mint aki chat elõtt tölti az idejét."
Ez olyan, mint hogy "aki vodkát nyakal literszám, az sem alkoholistább, mint az, aki whiskey-zik"
A chat-függés pont annyira rossz dolog, mint az MMO függés. Bár tény, hogy a chat talán még cikibb.
Itt nyugszom én, olvasod te. Olvasnám én, nyugodnál te!
Kinában ilyesmi nem gond, elkapják a dolgoztatókat, és két pillanat alatt kivégzik õket
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Sok idõ amíg össze tudsz szedni egy rakás aranyat normális módon. Van akinek gyorsan kell és inkább ad 10000 aranyért, 10 dollárt (az árak nem valósak, csak úgy írtam).
Persze gondolom ezek az arcok nem a kínai szervereken játszanak, de lövésem sincs, hogy kerülik ki a kínai kormány általi MMO ellenörzést?
Farmolgatni anno én is szoktam jobb cuccokért, de azért van egy határ. Sokan azt mondják, hogy ez a határ a napi max 2 óra. Egyre inkább vallom, hogy ez így igaz, mert még ez is sok erre a virtuális drogra.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A kihívás és a változatosság ami miatt a normál játékos kocka lesz (ha lesz, nem törvényszerû). A csalás és az abszolút robot szerû játék a farmer ismérve. Pár havonta sokezer accountot bannol a blizz emiatt, azonbana farmerek 1 account árát 3 nap alatt kitermelik, így ez túlzottan nem rázza meg a gold farmer piacot.
én a suli miatt töltök sok idõt a gép elõtt (cisco képzés), és ha hazaérek, csak nagyon ritkán játszom, mivel tanulni kell a gép, a többi csak ez után jöhet. Bár sokaknál ez nem így van, pl. öcsém, az anonim CS-függõ <#violent>#violent><#violent>#violent>
nincs, nem is lesz...
Szerintem itthon is lehetne találni olyan embereket akik ingyen is simán játszanak napi 12 órát, ha meg pénzt is kapnak érte, pláne. Más kérdés, hogy mennyire nevezhetõ játéknak és szórakoztatónak a farmolás, mert ugye ezeknek ez a dolguk.
Bár nagyon erõs túlzások vannak benne, de bizony vannak olyanok akik nem erõszakból vagy fizetésért játszanak, hanem egyszerûen ezt az "életet" választották.
Néha eljátszom a gondolattal, hogy vajon mit történne akkor, ha az összes WOW, Everquest, Guild Wars, Lineage, Tibia szervert kivonná egy jótékony hacker a forgalomból, mondjuk egy laza 2 hónapra.
Talán kimenne a sok kocka végre a napra, ne adja ég még be is csajozna.
Egy ideig én is MMOztam (GW, EQ2), de szerencsére idejében kapcsoltam, hogy ennyi erõvel akár alkoholista, vagy drogos is lehetnék.
Persze erre rögtön jöhet a válasz, hogy az azért más, meg különben is "én bármikor feltudok állni a géptõl" stb. Akinek nem inge...
Személyesen is ismerek olyan 35 éves teljesen normális küllemû játékost aki naponta 12+ órákat játszik az EQ2-vel kb. 1.5 éve. De olyat is ismerek, akinek már csak ez maradt... bár kevesebbet játszik (6-7 óra), "de se kutyája, se macskája".
A cikkel kapcsolatosan: Az ilyenek teszik aztán végképp taccsra az amúgy is sokat bírált MMO imaget. Kickban az ilyeneknek + rendõrség + börtön.
Eleve törvényileg szabályoznám, hogy nem lehet pl. E-bay-en MMO karikat, tárgyakat, pénzt árulni. Aki mégis megtenné szétbüntetném az agyát.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!
Egy ismerõsöm úgy finanszírozza saját játékának költségeit a fizetõs játékokon, hogy idõnként eladja egy-egy karakterét az e-bayen. Megélni azért nem lehet belõle, de a áték így ingyenes :)
Persze más kérdés, ha kényszerítenek rá, hogy játsz, és a beleölt idõdet pénzre váltják, amibõl te nem sokat látsz. Sztem ezek a fiatalok is gyorsan rájönnek, hogy nem nagy móka a dolog.
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity