453
-
#93 Ez lol, biztos sikerülni fog feltornázni az arányt 7-8% környékére. Molyneux bácsinak inkább a Witcher döntésrendszerét kéne tanulmányoznia, mely példaértékűen rugaszkodik el az unalomig ismételt szélsőségesen jó és rossz vonaltól. -
#92 azta:) jó lesz jó lesz... -
#91 huhúú már csorog a nyálam:) -
#90 A híres (hírhedt?) játékfejlesztő még decemberben ígérte meg, hogy a GDC-n elárulja, mi teszi majd igazán különlegessé a Fable 2-t. Eddig azonban csak a száját jártatta, illetve képekkel és a kooperatív mód bemutatásával lepett meg minket . Most azonban eljött az igazság pillanat, lássuk mitől lesz "forradalmi és lenyűgöző" a Fable 2, amivel "megreformálja a szerepjátékok világát" (khmm... Molyneux mód OFF).
Első pont: dráma és jellemfejlődés. Molyneux nagyon csalódott volt, hogy az első részt milyen kevesen játszották végig a gonosz oldalon (a játékosok kb. 5%-a), így most nagyon meg fogja nehezíteni a jók dolgát. Ezt úgy szeretné elérni, hogy kihangsúlyozza a lovagiassághoz szükséges legfontosabb tulajdonságot: az önfeláldozást. Ennek következtében ha komoly döntést kell hoznunk, akkor annak komoly tétje lesz minden válasz esetén. Hat órával a játék kezdete után egy olyan dilemmát ígér, amely miatt letesszük a kontrollert és komolyan eltöprengünk döntésünkön. Jellemünk kihat közvetlen környezetünkre is, így például gyerekeink is hozzánk hasonlóan viselkednek (gonoszként például verekednek az iskolában), sőt még kutyánk faja is más lesz ettől függően (gonosz: rotweiler, jó: labrador).
Második pont: harc, pénzkeresés, játékmenet. Három harctípust kapunk a kardvívás, puskák és ökölharc képében. A pénzkeresés sem a "hagyományos" módon fog zaljani: ellenfeleink nem hullatnak aranyat, ha lecsapjuk őket, ehelyett dolgoznunk kell, rendes állásban (a rendeset persze elég tágan értve: a bérgyilkos szakma is nyitva áll előttünk). A tájékozódás is megváltozik: nem lesz minimap, ehelyett úgynevezett "breadcrumbok" (hülyén hangzana ezt lefordítani kenyérmorzsára ebben a kontextusban) segítségével tájékozódhatunk, amelyek szépen kijelölik az utat a küldtések felé. Ha valami érdekesség található a kijelölt úton kívül, akkor azt kutyánk majd vad csaholással jelzi.
Harmadik pont: kooperatív játék. Erről sok újat nem árult el, mivel a szerdán kiadott fejlesztői napló központi elemeként ott már minden lényeges részt bemutattak róla.(forrás:gamestar) -
#89 már need mert az elözöt meguntam. -
#88 Új képek!!!itt a honlap Fable 2 -
#87 Szerintem azért 98% hogy kijön, és meglehet hogy lessz egy kis plussz mint anno a "the lost chapters" . -
#86 Manapság már semmi se biztos. -
csgj #85 Biztos, hogy kijön Pc-re is... -
zbundy #84 Remélem azért kijön Pc-re is! Nagyon tetszett az első rész, csak kicsit rövidnek találtam! -
#83 Ja, csak ez még a konzol megjelenés, PC-re (ha lesz) minimum + fél év. -
#82 "Fable 2 2008 végén
Írta Zarathos, Kommentek száma: 14
2007. november 30., 18:44
Egy interjúban Peter Molyneux,számos témát érintve, többek között a Fable 2 körülbelüli megjelenési dátumáról is beszélt
A játék 2008 végén fog megjelenni, saját szavaival "talán akkor, amikor a levelek már barnulnak, de még rajta vannak a fákon", szóval szeptember-októberi megjelenésre számíthatunk.
Ezen kívül elejtett még pár szót a másik - egyelőre még titkos - projectről is, amin a Lionhead dolgozik: a neve "Mi"-re kezdődik, és Molyneux szerint "nagyszerű", "forradalmi" és "ambiciózus" lesz - persze ő minden játékáról ezt mondja, szóval ezzel sok újat nem árult el." -
el bruja #81 ja akkor bocs... :D én má megjelenésére várok, 1 csomo mindent megmutattak videóban. -
csgj #80 Az az igazság, hogy mostanában nem nagyon figyeltem Fable 2 hírekre... másra se... :D -
el bruja #79 már ingame videót is kiadtak, lesz kutya... -
csgj #78 de biztos vok benne, hogy bejelentik PC-re is :)
Concept art bizonyíték a kutyára... :P -
#77 Csurran-csöppen az információ, de amíg PC-re nem jelentik be, addig én csak fél szemem tartom rajta. :) -
#76 na mivan???nincs semmi hír erről a remélhetőleg kiváló játékról??? -
#75 igy van -
csgj #74 xD, nem hinném... sztem a terhes/kismamás időszakban otthon marad a női karakter. -
#73 ya a témával kapcsoloatba: elgondolkodtató hogy elvileg lehet gyerekünk, és lehet noi karakterünk, akkor most gyerekkel felpakolva fogok harcolni? aztán ha itt az ido majd 2 troll között egyik bokorba megszülök?? -
#72 konzolt nem tudod úgy bovíteni mint a Pc-t. Minidg meg kellesz venni a legujabbat így a PC mindig gazdaságosabb lessz. Arról nem beszélve hogy bizonyos stílusu gémek terén hatalmas PC uralom van volt és lessz. pl:RPG-k (Gothic széria, ElderScros széria stb), MMORPG-k........ Ami a konzolhoz csábít az csak a gamepad és az arcade fighter game-ek (szivesen nyomnék egy tekkent vagy mortalt de ennyiért nem fogok 360 at venni) én véleményem BOCCS hogy így eltértem a tárgytól de a pc-nek leáldozott szöveg nagyon tud idegelni -
#71 pc-nek sem hiszem,szóval ennyi,nem kell a rizsa... -
csgj #70 ja, láttam... jó sokat szövegel Molyneux :D -
#69 Videó itt. -
el bruja #68 mert a konzoloknak soha nem fog "leáldozni" :) -
#67 amugy a "PC-s játékoknak leáldozott" itt se a pc-t szidják,egésznap az Anime ratyi gamekről dumálnak. -
#66 "PC-s játékoknak leáldozott" ez a legszánalmasabb topik.Miért nincs Konzolnak leáldozott?? -
el bruja #65 biztos jön majd pc-re, csak 1 jo fél év.. -
csgj #64 Na, jöttek már ki újabb infók/képek, itt nézzetek szét... meg persze máshol is, csak a Gamestar-on frissen jönnek az E3-as infók. Ja, 1 probléma azért van... az, hogy egyelőre még is csak xbox360-ra jelentették be :( De szinte 100%-osan biztos vok benne, hogy jön PC-re is (hiszen az első rész is volt).
-
csgj #63 jól van, hát ds meg a többi kis vacak nem sokat ér... és olyan grafikai csodákra egy konzol sem képes, mint amire a PC. De mindenki a saját nézeteit védi, úgyhogy jobb lesz, ha most mindenki leáll ezzel a témával... ugyanis nem ezért indítottam a FABLE 2 topicot! A nézeteidet (zola2000) meg jobb ha a "PC-s játékoknak leáldozott" topicban teszed közzé... oda úgyis sokan járnak -
haxoror #62 Total War, Civilization, Europa Universalis stb viszont nincs szal komolyabb stratégia = Pc
Az hogy egy-két strat játékot kiadnak konzolra is az még egyáltalán nem azt jelenti hogy a konzol átvenné (vagy át tudná venni) ezt a szerepet is a Pc-től, és akkor a szimulátorokról még nem is beszéltünk, azok közül is a komolyabbak csak Pc-re jelennek meg -
#61 "konzolra nincs stratégia"? Dsre pl vannak + jön a settlers + sim city ds + spore, wiire rövidesen jön a c&c 3. -
#60 Hát nekem is kell pc win 2000+office 2000+ fire fox+ dvd írásra+ photoshop+ nyomtatásra használok egy celeron 300+ 256mb ram+woodoo3+ 200gb hdd gépet. Szerintem játékon kívül mindenre jó. Arra meg a konzol olcsóbb. Régebben én is a stratégiai játékokért voltam oda, de először pcn láttam olyan játékokat mint amnézia http://www.Moondragon.Hu; final fantasy 7;8 + emulátorral az sneses zelda, és mostantól csak jrpgk. Egy konzol meg egy videokártya ára, és 6 évig jó. -
haxoror #59 pl mert konzolra nincsenek stratégiai játékok :P -
csgj #58 ezt most könnyű mondani, de az az igazság, hogy a PC sokkal több mindenre képes, mint a konzol. Szebb grafika, és sztem normálisabb irányítás, stb... mondjuk nem igazán volt szerencsém konzolhoz :P Az tény, hogy sok pénz, és meg sem éri, de ha már egyszer belejött az ember, akkor nehezen tud kiszállni. -
#57 Azt nem értem hogy miért nem vesztek egy wiit, x360at, vagy valamit ha kellenek játékok? Egyszer megveszitek 70e ftért, és nem kell hardverre költenetek 6 évig (ha csippelitek akkor játékra se kell ^_~) -
arni17 #56 oks köszi:))nagyon várom igaz még a fable 1-et is most kezdem el:)) -
csgj #55 hehe, meg fog jelenni PC-re, különben nem indítottam volna neki ITT topicot. És még nem, neeem jelent meg, nagyon kezdetleges stádiumban van a game... sajnos. De a hírmorzsák jönnek rendesen. -
arni17 #54 Hy all!!
A fable 2 meg fog jeleni pc vagy csak xbox-on???meeg még lenne egy kérdésem ha a fable 2 csak xboxon jelenik meg lehet valahogy pc is játszani vele?Meg már megjelent a game??? enyi:D!!Előre is köszönök mindent