83
  • dez
    Hát dehogynem. Pl. hogyan tudnának beletenni egy 700+ lábszám-igényű procit egy fele annyi lábat tartalmazó foglalatba? PCI/PCI-Ex.-ről lásd #42. DDR2 nekem sem jön be, de a DDR3 már jó lesz. SATA: alapvetően kényelmesebb, és a többszörös elérés is gyorsabb az SCSI-hez hasonló fej-kezelés által (SATA2 asszem), hot-plug (ez is), stb.

Szóval, ilyen alapon minden, ami az eredeti IBM-PC óta történt, az nem más, mint lehúzás lenne, mert jópár fejlesztés nem rögtön hozott teljesítmény-emelkedést.
  • dez
    Ne csak grafkártyákra gondolj. A sima PCI bővítést is felváltották PCI-Ex. x1 slotokkal. Talán ennek értelmét is kétled? Pedig: többszörös sávszél slotonként függetlenül, miközben a PCI busz esetén a 133MB/s-on osztozik az összes slot. Kis sávszél igényű kártyák esetén nem számít persze, de vannak már nagy sávszél igényűek is, aminek kevés volt a PCI busz, főleg, hogy osztozniuk kellett más kártyákkal. Ami a grafkártyákat illeti: az AGP vissz-iránya nagyon lassú volt. Ez akkor még nem számított, de az SLI-vel és a GPU alapú számítások terjedésével egyre inkább számít ez is, meg az oda irány is.

Én inkább a DDR2 létjogosultságát kérdőjelezném meg.

De itt nem is az egyés dolgokról van szó, hanem az egész kijelentésről.
  • Sanyix
    Nem túlzás egyáltalán.
  • arty
    miért, szted a pci expressz "kényszernek" mi értelme?

gyorsulást nem hozott, de legalább cseszhetted a "sima" gépbővítést ... a ddr2/ddr enyhébben, de szintén ugyan ez.
  • dez
    Azért ez így erős túlzás, nem gondolod?
  • 3P
    Igen a 450W-os fogyasztást önálló táppal én is olvastam. Ha ez tényleg így lesz (a számadatok ezt támasztják alá), akkor komolyan elkeserítő, hogy mi jöhet még ezután. Tudom mindig nő a fogyasztás, de hogy ilyen hatalams léptekkel... :(. S na hogy azt hidjük, hogy ez csak az nVidia véddjegye, az ATi is bizony 250W-os fogyasztást jelzet, s szintén önálló tápot... :(
    Eddig sokan csak viccelődtek a villanyszámlával, de mára ez valóság lehet. Ilyen fogyasztás mellett a teljes gép fogyasztása meg fogja közelíteni az 1 kW-ot, de minimuim 600-700W, a várható villanydíj emelkedés mellett ez bizony okozhat havi 10e Ft-os villanyszámlát, ami bizony összevethető éves szinten a kártya árával...
  • Piko888
    Köszi szépen
  • BlueGold
    Innen tudod letölteni a legújabb nVidia driver-t.
  • Sanyix
    Ja ennyi, az ilyesmikkel meggátolják, hogy csak 1 új alkatrészt vegyél. Pcexpress, ddr2, sata, cpu foglalatváltás, ezek pont erre lettek kitalálva.
  • NorbyI
    Nvidia?
  • Piko888
    Bocsi tudom hogy nem ide kellene írnom, de meg tudnátok mondani hogy a geforce 6200 hoz milyen driver kell? Köszi szépen
  • BCS CORPS
    de ha agp is lapos van s478 as foglalattal akkor meg
    vehetsz eg ykomplet új gépet :D
  • Enlight
    Jézusom, hova ez a rohanás!?:D
    Én most egy 9800XT-vel nyüstölöm amit lehet, elég ez még sokmindenre, bárki bármit mond.
  • s821227
    Mindemki anyira hülye aminnyire tud! :D
  • greenwar
    szerk 75-ből 40 az 35... de ha ügyeskedsz faxa helyen veszed meg kijöhetsz 25 ezer ráfizetésből de az nem valószínű mind1 ha 30k akkoris ,,csúcs" VGA-d van több biztos nem kell sztem inkább a gyakoribb váltás )megfelelő időpontban) a kifizetődőbb, mint a 3 évente fullconfig..
  • greenwar
    bakker a sok szakértő

generációnként bezsebelnek 150k-t az ecceri jűzeren? hm... pl 2 éve vettel 6800GT-t azt eladod még ma is lazán 40k-ért, vettél helyette nyáron egy 7900GTt 75k-ért és akkor egy év alatt 25k-t költöttél VGA-ra és minden mehet maxon, CPU fronton ugyan ez a helyzet az egymagos 939esed el tudod adni kb 15k-ért és 50ért msot tudsz venni faxa 2magost de 40ért már 3800+-t is amit lehet tuningolni és csúcs géped van... egy 300W.os táp simán elbírna egy pentium D-t és egy 7900GTXet 5winyóval, tuning már nem biztos, de ez akkor is csak egy 300Wos táp... szóval ez a 800W önmagában vicc... az SLIhez:D szóval a sok nab aki bír számolni generációnként 150ezret azt ödvözlöm, ... olvassatok PH!-t ha szeretnétek tudni is vmit nem csak a bulvár rész nem véletlenül nem került még ki oda ilyen NEVETSÉGES g80as hír... szóval ami ebből igaz az kb a 8800GTX :):D
  • 12346
    nekem spec infós létemre tele van már a tököm az egésszel. fospisztoly.
  • Godefroy
    Az átlag user nem vesz csúcs cuccokat, de nem is ők viszik előre a fejlesztéseket.
    Az átlag user Opel Astrát cesz pl vagy Suzuki wiftet de azért még valakinek tetszhet a Ferrari is nem?
  • Doomista
    nem tudom, ha telik rá és szeret játszani (hobbija) nagyon akkor ezért már azonnal műsznob-e??!
    de engem baromira nem érdekel, ki mit vesz mennyiért mindenkinek a maga dolga
  • Inquisitor
    Legtöbb jóléti álamban lakó átlag gamer SEM vesz csúcs cuccokat, hanem középkategóriás MÁRKÁS gépeken nyomulnak, pedig telne rá 3 havonta teljesen új csúcsgépet venni. Szóval aki rohan megvenni elsőre az újdonságokat az (mű)sznob.
  • Doomista
    ez meg honnan veszed, hogy nem egészséges a böjt? :)
    dietétikát tanultam Dr. prof. Török szilveszternél (de most tök mindegy, hogy nála-e vagy másnál...)
    böjt testileg szellemileg lelkileg megtisztít
    én is szoktam böjtölni
    cukorbetegségemből, emésztési zavarból hasnyálmirígy problémámból gyógított ki

Ezt meg hogy beőrjítik a műszaki cikkekkel...
    mért most egyeseket nem?

pl engemet is

"Éppeszű ember nem költi el hónap elején a fizut csak azért h legyen ipodja..."

hát most nevezhetjük bárminek őket, de vannak ilyenek

• Dinosaur
    A böjt nem egészséges. Ezt meg hogy beőrjítik a műszaki cikkekkel... Éppeszű ember nem költi el hónap elején a fizut csak azért h legyen ipodja...
  • Doomista
    figyelj!

akinek van rá pénze az természtesen zsebből kifizeti...

akinek nincs és fanatikus csak erre költ, mert ez az egyetlen szórakozása az is megveszi.

egyik barátomnak majd szét esik a lakása, fel kellene kompletten újjítani kivül belül, de nem teszi, inkább a pc-jére költ

és nem egy ilyen van magyarországon elhiheted

ismerek olyat aki meg megveszi a drága telefonokat most vett 70 ezerért, és minimálbérből él, ali tud félre rakni pár ezer ft-ot havonta, AKÁR TÖBB NAPIG NEM ESZIK, NEM VESZ KAJÁT, (mondjuk ennek van egy jó oldala is hiszen a böjt egészséges)hogy megvehhesse magának a telcsiket...

és ilyen ből sem egy van

embereket teljesen beörjítik a műszaki cikkekkel... (meg mással is)

emberek vagyunk, szórakozunk

mindenki arra költ mire van pénze s amire tud szánni időt pénzt stb...
  • dez
    Az is hiányzik, hogy a shader egységek több, mint kétszeres core-frekin fognak működni. (Talán innen jött a korábbi 1500MHz.) GTX: 1350MHz, GTS: 1200MHz.
  • dez
    Az "érdekes" bitszélesség miatt. 1-1 memóriachip mondjuk 64 bites, és mondjuk 128 MB-os, 320 bithez 5db chip kell, így jön ki a 640 MB (5*128).
  • akicsrak
    ...Azt hiszem így teljes a cikk....

"A "teljes G80-as élményt" kínáló GeForce 8800GTX valamivel rövidebb, mint 11 hüvelyk, a némileg megnyírbált GeForce 8800GTS 9 hüvelyk hosszú. Önmagában a 8800GTX 450 wattos tápegységet, a 8800GTS 400 wattos tápegységet igényel, és a hagyományosan jólértesült tajvani források megerősítették, hogy az SLI mód legkevesebb 800 wattot fogyaszt."
  • BCS CORPS
    a bolti változatok nem tuti em így fognak kinézni az alap gyári lapok mindíg szarul néznek ki
  • Evogordon
    Azt hittem hogy legalább gddr4-es ramok lesznek rajta.
  • grebber
    Valaki tudja miért ekkora a memóriák mérete?

Mért nem lehetett 1GB és 512MB.
    Amúgy meg 512 is kurvasok már.
  • Sanyix
    Unalmas, de nekik megéri, mert van olyan eszes aki mindegyiknél vált... hát akkor miért ne csinálják? Ilyen okos emberkéktől minden generációnál beszednek 150k-t, sőt ha kiadnak egy tuningváltozatot később akkor akkor is beruháznak még egy 150k-s kártyára, a + 2 fps-ért, meg azért hogy nehogy lejjebb kelljen venni a 8x-os antialiasingot a gémekben 6x-ra, mert az már égő :DD
  • Inquisitor
    Amúgy tudni fog 128bites HDR-t, meg 16x-os FSAA (vagy ami helyette lesz VCAA vagy mi?), de ha ez DX10 előírás, akkor a konkurencia is tudni fogja, ha meg nem, akkor nem lesz kihasználva. Én elsőre tippelnék.
  • Inquisitor
    "a három úgy jön kis hogy 1 kártya, 1 a hűtés ami a panelján is látszik hogy nem kettes:)"

Hát ha a vízhűtés úgy működik mint a Therlamteké (amit MSI is használ, vagy a Sapphire Toxic!), akkor még kell egy kártyahely a vízhűtő pumpa/radiátor kártyának is.
  • Inquisitor
    "... a legtöbb alaplapnál lemondhatunk a szomszédos bővítőhely használatáról."
    Már legtöbb AGP-s lapnál SEM lehetett használni a mellette lévő slotot, és nem a hűtés belógása miatt.
  • ati2002
    egészen pontosan: 3 év alatt 3 generáció váltás.
  • Seth
    abbó veszi ki a zoxigént -_-
  • kandeláber
    Ez a képen vízhűtéses.
  • vg
    Kurvára unalmas már ez az egy évben két generációváltás...
  • ayden
    a három úgy jön kis hogy 1 kártya, 1 a hűtés ami a panelján is látszik hogy nem kettes:) a 3. pedig azért hogy legyen honnan levegőt vennie, mégsem nyomhatsz alá közvetlen semmit mert akkor szerencsétlen besül
  • sirtomi
    Szerintem félreérthető:
    "vagyis a legtöbb alaplapnál lemondhatunk a szomszédos bővítőhely használatáról"
    Szerintem inkább az egész kártsa foglal el két helyet. Durva lenne akkora hűtés :)
  • cett
    "a hűtés pedig mindkét esetben dupla helyet foglal el,"

ergo: 3 hely kell? 1 a kártyának 2 a hűtésnek???? elmennek ezek a fenébe...