3714
  • JeffeS
    bárki kockáztathat, akinek van vér a pucájában az megteszi. A "storm"nak nem volt, pedig ráadásul anyagi háttere a PP1-nek köszönhetően meg volt rá ! Hibás szemléletet követtek:"egy projectről minnél több bőrt lenyúzni." Ezt Havoc mondogatta anno. Lenyúzták, most meg ehetik ami maradt. :-) (A húst is bőrnek nézték. :-)
  • Carlos
    Hitleres rész: kiadó aszonta, hogy nem nyerhetsz hitlerrel, németország nem nyerhet. Max egy egált hozhat ki a játékos.
    Meg lett mondva, ezt kellett megcsinálnunk, akár tetszik, akár nem...
    Szerintem plö kislányos még, hogy nem lehet embert felgyujtani lángszóróval, nem lehet taposni. De megmondták, nem lehet. Ez van.
  • JeffeS
    Igazából grafikailag a PP2nek kellett volna úgy kinéznie, mint a Cold War, viszont játszhatóság, kerettörténet, stb vonatkozásában is ugyanakkora előrelépést kellett volna tennie a "storm"nak.

Grafikailag elég szép, de az alapötlet...

Az RFB meg ott lett eltolva,hogy Hitlerrel nem lehetett tovább vinni a II VH-t, ettől olyan kislányos lett az egész, lapos, üres, egyoldalú. Grafikailag meg egy hányinger. A grafikusok kezéből ki kellett volna csavarni az lsd-s cigit. :-) Izléstelen színkavalkád.
  • Carlos
    Nyilván akkor a quake 2-vel sem játszottál, a Half Life 2-vel sem, az Age of Empires 2-vel sem, meg kituggya még milyen folytatásokkal.
    Ja és amúgy ha jól selytem az álltalad imádott phase 1-is az ősi Utopia-ra alapul. Kábé mindkettő rts, ennyi a közös bennük...
    Sajnos Will Wright-on (boruljunk le az Isten előtt) kívül kevesen engedhetik meg maguknak egy egyedi ötletet, a kockázat miatt...
  • JeffeS
    Szeva krapek ! :-D

Én a Rush for Berlinnel alapból nem játszom, mert szerintem egy inpotens ötlet volt. A Panzers Phase One egyszerű modolása, amit "sr"fanok (pl jagdflier, stb) ingyér megcsinálnak, nem 12ezres bolti árért.
    A Cold War-t nem ismerem, nem játszottam vele, de az alapötlet sz@r. Olyan, mint amikor a festőnek nincs ihlette és pingál egy csendéletet, rajta váza meg egy alma, hogy azért folyjon be egy kevés pénz, meg csináljon is valamit. Képeslapra kerül, országszerte terjesztik a postákon, de szinte senki se veszi, mert senkit sem fog meg.

Ötlettelen, lapos és unalmas témák, igényes művészlélek (igazi maximalista játékfejlesztő) nem adja hozzá a nevét. Én pl örültem, hogy a PP2-be nem került be a nevem, nem is kaptam tiszteletpéldányt. Egy ideig nálam volt kölcsönbe, de még az installig se jutottam, mert tudtam, ott voltam, láttam, hogy csak egy egyszerű modolása az első résznek.
  • Timber
    Sziasztok janyok :D

Eloszor is: Szerintem a CP:CW egy jo jatek a maga nemeben. Legalabbis remelem :D Amikor en otthagytam (tavaly november) akkor azert voltak gyengebb palyak de alapjaban veve maga a jatekmenet szerintem jo volt. Sajnos az engine viszont sok mindent megfogott es emiatt egyik masik palya olyan szinten akadt, hogy ez mar a jatekmenet rovasara ment. Nem egy palyat kellett szinte az utolso pillanatban 'lebutitani' de volt olyan palya ami alapbol baromi uncsi volt (Einstein kisergetes... MY ASS!) megis sikerult egy elfogadhatoan elvezheto palyat csinalni belole. Ami szerintem a CP:CW legnagyobb hibaja volt, hogy kesz palyakhoz akartuk igazitani az engine-t eleg sokszor. Sajnos a CP:CW fejlesztese alatt volt egy hosszu 'prototypeolas'-ra elkurt ido ami alatt lenyegi munka nem folyt. Mondhatnek neveket is de akik benne voltak azok tudjak akik nem voltak benne azoknak meg semmit nem mondanak a nevek. Amig a prototypeolas ment addig mi megcsinaltunk egy RfB-t es RftB-t amit tudom, hogy Jeffie Baby nagyon fitymalsz de ket elvezheto es jo jatek (par nem elhanyagolhato hibaval). Tudod megertelek akkor amikor azt irod, hogy ez a Storm nem az a Storm ahol te dolgoztal... nekem is volt 1 evem (a 2007es) amikor azt ereztem, hogy ez nem az a hely ahova jottem... Sokat ki lehetett volna hozni a CP:CW-bol es ugy erzem a csapat nagyon sokat kihozott belole. Ahol lehetett belecsempesztuk a magunk kis easter eggjeit (ahogy az Rf(t)B szinte hemzsegett toluk) es minden szakmai tudasunk beletoltuk a jatekba.

Epp ezert en nem orulok annak, hogy erre a sorsa jutott. Szerettem volna ott lenni, befejezni es vegul buszken a polcra rakni. Ebbol sajnos ugy nez ki egyik sem teljesul. Tavaly a nagyranott ovodas ugy dontott ket embernek menni kell a homokozojabol... amugy is eselyes voltam az egyik helyre (emberi es nem szakmai tenyezok miatt) de gondoltam megkonnyitendo a leadem feladatat vegulis vehetjuk ugy, hogy jelentkeztem a szerepre. Igy befejezni mar nem tudtam, de biztam a sracokban (a higienia dicso bajnokaban es a mindent tomondatokig egyszerusito acel-emberben :D) es tudtam, hogy egy nagyon jo jatek lesz a CP:CW. Nem egy blockbuster de egy jo jatek. Vartam, hogy kiadjak, biztam a cegben annyira, hogy egy tiszteletpeldanyt kaphatok es igy elobb vagy utobb de bekerul a tobbi jatek koze amiben a nevem szerepel (AKvsDR, D-Day, War on Terror, Rush for Berlin, Rush for the Bomb)... Ez a remenyem meg tovabbra is megvan. Nem azert szeretnem, hogy a CP:CW megjelenjen mert annak sikere akar 'meg is mentheti' a Stormregiont vagy a tizcsapot... Azert mert azok az emberek akik nem keves munkat tettek bele megerdemlik, hogy a kis szentelyukbe rakhassak a tobbi kiadott jatek melle (vagy akar elso darabjakent a buszkeseg szentelynek). Akarmennyire is negativan allsz hozza Jeff... a CP:CW olyan jatek amire a fejlesztok buszkek lehetnek. Nem egy block buster... de 'felvallahato' buszkeseg mindannyiunknak akik akar csak egy csavart is raktunk bele...

Remelem egyszer eljon az a nap Jeff, hogy belatod azt amit nekem is be kellett latnom... ha kepes vagy minden eloitelet nelkul hozzaallni dolgokhoz akkor egeszen mas eredmenyt kapsz. Probald ki az RfB-t ugy, hogy nem izombol fikazni akarod hanem ulj le jatszani vele, bar en az RftB-t ajanlom inkabb mert szerintem ott meg jobb a hangulat (es ott tenyleg teleraktuk poenokkal... pl. hanyan vettek eszre az egyik atvezeto animacioban elrejtett Night Elf-et? :D).

Szoval ha megbocsajtotok en nem szeretnem temetni sem a Stormot sem a 10T-t addig amig a CP:CW nem kerul boltokba... Nem erdemelne meg egyik ceg sem azt, hogy a jatek bevetelei esetleg kihuzzak a szarbol... de az a kozel 100 ember akinek a neve ott diszeleg a credit listaban megerdemli azt, hogy tobb evnyi munkaja ne a kukaban kosson ki.
  • JeffeS
    VááááÁÁÁÁ.... és senki nem szólt rám: muszáj.
  • JeffeS
    ok, maradjunk annyiban, hogy ügynöki minőségemben beépülök a 10tacleba, megszerzem az információkat és te felhozod az sg fórumra. Az adó nálam lesz a vevő nálad. Hmmm... már csak németül kéne megtanulnom.
  • JeffeS
    akkor lehet, hogy NEM is vagyok paranoiás, vagy NEM CSAK én vagyok paranoiás. ;-)
  • JeffeS
    pedig megadhatta volna, hiszen ha meg is szünik a 10tacle, mint jogi személy, a cég vezetése nem felel saját vagyonnal ha a szerződésben foglaltakat nem teljesíti. (Vagy igen ? Nem hiszem, nem úgy szokott az lenni.) Igy már még furcsább az egész. Lehet, hogy paranoiás vagyok, de úgy fest gondolataim jogosak. :-) Nekem egyébként már áprilisban büdös volt ez a késés.
  • Carlos
    Nekem is ezt súgja az a valami.
  • JeffeS
    hát igen, de ha a határidő már nem hosszabbítható, akkor a gépparkot valahova el kell szállítani, más veszi át a bérelt irodát. Szóval a géppark. Nálam, a kis szobában van hely, ha Havoc úgy gondolja... ;-)

Bár igazából csak akkor van értelme feladni az uccsó kenetet a Cold Warnak, ha már július közepe-vége van. Addig még történhet valami. Bár nekem valami azt súgja, hogy nem fog. Furcsa ez a 10tacle.
  • Carlos
    Az EA kiadta volna. Csak kért hozzá 10 hónapnyi support-ot. Erre mondta a 10T, hogy az nem megy. Erre meg az EA, hogy akkor fakoff.
  • JeffeS
    ez még oké, ugyanis a befektetői felé muszály olyan képet mutatni, mintha... mintha... pedig már nem.
    A Cold War nem csúszott időben annyit és elkészült, az Elveon már min 1 évet, így a befektetők őrjöngtek volna valószínűleg ha épp azt a játékot fagyasztja be és attól az irodától szabadul meg a cég, amelyik elkészült.
    Most még lehet magyarázkodni, megmagyarázni, hogy a márciusra elkészült gáma miért nem lett még kiadva. "kész van, a megfelelő időpontot várjuk a kiadásra!" - mondhatják a befektetőknek, amíg minden ami nincs leszögezve és piszkos anyagi átmentik másik cégbe és a 10tacle bezár. De lehet, hogy csak paranoiás vagyok. :-) Csak furcsa, hogy egy kész - szerintük igéretes - játékot visszatartanak nehéz időkben.
  • Carlos
    A telephelyet azért nem zárják még be, mert nem tudják nagyon kiadni. Amúgy jó befektető volt a háznak a Storm...
    De lassan elfogy a türelme. Már többször volt meghosszabítva az uccsó határidő!
  • JeffeS
    Aham, de akkor is bezárnák a bp-i irodát, ha a polip kinyekkent volna és a tőzsdéről is eltünt volna (teletrader.com). Bár az is lehet, hogy már a céghely is a polip fejének otthona vagy vidéki háza és igazából már csak egyetlen ember lézeng, mint nem is oly rég a Most Wantedben. Ez az év nem a játékfejlesztő cégek éve, bár a legtragikusabb a Lucasarts fejlesztőivel történtek, ebben az évben mindenkit kirúgnak (400 fő?), ha igaz a hírek.
  • Carlos
    Sajnos ezt nemtom, bennünk is felmerült, csak olyan fura és illogikus, hogy eladni nem akarják a stormot (lenne rá/lett volna rá vevő) de megtartani se akarják. Nem értjük...
  • JeffeS
    Az igazán érdekes az, hogy jó ideje sz@rban van a 10tacle, ezt az állítólag igéretes Cold Wart meg ahelyett, hogy minél előbb kiadná, polcra tette. Olyan érzése van az embernek, mintha nem véletlenek műve lenne ez, hanem szándékos, tudatos. Lehet, hogy a 10tacle nem is játékfejlesztés miatt jött létre ? Ez csak eszköz volt, hogy rengeteg pénzhez jussanak ? aztán csődöt jelentenek és a befektetők téphetik a hajukat.
    Bár olyat is csiripeltek korábban a madarak, hogy az előrendelések sehol sincsenek, lehet amiatt nem adják ki.
  • Carlos
    Otthonról netezek!
    Egy átlagos munakanapon szerintem egy olyan max 5-10 főt számlál a bentlévők száma, akik "csinálnak-amit-csinálnak".
    Amúgy ma mondok fel énis a picsába...

Hányan vannak még? Hát a vezetők off, leadek off, emberek 50-75% off. Plussz minusz apró.
  • JeffeS
    Ha csődbe ment volna, akkor a bp-i irodája már zárva lenne és te otthonról neteznél (egyébként hányan vagytok még ? és mennyi a túlélő ?), a géppark és egyéb ingóságok pedig utazott volna befektetői (13,4 millió euros tartozás) felé. Inkább fogalmazzunk úgy, hogy az utolsókat rúgja a polip. És hazudoznak össze-vissza nonstop. pl http://gamestar.hu/10tacle-sulyos-gondok-a-nemet-polipnal.html

Ebből az egyik kedvencem:"A munkatársak kb. 25 %-ától kénytelenek megválni (a fejlesztésekhez nem közvetlenül kapcsolódó területekről), ám a 10Tacle segít nekik elhelyezkedni más munkáltatónál."
    Igen, és ezen alkalmazottak házat is kapnak, meg autót, meg feleségről és gyerekről is gondoskodik számukra a 10tacle, plusz kapnak nyaralót, extra sajttal és nagy krumplival. :-)

Mondjuk ha nekem is lenne x millió eurós tartozásom, lehet, hogy én is hazudoznék, meg úgy csinálnék, mintha... meg mondanám, hogy Márkül Dzsexon férfi és a cián tisztíccsa a fogakat... ki tudja ?!
  • Carlos
    Mostmár engem sem!
    Magasról leszarom...
    Amúgy a 10T is csődbement...állítólag...
  • JeffeS
    Azért van pangás, mert ez a játékszerűség Carloson (topicindítón) kivül senkit nem érdekel. :-)
  • JeffeS
    De vagyok. Amoda írtam, válaszoltam, stb.

Csak azt sajnálom, hogy a 10tacle feláldozott a Cold War-ral ellentétben egy ötletes, igéretes játékot, az Elveont. Vártam, de most már várhatom...
  • Carlos
    Még sehol...
  • Timber
    Jeff Spender sehol? :D
  • Carlos
    érdekesség
  • Kopiati
    Nem igazán értem, hogy miért lehet egy lapon említeni a Panzers-csaldot a Faces of Warral. Azon kívül, hogy RTS minegyik a fejlesztők bevallása szerint. A FoW jobban épít a taktikára, meg a katonáknak rendes inventory ja van. A panzersekben a szórakozás a lényeg a taktika másodlagos, van benne korhűség de elenyésző. Valószínüleg ezért is lett olyan népszerű Európa egyik legnagyobb felvevő piacán Németországban. Gondolom ezért is került bele ez az időszak a Cold Warba. A 10Tacle-nél meg anyagi gondok vannak stúdió bezárások stb. ami lehet itt üt vissza. 1001 oka lehet a késésnek és 1001 oka annak miért nem kommentálják. Egyébként a PcGuru oldalán Május 30 a neves dátum. Egyébként elnézést kéreka tegnapi hanvételért nem kellet volna. De feleslegesen ne szidd mert még alig játszott vele pár ember a világon....
  • bgabor
    Szartál? Na te is roppant finom ember lehetsz.

Nos, tudod az előző panzersek olyan programokkal jöttek ki egyidőben, mint a Soldiers:HOWW2 és a Faces of War, amik finoman szólva földbe döngölték őket.
    Azóta sok víz lefolyt a dunán, évek teltek el, és a magyar fejlesztőcsapatnak így 2008-ban még mindíg van képe a 7 éves S.W.I.N.E.-ban látott motorral, levegőben röpködő lőszerekkel(lőszereskocsi) és HP-csík alapú sebzésrendszerrel előjönni. (ennél a Soldiers már 2003-ban jobb megoldást tudott, pedig az 5 éve volt) Ezt próbálják lenyomni a torkunkon immáron sokadik alkalommal.

A COH-t pedig ne keverjük bele, jóval újabb játék már.
    A kiadónál meg a jelek szerint olyan nagyra tartják a Cold Wart, hogy még arra sem veszik a fáradtságot hogy kommentálják/magyarázzák a folyamatos késésket, vagy bármiféle reklámot csapjanak neki. Pontosan azért viselkednek így, mert a "futottak még" kategóriába sorolják a játékot, és nem véletlenül teszik ezt.

'Okos Tóni!'
  • Kopiati
    Helló
    Nem tudom, hogy Te honnét szedsz ilyeneket.... Felsület???? 85% feletti értékelések már felsülésnek számítanak???? Nem akarlak megsérteni, de Te mikor szartál valamit ami 85% feletti értékelést kapna? Valószínüleg a Vista sp1-el gondjaik támadhattak... Konkurenciával szemben beégett volna??? Company of Heroes-ban bázis is kell, Blitzkrieg égés.... még mivel szemben égett volna le???? Okos Tóni!
  • bgabor
    Ki se merik adni, olyan gyenge lesz a játék.
    Már az elődei is felsültek a konkurenciával való összehasonlításnál.

Komolyan itt lenne az ideje hogy a fejlesztők végleg lehúzzák a rolót.
  • Timber
    "akkor jelent meg amikor bejelentették." helyett "akkorra jelent meg amikor bejelentették."
  • Timber
    Latszik, hogy jól tájékozott vagy a játékok terén és tudod, hogy minden játék mindig akkor jelent meg amikor bejelentették. Ha most hirtelen mondanom kéne 5 olyan játékot ami időben jelent meg 0 csúszással akkor igen nehéz lenne megtalálnom a másik 4 játékot amit a Portal mellett felsorolnék.

"Now these points of data make a beautiful line.
    And we're out of beta.
    We're releasing on time.
    So I'm GLaD. I got burned."
  • Gauge
    Valóban igazad van, de mind felhasznaló engem az érdekel, hogy kiadják a meghirdetetteknek megfelelően. Ehhez képest mit kaptunk? SEMMIT. Márciusi kiadási dátumhoz képest májusban vagyunk és még mindig nem tudni mi történik a játékkal.

Igazad van. Lehet, hogy nem a fejlesztők a balfaszok. Az egész cég az, nem érdekel, hogy konkrétan ki. Mint a felhasználonak egyetlen kapcsolatom van: a cég. Még a szart is el lehet adni, ha jó a kommunikáció... Az látszik, hogy ez utóbbi nem műkődik (pedig ez talán a az egész legkönnyebb oldala), akkor milyen lesz vajon a termék???
  • Timber
    "Nme hiszem el, hogy ekkora balfasz csapat fejleszti,"
    Na ezt szepen gondold csak vegig... a fejleszto csapat egy nagyon jo es eros team... hidd el vannak sokkal durvabban befolyasolo tenyezok mint, hogy kik fejlesztik.
  • Gauge
    Szerintem ez a játék is felejtős lesz. Nme hiszem el, hogy ekkora balfasz csapat fejleszti, se fejleszté, se marketing, se semmi.
    Erre ugyan én ki nem adok 10K HUF-ot sem.
  • andris074
    Az 576 oldalán mára (04,10) van irva a megjelenés de azt mondták telefonon hogy nem jelent meg. Tudja valaki az igazi dátumot?
    A "Assassin's Creed" meg holnapra van irva de annak még ára sincsen, gondolom az sem fog megjelenni.
  • Gauge
    576kbyte-ban április 17-re van hirdetve a megjelenés.
  • Gauge
    Én tuti nem...
  • Gauge
    http://www.panzers-coldwar.org/?normal=en

The Game

Published: March 2008

Na most akkor mi is van?
  • Gauge
    MI a fax van már? Mikor lesz ebből valami kézzelfogható?