3714
  • Timber
    Carlosito egy kezemen meg tudnam szamolni hanyan ragaszkodtak a fizikahoz. A designerek, a grafikusok es a programozok, de szerintem meg a Magdi is ellenezte a dolgot. De mivel be lett igerve ezert kellett.
  • tomcsa4
    Én például azt szeretem, amikor az ellenséges katonák legyőzésük után eltűnnek. Nem érdekel, ohgy esnek össze. Az épület szépen kivitelezett összeesését megcsodálom párszor, de utána oda se figyelek. Sajnos az újságokban megtorolják, ha valami nem trendi. Kivéve ha divat szeretni valamit.

Legyőzöm az ellenséget, bakák is, tankok roncsai is tűnjenek el, ne zavarjanak, ne akadjak beléjük stb.
  • Carlos
    fizikia, ragdoll, etc: Ezt óbégatta a QA csapat, hogy szép dobozfícsör, de fasság és lassit. Nagyjából leszarta rajtunk kivül mindenki.
    Tehát nem feltétlen mindenki fasz a stormból, max azok, akik nem voltak képesek arra, hogy lássák, hogy ez esztelenség és felesleges.
  • Jagdflieger
    Okés hogy leszarod a storm minden dolgozóját, és mazsolát eszegetve néznéd végig ahogy belefúladnak egy hordó takonyba, de legalább a saját hülyeségedhez legyél már hűséges Jeff. Azt hajtogatod már időtlen idők óta hogy a Panzers óta nincs újjítás a storm játékaiban. (ami szerintem nem teljesen igaz. Példa rá az RfB ami persze sokkal jobb is lehetett volna ha az első ötletek szerint fejlesztik és nem lépnek vissza sok mindenben gyáván a végén) Ott van a Sims nevű ömleny amit a sok igénytelen állat megvesz, súlyos pénzekért mert egy új részben van 5 új bútor, vagy 3 macska. És nesze neked fejlesztés meg igényes kieg.Azért egy stormos játékban több munka is van mint a fent említet silány termékben. A sims nem is fog beszaggatni a valós fizika, vagy az überbrutál grafika terhe alatt. A CW nincs optimalizálva. Ez igaz. De azért fantáziadúsabb és szebb mint a Red Alert 3 például. (a kieg repülő japán fejeiröl nem is beszélve. Ők anno a Panzersből lopták a vizet még a Generals-hoz, és most jutottak el odáig hogy hozzányúljonak. Talán ők is hülyék a játékmotorokhoz?)

Egyébbként nem tudom hogy miért olyan jó a valós fizika a stratégiában? Okés szép, de a csata hevében főleg ha sok unit mozog a mappon nem érdekel hogy merre dől egy daru ha bombázom, mert az unitjaimmal foglalkozom. Az érdekel hogy ne haljanak meg, és hogy ne szaggassson a játék. Akkor számítana a valós fizika ha a leomló törmelék sérülést tudna okozni. Az újjítás volna. pl: egy vonuló tankoszlopra rádőteni egy magasdarut egy légicsapással.. vagy egy gyalogos szakaszra pár időzített aknával egy épületet. Ilyen esetekben számítana a fizika. De egyébbként smafu.
  • Timber
    Ez az! Csak igy tovabb! Mar nem sok kell a "Tek"hez!
  • Fifus
    Nekem a Sims játékmenete olyan, amilyen
  • JeffeS
    Elgondolkodtató, ahogy megfogalmaztad. Idézem:"Kit érdekel, milyen technológiát használ az engine, ha a játékmenet olyan, amilyen."

Milyen az amilyen ? Miért nem az eszméletlen jó vagy ahhoz hasonló kifejezést használtál ?
  • JeffeS
    Mi baj a vízzel ? Nincs semmi baj, biztos valami hülye gyerek belevizelt, oszt azé olyan.
  • JeffeS
    Ne kapcsolasd a physx-et ki-be, nem gondoltál még arra, hogy épp ezért lassul be a játék ? Tudod te,hogy mennyi munka a szerkezetnek, hogy onolod-offolod a dolgokat orrvérzésig ?
  • Fifus
    Sőt, lehet, hogy a Larrabee-n dolgoztatok...
  • Fifus
    A physx biztos nem a GPU-é, mert tegnap kikapcsolt physx-szel is ugyanolyan sebességű volt a játék. A CW egy Intel Wolfdale techdemo.
  • Carlos

Biztos, hogy a cpu dolgozik vele szerintem, de ehhez a részhez nem értek.
  • Fifus
    Carlos, vagy Timber!
    Mi történt a vízzel a CW-ben? A hatoson elég sok látszik benne, és az rfb után nem ezt vártuk. A vízzel is a CPU dolgozik?
  • Fifus
    Kit érdekel, milyen technológiát használ az engine, ha a játékmenet olyan, amilyen.
    Az Euro Truck Sim pl. miért kerül majdnem 5000 JMF-ba, ennyiért már Grid-szerű grafikát várnék, fejlesztett Hard Truck játékmenettel, de még vissza is vettek egy-két dolgot.
  • JeffeS
    A hivatalos angol fórum, az amcsi fórum és a német fórum. Ekkora embertömeget... a németen akár, akár.... tyűűűű akár összesen 10-en is lehetnek.

1 hónap múlva szerintem kipusztul a CP:CW gamespy szobája.
  • JeffeS
    Ha a Sims bugos, szétgányolt retro technikájú motort használna, jogos lenne igénytelen réteghez csapni vásárlóit, így szerintem nem.
  • JeffeS
    Lehet, hogy sz@rok a hszólásaim és minőségi változásra lenne szükség, csak attól tartok, hogy úgy hszólásaim magasan überelnék a "Stormregion" 2004-től számított teljesítményét és nem akarlak ciki helyzetbe hozni titeket, mert figyelmes és jóarc vagyok felétek, értetek... szeretnék az lenni. :-)

"maffiozo rablo oldalad"
    He ? Alig vagy kint,tán egy hónap, Angliában és már füvezel ?

Az azért vicces, hogy kezdetben senki nem akarta megvenni a PC-Gurut, csak kérdezősködött, hogy mi van benne, aztán Fifus csak elolvasta a tesztet. Még titeket sem érdekel ez a játék, "magyar" szaksajtói fogadtatása. Abból gondolom, hogy téged sem érdekel, hogy nem szerezted be és nem reagáltál a kérdésre.
  • Timber
    Ha gondolod meg skandalj egy Gyurcsany takarodjat es valami trukkel linkeld be a maffiozo rablo oldalad... utana kezd el teleszemetelni a topikot, hogy tied lehessen a 2400-as post ami persze csak egy sima TÉK felirat legyen. Nem sokban kulonbozne attol amit most csinalsz (csak minosegben lenne valtozas... pozitiv).
  • Carlos

A hatos vicces...
  • Fifus
    Nos, a hatodik neve: Viharzóna, a Boezem-gátat kell javítani, védeni.
    Szóval negyedszerre meglett ultrán az 5-ös, annyira, hogy mindkét opcionális, és titkos is összejött.
    Az átvezető animok jól néznek ki.
  • Fifus
    Gröber már van, talán már a negyedik pályán is volt. A fizika jó lenne, ha nem a CPU végezné. Az APC-k járnak vízen is, egyéb hajószerű tárgy még nem volt. Hó sem volt még, erőteljes ősz az uralkodó, a maga fakó színeivel, esővel. De még az elején vagyok.
    Az egységfestés jutalom, eddig egy mintázatom, valami shark van. A CD-Projekt válaszolt: a benchmark valós, húzott 3 Ghz-es kétmagossal nem lesz gondom, plusz legalább egy 9800GT, vagy HD4830 kell a 30 FPS-hez.
    Megnéztem újra a gamestar-tv CW videóit, a producer gyereknél is szaggat a tesztgép, igaz, hogy vagy 24"-nál.
    Nekem az összkép tulajdonképp még így is eléggé RFB-s, természetesen a phase one, és jtf ismeretével könnyű a CW-t megszokni. A COH csak ott ugrik be, ha az eddigi pályák színeire tekintek, és mikor az AI fedezékbe vonul.
  • Jagdflieger
    Korántsem! Szereted a Sims-et? Ha nem akkor nem tartozol az említett rétegbe. Nyugodj meg.
    Beszélj inkább a CW-röl. Mert itt senki sem beszél róla. Mi alapján fogom így +venni?
    Találkoztál már Gröberrel? Milyen a tigris? Van jelentőssége szerinted a fasza fizikának, vagy csak belassítja a játékot? Vannak vizi járművek? Milyen időjárás van? Havas pálya? Köd? Olyasmit hazudtak annó szegény Meiernek hogy majd lehet festeni multiban az unitokat Army Painterrel hasonlóan a Warhammerhez. Ez megvalósult? Írtak már valamit a kiadótol a lassulás orvoslására?
  • Fifus
    De csak azért, mert az igénytelen játékosréteghez tartozom.
  • Fifus
    Nem tudom, én a HelloWorld-nél megálltam.
  • JeffeS
    A rétegjáték egyébként nem mindig pozitív előjelű. Van, hogy az átlagnak nem fekszik, mert mondjuk nehezen emészthető, túlságosan agypróbáló, stb. De van, hogy valami azért lesz rétegjáték, mert nem találják égőnek a készítői, hogy már x-edjére dobják piacra ugyanazt, ezért csak az igénytelenebb játékosréteg veszi meg. Ha jobban belegondolsz, ha kiadták volna a Gepard engine forrását (amihez a "stormosok" nem tudtak hozzászólni) és a fejlesztői környezetet, segédprogikat (amit a "stormosok" szintén készen kaptak) stb, akkor bármelyik 9-10 éves kölök tudott volna RFB-t, CP:CW-t összedobni. Sőt, talán speciális iskola növendékei is összehoznak egy RFB-t. Nem teljesítmény, sem agyilag, sem művészeti szempontból.
  • JeffeS
    Min rágtál be ?
    Nincs min idegeskedni, már megtörtént.
    Pedig még ott van a Mytran Wars szintén support nélkül.
  • Fifus
    Ja, és most olyan ideges vagyok, hogy soha többé nem veszek Stormközeli játékot...
  • JeffeS
    Neked az elszállt grafikájú RFB is tetszett, számomra azért nem mérvadó ha azt írod, relatív. :-) Már két éve tudom, hogy a dominánsabb lead grafikus drogozott (a mi pénzünkből:PP1, mer az övékéből nem lett cash:PP2,RFB), valami szintetikus anyaggal pusztította agysejtjeit (látszik a szétcsúszott blöeegrafikán), viszont csak most tudtam meg, hogy füvezett is... kemény. Hány éhező viharsarkit lehetett volna megvendégelni abból a pénzből, amit ezek jó dolgukban elherdáltak ? Hány munkahelyet lehetett volna teremteni, mekkora cégkomplexumot létrehozni és stb. Konklúzió: Lajos hülye volt.
  • Fifus
    Relatív.
  • JeffeS
    Főleg akkor, ha erőteljesen középszerűek, nem igaz ?
  • Fifus
    Megcsinálhatnád Jeffes, a The Path 2-őt a Storm meséjével...
  • Fifus
    Imádom a rétegjátékokat.
  • JeffeS
    Abból a 40-ből tudjuk, hogy az egyik vásárló a topicban van. (Fifus, ő is első héten vette meg.) Gondolom a 39-nek nincs nete, nem látták a demot úgy, azért vették meg. Timber csuklotok sokat ? :-)
  • JeffeS
    Eljutott hozzám egy olyan infó, hogy a CP:CW-ből az első héten Magyarországon 40 darab fogyott el. Először is ehhez szeretnék gratulálni, másodszor érdeklődnék, hogy a hamis TOP10-en kívül van esetleg adat arról, hogy enbloc mennyi kelt el belőle ? Az 5000 darabot összesen a Galaxisunkban eléri vagy jóval alatta van ?
  • Fifus
    Az erősítés az idő lejárta előtt megérkezett, mondjuk örültem neki.
  • Fifus
    Viszont az egyik titkos könnyen meglett: az elhagyott tankra úgy csaptam le, mintha muszáj volna.
  • Carlos
    Pedig az nem nehéz...
    /Mondjuk nekem, mert azt pont én csináltam/
  • Fifus
    A CW 5-ös ultrán okoz egy kis fejtörést, bár a 4-est is csak negyedszerre teljesítettem.
  • Carlos
    Akkor lehet, hogy én akkor értem oda... :)
  • Timber
    De ezeket a szavakat :D Csak meg utana folytatta ugy 5 percig :)