Világszerte tiltakozások a másolásvédelmek ellen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
kicsit álszent dolog ez õk simán lenyúlhatnak minket de ha leszedünk egy mp3-at (amit soha az életben nem vennénk meg mert annyit nemér) akkor egybõl dollár millárdos kárt okozunk?
mellesleg én inkább olyan együtteseket hallgatok akiknek fontossabb az, hogy tényleg tetszen az embereknek a zenéjük mint hogy 1 cdvel több fogyjon.. persze pont ezért õk kevesebbet-semmit nem kapnak az artjuból miközben én max az õket támogatnám de inkább a pusziketdoolsznak jut (vagyis nem is nekik hanem a kiadóknak akik futtatják õket)<#help>#help>
F
Egyszerûen arról van szó, hogy a jog nem követi a technika fejlõdését. A szerzõi jogok alapjainak nagy része még abból a korból származnak, amikor még nem léteztek tömegesen sokszorosító/másoló gépek.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Meg jóaz cserealapnak.
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
SoundClick
Creative Commons licensz alatt kiadott dalok, rengeteg letölthetõ mp3 (ingyen), teljesen legális.
Elõadók honlapjai (leginkább hm-t hallgatok, aki más jellegû zenékre bukik, hasonlóan megtalálhatja a neki tetszõ zenéket):
[url=http://www.sacraarcana.hu/index.php?data
Manegarm
Machinae Supremacy (jelenleg haldoklik a szerver, egyébként több tucat - majdnem minden - zenéjük letölthetõ)
Keresõk (nem teljesen legális, hogy ezt meg lehet velük csinálni, de eddig szerencsére nem jutott eszébe a jogvédõknek a Google-t és társait perelni - a letöltés tudtommal nem törvénysértés ezekrõl):
elõre kitöltve kulcsszavakkal, közismert elõadókat (pl. 80-as évekbõl) hozzáírva konkrét elõadókra/zenékre is lehet keresni :-)
AltaVista
Van egy kék tó a fák alatt, Ha belet eszem, lehűti a lábamat.
-nem csak a színvonalt kezdi már elveszíteni, hanem szinte az értelmét is. Én zenét is tanulok, kórusba is énekelek (szólót is énekeltem már), meg rengeteg komoly zenét hallgatunk, tanulunk, elemzünk, stb.. Rengeteg szép zene van, szép felvételek vannak, élvezhetõek. Ezek tényleg meg is érik az árukat sztem!
Viszont nem tudom hogy a másolás védelem is közrejátszik-e, de letölteni ezeket alig van szinte értelme. Azért 128 kbps-es minõségbe nem igazán lehet élvezni egy komoly zenét! (pl másolásvédelem miatt felírják gépre és igénytelenül tömörítik). Egyébként amik vannak eredeti zenéim, az mind komoly zene.
-könnyû zenék közül is vannak nagyon jók, és tényleg nem lehet mindig komoly zenét hallgatni, sokszor jó rock-ot hallgatni, meg punk meg minden ilyesmi. (a repnek meg hiphopnak értelmét nem látom, nem tom mi köze a zenéhez...meg az igénytelen pop zenék, ahol általába énekelni se tudnak - lerontják a színvonalát nagyon a zenéknek). 😞 Rádiót én már be se merem kapcsolni.
És tényleg kihatással van a zene az emberre, meg ez az emberek stílusától is függ, illetve jelenlegi lelki állapotáról.
Mondjuk az is igaz hogy sok komoly zene is van ami ugyan úgy feldob, és könnyû zene is megnyugtat.
A hangtechnika tanárom erre szokta mondani, 'hogy valójában nem igazán van liyen hogy könnyûzene és komoly zene. Van jó zene, és rossz zene'.
-És nincs pénzünk arra nekünk se, hogy minden jobb zenét megvegyünk, viszont zene az kell! Csináljanak igényes zenét ,amire tényleg érdemes kiadni! (vagy majd én csinálok ha nagy leszek 😄 !). Addig meg le a másolás védelemmel!
Ja!!!
<#papakacsint>#papakacsint>
Emberek!
Csak úgy kíváncsiságból. Van e köztetek, vagy rokonságotokban, vagy egész ismeretségi körötökben ma olyan személy Mo.-on, aki 100%-osan teljesíti és betartja a témával kapcsolatos jogi normákat???
Én egyetlen embert nem tudok mondani, pedig még rendõrnyomozó ismerõsöm is van... <#wow3>#wow3>
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Próbálj legközelebb olyan stílusban válaszolni, amilyen szellemben az én kommentem íródott.
Capice?
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Én is úgy gondolom, hogy a zene az nem csupán egy kereskedelmi eszköz.
A zenére mindenkinek szüksége van!
Boldoggá tesz, gyógyít, felvidít, adott esetben erõt ad a koncentráláshoz, segít felejteni, mulatni lehet rá... stb,stb...
Ez minden embernek szükséglete.
Szerintem, ha egy ember nem hallana soha zenét, beleõrülne... Ezt nem tudományosan állítom, de biztos nagyon rossz hatással lenne rá. <#awink>#awink>
Annyira szarom le a Gyurcsányt, mint az Orbánt, és a te véleményedre is teszek, mert alapvetõen nem érdekel a politika. Tovább menve éppen ezért céloztam rá Jedi topiktársunknak, hogy kurvára felesleges egy icinyi-picinyi politikát is belevinni egy topikba, aminek semmi köze a politikához.
Az jobb, ha itt megy a propaganda, mintha az utcán menne?
Nem! Itt se jó, ott se jó. Ott ott van rá a parlament, itt meg van rá másik topik.
Értve vagyok? <#conf>#conf>
Nem venni olyan cd-t, ami másolásvédett. De a 900 forintos CD/DVD-t legálban megvenni, és nem warezolni.
A pénztárcájukon fogják érezni, hogy a 900 forintos másolásvédelem néküli lemez a nyerõ. Minden más cinkelt lemez pedig eladhatatlan.Csak ez az egy megoldás lézetik.
hozzáteszem: hatékonyabb is , mintha feölszednéd az országban az összes macskakövet...
Akkor esetleg lehetõség nyílna arra is, hogy az emberek úgy lépjenek fel a nekik nem tetszõ (ha úgy tetszik, "szarlenyomó") csoportosulások illetve intézkedések ellen, hogy közben nem idegenítenek el mindenkit maguk mellõl, akinek a macskakövön kívül más is van az agyában.
Esetleg megoldódna az, hogy több ember, több értékes ember menne ki az utcákra, ténylegesen fontos témákban történõ vélemény-nyilvánítás céljából - megoldódna, hogy ezeknek az embereknek nem kéne attól tartaniuk, hogy csõcseléknek minõsítik õket.
És most nem feltétlenül a napi politikáról beszélek, hanem akár a másolásvédelem vérlázító témájáról, ahol a legnagyobb hangú emberek nem a különbözõ mûvészetek iránti szeretet miatt szólalnak fel (ahogy te és GG írta: a "zene szeretete"), hanem az ingyenélés okozta örömük továbbnöveléséért.
Átgondoltan kell érvelni még egy tömegmezgmozdulás keretein beül is - nem elég üres frázisokat meg ostoba jelmondatokat üvölteni, mert azzal csak az "elnyomóid" miatt kialakult kõkemény frusztrációdnak tudod a tanúbizonyságát adni.
Ezt kéne megérteni.
Mindezt azért tudták megtenni, mert ez a nép minden mérhetetlen mocsokságot eltûr. Apró lépésekkel és megfelelõ tömeg-agydagasztással még a szart is le lehet nyomni a torkunkon! Egy kicsit tüntetgetünk néha, ilyenkor a sz**lenyomkodók visszavesznek a tempóból, de a végcéljaikat soha, azaz soha nem adják fel. Számukra a tömegtüntetés nem azt jelenti, hogy a céljaik aljasok, csupán azt jelenti, hogy lassítani kell a tempót egy kicsit, meg több pénzt kell adni a kommandósoknak...
Van még a világnak olyan szeglete, ahol a nép nem tûr el annyit mint errefelé. Példát kellene vennünk róluk
Merhogy a srác nem a baloldal mellett foglalt állást, csak azt mondta, hogy
"Rendes emberek rendes célokért tiltakoznak/tüntetnek, ezt kéne idehaza is inkább tenni a jövõben..."
És az elmúlt hetek ismeretében több, mint igaza van.
Az lesz majd, hogy emberek ingyé, csak a zene szeretete miatt fognak zenét csinálni. Egymásnak fogunk zenélni szó szerint. Azokat meg majd letölthetõk lesznek, terjeszthetõk és másolhatók.
Talan még a zenék is jobbak lesznek majd, nem ilyen futószalag szerû divatzenék.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Persze a DRM még így is ocsmány, legfõképpen a nyílt forráskódú lejátszókra nézve.
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3