43
  • Prince of Máté
    következő szoftverük:
    Windows Vista Gazdaságos Edition.XDDDDDDDDDDDDD
  • xxdani
    Van egy tescos könyv ott jó dolgokat írnak le...ha kell valakinek akkor dobjon egy mailt a [email protected] én feltöltöm
  • cateran
    Aha es mivel toltom le?Vagy inkabb rendeljem meg penzert?Arrol nem is szolva,hogy szerintem 100 emberbol 1 sem hallott 3-nal tobb linux disztribuciorol!(SuSe,RedHat,Uhu a legismertebbek szerintem) Amugy elegge jonak tunik,koszi a linket:)
  • Gerygrey
    /URL, ezt benéztem...
  • Gerygrey
    Angliában [url=http://tescomobile.com]Teszkó gazdaságos mobilszolgáltatás[URL] is van már :)
  • GregSB
    Angliában elég durván szétterjeszkedett már a Tesco.
    Adnak kölcsönt, Visa kártyát, kocsira köthetsz náluk biztosítást, és ha jól tudom még temetkezést is szerveznek.
    Na azt nem akarom megélni, hogy Tesco gazdaságos koporsóba temessenek el :)
  • Ratty
    sztem a tg májos rohatt finom :D
    igaz, jogy májat még nem látott, és ne hasonlítsuk más májasokhoz sem, de ha a standalone kaját nézzük név nélkül akkor simán jó :)
  • Gerygrey
    Tesco gazdaságos virsli? Miért kell pont ezt említeni, miközben épp zabálok? :D A kutyámnak sajnálnám azt venni, de más termékekkel is így vagyok, én már élből kerülök mindent, ami Tesco Gazdaságos, az asszonyt is jól leugatom ha bármiből gazdaságost mer venni :) TG kávé... báhhh mindjárt hányok
  • raingun
    Tesco kosárlabda, narancssárga, 1.5 óra alatt kidurrant. Ok. pár száz forint volt, de attól még ne legyen legyen szar!

És rengeteg tesco cuccal jártam így. Gyakorlatilag csak az ismert márkákat veszünk, mert azt mindegy hogy hol vesszük.

Az igaz hogy a tesco nem gyárt semmit hanem veszi és cimkézi a terméket. De sokszor szar kinai cuccot árul...

(Auchan azért nem ennyire gagyi)
  • raingun
    "Minden piacon örömmel veszük a versenyt, mert elősegítik az innovációt, és versenyképes szinten tartja az árakat - e tényezők pedig vásárlói és viszonteladói csatornáinkat is szolgálják" - vélekedett a Microsoft egyik képviselője.

Ehhez minimum pisztolyt kellett szorítani a fejéhez...

Vagy csak egy marketinges mondta...

A víruskereső lelke pedig az állandó frissítés. Kétlem hogy ebben még csak megközelítenék a konkurenciát
  • raingun
    "Minden piacon örömmel veszük a versenyt, mert elősegítik az innovációt, és versenyképes szinten tartja az árakat - e tényezők pedig vásárlói és viszonteladói csatornáinkat is szolgálják" - vélekedett a Microsoft egyik képviselője.

Ehhez minimum pisztolyt kellett szorítani a fejéhez...

Vagy csak egy marketinges mondta...

A víruskereső lelke pedig az állandó frissítés. Kétlem hogy ebben még csak megközelítenék a konkurenciát
  • azirafael
    Szarság meg nem veszem az biztos...
  • Laci73
    A licenszdíjról, amit a MS-nak fizetnél. A Knoppix disztribnél ez nem létezik, ráadásul integrátan kapod az OO-t és szerver-oldalt.
  • cateran
    Semmiert? Te mirol is beszelsz?:)
  • Laci73
    3P: Az OpenOffice azon csomagja, ami a hivatalos projektben készül, teljesen ingyenes, alkalmazási módtól függetlenül - léteznek azonban fizetős verziói is, mint pl. a Star Office (ahol fizetned kell a rendszeres támogatásért)

Darph: Nálad a pont.

Cateran: Nekem bármikor, bármennyit fizethetsz a semmiért :)
  • avman
    ezek szerint tökmindegy, h a júzer elolvassa az eulát vagy sem, értelmezni azt nem tudja... :)
  • Ghilette
    "Aktuális:
    2006.07.03 - OpenOffice 2.0.3 angol/magyar

Az OpenOffice.org egy Open Source (Nyílt Forráskódú) közösségi projekt, amely egy új generációs irodai alkalmazáson dolgozik.

Ugyanakkor az OpenOffice.org jelenti magát az irodai csomagot, ami szövegszerkesztő, táblázatkezelő, prezentációkészítő, rajzoló és egyéb alkalmazásokat tartalmaz.

Az alkalmazásokhoz számos szűrő áll rendelkezésre, melyekkel a legtöbb irodai csomaggal készült állományok olvashatóak, mint például az elterjedt Microsoft Office csomag által készített Word, Excel, PowerPoint fájlok.

Létezik FreeBSD, Linux, Macintosh, Microsoft Windows és Solaris operációs rendszeren futó verziója is. A csomagot folyamatosan fejlesztik és készül belőle angol és MAGYAR változat is.

A programcsomag minden verziója szabadszoftver, tehát teljesen INGYENESEN használható akár otthon, akár az irodában, tetszőleges számú számítógépen."

Idézet az www.openoffice.hu oldalról
  • 3P
    Én is az Open Office-t (továbbiakban OO) használom, azonban üzleti vállakozásként az OO sem ingyenes! Sokan csak át klikkelik a lisznsz részt, de ott pontosan szabályozva van OO esetén is, hogy kinek ingyenes, s ebbe nem tartozik bele az üzleti vállkozás... Tehát ebben az esetben a Tesco szoftver is esélyes lehet.
  • darph
    igen!
    kezdo vallakozasban tenyleg megeri sok tescos szemetet venni egy megbizhato helyett...
  • cateran
    800-900?Wow:) egyhavi fizetesem,mint 2 kezi,csori munkas.....szoval,mit tippelsz, nagy koltseg errefele?
  • Laci73
    Irkabirka: kérdés milyen oprendszer-alapú szoftverekről van szó. Mert ha Win alapú alkalmazások (a Panda-ból ítélve igen), akkor verheti a f..át a húsz fontjával bárki: a példádban tervezett irodai rendszer Windows-al felvértezve - öt gépre - kb. 350 ezer forint licensz a MS felé (csak a mezei oprendszert számítva, külön szerver-alkalmazás és Office csomag nélkül!), ami még fontban kifejezve is 800-900!

Ajánlatom a Knoppix ISO: ingyen tölthető/telepíthető - szerver kialakítással, OpenOffice-al.
  • irkab1rka
    20 fontért simán megéri megvenni annak, aki elindít egy kisvállalkozást (1-5 személyes).
    Nincs bonyolult license-elés, kompakt, van hozzá támogatás. Teccik.
    Lehet rá fújni, mert demokrácia van és nem az intifáda hehehe. Na, megyek CSzni.
  • Reyes
    És a fájlok kiterjesztése mi lesz? .tgf=Tesco Gazdaságos Fájl?

• Gladiator
    A kenyerük tényleg jó, meg a rágójuk. Mást nem szívesen veszek azért a tescóban.
  • scorpeeon
    Jesszusom, mi lesz itt még?

TescoRAR?
    Tesco 3ds max?
    TescoMark 06?
    Tesco Commander?
    TescoFox?
    TESCOffice?

ezek is jöhetnének :D
    vagy lehetnének játékok is:
    Tesco Strike: Source, Tesco Tournament 2k7
    vagy elkezdhetne olcsó hardvereket gyártani pl:
    Tesco 19" TFT monitor
    Tesco Value GeForce 7950GX2 :D
  • halgatyó
    Szóval nem baj az, ha valamit olcsón adnak. Csak ne az ingyenes szoftvereket adják pénzért, erre oda kell figyelni. Ha ugyan van valaki ebben az egyre szarabbá váló világrészben, aki odafigyel a vásárló (dolgozó kisember) problémájára.
  • halgatyó
    Akinek nem tetszenek a Tesco Gazdaságos cuccok, az ne menjen oda vásárolni. Nekem pl a kenyerük nagyon ízlik. Akármennyit fikázzák is egyesek.

Ami olcsó, az nem mindig sz*r. Én ugyan többnyire az Auchanban vásárolok (közelebb van) a Tescoba csak kenyérért megyek, de ha már ott vagyok, akkor körülnézek.

Mindkét említett áruházban vettem egy rakás 950Ft-os ismeretterjesztő DVD-t. (Grand canyon, világ7csodája, valami napkitöréses, akik látták jézust, Ausztrália, stb... van kb 20.) Nem csalódtam, szerintem sokkal többet érnek, mint az a rakás ál-akció fosfilm több ezerért.
  • VRSDM
    hamár TECSÓ-termék... az "amerikai fánk"juk is sok minőségi pékséget ver kender-be
  • bertino
    hinni a templomban kell te fatökű...
  • Bith
    Jaja, tecsó ropi, meg szotyi a legjobb.

Fotópapírt nem próbáltam még, de kösz a tippet.
  • fourgee
    "Gratulálunk Juli néni, ön felvételt nyert cégünkhöz. A tanfolyam első napján a "hello world" című programot fogjuk átnézni. Bízunk benne, hogy igyekszik, mert egy hónap múlva készen kell lennie az új gazdaságos Office-szal."

:)

Egyébként meg én is nézegettem a külföldi Tesco gazdaságos termékeket az itthoni teszkóban és két dolog tűnt fel: biztosan jó lehet, és hogy itt marha drága. Valószínűleg a saját márka kialakításakor a gazdaságos kék-fehér terméket valami túlságosan kreatív menedzser találta ki... Vagy még a kreatív igazgatók képesek ilyenre. :)
  • paksi
    És a Tesco-s csajok ??
  • BCS CORPS
    szoftvereknél néha egy ingyenes is legyalalázza a méregdrága progikat ebből még jó is lehet
  • Feriboy
    Tesco-s ropi überfasza!!!! :D csak a borsodi sós rúd volt jobb nála egészen addig amíg az is kis vékony vacak nem lett :( (bár még most is nagyon jó!)
  • immovable
    Van még egy JÓ tesco termék! Ez pedig nem más, mint a tescó gyufa, míg az ismert gyártók gyufái nem akarnak meggyulladni 5x-re sem, addig ez a gyufa "szinte vizesen" is megyullad elsőre!
  • fawcet
    Szüleim csak a cora darált húsra eküsznek, tesco félének tényleg nem finom az íze.
  • Cat #7
    Mivel a Tesco SEMMILYEN saját terméket nem gyárt, hanem a márkás termékeket veszi át, és cimkézi fel a saját logójával (pontosabban eleve az eredeti márkagyártó adja el olcsóbban így), ezért a termékek minősége csak és kizárólag az eleve a piacon lévő áruk minőségétől függ.

Tehát ha van a piacon 12 féle mososzer, és mindegyik jó, vagy kiváló, akkor az egyik fogja magát, és lefekszik a Tesconak, vállalva hogy hatalmas mennyiséget ad neki, cserébe a Tesco nagyon alacsony árat ver ki belőle, akkor annak a Tesco márkás terméknek is jó lesz a minősége. Nyilván ezzel a márkagyártók a saját piacukat rontják (a magasabbra pozicionált árujukból kevesebb fog fogyni), de valamit valamiért...
  • Mo.Organ
    Én meg azt hittem hogy a Tesco az egy bugyi bolt
  • abnagy
    Hat en sokszor vasarolok angol tescoban de itt is sok sz@rt arulnak. Az viszont igaz hogy amennyivel olcsobb annyival nem rosszabb.
    Osszehasonlitasi alapom nincs meret otthon nagyon ritkan vasaroltam tescoban.
  • m3200gt
    Ebben lehet valami, mert múltkor hallottam, hogy kinnt a vásárlók 70-80%-ban (lehet magasabb is volt az arány, de nem emlékszem pontosan) a tesco terméket választják. Itthon ez kb. 20-25%.