Feltárult az eredeti Mona Lisa

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Érdekes, hogy az SG-n, mint a fõfõ tudományos hírportálon milyen emberek mozognak, és milyen hozzászólások születnek...
pl "nem dugnám meg" "mi a faszt lehet egy teljes éven át vizsgálódni??"

Szóval ezúton üzenem ezeknek az ostoba 15 éves hülyegyerekeknek , hogy húzzanak más fórumra. <#vigyor2><#violent>

Jon: Itt azt írják, a világegyetem folyamatosan tágul. Garfield: Remek. Akkor van hely még egy fánknak.

GyuriX2572
Érdekes, mindig is terhesnek képzeltem ML-át 😊

Nem egy CKM vagy PLAYBOY cimlaplány, lehet a masternek is egy Photoshop kellett volna mint manapság az emlitett magazinoknál és máris mindenkinek tetszene SexY MOna 😄
PíszLávJuniti
#30 #32-#39
pazdet stfu htx @ :|

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

még mielõtt jönne egy-két okos ember a da-vinci kódos õrületen nem a mona lisa-t értem

Software is like sex! It\'s better when it\'s free! ;) - Linus Torvalds -

szép kép, de azért nem kell hanyatt esni tõle csak azért mert most a világra tört ez a da-vinci kódos õrület.

Software is like sex! It\'s better when it\'s free! ;) - Linus Torvalds -

Mike
fiatal hímek irhatták ezt, õ náluk ez meg még természetes

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
inkább Leonardo visszament a multba
arra azert vigyazott hogy lezernyomtatot, meg TIE-Fightert ne rajzolgasson

Mike
hû, te vagy aztán most a kemény legény

Mike
akkor Leonardo idegen volt? hûha! :o

Feltéve, ha computeren dolgozott, RGB módban. Nem pedig CYMK-val, mint pl. a nyomtatók.

Supremo
Nem kell félreérteni. Én az alkatáról nyilatkoztam, nem az arcáról. Mellesleg az hogy kinek mi a szép, az eléggé szubjektív, mint ahogy olvashatjuk is a hozzászólásokból.

De itt nem magyar egyetem végezte a kutatást.
Möci
"Viszont Leonardonak nem csak 4 alapszine volt..."

Valóban nem. Leonardo is csak a 3 alapszinbõl gazdálkodhatott!

Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentõsöket, balesetiseket, gyógytornászokat és kedves embereket, akik kihívták a mentõket!!!

Mit kell ezen annyit görcsölni. Régen más volt az ideál, egyébként is akár Quasimodot is lefesthette volna attól a kép értéke nem veszít semmit, mert nem a nõ "szépsége" miatt híres ez a kép. És igen a csaj szerintem is ronda. Az én feleségem szülés után is jobban nézett ki, és pont.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Supremo
SonicXX egyetértek veled teljes mértékben. Azoknak meg akik úgymond bottal nem nyúlnának hozzá, srácok gondolkodjatok kicsit el azon, hogy hogy néznének ki a barátnõitek szülés után, pláne 2. után? <#wow1>
Akkor sem volt ez másképp és most sem lesz. Nagyon kevés esetben van az, hogy a szülés után 100% eredeti alkatra vissza tudnak állni a nõk.
(he-he az már meg sem említem, hogy a mai 38-40 kilós nõk 3 gyereket szinte meg sem tudnak szülni... de ez már más téma)

Griphons
Leonardo a legnagyobb újító feltaláló és polihisztor volt (sztem a mai napig), és engem egyáltalán nem lep meg, hogy feltalált egy technikát, amivel olyan képet lehet készíteni, amit könyebben lehet módosítani, mint az ecsettel készült "göcsörtös" felületûeket. Már akkor is ismert volt az a technika, hogy egy meghajlított, és megvágott csõvel felfújták a fixáló anyagot a képre. Szinte biztos, hogy L ezt fejlesztette tovább, és a festéket felfújta a kép felületére, mintha egy mai festékszóró pisztollyal csinálta volna.

"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity

Berber
Egyesek egyszerûsége minden képzeletet fellülmúl! Vajon mit csináltak Õk, amit legalább a szomszéd megnézett? Nem a kis kupacra gondoltam amit az utcán az ajtaja elõtt "felejtettek". Akik itt ennyire ostobán beszoltak, azok még semmire sem voltak képesek, és a legegyszerûbbnek az tûnik, ha megpróbálják lehúzzni mások alkotását a saját szintjükre. Ki is mondta, hogy a földön az inteligencia mennyisége állandó, csak a népesség növekszik? (És a delfinek is feljövõben vannak!)<#csodalk>

Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)

nem véletlen a kérdés. Egyik ismerõsöm a mûegyetemen melózik és látom/tudom, hogy óvatosan fejlesztgetnek, nem lehet 1-2 hónap alatt kitalálni a dolgokat mert akkor kevesebb támogatási dohány jut. Tudom jól tõle, hogy bármire félkérik õket valami idétlen határidõket löknek be hasból, mert kell a lóvé folyamatosan. Ezért gurultam be, mert trükköznek a kutatók sajnos, bár belátom, hogy csak így tudnak normális pénzekhez jutni, sumákolással..

Broafka
hmm, kivételesen végig olvastam egy cikket 😄
hát nem tudom, szerintem nem tudtunk meg olyan nagy újdonságokat, amúgy én úgy tudtam hogy 3 évig festette a képet, és hogy egy tök jelentéktelen ember volt alapból Mona Lisa (valami pincérnõ féleség)
és állítólag azért nem mosolyog a képen, mert a fogai... hát... hagynak kívánni valót maguk után 😊

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Ott a pont!

Hát... mielõtt a te hozzászólásodhoz értem reméltem, hogy ezt majd én mondhatom meg. De sajnos megelõztél. 😊

Nekünk van itthon egy másolat ebbõl a képbõl, és én rengetegszer bámultam. Nem vagyok egy mûértõ, vagy nagy mûkedvelõ, de ez a kép valami eszméletlen...

Egyeseknél a kultúra megint lebaszta a biztosítékot.

A cikk érdekes. A jobb oldali kép élettel telibb. A kép pedig méltán híres: ebben a képben benne van Leonardo minden tudása, az egész festészete.

Az pedig, hogy kinek tetszik rajta a nõ vagy kinek nem, nem értem mitõl téma: nem nektek kell hogy tetszen. Az a nõ abban a korban tökéletes szépség volt. Akkor ez volt a szép. Mint ahogy most attól faszagyerek valaki, ha 10 métereset tud hányni, vagy ha a Bankba felszed 2-3 drogos ribit. Utóbbiaknál kevés visszataszítóbb dolgot tudok elképzelni, akkor inkább Mona Lisa ahogy némely p**sa kinéz a cucc miatt... undorító.
Például el lehet tölteni egy teljes évet azzal, hogy kitaláljuk, mire vagyunk kiváncsiak, és hogyan derítsük ki. A megfelelõ technikák kidolgozása idõigényes lehet, ráadásul a frissen szerzett információk újabb kérdéseket vethetnek fel, amelyek megválaszolásához újabb technikákat kell kidolgozni, ésígytovább, ésígytovább.
VRSDM
röhejes hsz-ek milliója, látszik az értelem sugárzik az SG-rõl /nem a cikket fikázom/

u dont have to listen anybody else but me

"majd egyévnyi elemzéssel folytatódott a munka"

mi a faszt lehet egy teljes éven át vizsgálódni??

Munch
Most ez megint spanyol viasz, a bal oldali képbõl bal oldalit csinálni egy kattintás fotosoppal.. lol.

PíszLávJuniti
nem dugtam volna az biztos :C

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Háát 500 év mulva a mai "jó nõkrõl" készült fotókon fognak röhögni. 😊

Those who wish to follow me I welcome with my hands

most miért jó nekünk hogy 500 éve ilyen szinû volt ?????

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

dotkom
ez a kep szerintem egyaltalan nem szep. csak szepen lett megcsinalva, es azert ilyen hires, mert mindenhova magaval hurcolta a festo.

http://atwwebmaker.tx.hu/

insomniac
csak egy picit

\"A jócselekedet mindig elnyeri méltó büntetését...\" Lavey

mikloss
Akárki akármit mond ez a nõ bûnronda! Még bottal sem piszkálnám meg!<#nevetes1>

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minõség 1989 óta.

GregSB
Hmm, Leonardo homokos volt, nem?

Jól sejtem, hogy Te esetleg olvastad? Ha igen, megosztanád velünk?
Á, a jövõbõl mentek érte, mert már nagyon-nagyon okosak voltak, de szükség volt Leonardo zsenialitására.

Megmondom én a tutit: Leonardo idõgépet készített, elõreutazott a csajjal, lefotózta, fotósoppal átbuherálta majd kinyomtatta a vászonra.
Ennyi, és nekem még Náza technikám sincs. <#nyes>
Nem pontokból hanem szlakból áll a kép. Mi van ha 1-1 szál hajjal, vagy lószõrrel vagy valami hasonlóval festette?

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

És már értem, mit keres a hajháló a fején. Leengedett hajhoz nem illik, kontyhoz igen... Erre nem gondolt a mester?

Szerintem eredetileg az arcon lévõ árnyékok is valamivel világosabbak voltak.

Elusive
jah, gyorsabb lett volna photoshoppal

Olvasd el a Mona Lisa magánéletét és megkapod a választ!
Ehhez az elemzéshez mért kellett 1 év azt nem tudom...
Esrohnoil
Nézd meg a mai nõket smink nélkül. 😄

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Ch_Slater
Lehet szerelmes volt a nõbe, amikor elkezdte és ekkor még tisztelettel festette. Késõbb rájött, hogy a nõ nem fogja soha viszonozni a szerelmét ezért átalakította egy ledér cédává bosszúból.

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

Arra nem kaptunk választ, hogy miért van leengedve a haja. Azt írják a cikkben, hogy csak lányok és kétes erkölcsû nõk hordták így a hajukat, de Mona Lisa asszony volt. Elõször kontyot festett neki Leonardo, aztán leengedte a haját. Miért?
Abban az idõben teljesen más volt a nõideál mint mostanában. Szóval lehet hogy akkor õ volt a fõnyeremény muff. A kép zsenialitása viszont lenyügözõ a "nem szép nõ"-ért cserébe.

ahhoz képest, hogy 500 éves, jól tartjta magát <#vigyor>

ha még szemöldöke is lenne...
okos vagy, gratulálok

Jon: Itt azt írják, a világegyetem folyamatosan tágul. Garfield: Remek. Akkor van hely még egy fánknak.

Oldal 1 / 2Következő →