16
  • Aspirin
    #16
    Tamiflu.
    És most kell megvásárolni, amikor nem hiánycikk.
  • ttt ttt
    #15
    Na csak sikerűlt egy soron belül elba..; tehát a Végítélet a helyes, bocsi.
  • ttt ttt
    #14
    + Vírus, Végítélet, bár ezek "happy end "-esek, ami eléggé valószerűtlen. (Sőt a Végitélet el is kanyarodik más fele, de azért jó :)
  • irkab1rka
    #13
    12 majom
  • ttt ttt
    #12
    Azért a SARS elpusztított jónéhány embert és azóta sincs ellenszere, de még azt sem tudják honnan indult.
    A madárinfluenzától nem kell félni, - max. akkor, ha közvetlenül "érintkezel" a fertőzött alannyal -, csak attól ami kailakulhat belőle. Ha majd cseppfertőzéssel képes terjedni, sok embernek megváltozik a véleménye, igaz akkor már mindegy.

    A spanyolnátha kb. két év alatt érte körbe a földet (állítólag a vírusok mindaddig hatékonyak, mindaddig fertőznek, amíg minden ember meg nem kapja), a vasúti vonalak mentén terjedt, de ma már több millió ember utazik repülőn, ezáltal elég jól lehet prognosztizálni egy terjedési sebességet. Ha nem sikerül egy ilyen új vírust időben lokalizálni, nem lesz média ami felfujja, nem lesz ideje rá. Valószínű, mire kiderülne, hogy új halálos, cseppfertőzéssel van dolgunk, addigra már körbejárta a világot, akkor már csak a természetes immunitással rendelkezők fogják túlélni.
    Illetve van egy gyógyszer ugyan, ami (általam nem értett) valamilyen mechanizmussal védelmet adhat a még meg sem lévő vírusokkal szemben, de eddig még keveset gyártottak belőle, illetve a VIP emberkék kaphatják csak meg, remélem egyelőre.
  • device
    #11
    hosszú évek óta már, hogy állategészségügyből magyarország kiemelkedő helyen szerepel a képzett szakembergárda jóvoltából, ugyhogy finoman a szavakkal...
  • Yossarian
    #10
    Szagold meg a kollégám lábát, majd rájössz!
  • kutyak
    #9
    A nagyüzemi állattartás éppenhogy segít megfékezni az ilyen vírusokat. Az állatok ugyanis általában zárt ólakban vannak, sokuk nem lát természetes fényt életében. A gond olyankor van, ha külső forrásból bekerül valami, pl. egy veréb a szellőzőn keresztül, vagy a gondozó behurcol valamit. Az ilyen telepeken általában belépés előtt meg kell fürödni és át kell öltözni. Az sem véletlen, hogy legtöbbször lakott területtől távol épülnek.
  • Voltan
    #8
    Nekem van.
  • snorbi
    #7
    De, de, hallottam róla.
    Viszont annyira nem tudtam sajnálni őket: valszeg arról nem hallottál, hogy működik a nagyüzemi állattenyésztés, azaz 1 köbméterbe bezsúfolnak kb. 30 csirkét. Hát többek közt ezért tud olyan baromi gyorsan terjedni a vírus.
    Plusz vedd hozzá, hogy Ázsiában (ahonnan az egész kiindult) sem mindenhol dúl a higiénia, lehet itt-ott "poénos" képeket látni pl. az utcai árusokról.
  • Molnibalage
    #6
    Közlöm, hogy még soha senkinek nem volt igazán hatékonyan működő biológiai fegyvere.
  • Mike at home
    #5
    ulsdozesi mania rullz
  • Cactus
    #4
    Te meg arról nem hallottál, hogy alig fogyott a baromfi a "nagy" járvány miatt? Valaki biztos megint jól járt...nyílván nem a baromfi termelők. Szerintem a következő járvány a sertéspestis (vagy mi) lesz...legalábbis a média majd azt kapja fel.

    Egyébként az sem igaz, hogy ezek azért kísérleteztek, hogy ellenszert keressenek. Valszeg valami új biológiai fegyver lesz a "mellékterméke" a kísérleteknek. Fura egy világban élünk.
  • snorbi
    #3
    1918 óta már valamivel "fejlettebb" módon tudják kezelni a karanténokat, ill. célzott pusztításokkal lassítani vagy megállítani a fertőzést.
    Arról nem hallottál, hány millió madarat öltek meg azért, hogy megállítsák a terjedését?
    Nekik mondd, hogy kamu volt az egész...
  • R0sc0
    #2
    áhhh..
    kamu volt az egész.. Csak a média verte nagy dobra.
    most akkor hol van a madárinfulnza??? sehol..
  • hugi_0
    #1
    "A szakértők szerint az egyetlen lényeges különbség a két törzs között az, hogy a H5N1-nek még nem sikerült az emberről emberre való gyors terjedés képességét kifejlesztenie."

    "Ami kesik nem mullik."