218
Avagy akik a legjobb helyeken vannak :)
  • mumpic
    Ja, én alapból fősulis/egyetemi koleszra gondoltam. Ott azért mégiscsak felnőttként bánnak a lakókkal. Középsuliban meg nem szívesen lettem volna kóteros. Ott gondolom azért is vannak keményebb szabályok, és veszik is azokat komolyan, mert amíg nem nagykorú az ott lakó, addig a kolesz is felelős érte.
  • Kmarha
    és kevesebbet jársz be a suliba :)
  • LSL
    Csak többet iszol ;)
  • Zoli007
    Más bizony...
  • NonsenS
    Jah, bár azért nem ugyanaz, mint a katonaság, bár én sosem voltam katona. Most is itt ülök és azon sajnálkozok, hogy már csak 2 évem van hátra itt. Bár majd fősulin is valszeg koleszos leszek, de az megint más élet lesz biztos.
  • Zoli007
    Én Pozsonyban vagyok koleszos. Havi 1500 SK kb. 10 rugó Mit kapok érte? Lóf???t. Magyarul szállást ennyi. Nincs takarítónő, de ha bordel van a szobán és észreveszik kikúrnak. Net úgy ahogy mondod. Amúgy megszokás kérdése. 4 évig voltam intris Komáromban, az fasza hely volt de úgy megkötötték a kezed, mint egy ovisnak, még negyedikben is, mikor az emberek nagy része 18 - 19 éves volt.
  • mumpic
    Pont arról beszélgettünk nemrég egy ismerősömmel, hogy a katonaság megszűntével csak a kolesz maradt meg hasonló szocializáló közegnek. :o)
  • NonsenS
    Én Kiskunhalason vok koleszos. Azt hiszem, a létszámban visszük a pálmát, mert összesen csak 37-en vagyunk. Szal eléggé családias a légkör. Viszont van 5 db számgép + még jön 3. Ja meg 1 tanári +2 stúdiós gép. Ilyen szempontból elég jól el vagyunk látva. Felszereltségileg is elég jó, nah meg a tanárok is. Kivéve a koleszigazgatót. Ő a legszemetebb, dehát azért szoktunk vele hülyéskedni.
    Egyébként én azt nem értem, hogy aki nem koleszos, az honnan tudja, hogy milyen az?!? És legfőképpen honnan van véleménye róla. Mert az más, hogy látják, ilyen a kolesz kívülről, belülről meg ilyen szép, ilyen csúnya, DE attól még messze nem tudja, hogy milyen igazi kollégistának lenni. Ezért is az első mondat, hogy "Ide írjon mindenki, aki kollégista". Aki meg nem bírja, az úgy is kiíratkozik...
  • mumpic
    Én a bécsi úton laktam előző félévben a kandókoliban, és most visszavágyok :)
  • Kmarha
    már akinél.. nálunk is van hasonló.. külsős vendég és csocsó játék csak éjfélig lehet. Aztán az ottlévőknek fizetni kell ha maradni akarnak.

Mennyit szoktunk emiatt balhézni.. nehogy már 22-25 éveseknek megmondják mit csináljanak :D Aztán a következmény hogy az emberek seprűvel lesznek kikergetve Erzsinéni álltal :DDD
  • Shadow_THH
    gb2/közgáz
  • Shadow_THH
    ember ti hol laktok? itt olvasom hogy kimenő negyed tizig meg vasfegyelem :C lol
  • Hajnalcat
    Szemetek! :/
  • Kmarha
    :) Nem vagyok ilyen.. álltalában adok .. csak ez most nem az az alkalom volt. Csak nem járok mindig ciánkapszulával a zsebembe :D de ezek után.. :D
  • Esrohnoil
    Kell bele tenni kavicsot, v. ciánkapszulát amikor csinálod, és akkor kell kivenni, mielőtt megeszed. :D Aztán máris kiderülne ki vitte el. :D
  • Phaemoor
    ki lehet bírni?
    az oké hogy nem lehet aludni, tanulni meg csak ha nagyon elbújsz, de a hangulatot semmi sem tudja visszaadni...:D
  • Jogurtosz
    Téétény-téétény!
    Most komolyan. Laktál már valaha koleszban? Kissé rossz elképzeléseid vannak a dolgokról. Egy kolesz sem a Hilton, de azért ki lehet birni.
  • Kmarha
    a kollégium nem azért van hogy elláson. Képzelem miyen ellátást kapsz egy drága albéreltben!!!

nálunk 8 ezer a kolesz. Naponta jár be a takarítónő. Olyan netünk van, hogy a 4 megabájtos letöltés a minimum. A társaság, néhány esetet kivéve jó. Szerdánként buli, sörcsap és sok lityó sörike. 100 forint egy korsó. Aztán meg karaoke buli, és ha jönnek a rendörök csendháborítás miatt, az egész kollégium és vendégserege elindul a helyi diszkóba tombolni tovább.

Ha az embernek nincs söre vagy cigije biztos talál olyant akinek van. tényleg, tökre szar, inkább egy börtön.

és ha a hülyeségen jár az ember esze? Járjon. De azért itt mindig találsz olyant is, akinek van jegyzete, van puskája, vagy fel tudd készíteni a következő vizsgádra, mert ő érti, csak te nem.

Szóval miről is beszélünk?
  • UltimateGamR
    fújjj kollégium!!! inkább mennék a seregbe és azokkal aludnék mint a sok vagány ( ?...) élősködő között. Kollégisták 70-80%ának csak a hülyeségen járr az esze , meg a káros szenvedélyek. Sőt a börtönben is jobb az ellátás mint egy kollégiumban.
  • Phaemoor
    Hát ha ez már ilyen írjuk be hogy melyik koli, akkor részemről Bp, Schönherz Zoltán Koli, azaz az SCH. Mivel éppen SCH Qpa van, ezért baromira nem érek rá, úgyhogy majd eccer ha lesz még kedvem írogatok...:DD
  • Kmarha
    Na jó, most rohadtúl felhúztak. Kolesz, úgye alkalmazkodás, a másik segitése stb.. rendben. Ha van valamim álltalában simán megosztom a többiekkel is, ezt jól tudják. Én is kapok mindig cserébe valamit.

Viszont amit ma scináltak az egyszerüen felháborító. Ezek után ezerszer is meggondolom, hogy adjak e bármit is oda másnak.

3. napja nem ettem.. buli volt, pénz máshova ment. Aludni sem aludtam. Ez van, néha becsuszik egy ilyen nap. Aztán nem rég jött a gyerek hogy segitsek összedobni neki jó pár melegszendvicset, azt kajálunk. Meg is csináltuk. hát nem elhordák a mocskok??? Kérdezzék meg, és ha azt mondom hogy OK, akkor vigyék. De mikor 3. napja éhezem és szeretném a 4 darabb rohadt szendvicset megenni, akkor ezt tartsák már tiszteletben. Olyan gyorsan elhordták a mocskos pénzes, kaja a hütőben rohadó tipusú mocskok, hogy az hihetetlen. Dögevő állat nem belezi ki igy az elhullott vadat mint ezek. Hihetetlen. Ennyire itt még nem húztak fel. Nem mentség hgoy ittak, és kicsit spiccesek. A rohadt anyját egytől egyik mindegyiknek. Ha tudnám mely mocskok voltak azok úgy kiherélném...

Milyen hozzáállás ez már??? Így akarnak közösségbe élni. Vannak szívatások is rendben, de ez akkor is sok. Mindjárt visszaköltözöm albérletbe.
  • LSL
    Szintén zenész. Szegeden vagyok kolis, és a társaság tart még itt. Ha albiba kerültem volna már rég kiidegelt volna ez a folyton változó egyetemi rendszer. De a kolinak van saját kocsmája, és mindenre gyógyír :) Kijárási tilalom itt nincs, még az kéne... Ráadásul külön konyha, fürdő, wc minden lakáshoz+ net csatlakozás. havaj
  • Vlala #36
    Annyira durva volt? Mondják ismerőseim, hogy áldatlan állapotok uralkodnak, folyosónként három vécé van, ebből egy rossz, kettő meg tele van... a zuhanyzó padlója enyhén szólva sáros, így egy zuhany után lábat is kell mosni stb.
  • Braveheart
    nálunk múltkor vki feltette a koleszszobájukról készült képet, majdnem fegyelmit kapott :)
  • Totya15
    miért ne?
  • Pheaper
    mért is?????
  • Vlala #32
    Jöhetnek a kolesszobákról képek :)
  • PeeTeR
    aki kezdo koleszos nezze meg a Buliszervizt ;D
  • sz4bolcs
    Viszont voltam pálinkás jóreggelten, meg bekukkantottam pár egyetemi kolesz büféjébe pécsett, és nagyon jó a hangulat, van egy légköre ezeknek a dolgoknak.
  • Braveheart
    Gondolom nem fősulis még The FlashBack, mert még a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem koleszába is 10ig kell "csak" beérni minden nap. Nekünk ilyen megkötés nincs szerencsére.
    De most már vki elmondhatná miért thread over és miért röhögcsél rajta pár kölök.
  • sz4bolcs
    ezért jobb a saját lakás, akkor érek haza amikor akarok, akkor tanulok amikor akarok, akkor eszem, amikor akarok, addig maradok kint, ameddig csak akarok. Így hát nem is járok haza. :D
  • The FlashBack
    nálunk ez úgy van, hogy suli után fél ötig kell beérned a koliba, hétig tanulás (szobasziló) aztán 7től vacsora, nyolcig kimenő, Vasárnap és Szerdán kimenő negyed tízig:)
  • eörgs
    :C
  • TS Zolly
    Rendetlenségből látszik, folyik az élet.
  • Braveheart
    miért is?
  • nyamiag #23
    :)
  • Shadow_THH
    <-- SCH

thread over
  • tigerbácsi
    én négy évig voltam koleszos fősulin, mert a 3 évet 4 év alatt fejeztem be. engem a kolesz naon hidegen hagyott. nem sokat voltam ott, mert a fősulin alkoholista voltam. mindig elsősökkel kerültem össze, s nem nagyon pattogtak. (lehet azért mert yoooba voltam egy - két tanárral, s ki kibaszott velem, hát énis vele) pl.: volt egy srác, ki állandóan pletykákat talált ki rólam, s igen megkeserítette a közösségi életem, szóval neki nem lett meg a matek jegye, ekkor odaálltam elé, s mondam neki, hogy köszönje meg ezt nekem, s többször sem sikerült neki, s otthagyta a sulit. ez volt az a pont, hogy nem mertek velem kötöszködni.
    nekem nem volt gond a kolesz, volt saját hűtőm, akarom mondani sörös hűtőm, mihez nem nyúltak, aludni vagyis yooozanodni jártam csak vissza.
    első körben szerintem ennyi.
  • Dying Soul
    Feküdj le.
  • Barney Tech
    Aha sztem meg anyád.