20
  • alexTv
    Csak 1 kis szösszenet!
    Többször irtam a WB-nek (Warner), a Viasat-nak, hol és mikor jelenik meg a Helyszinelők Sorozat DVD-n.
    Válasz nem tervezik!!
    Pedig ha csak a gombával megegyező IQ-val rendelkeznének és elkezdenék kiadni, megérne vagy 3 utánnyomást ...
  • GABOR16
    Ez az, te valójában önmagukban értelmetlen adatokat küldözgetsz, azmeg, hogy aki megszerzi és neki van egy programja amit tudja értelmezni arról meg már régen nem te tehetsz.
  • dim69
    Remélem ez megteszi:
    http://www.magyarorszag.hu/kereses/jogszabalykereso
  • argentum
    Eléggé off a kérdésem, de a hatályos magyar joszabályokat az interneten hol lehet elérni?
    Régebben elég konkrétan keresetem egy törvényt, ill. annak paragrafusát és korábbi verzióit, de sehol nem találtam meg. Még az illetékes minisztérium ügyfélszolgálatánál is érdeklődtem e-mailben.
  • asdasdasd
    Ha van egy film amit torrent-el szedek le (esetleg rar darabokból áll, bár szerintem ez mellékes), és amikor teljesen lent van akkor nem osztom tovább, akkor szerintem tőlen nem érhető el a film, hanem csak valami kód, ami önmagában használhatatlan, mert nem tartalmazza a filmet, sem annak egy önmagában használható részletét.
  • Mighty
    Nem szükséges külön lementeni, hogy "jogsértést" kövess el. A böngésződ már letöltötte és tárolja azt a gépeden :)
  • arty
    és ha én felveszem a sorozatot a dvd felvevőmmel és azt kölcsönadom a kollegáimnak?
    az illegális?

ez az egész szánalmas ... sztem ésszerüen nem lehet meghuzni a határt ...
  • k0zi
    BSA sose fogja rádtörni az ajtót, mert a nevében is benne van, hogy vállalkozásokat cégeket vizsgál.
    Játékokat letöltheted, de nem telepítheted fel, mivel az EULA-ban úgy tudom le van írva, hogy tisztában vagy vele, hogy eredeti a terméked vagy mi és amint feltelepíted törvényt sértesz.
  • fifi
    úristen...
  • cateran
    Errm,olvasd csak el a cikk cimet meg egyszer....:)
  • Lazarus
    Akkor feltételezzük hogy én vagyok a világ legszerencsétlenebb embere és a BSA (vagy lehet hogy már más van, le vagyok maradva) betöri a lakásom ajtaját. Megtalálja a több100 kiírt filmet, zenét, játékot akkor nem tudnak megböntetni. Ha futó torrent klienst találnak ami éppen olyan dolgot tölt le/fel ami sérti a szabadalmi jogokat akkor igen?

És ha a kliens a gépemen van, de nem fut?

Vagy ha nem így kapnak el valakit, akkor hogy? Egyáltalán van félnivalója egy átlagfelhasználónak Magyarországon?
  • Petys
    Nem akarok nagyot vitatkozni, de ez már elég régi hír vagy már megint beperelte a RIAA a limewiret, de én ezt a hírt már augusztus 5-én olvastam!!!
    A RIAA beperelte a Limewire-t
    Egyébként remélem elbuknak azok a magukat jogvédőknek hívó állatok, mert sztem a Limewire az egy piszok gyors letöltő progi, régebbi filmekhez azt használom, mert én mindig MAX sebességen tok vele tölteni.
    Igaz hogy a PRO val, amit szintén illegálisan szereztem...
  • NeoMaN
    ilyen alapon minden letöltés illegális
    Monnyuk a fejhallgatós csajszi képének mentése más néven is.
    Viccmóric az egész.
  • Max Damage
    Attól függ... Ha úgy töltöd le hogy te nem töltesz vissza semmit, akkor legális, ha már visszatöltöd bárkinek (akár letöltés közben: pl. torrentet használsz) akkor már illegális!

Szefmester: Ööö, ez komolyabb kérdés... Ez is a letöltéstől függ egyrészt, másrészről pedig... A videóklipp és a rádió (amennyiben internetes rádióból vagy webtv-ből származik) úgy tudom legalásnak minősül, mert a magyar törvény nem szabályozza jelenleg, a média törvény elég erősen fogalmaz, mely csak és kizárólag a sugárzott jelekre vonatkozik (fejből nem tudom a törvényt, de keressetek rá hogy szól), így az internetes anyag jeleneg ha jól tudom, igy nézve még védve van ellenük :) - de ez nem tuti, csak nekem igy rémlik...
  • Gerygrey
    Remélem hogy igen, és remélem dollármilliós kárt okozok azzal valakinek, hogy asszonyomnak minden héten letöltöm a Született Feleségek aktuális epizódját
  • Cat #5
    a videóklip sem az.

Az online rádió az, ha a rádió fizeti a licencjogokat - a webrádiókra ez természetesen nem igaz.
  • k0zi
    letölteni mai napig úgy tudom legális, csak torrent kliens már default törvényt sért mer fel is tölt. DC++-on tudsz egyedül legális tartalmakhoz jutni ha CC-s vagy olyan dolgokat osztasz meg amiknek a licenszjoga a tiéd.
  • Szefmester
    és a videoklippeké? vagy az online rádiókban elhangzott daloké?
  • Cat #2
    természetesen nem az - a magyar kereskedelmi adók dollárezreket fizetnek a sugárzási jogokért + szinkronizálásért, amit a közben leadott reklámokból remélnek visszakapni.
  • Lazarus
    Nem témába vágó, de sorozatok letöltése sem legális?