926
Szabad energia, olyan gépek, amelyek sértik az energiamegmaradás törvényét.
  • uwu2020
    #926
    Mi ez? A roszsz tanuló felel?
  • flytech
    #925
    A terszobraszat pont hu oldalon le van írva részletesen, milyen irányba kell elindulni. mágneseket le kell árnyékolni, úgymond irányítani kell a mágneses erővonalakt, hogy megfelelő arányban találkozzanak és a eredő erő pozitív legyen ami a forgás irányba hat.
  • Kepek
    #924
    "Két mágneses dipólus azonos pólusainak egymáshoz képesti mozgatása nagyságrenddel nagyobb erőt igényel, ha a dipólusokat dipóltengelyük irányában közelítjük egymáshoz, mint ha a dipóltengelyükre merőlegesen tennénk azt. (...) Felismertük, hogy a kétféle mozgatási irány közti erőkülönbség felhasználható mechanikai energia kinyerésére, illetve a mechanikai energia átalakításával tetszőleges, különösen elektromos energia kinyerésére. "

    flame ON!!!4
  • ATamas
    #923


    Szervusztok!

    A szabadenergia elérése és használata kulcsfontosságú az emberiség számára, ezért ennek megvalósítása érdekében hoztuk létre a Szabadenergia projekt-ünket.
    (Ha érdekel, akkor keress rá a Google-ban, mert az SG fórum nem engedte a link megadását.)

    A továbblépéshez, most: Munkatársakat keresünk.
    (Megtalálod a Szabadenergia honlapon. Ha érdekel, akkor keress rá a Google-ban...)

    Ha a feladat megoldásában alkotó módon kívánsz együttműködni, akkor örömmel várom a jelentkezésedet!

    Barátsággal,
    Andrássy Tamás, koordinátor
    Harmóniában Alapítvány
  • Zero 7th
    #922
    Az éves kapacitás valószínűleg elírás, 1,6 milliárd a dollár is, meg a kWh is, az így gyanús.

    Az alagút meg lehet, hogy az utsó tíz évét nem erőműként fogja szolgálni. Lehet belőle pl fasza kis tömegsírt csinálni, vagy szemétlerakót, esetleg csokinyuszi gyárat.
  • uwu420
    #921
    alagutas móka

    "A kanadaiaknak csak gratulálhatunk ahhoz, hogy a kiváló természeti adottságaikat kihasználva egy újabb vízierőművel lettek gazdagabbak.
    Persze némi árnyékot vet a hírre a tény, hogy a 150MW-os villamos teljesítményt szolgáltató létesítmény 1,6 milliárd dollárba, vagyis MW-onként több mint 8 millió euróba került.
    Ami ugye kb. húszszorosa annak, amibe egy normális vízerőmű kerül.
    További zavart okoz az erőben, hogy a 150MW-os erőműkapacitásról azt állítják, hogy évi 1,6 milliárd kWh villamosenergiát termel.
    Ami ugye legfeljebb csak akkor volna lehetséges, ha az év a fosszilis energetikában megszokott 365 nap helyett 444,4 napból állna.
    Hasonlóképpen, a 90 éves élettartamra tervezett Niagara-alagútról a megnyitón már azt mondták, hogy több mint 100 évig fogja Ontario államot szolgálni."
  • Zero 7th
    #920
    Meg ahol mondjuk nem 100 méter agyag van a folyó alatt, hanem mondjuk szikla.

    Én meg nem nevezném olyan "nagyon jó" ötletnek, mert ha az ilyen "óriási" meg "irdatlan" jelzőket számokra fordítjuk, akkor kiderül, hogy nullától alig térnének el. Ha azt az úgynevezett fekete csövet még generátorral is tele akarod pakolni, akkor kb nem fog belőle víz folyni, akkora lesz az energiaveszteség.

    Akkor már hatékonyabb lenne vízimalmokat építeni a folyón hosszában...
  • Albertus
    #919
    Kedves mosdosiMA!

    Az ötlet nagyon jó! Ezt az is mutatja, hogy a világon számos helyen alkalmazzák évtizedek óta.
    Valóban nem kell végig visszaduzzasztani a folyókat, és ezzel elárasztani a természetet.
    Persze a beledobott "fekete cső" helyett az a megoldás terjedt el, hogy alagutat fúrnak a folyómeder alatti sziklaágyba. ( Sokkal olcsóbb és megbízhatóbb módszer, mint a cső lefektetése.)

    És mivel a visszaduzzasztáshoz képest sokkal nagyobb szintkülönbség is kiaknázható ezzel a módszerrel, ott alkalmazzák ahol ez a többlet megéri.
  • hihy
    #918
    ÓRIÁSI!!!
    És a szemetek még csak fel sem figyelnek rá.
  • Zero 7th
    #917
    És a legdurvább, hogy komolyan gondolja!
    Index fórumon is ugyanezzel a nickkel:
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9127413&la=126831630

    Úristen, először azt hittem, hogy vicc.
  • Zero 7th
    #916
    Én ott hugyoztam be majdnem, hogy "a Rábába „dobunk” egy úgynevezett fekete csövet (lehet más anyagból is)"...

    :DDD

    "Úgynevezett fekete cső", mint anyagmegjelölés, wáááááá! :DDD :P
  • immovable
    #915
  • uwu420
    #914
    Tényleg nem mondta még neked senki, hogy a víz helyzeti energiájának elvételéhez a vízerőmű jelenti a technológiát?
    Vagy azt hogy csak azért tudsz ilyesmit lehetségesnek elképzelni, mert totál semmit nem tudsz a hidraulikáról?
  • uwu410
    #913
  • mosdosiMA
    #912




    Nyílt levél

    A Magyar Tudományos Akadémia tisztelt képviselőihez, a környezetvédelem minden szintű művelőjéhez.

    Tisztelettel szólítom a MTA tudósait, vessék latba tekintélyüket újabb környezetrombolás megakadályozása érdekében!
    Hasonló tisztelettel szólítom fel a környezetvédőket is ugyanerre!
    Számítok továbbá minden jóérzésű ember támogatására!

    Tudom, hogy azok, akik bekalkulálják, hogy mennyit tömhetnek egymás és saját zsebükbe közpénzekből egy erőmű építésénél és annak üzemeltetése közben, ellenezni fogják az alább olvasható javaslatomat. Semmi szükség arra, hogy atomkatasztrófa veszélye álljon fenn - lásd Csernobil vagy Japán -mert ennek a miniatűrre zsugorodott kis országnak a lakosságát eltörölhetné. Nincs szükség tüzelésből eredő szénmonoxiddal szennyezni életterünket. Nincs szükség továbbá duzzasztógátakkal káros szintig tartósan megemelni a talajvízszintjét.
    Ez utóbbi, valamint az árvízveszély indított el bennem valamit, mely arra inspirált, hogy megírjam levelemet. Lehetséges hazánk áramellátása csaknem „ingyenárammal”. Elhárítható az árvízveszély is, vagy legalábbis minimálisra csökkenthető. Mindezeket megoldhatjuk töredékéből annak a tetemes összegnek, melyet évente rájuk költünk. A médiában elhangzott, hogy Szentgotthárdnál vízerőmű épül a Rábán EU-s támogatással. A tervek már el is készültek. Kérem, hogy ne építsenek duzzasztógátat! Ne költsenek óriási összegeket környezetrombolásra!
    Az interneten elérhető adatok szerint a Rába Alsószölnöknél éri el a magyar határt tengerszint fölötti 288m magasságban és Győrnél ömlik a Mosoni-Dunába. A Duna tengerszint fölötti átlagmagassága Győr és Vének között 118m. Ha ezen adatok helytállóak, akkor a kettő közötti szintkülönbség megközelítőleg 170m. Ez irdatlan energiát rejt magában. Kinyerésének sok változata lehetséges. Én az alábbiakban kettőt említek meg. Nevetségesen egyszerű és olcsó megoldást ajánlok. Előrebocsátom, hogy ezen levelemet nem egy kiviteli terv műszaki leírásának igényességével írom, gondolatébresztőnek szánom.

    1. Energia

    „a” változat:
    Alsószölnöknél nemes egyszerűséggel a Rábába „dobunk” egy úgynevezett fekete csövet (lehet más anyagból is), azt a mederfenéken végigvezetjük egészen Győr alattig a Dunába, ott kivezetjük a cső végét akár egy dombtetőre, akár egy dombtetőn lévő „tárolóedénybe”, akár víztoronyba, vagy mindegyikbe, esetleg többe is, így a közlekedőedények elve alapján folyamatosan 170m magasan lesz a víz mindezekben. Megjegyezném, hogy Bős duzzasztott vízoszlopmagassága nem éri el a 10 métert sem.
    Ebből a magasságból lefelé meghajtathatunk generátorokat mielőtt visszavezetjük a mederbe, ahonnan ismét zárt csőben a mederfenéken továbbvihetjük szükséges szintkülönbségig, hogy újra kivehessük belőle az energiát és ezt újabb szakaszokban folytathatjuk az országhatárig.

    „b” változat:
    Az „a” változathoz képest az a különbség, hogy nem vezetjük fel magaslatra a csövet, hanem kiemeljük az alsó végét vízszint fölé, biztosítva, hogy mindig ott legyen. Így szinte mindent szétrombolni képes erővel fog kizuhogni a víz, 170m-es szintkülönbség következtében. Nyilvánvaló, hogy a kimenetnél jelentkező irdatlan energiához hasonló erő lép fel a bemenetnél is a roppant szívóhatás eredményeképpen. Mivel azonban a cső teljes hosszában is hatalmas erővel rohan végig a víz, nem csak a kimenetnél jelentkezik ez az irdatlan energia, hanem a bemenetnél is hasonló erő lép fel a roppant szívóhatás következtében. Nem csak a cső két végénél helyezhetünk el áramfejlesztőket.
    Teljes hosszában vízhatlan generátorokat telepíthetünk annak belsejébe igény szerinti mennyiségben. A generátorlapátok között mindenképpen át fog zúdulni a víz. Ha pedig átzúdul, akkor könyörtelenül forog, méghozzá folyamatosan és irdatlan erővel. Ez egyben azt is jelenti, hogy gyakorlatilag korlátlan mennyiségben, szakadatlanul termelhetjük az áramot. Mindezeket többé-kevésbé bármelyik folyónkon megvalósíthatjuk.

    2. Környezetvédelem

    Azzal, hogy nem építünk és nem újítunk fel atomerőműveket, nem emelünk duzzasztógátakat, tulajdonképpen már sokat tettünk környezetünk rombolásának megakadályozása érdekében. A generátorokat tartalmazó csövek – hiszen kettőt kellene lefektetnünk ahhoz, hogy az egyiket zárva tarthassuk például a bemeneti szűrők tisztítása, karbantartás és egyéb okokból, amíg a másik termeli az áramot – mellé további csöveket fektetnénk szükség szerinti mennyiségben és átmérővel, melyek méretének meghatározása mindössze rutin számítás kérdése. Ezen csövek normál esetben a kiömlésnél elzárva volnának, hiszen tartós aszály esetén túlzott vízszintcsökkenéssel járna. Azonban közvetlenül az árhullám érkezése előtt megnyitnánk őket, hogy helyet biztosítsunk az érkező víztömegnek, illetve elvezessük azt alacsonyabb szintre. Ugyanezzel a módszerrel megint alacsonyabb szintre továbbíthatjuk akár több szakaszban is egészen az országhatárig.
    Onnan déli szomszédaink továbbvezethetik ugyancsak az általam javasolt módszerrel akár a tengerig is. Ezzel az árvízveszélyt elháríthatjuk, vagy legalábbis minimálisra csökkenthetjük. Ugyanakkor a mellékfolyók beömlésénél újabb csöveket indíthatnánk az onnan érkező árhullámok levezetésére.
    Éppen most hangzott el a rádióban, hogy egyik szomszéd országban tárolóban felfogták valamelyik folyó vizét, így a mezőgazdasági öntözés lehetőségét hazánkban minimálisra csökkentették. Jó lenne, ha meg tudnánk egyezni a összes szomszédunkkal, hiszen Ők is kivehetnének a csőgenerátorokkal fejlesztett energiából. Már náluk a hegyekből indíthatnánk a csövek felső végét. A még nagyobb szintkülönbség következtében többletenergia keletkezne. Így megoldhatnánk a Kárpát-medence népének áramellátását.
    Nem lepődnék meg azon sem, ha hazánkban elvetnék javaslatomat. Ebben az esetben azzal kell számolnunk, hogy szomszédaink megvalósítják, ami azzal járhat, hogy ránk zúdítanak irdatlan mennyiségű víztömegeket. Éppen ezért fontos volna összehangolni az energiaellátást, az árvízvédelmet és a vízszabályozást, mintha egyetlen nagy ország lennénk.
    Visszatérek még az aszály problémához. Pillanatnyilag annyi vízzel tudunk gazdálkodni, amennyi beérkezik hazánkba a szomszédainktól. Mivel tetemes mennyiségű víz párolog el a folyók medréből, tárolókból, és szivárog el onnan a kiszáradt szomjas talajba, megint csak megoldásnak mutatkozik a zárt csőben történő vízáramoltatás. Arról nem is beszélve, hogy zárt csőben a párolgás és elszivárgás gyakorlatilag nulla. Ugyanazokkal a csövekkel háríthatnánk el az árvízveszélyt, mint amelyekkel megoldhatnánk az aszály problémát.
    Tehát javaslatom kézenfekvő. Ahogyan már fentebb említettem, az árvízlevezető csövek alsó, kiömlési végét elzárnánk, amint az árhullám levonul.
    Ily módon biztosítanánk, hogy tartós aszály és a legalacsonyabb vízállás mellett is folyamatosan nyomás alatt lennének a mindig telt csövek. Már csak igény szerinti pontokon vízkivezetési lehetőségeket kell létesítenünk, vagyis csapokat felszerelni. Nem kell sem szivattyú, sem pedig egyéb energia a működtetéséhez. Mindössze az aktuális időpontban, a megfelelő csapokat kell megnyitni.
    Remélem kicsi hazánk népe életminőségének jobbításához sikerült hozzájárulnom valamelyest!
    Tiszteletem és köszönetem mindazoknak, akik megtiszteltek azzal, hogy elolvasták levelemet!



    „mosdósi” Molnár András

  • Dj Faustus #911
    "DJ az egyik legnagyobb természettudományos és műszaki tudással bíró ember az sg-n. "
    Egy lópikulát. Csak sokat olvasok/dumálok erről a témáról, és nem hagyom hogy minden egyes jelenség "csodaként érjen".
  • Molnibalage
    #910
    DJ az egyik legnagyobb természettudományos és műszaki tudással bíró ember az sg-n.
  • Dj Faustus #909
    Szimplán csak nem szeretem, hogy mindenféle marhasággal az emberek csodavárását használják ki, megtévesztik őket.

    Ha troll lennék, azt csinálnám mint például brozy: nem érdekelne a téma, csak a témát felvető személye, hogy szerintem mennyire "személyeskedik"; nem támasztanám alá téziseimet, vagy mindenféle ezoterikus búlvárlapokra hivatkoznék olyan témában, ahol az irreleváns.
  • stakypot
    #908
    Te egyébként ilyen szkeptikus vagy, vagy csak szimplán troll? :)
  • stakypot
    #907
    Köszönöm szépen! ;-)
  • Dj Faustus #906
    Pedig egyszerű: ha beírod a keresőbe: fénykapu az első találat az alábbi:
    Élj a Fényben - Pájer Tibor weboldala:.

    Egyrészt megvan a neve és a születési dátuma (erről később), másrészt találhatunk az oldal böngészése közben két levelezőlistát - itt is fel lehet venni vele a kapcsolatot:
    http://tech.groups.yahoo.com/group/fenykapu/
    http://tech.groups.yahoo.com/group/szabadenergia/

    A névre és születési dátumra visszatérve:
    Facebook
    iWiW
    MyVIP: [url=http://myvip.com/profile.php?uid=1581564]#1[/url], [url=http://myvip.com/profile.php?uid=3008913]#2[/url], [url=http://myvip.com/profile.php?uid=1055403]#3[/url]

    De ha szimplán rákeresel a nevére a Google-ban, megtalálhatod oldalának másolatát, ahol van e-mail-címe is: pajert2000[kukac]yahoo[pont]com

    De még mindig ott van a fény erejével való próbálkozás. Mukodj!!!
  • stakypot
    #905
    Nem találtam semmi sehol, csak azt hogy ezen a fórumon érdeklődjek.
  • Dj Faustus #904
    1. Felkeresed a honlapját, és keresel rajta kapcsolattartási címet.
    2. Ha nem sikerül, ott az iWiw, MyVIP, Facebook, társkereső oldalak,...
    3. Vagy megpróbálkozhatsz a fény erejével. Erősen gondolsz a Tibire: "Tibi hívjál fel!". Ki tudja, beválik (Gyurcsók mesternek állítólag teliholdkor sikerül)
  • stakypot
    #903
    Sziasztok!

    A fénykapus Tibort hogyan lehet elérni?
  • lopbisz
    #902
    Csoda, hogy még nem banoltak... pedig rád férne!
    Az sg kuckolás helyett mehetnél a levegőre relaxálni!


    És az sg szerencsére már troll mentesebb.
    A trollok ideje lejárt! El kell fogadni és nem frusztrálkodni és mindenkire támadni.
  • Pluskast
    #901
    Gumiba vele!
  • Molnibalage
    #900
    Nekem miden személyeskedő ami cáfol téged. Nekem nem fogsz hiányozni. Egyáltalán mit keres egy ilyen topik egy tudományos fórumon....?


    (Az sg sajnos már nem az, ami régen volt.)
  • brozy
    #899
    Tudok angolul. De miért is válaszolok egy személyeskedő beírásra? Nem. Lassan rá kell jönnöm, hogy ez a hely nem nekem való. Talán még visszanézek később, de most egyenlőre elegem van az itteni stílustól.

  • commissioner
    #898
    Brozy ebből egy kukkot sem fog érteni, már többször elmondta, h nem tud angolul.
  • Molnibalage
    #897
    [sóhajt][sóhajt][sóhajt]
  • Dj Faustus #896
    És igen, azért a külföldieket nem lehet megtéveszteni - pár idézet a Youtube-ról:
    "I find out on my test that the magnetic powder come only from my pencil rod's. I test with crunch the pencil rod's (before plasma run) and the crunched pencil rod was clearly very much magnetic. So I don't belive this yet. Maybee there is some other pencil rod's how not is magnetic but my was that. Olle Welin Sweden. Anyway it was funny."
    ....
    "The dude put 1g of carbon in the tube and claimed 10% conversion to Iron, in 3 minutes. Atomic weight of C is 12.0000 and Fe56 is 55.9349. As we know, E=MC^2. Thus... the claimed transmutation would have been accompanied by a liberation of ~10.5 GJoules, or 58MW for 3 minutes. That would have vaporized his microwave oven, his house, and half of the neighborhood..."
  • Dj Faustus #895
    Drága brozykám, ha egyszer a videón látható jelenséget nem valós magyarázattal (ti. a szénből lesz a vas) látja el, az valótlant állít.
    Mivel mindezt tudatosan csinálja (tehát amikor felhívják rá a figyelmét, hogy a rotringbél tartalmaz vasvegyületet, ezt egyszerűen lesöpri, tudomást sem vesz róla, nem szór hamut a fejére: "mea culpa, tévedtem"), az már hazugság.
    Pláne úgy, hogy ismerjük az előéletét.

    hazudik (ige)
    1. Szándékosan valótlant mond, közöl; tudatosan az igazságtól, valóságtól eltérőt állít, megtéveszt.

    Forrás
  • brozy
    #894
    Ez most neked azért ciki, mert látványosan harcolsz valakinek az igazáért miközben nyilvánvalóan hazudik.

    Lám, te is hazugnak nyilvánítasz valakit, mindenféle bizonyíték nélkül. Nekem ettől a viselkedéstől undorom van. Annyira nem harcolok Egelyért, hogy be is fejezek minden vele kapcsolatos beszélgetést ezeken az sg-fórumokon.
  • Dj Faustus #893
    "hogy Egely nem vasat akar "gyártani" hanem hőt."
    Tévedsz, de nem csodálom, hisz az NWO mozgató rugói félre akarnak vezetni, az által, hogy egy egyszeri vásári mutatványt akarnak a torkodon lenyomni.
    De ezt nem hagyhatom, hisz egy értelmes fazon vagy.

    No lássuk a medvét!

    A videón az alábbit látjuk:
    [Nem mágnesezhető] faszén + Rotringbél + hő => [Mágnesezhető] végtermék

    Egelyék az alábbit állítják:
    [Nem mágnesezhető] szén + szén + hő => [Mágnesezhető] végtermék (vagyis vas) + [fúzióból eredeztethető] energia
    Szerintük szénből vas csak fúzió (aminek az "eredménye" általad emlegetett rengeteg energia) útján lehet.

    A szemfülesebbek azt állítják:
    (Szén + egyéb adalékanyagok: köztük vas(III)-oxid) + (Szén + egyéb adalékanyagok: köztük vas(III)-oxid) => [Mágnesezhető] végtermék (ami vasat is tartalmaz)

    Lássuk még továbbá:
    - Egelyék a videón csak a faszén és a végtermék mágnesezhetőségét vizsgálták. Vasvegyület vegyi kimutatását nem végezték el semelyik összetevőnél, sem a végterméknél.
    - Sok forrás (lásd régebbi hozzászólásaimban belinkelt anyagokat) bizonyítja, hogy a videón emlegetett rotringbél és a faszén nem teljesen tisztaszén, tartalmazhat más összetevőket - például vasvegyületeket is.
    - Más is elvégezte a kísérletet (pláne egy olyan, nem magyarországi ember, aki nem ismeri az Egely-jelenséget), ő előtte leellenőrizte a rotringbél vasvegyület tartalmát, és talált benne vasvegyületet. Sőt vett 200 g "tiszta" grafitot az EBayen, és még abban is talált vasvegyületet.

    Összefoglalva: Egelyék nemes egyszerűséggel elhagyják (nem először csinálmár ilyesmit, a csatolt ingás kísérlet "levezetésénél" is lehagyja a csatolási tényezőt - lásd a 14 részes ELTE-n készült hangfelvételt) azt az el nem kerülhető tényt, hogy az általa használt alapanyagokban van vas-oxid, ami a végtermék vastartalmát eredményezheti.
    Ezen tény elhagyása téves következtetéseket (miszerint a szénből lett a vas fúzió útján) von maga után.
    Az a kommunikációs stratégia - ahogy elmismásolják azt az egyik, Facebookon a műsorhoz hozzászóló megállapítását, miszerint felfedi a vasvegyület meglétét az alapanyagokban - pedig nagyon, nagyon hibás.

    "Mit jelent ez a kép? Miért tetted be? Ez egy burkolt lehülyézés ugye?"
    "A facepalm (esetenként face-palm vagy face palm) egy fizikai gesztus, amikor egyik kezünkkel eltakarjuk az arcunkat, ezzel jelezve csalódottságunkat, szégyenkezésünket (akár egy másik személyét)[1], sokkunkat, vagy meghökkenésünket."
    Forrás

    Tehát nem hülyézett le. Csalódott,
  • immovable
    #892
  • uwu400
    #891
    Ez nem lehülyézés, csak hasonlóan kellemetlen lehet ilyet okkal kapni mintha jól megalapozottan lehülyéztek volna.

    Ez most neked azért ciki, mert látványosan harcolsz valakinek az igazáért miközben nyilvánvalóan hazudik. Ha valaki visszaolvas, láthatja égely állításainak cáfolatát, amit te valamiért nem vagy hajlandó elfogadni. Nem azzal lett cáfolva a dolog hogy ezt meg ezt tanítják a suliban és az a jó, mint ahogy te azt állítod, hanem a természetben megfigyelhető jelenségekkel, és ellenőrizhető törvényszerűségekkel.

    Bukta van, ez a helyzet. Logikailag nem védhető az álláspontod, és mivel még ezek után is erőlködsz, szerintem simán megérdemled a duplázást.
    Szerintem te is tudod hogy így van, csak azt is tudod, hogy most már nem léphetsz ki a szerepedből. Így ugyan rengetegen fognak hülyének tartani, de az elvtársaid biztos megveregetik érte a vállad, úgyhogy végül is logikus döntés úgy tenni mintha nem tudnád hogy mi van.
  • brozy
    #890
    Mit jelent ez a kép? Miért tetted be? Ez egy burkolt lehülyézés ugye? Azt hiszed, ha burkoltan csinálod, akkor már szabad? Szerintem így sem szabad. Ráadásul nagyon férfiatlan, sunyi dolognak tartom az ilyen viselkedést. Ha valami bajod van velem, írd meg magánba. Ha nem értesz egyet, fejtsd ki érthetően, világos érveléssel az ellenvéleményed, de ne szemétkedj itt senkivel sem!

    Megkérlek a személyeskedés minden formáját fejezd be!
  • Molnibalage
    #889
  • brozy
    #888
    Továbbra is hazugnak nevezel valakit bizonyítatlanul és továbbra sem fogod föl, hogy Egely nem vasat akar "gyártani" hanem hőt. Emiatt továbbra sem beszélgetek veled. Ez most valóban az utolsó volt!
  • Molnibalage
    #887
    Apafej, tudja bizonyítani, hogy miért modja azt, amit...