884
2007 egyik ütős filmje
 • ProGabe #884
 • ProGabe #883
  miller nemrég fejezte be a képregényt
 • AC2
  #882
  nice, ezt is meglesem majd

  de mi a helyzet a 300 folytatással?
 • a.carkey
  #881
  Hasonló technikával készítve januártól jön egy új sorozat:

 • Riddick21
  #880
  Úgy értem, maga a tok van esetleg fémből, valami hasonló durva megoldással, mint pl. a Band of Brothers csomagolása, extra lemezekkel, mindennel. De majd talán később, ilyen ziccert biztos nem hagynak ki! Sisak+köpeny nem érdekel, mi a tökömet csináljak velük, futkozzak fel-alá a film alatt harci szerelésben?
 • Prince23
  #879
  Több ezer filmet láttam már... xsak ide írtam, az sg-n először véleményt.
  Amúgy láttam képeket, h hogy adják ki, 2 dvd lemez + vörösköpeny + sisak
 • Riddick21
  #878
  "Az utóbbi évtized legnagyobb filmje."
  Eddig olvastam
  Mondd el bátran, hogy ez egyben az első is, amit életedben láttál
  Nincs amúgy semmi bajom a filmmel, tetszett nekem is -azóta várom, hogy megjelenjen valami büntetős DVDkiadásban-, de az ilyen elragadtatott kijelentésekkel azért spórolhatnánk.
 • Prince23
  #877
  Megosztom itt is a véleményemet erről a filmről, kicsit régi, de nem baj:

  Az utóbbi évtized legnagyobb filmje.
  Véleményem a filmről, első benyomásom a moziból kijövet:
  "Egy új korszak kezdődik..." Jó kezdés:DDD

  Maga a film rögtön a spártai neveléssel kezdődik, ezt megélte Leonidász is:D
  Nagyon elszántak voltak a spártaiak, nagyobb becsületük is volt mint Athénnak, ugyebár ez be is bizonyosodott a film szerint:D
  A közeledő perzsa diplomatával és kísérőível rögtön elbánt SPÁRTA.
  Az ephoroszok a filmben elvoltak túllozva, de mondjuk ez csak a képregény bűne lehet. Már említeném, h TÖRTÉNELMI alapokra épült ez a képregényadaptáció!
  Mikor összecsaptak az szenzációs volt, maga a lassítások, és pozítivum, hogy a lassításkor a kamera Leonidászra fókuszált. Nincs kegyelem!
  A képi (hátterek) világ tökéletes, bár nem kiemelkedő.
  Fúúú, aztán jött a nyílzápor, mintha sáskák özönlöttek volna az égbolton: a lényeg, hogy a 300 spártai ott tényleg árnyékban harcoltak -hehehe:DD.
  Mikor megjelent Xerxész, hát az bizony mondom nektek, hogy az maga a szánalom volt. Azért egy perzsa uralkodót úgy kivitelezni mint egy csöves digót a kukasorházból, hát szóhoz se jutok. Nem csodálom, hogy Irán fellázadt a film hatására. De ez is csak a képregény bűne!
  A halhatatlanok megjelenése valós is volt egyben, maga a perzsa uralkodó személyes testőrségei, Na de hogy ennyien, káprázat:DD No aztán megjelent egy troll szerű lény, az már sztem hihetetlen. Még a hárem hölgyek között oké a megjelenés, mert bizti volt ilyen torz ember abban az ídőben.
  Az orszarvú, meg az elefánt megjelenése az nagyon is oda illő volt (gondoljunk csak a Rexonás reklámra, ott is elég termetes), mert ugyebár Perzsa Birodalomban minden van, ha nem is, akkor a szövetségesektől is kölcsönözhették ezeket a göröghonban nem tenyésztett élőlényeket. Bár az orszarvű és az eli elég termetes volt.
  Mellesleg az orszarvút hamar kivégezte az egyik elég hatásosan...
  Nah igen az a fura perzsa hóhér, no comment:DDD
  Vannak nagyon sok durva jelenetek a film során, vegyük csak Astinos esetét. Az apa épp, büszke volt fia tettére, de aztán hátulról...(((
  Megtörtént a leszámolás órája/inkább percei. A szokásos kivégzem Xerxés méltóságai szitu (beleszúróm a speart) megtörtént.
  Mondanivalója is van a filmnek: ha Thermopülai-nél igent mondott volna Leonidász, akkor mi és a többi "európai" népek hol is lennünk, mert Xerxés leigázott volna mindent és talán másfajta civilizációban élnünk :F... És szerencsére Leonidász és az úrnő, no meg a "futárszerű" Diliosz spártai esze helyén volt...
  Maga a spártai hadviselés is megmutatkozott a filmben, szenzációsan alaklamzták a falanx formációt is például. Nyílvánvaló, hogy a spártai gyalogosok voltak a történelem legelszántabb katonái. Utána a Nazi elit stormok a medal of honor airborneból XD XD
  A filmben soxor olvastam "Görögországot", dehát akkor nem volt állam, csak részállamokból, ugymond városállamokból állt, nem volt egyesítve.
  Legalábbb Göröghont írtak volna a feliratozók:D
  A film rendezéséért egyértelműen gratulálni kell Snydernek, no meg a vágóknak és az operatőröknek is.
  A színészi gárda nagyszerűen teljesített, különösképpen Gerard Butler.


  A film vizsgálata, tények és történelem: KIÁBRÁNDÍTOK MINDENKIT, aki azt vallja, h köze sincs a történelemhez!
  Spártai nevelésen kivüli további történelmi hűség és hűtlenség a 300 c. filmben:
  Spárta csak egy Héraklész véréből származó király halála árán menekülhet meg. Ezt a film, ha jól emléxem említette, a nézők érezzék, h mennyit is áldozott fel Leonidász. Az ephorok valószínűleg csak félszívvel támogatták az akciót a Carneia ünnep miatt és ez a film során lehetett érezni, (csak hát az ephorok kinézete...) és mert ők inkább a Korinthoszi-földnyelvnél szerették volna összevonni a védekező görög erőket. Az még mindig kétséges, hogy a thermopülai-i előcsatánál tényleg 300-an voltak, na ezt sztem sosem tudjuk meg. BÁR a félszemű ARISZTODÉMOSZ (Diliosz) túl élte, és ott volt Leonidásszal egy darabig, ha csak ő nem tudja bebizonyítani, ha mondjuk leírta volna hős tetteiket. De ez csak megint ő tudhatja, bár írásairól nem tudok...
  Egy nagy baki volt még a 300 filmbe: ugyebár azt mondták az ephoroszok, hogy ez az ünnepség AUGUSZTUSBAN történik. De mondom én: honnan ismerték a görögök a naptárt, tudtommal először Caesar vezette be, Kr. e. 44 előtt. És tette közé a római nevekkel tüzdelt hónapokat.(aug, jul..) Ja és Gorogország NEM létezet akkoriban!!!
  Max. göröghon néven. Több ezer szövetségből állt.
  Számos történet szól Leonidasz és csapata bátorságáról, ami tovább öregbítette a spártaiak katonai hírnevét az ókori világban és lettek elismerve a mai kultúrákban is. A perzsák első támadása előtt Xerxész követei útján arra szólította fel a görögöket, hogy adják át fegyvereiket, amire a LEGENDA szerint Leonidasz csak ennyit válaszolt: "Gyere értük és vedd el. NA már most, ez a filmben halhattuk, a csata előtti szitukban. A harmadik napon a király arra szólította katonáit, hogy vidáman reggelizzenek, mert az este már a Hádészben, az alvilágban vacsorázhatnak. Ez is benne volt, csak másképp mondta, a mai kultúrával kifejezve.
  A szűk szorost védő apró, de jól felfegyverzett és fegyelmezett csapat az első két napon egyszerűen lemészárolta a szemből támadó perzsákat. Ekkor azonban a görög Ephialtész hegyi ösvényeken keresztül a görögök háta mögé vezetett egy nagy perzsa csapatot és Leonidasznak meg kellett osztania seregét. A filmben torz volt Efiáltész, ez hiba volt tőlük, na de legalább így történt.
  Na most jön a bökkenő:
  A király a 300 spártaival, 400 thébai-ival és 700 thespiaival maradt a szoros bejáratánál, azzal a szándékkal, hogy élete árán is feltartja a perzsákat, hogy a görög városállamok felkészülhessenek a harcra.
  A thébaiiak kivételével, akik megadták magukat, az egész görög sereg a csatatéren esett el. Egyes források szerint Leonidasz maga küldte haza a sereg zömét, hogy megmentse őket a harc folytatásához és hátvédként maradt vissza csapatával, nehogy a perzsa lovasság lerohanhassa a visszavonulókat.
  Leonidasz a harc sűrűjében esett el, testét azonban a spártai harcosok elragadták az ellenségtől és a végsőkig védelmezték. Ez nem volt benne a filmben. Az előző napok kudarcaitól felbőszült Xerxész levágatta a megölt Leonidasz fejét, testét pedig állítólag keresztre feszíttette. A holttest meggyalázása, ha valóban megtörtént, szokatlan cselekedet volt a perzsáktól. A holttestet később visszajuttatták a spártaiaknak.
  Teljes tiszteletadással és a spártai szokásoktól eltérően, a Delphoi jóshely tanácsára, nagy gyász közepette temették el. A király és katonái áldozata emlékére oroszlánt ábrázoló faragott emlékművet emeltek, a következő felirattal:

  "Itt nyugszunk. Vándor, vidd hírül a spártaiaknak: megcselekedtük, amit megkövetelt a haza".

  A spártaiak közül ketten élték túl a csatát. Arisztodémosz Dilioszt a vonalak mögé küldte Leonidasz, miután a harcban szemsérülést szenvedett és a király parancsára a visszavonuló szövetségesek magukkal vitték. Társa, Eurütosz hasonló sebet kapott, ami megvakította, ennek ellenére visszatért a harcba és elesett. Arisztodémosz később azzal mosta le a nevén a spártaiak szemében esett gyalázatot, hogy halálmegvető bátorsággal harcolt a plataeai csatában Kr. e. 479-ben, és hazatérte után ezért tisztelet övezte. És így fejeződött be a film... mármint a plateiai csatá kezdetével
  A másik túlélő Pantitész volt, akit Leonidasz azért küldött el, hogy Thesszáliában sereget toborozzon, de csak a csata után ért vissza a szoroshoz. Szégyenében felakasztotta magát.
  Szerintem a film nagyvonalakban követte a hűséget, a képregényhez főként (kivétel Snyder agyszüleményei). Csak a karakterek voltak mások: lásd perzsák. De a kinézet miatt sztem attól mondható történelminek, DE ez elősorban képregényfilm.
  És a fenntiekben leírtak pedig a filmben a nagyarányban követhetők volt. A kinézet lett rosszul kivitelezve (perzsák), és ezért "döngetik a kaput", hogy ez nem történelmi film, pedig az, ha Trója c. film annak mondható, akkor ez is.
  Lemerem fogadni, h a kivitelezéssel (perzsák, torzítások) van a gond, aki nem ismeri el történelmi filmként!

 • Prof William
  #876
  És nem halt vona meg. Hanem szétveri az egész Perzsa birodalmat...
 • toysoldier
  #875
  van az ilyeneknek külön topicja, amúgy meg vótmá
 • Bokafix2
  #874
  Mi történt volna, ha Chuck Norris is szerepet kapott volna a 300-ban?

  Ez:  És a mozi címe 300 helyett: 1
 • Shiwo
  #873
  nem, de a szinkronizálót meglehet kérni, hogy próbáljon egy pici szünetet tartani..vagy 1szerüen máshogy megfogalmazni a párbeszédet..akár úgy is, hogy "- Te eszelős vagy ! - Eszelős ? Nem ! Spártai!" vagy "- Te eszelős vagy ! - Eszelős ? Csak Spártai!" és mindkét esetben beleférne egy szusszanásnyi szünet, hogy érezhetően elkülönüljenek a mondatok
 • LasDen #872
  hagy szünetet v legalábbis próbál, de ez nem a szinkronizálókon múlik......nem kérhetik meg őket hogy játszák el újra, hogy szünetet is tudjon tartani.....
 • Shiwo
  #871
  te nem nézted meg a videót ? nem lenne baj, ha azt mondaná, hogy "nem, csak spártaiii", de ehelyett "nem csak spártaiiii" -t mond, fikarcnyi szünetet nem hagyva a "nem" szócska után..csakhát így egészen más értelmet kap a mondat..
 • AC2
  #870
  Nekem se a fordítással van bajom, hanem a keménység, hangsúlyozás bizonyos mértékének hiányával
 • Csaba
  #869
  Komolyan ennyire gáz ez a fordítás? "Nem, csak spártai" vagy "ez itt Spárta" gyakorlatilag ugyanazt jelenti, nem tudom, miért kell sírni már. Ez legyen a legnagyobb gond... Kákán is csomó...?
  Nekem a szinkronnal csak 1 bajom van, a mesélő hangja. Az angolban kurvajól, sejtelmesen hangsúlyoz, míg a magyar szinkronban tök bénán mondja. Mintha egy iskolai olvasásórán mondaná. Valahogy nem az igazi.
 • Vardar
  #868
  Esetleg vannak részletek a szinkronból?
 • LasDen #867
  Kőszegin kívül az egész szar....ennyi...
 • AC2
  #866
  Nem elbaszták, csak az angol ennyire jól sikerült :)
 • LasDen #865
  hát sokkal.....általában nincs bajom a szinkronokkal, de ezt nagyon elbaszták....
 • AC2
  #864
  Sztem xarabb szinkronnal, bár nem olyan sokkal
 • Vardar
  #863
  Én is most megakarom nézni szinkronosan mert felirat nélkül angolul láttam csak.
 • Thomas Hangmen
  #862
  Tök jó, hogy leadják moziünnep alkalmával mégegyszer, most legalább sikerül behoznom a lemaradásom.
 • Adam II
  #861
  Nem csodálkozom ,hogy nem tudod megnézni mert NEM CSAK SPÁRTAÍÍÍÍÍÍÍÍ
 • LasDen #860
  csehül tök jól hangzik a mondat :D

  - Toto je Spártá

  Először úgy gondoltam nem lesz nagy cucc végig nézni szinkronosan, de egyszerűen nemtudom... :D
 • leonaprofi
  #859
  Jó,a szinkron az szar,de a felirat legalább normális,például ennél a sokat vitatott résznél?Csak azért kérdezem,mert ma akartam megvenni és érdekel,hogy megéri-e?
 • LasDen #858
  ma jött meg a DVD-m.....még nem néztem bele....álmomból kelltett fel a futár csávó....de elég gyorsan kapcsoltam mi van :D
 • zaki
  #857
  Magyar felirat egyébként csak nálam nincs a DVD-n? :S
 • Adam II
  #856
  Jah ez megtette volna.
  És ha bele is élte volna magát a szinkronhang akkor ugyanúgy üvölthette volna ,hogy EZ IT SPÁRTAAAA viszont ezzel a NEM CSAK SPÁRTAÍÍÍÍÍÍÍÍ-val még a hanglejtés is totál gáz ráadásul a szájával sincs szinkronban.
 • Prof William
  #855
  Mintha Leo még mentegetőzne mentegetőzne...- Értsdmeg haver nincs velem gond csak Spártai vagyok... :)
 • Bokafix2
  #854
  Én nemrég néztem meg a borzadályos magyar szinkronnal a filmet, mert sajna rávitt a kényelem meg az h nem nagyon szeretek filmnézés közben olvasni, de jobb lett volna ha meg se nézem így.

  Ez vicces volt: NEM CSAK SPÁRTAIIII!!!

  A perzsa srác azt mondta Leó-nak: "Eszelős vagy!"
  Erre Leó szinkronja: NEM, CSAK SPÁRTAIIII!!!

  Komolyan mondom, hogy ezt a dialógust simán félre lehetne érteni, csak hát az előtte meg az utána következő szavak mentik meg ettől.
  Mivel úgy is lehetne érteni, hogy: nem csak spártai, hanem perzsa és még részben arab is...
  Hát azért ez maxigáz.
 • Prof William
  #853
  Nem kelett volna nagyon erölködni... Sztem ennyikelett volna....

  - Istenkáromlás! Ez őrület!
  - Őrület?
  - EZ ITT SPÁRTAAA!

  Lehet hogy nem tökéletes de sztem előre is jobb mint a NEEEMM CSAK SPÁRTAIII!
 • zaki
  #852
  Felőlem mondhat akármit, szinkronnal megnézni ezt a filmet bűn, csak röhögni, meg szánakozni nézek bele magyarul... Xd

  Adam: lol :D Egyetértek... :DDDDD
 • Adam II
  #851
  NEM CSAK SPÁRTAÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ

  Hát bazze most sírjak vagy nevessek. Nemhogy kirugnám azt a barmot aki "lefordította" hanem megverném és megetetném vele a nyelvvizsgáját. Hát ,hogy lehet így elcseszni valamit. A hangok még elmennének csak az a gond ,hogy beleélés nulla ezek nem hallgatják meg az eredeti szöveget mielőtt szinkronizálnának?
  Amúgy a madman miért nem lehetne őrült és a madness őrültség? A fordítók nagyon "eszelős" buzik voltak és NEM CSAK SPÁRTAÍÍÍÍÍÍÍÍ
  Még jó ,hogy tudok angolul csak kiváncsi voltam a szinkronra. Öcsém
  Na mégegyszer

  NEM CSAK SPÁRTAÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ
 • hzsolt
  #850
  De miért, mit kellene mondania?
 • knightbali
  #849
  hmm, az én 300-amban is ezt írja a felirat
 • zaki
  #848
  Lol, szép is lenne... :D
 • LasDen #847
  ezt az egészet a tonight we dine in hell helyett mondja?? :D
 • zaki
  #846
  Spártaiak!
  Bőségesen reggelizzetek meg, mert ma éjjel a pokolban vacsorázunk!

 • Prof William
  #845
  A "tonight we dine in hell" helyett mit mondanak?

  - Ma ese zabbantunk? :)