55
  • akyyy
    mivel ez egy hírnek a fóruma. nem értem miért zárták be amásikat.
  • garfield592
    Ez a topic már ősrégi!lassan 1.5éve nem ír bele senki!
  • torjoz
    nem csoda, ohgy lassan terjed, tán ha egy kicsit több cumó támogatná, ill a régebbiekhez patchet kéne kiadni, hogy kihasználja a 2 graf karit, ha lehet ilyet csinálni!
  • Sanyix
    Gondolkodj el rajta, talán rájösz.
  • csorfab
    fú. borzasztó.
    4 órát cod2-zöl 30 forintért.
  • Godefroy
    Még egy év a COD3 ig...
  • psishock
    de már midjárt itt a cod3! :D arrol nem gondolkozol?
  • fawcet
    cod2-nél a sok memória és videokártya memória dob sokat azerintem. inno3d 7600gst 128 gddr3-os változatát megelőzi a 7300gt 256gddr3 1024x1028. Ezért gondolom hogy nagyobb memóriájú videókártyák jól tesznek a cod2 fps növelésében.
    7300gt vs 7600 gst
    Akkor mehet a memória és 7900gt vagy ami belefér.
  • paksi
    cod2 :D
  • fawcet
    Az a kérdés hogy neked melyik alkalmazásokra, kátékokra kell elsősorban a gép? Konkrétan?
  • paksi
    Sziasztok,

Köszi a tippeket. Sajnos nem volt egyértelmü, de az elöbb megadott konfig már megvan.
    Ehhez tudnék most bővíteni, a kérdés még egy vga vagy inkább + memória, vagyis sli vagy dual chanel???
    valamikor 486sx-el nem volt ilyen "problémám" :)
  • fawcet
    MSI K8NSLI-FI 23280,-
    A64 3700+ S939 gyári hűtővel 25500,-
    Inno3D GF7600 GST 256 GDDR3 33840,-
    esetleg ezt érdemes ha kevesebb pénzed van. Másik 7600GST-t egy másik hónapban veszed meg.
  • fawcet
    Gyenge pont a videókártya szerintem. Inkább 7900 GT-t érdemes.
  • paksi
    Sziasztok,
    Tulajdonképpen semmi bajom a konfigommal, a COD2 dx9 el egész szépen muzsikál, de lehetőségem van a bővítésre bizonyos keretig.
    RAM vagy videokártya (sli)?
    Szerintetek mi javasolt inkább a köv konfighoz:

AMD K9 ATHLON 64 3800+ BOX AM2
    Asus M2N-E AMD/AM2 Nforce4
    1GHZ DDR-II 667MHZ RAM KINGMAX
    Inno FX7600GT 256MB PCI-E 128Bit

Sajna a kettő együtt nem megy, saját pénzemet nem akarom beleölni.
  • Mice
    nekem meg celeron 600 gefi 2 ti , 128 sd és k@rvára nem vok megelégedve vele:)))

főleg 2600xp 768ddr333 és 9550 után :))
  • dez
    Nem szemfényvesztés. A tomson TC, azaz TurboCache-es, gyengébb teljesítményű változatok vannak a 7300-asokból. A 7600GS kapásból kb. 2x gyorsabb, és a HWT-s tesztben annál gyorsabb a 7300GT non-TC. Ráadásul valamiért a tomson alig gyorsít valamit az SLI, ellentétben a HWT-s teszttel, ahol 70-80-90%-ot.
  • Szefmester
    Azért sztem a crossfire gazdaságosabb tud lenni mint egy sli... végülis ez a lényeg nemde? Ár/teljesítmény arány
  • psishock
    fade2back... heh nem tudom mit tartassz hülyeségnek a linkben... nah igen, mintha nehéz lett volna kiszúrni a 7300gt-t a teszten (csak éppen nem volt SLI-ben, de mind1), de egymaga 19fps-t húz ki a 7900gt 75fps-ével szemben, gondolod hogy így símán SLI-vel meg 4-5 szörösödik az ereje? Ne beszéljünk butaságokat már...

de ok, legyen, erősebben utánnanéztem mivel tényleg érdekesnek találtam a dolgot az oldalon amit linkeltél, és mostmár biztosan mondhatom hogy szemfényvesztés.

Egy bizonyos esetben van esetleg így mégpedig, ha OC-zed (esetleg + voltmod-olod), és gyengusabb a procid, na és még ddr3-as modellre lesz szükséged amit baromi nehéz találnod és lényegesen drágább, ha ddr2-es modellt szerzel akkor eleve felejthetsz minden édes állmot, viszont ezek a modellek vannak álltalában elterjedve a kereskedésekben (maga a gyártó még nem garancia). Ahhogy néztem 2 ddr3 7300gt lehet, hogy drágbban is jönne ki mint 1 7900gt (de tegyük fel, hogy tudsz olcsóbban szerezni) és ekkor még nem beszéltünk arról, hogy a SLI-s alaplapot is plusz-ba kell fizetni + az izmos hûtést az OC és a voltmod miatt. A gyengébb proci azért játszik szerepet, mert abban az esetben a 7900gt erősen limitálva húzódozik, holott a (2) 7300gt gond nélkül megél, szóval ebben a helyzetben eleve ki se tudja fejteni a kapacitását.

Ha valakinek a plusz rizikó és a plusz költségek után is megéri próbálkozni ezzel a kombinációval akkor csak hajrá. Részemről akkor is okosabbnak jön le (ha már van egy elképzelt budget-unk) egy új proci (amit ugye, máshol is tudsz kamatoztatni nem csak 3d-ben, és szeretni fogja a köv kártyádat is) és 1 új erős kártya.
  • Randal
    Vagy a lentebb említett okok miatt. De nem tudni, hogy meddig lesz ilyen. Lehet, hogy a közeljövőben javítanak rajta, vagy ami szeritnem valószínűbb, a Vista fogja tudni rendesen használni.
  • BlackVoid
    Jobb is hogy nem terjed, mert egy csomo inkompatibilitasi problema van vele. Csak az vesz SLI-t aki mar jo dolgaban nem tudja mire kolteni a penzt.
  • Godefroy
    Nézd 260 Watt azaz kb 4 óra alatt 1kW ami 34 Ft.

Hát ennyi azért nem túl sok nem?

Ha nem tudsz kitermelni naponta játékra, akkor felesleges gépet venni többszázezer forintért...

Ne dölj be a baromságoknak amit terjesztenek.
  • fawcet
    Mondjuk azért néztem ezt mert 7600-as sorozat nem olyan régiek még és eleve jobb áruk van mint 6600/6800GT-knek. Igazság szerint tényleg nem tudhatjuk meg hogy mi lesz 3-4 év múlva, mert technológiailag egyre hosszabb ideig tartanak a fejlesztések akár szoftver akár hardverről van szó.
    Egy ok szól SLI mellett igazából, az hogy veszel egy alaplapot, videókártyát. És később veszel másikat mikor az már nem lenne elég.
    A 7900GTX-hez annyit mondanék hogy a legnagyobb proci sem tudja kihajtani azt a teljesítményt amire képes.
  • Randal
    Na igen. Csak épp elméletileg egy jó befektetés, ugyanis rakhatsz bele sima, AM2-es sima, meg Dualcore-os procit is. így vmenynire biztosítva van az alaplapod kb 3-4-5 évig.

fawcet: Sajna ez a rizikó az SLI-ben, dehát mindenben van rizikó. Honnan tudhatnám, hogy meddig lesz AM2 vagy mi kell amjd a DX10-hez.
    Lentebb is írtam, hogy a jelenlegi sima 64-es AMD-k olyan szinten állnak mint az AM2-esek, de ugye ez változni fog a jövőben, és akkor az AM2-es, SLI-s alaplap előnyt fog jelenteni.
  • fawcet
    amit rendeltem hogy mi mennyi:
    MSI K8NSLI-FI 23280,-
    A64 3700+ S939 gyári hűtővel 25500,-
    Inno3D GF7600 GST 256 GDDR3 33840,-
    SLi alaplap nem kerül 50ezerbe mint régebben, és az szól még mellette, hogy egyre jobban csiszoltabbak a driverek. Saját driverprofilt is készíthetsz játékokhoz.
    És itt egy link az sli támogatott játékokról:
    Supported Games
  • fawcet
    Amiket olvastam fórumokon, teszteken az jött le, hogy az athlon x2-es procikkkal még bugos az sli. Szerintem a legjobb ár/teljesítmény szempontból a 7600gst 256mb rammal, síma athlon64es procival.
  • Yv@n
    De épp ez az. Egy jó SLI-s lap ~50 ropi, míg egy sli nélkülit megkapsz a feléből...

Aztán szerintem ha az alsó-közép kategóriában gondolkozik az ember, kb ugyanolyan teljesítményű gépet ki tud hozni nagyjából hasonló áron, sli nélkül, és még az sli-vel esetlegesen felmerülő problémák sem jelentkeznek.
  • Randal
    Értelek én, de mire kijön a DX10, vagy éppen mire használhatóvá válik addig egy kis időnek el kell telnie. És ahhoz venni egy gépet nem olcsó mulatság. főleg, hogy nem sokmindent tudni róla, hogy i lesz.

SLI-ben kinéztem egy ASUS alaplapot, nemtom pontosan a nevét, a lényeg, hogy Nvidia590,SLI,AM2-es foglalatú. Kb 50 ropi.
    De szerintem megéri, ha az AM2-es foglalatok maradnak még sokáig.
    Kétmagos prociban nem igazán gondolkodtam jelenleg mert marha drága, egy sima 3800+-os vagy egy 3600+-os AM2-es megtenné.
    A memória is jó kérdés még, hisz abból is vagy 677(?)-es vagy 800-as kell. Ráadásul a 3800+ nem használja ki olyan jól a memóriát, mint a 3600+-os. A prohardveren legalábbis ezt mutatták a tesztek.
    Videókártyából jelenleg csak egy daarbot akarok venni, mivel láttad, hogy később egy másikat szeretnék hozzátenni. Max akkor lenne még egy procicsere.
    Ha jól emlékszem, az alaplap+proci+mem+vidkártya+hűtő+ház olyan 170-180 körül jönne ki, de ezen még lehetne módosítani.
    És akkor még az Intel Core-okról még szó se esett.

Haverom járt úgy, hogy vett egy 9500-ös Radeont, de nem azt a félét kapta amit kiválasztott, hanem egy másik márkát (nemtom, lehet elnézte a srác vagy mindegy volt), és marha jól járt vele. Ugye a 9500-ös ugyanazon anyákon alapul mint a 9700-es széria. Szal a srác egy kis ügyeskedéssel feloldotta a zárat és lett neki egy 9700-es kártyája, de még annál is többett tudott egy kicsit.
  • fade2black
    nesze rendes GTvel mivan. 7300GT sli vs 7900Gt

Imádom amikor hozzánemértök hülyeségeket linkelnek.
  • fade2black
    Mielött linkelsz nézd meg mitlikelsz. Neh hülyeséget ha lehet!
  • bertino
    én is most diákmelóból fogok tandíjat keresni (meg még mást is, muszáj mert elintézték a felsőbb vezetésben) tudom milyen

csak én arra céloztam, hogy épp jönni fog a DX10 és ezért nem éri meg MOST SLI/Crossfire-t venni

ha meg eleve SLI/Crossfire-ben gondolkodik az ember, az már nem ólcsó pénz, szerintem
    gondoljunk bele: alapból drágább alaplap/kétszeres videókártya áron persze lehet, hogy hosszabb távra (akkor pedig csakis DX10ről lehet már csak szó)

plusz a még egyszer annyi áram, amit zabál
    szal... ezért kértem

nem tom, én most vettem 7600GTt és a kétmagos 3800+al minden elfut vele, amivel játszok (erre a nyáron gyűjtöttem) persze lehet később nem lesz elég
    nomeg amilyen játékok ma megjelennek... minddel meg ugyse fogok játszani

a legnagyobb baj egyébként az, hogy a mi pénzünkkel feleslegesen tömjük a gazdagék zsebét, csakmert azok lusták optimalizálni Nézzétek meg ezt ez 2000ben készült, össz vissz 64 kilobyte a mérete
    a lényeg a méretben és a tartalom van (ugye mennyi mindent le lehetne manapság egyszerűsíteni ? csak a sok fostalicska a tervezőasztalnál lusta optimalizálni és egyebek) ma már egy Oblivion is sztem max graffal elfutna egy Radeon 9500on vagy Gf 6600on
    szal... no comment ez a mai világ
  • bertino
    ennek mi köze hozzá ?
    volt értelme megszólalnod!
  • vax
    Köszi. Azért ez sem kevés. Főleg a mai és leendő villanyáram árak mellett.
  • Randal
    El. Annakidején kb 2001-ben vettem a gépet, akkor még gf2mx400-al. Elcsesztem, mert Duront kellett volna. A proci most 1000Mhz-en fut. Plusz kaptam hozzá havertól egy Inno3d Gf3 Ti200-at. Meg még a BIOS-t is crackelni kellett, mert csak 2x-es AGP-n futtatta.

Azóta nemigen volt pénzem új gépre, hiába volt a diákhitel, hiába dolgoztam. A tandíjat is fizetni kellett 2 évig. Szal ezért.

Jelenleg a következőkkel játszom, játszottam:

NSFU 2, BIA:Earned in Blood.
    1024*768, közepes beállítások, élsimítás nélkül.

A következő gép meg valszeg egy SLI-s lesz.
    Igen, tudom, a jelenlegi gépek kb. ott vannak mint egy mostani AM2-es 3800+-os AMD (legalábbis a prohardveren olvasottak szerint).
    Vidkártyára olyan 50-60-at szánok. egy év múlva kb ugyanazt a kártyát emgkapom majd oylan 30-40 körül. Ezt SLI-be kötve, ha szerencsém van, elég jó eredményt érne el.

Szóval ha belegondolsz, egy olyannak aki most vesz új gépet, nem egy rossz döntés az SLI, szerintem. Főleg ha enm akar sokat költeni.
  • Sanyix
    Nem trendy, mert nincs többszázezres gépe?
  • bertino
    celeron 800 ? gf3al ?
    eh, elmagyarázod ?
  • Godefroy
    7900 Gt A 7900 Gtx veri, meg a Gx2, azt ennyi.
  • Godefroy
    megmondom Neked az őzszintjét:

Nekem 7900 Gt csücsül a gépben , 3.4 es P4 4 .08 an járatva , 3db 300 as seagate, DV iro +17" LCD.
    Na most kérem 190 wattot eszik üresjáratban, COD2-t futtava 260 watt volt eddig a csucs.
    Beraktam egyszer probából mégegy 7900 Gt a gépbe, 320 wattot evett max a gép.

Ez nem túl sok, nagyon el vannak tulozva a fogyasztási adatok.
  • Randal
    Miért is?
    Nekem jelenleg egy cel800-am van egy gf3-as kártyával és NEKEM így olcsóbb mint mondjuk azoknak akik mostanában vettek gépet.
    ÉN abban nem is gondolkodtam, hogy viszonylag 1-2 éves gépet lecseréljek. Néztem elég tesztet ahhoz, hogy ezt tudjam.

Szóval vegyél be te egy kis nyugtatót és kérdezz szolidabban. Megérné.
  • psishock
    muhahahahahahahahahahahahaaaa

http://www23.tomshardware.com/graphics.html?modelx=33&model1=533&model2=521&chart=198
  • dez
    Esetleg említhette volna a cikk, hogy az ilyen rendszerekben nem csak grafikát számolhat a 2.-3. GPU, hanem fizikát is. (Mást is, de az kicsit nehézkes.)