Lassan terjed az SLI és a CrossFire

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

akyyy
mivel ez egy hírnek a fóruma. nem értem miért zárták be amásikat.

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Ez a topic már õsrégi!lassan 1.5éve nem ír bele senki!<#mf1><#mf2><#banplz><#taps><#help>

Ki a sz@rt érdekli, hogy milyen a configod!Nem érzed hülyeségnek ezt aláírásba tenni? Ja és a moderátorokat is le sz@rom!

nem csoda, ohgy lassan terjed, tán ha egy kicsit több cumó támogatná, ill a régebbiekhez patchet kéne kiadni, hogy kihasználja a 2 graf karit, ha lehet ilyet csinálni!
Sanyix
Gondolkodj el rajta, talán rájösz.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

fú. borzasztó.
4 órát cod2-zöl 30 forintért.

Mivel a gépkonfig ideírása nagyarcúságnak tűnhet, nem írom ide. :) Pedig nem olyan komoly ám, félreértés ne essék. Átlagos gép.

Még egy év a COD3 ig...

Baromi ronda ez az új dizájn!

psishock
de már midjárt itt a cod3! 😄 arrol nem gondolkozol?

C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2

cod2-nél a sok memória és videokártya memória dob sokat azerintem. inno3d 7600gst 128 gddr3-os változatát megelõzi a 7300gt 256gddr3 1024x1028. Ezért gondolom hogy nagyobb memóriájú videókártyák jól tesznek a cod2 fps növelésében.
7300gt vs 7600 gst
Akkor mehet a memória és 7900gt vagy ami belefér.

cod2 😄

www.vvh.hu Vagány Vértesi Hegyivadászok COD2 és COD4

Az a kérdés hogy neked melyik alkalmazásokra, kátékokra kell elsõsorban a gép? Konkrétan?

Sziasztok,

Köszi a tippeket. Sajnos nem volt egyértelmü, de az elöbb megadott konfig már megvan.
Ehhez tudnék most bõvíteni, a kérdés még egy vga vagy inkább + memória, vagyis sli vagy dual chanel???
valamikor 486sx-el nem volt ilyen "problémám" 😊

MSI K8NSLI-FI 23280,-
A64 3700+ S939 gyári hûtõvel 25500,-
Inno3D GF7600 GST 256 GDDR3 33840,-
esetleg ezt érdemes ha kevesebb pénzed van. Másik 7600GST-t egy másik hónapban veszed meg.

Gyenge pont a videókártya szerintem. Inkább 7900 GT-t érdemes.

Sziasztok,
Tulajdonképpen semmi bajom a konfigommal, a COD2 dx9 el egész szépen muzsikál, de lehetõségem van a bõvítésre bizonyos keretig.
RAM vagy videokártya (sli)?
Szerintetek mi javasolt inkább a köv konfighoz:

AMD K9 ATHLON 64 3800+ BOX AM2
Asus M2N-E AMD/AM2 Nforce4
1GHZ DDR-II 667MHZ RAM KINGMAX
Inno FX7600GT 256MB PCI-E 128Bit

Sajna a kettõ együtt nem megy, saját pénzemet nem akarom beleölni.

nekem meg celeron 600 gefi 2 ti , 128 sd és k@rvára nem vok megelégedve vele😊))

fõleg 2600xp 768ddr333 és 9550 után 😊)

Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.

Nem szemfényvesztés. A tomson TC, azaz TurboCache-es, gyengébb teljesítményû változatok vannak a 7300-asokból. A 7600GS kapásból kb. 2x gyorsabb, és a HWT-s tesztben annál gyorsabb a 7300GT non-TC. Ráadásul valamiért a tomson alig gyorsít valamit az SLI, ellentétben a HWT-s teszttel, ahol 70-80-90%-ot.

Azért sztem a crossfire gazdaságosabb tud lenni mint egy sli... végülis ez a lényeg nemde? Ár/teljesítmény arány
psishock
fade2back... heh nem tudom mit tartassz hülyeségnek a linkben... nah igen, mintha nehéz lett volna kiszúrni a 7300gt-t a teszten (csak éppen nem volt SLI-ben, de mind1), de egymaga 19fps-t húz ki a 7900gt 75fps-ével szemben, gondolod hogy így símán SLI-vel meg 4-5 szörösödik az ereje? Ne beszéljünk butaságokat már...

de ok, legyen, erôsebben utánnanéztem mivel tényleg érdekesnek találtam a dolgot az oldalon amit linkeltél, és mostmár biztosan mondhatom hogy szemfényvesztés.

Egy bizonyos esetben van esetleg így mégpedig, ha OC-zed (esetleg + voltmod-olod), és gyengusabb a procid, na és még ddr3-as modellre lesz szükséged amit baromi nehéz találnod és lényegesen drágább, ha ddr2-es modellt szerzel akkor eleve felejthetsz minden édes állmot, viszont ezek a modellek vannak álltalában elterjedve a kereskedésekben (maga a gyártó még nem garancia). Ahhogy néztem 2 ddr3 7300gt lehet, hogy drágbban is jönne ki mint 1 7900gt (de tegyük fel, hogy tudsz olcsóbban szerezni) és ekkor még nem beszéltünk arról, hogy a SLI-s alaplapot is plusz-ba kell fizetni + az izmos hûtést az OC és a voltmod miatt. A gyengébb proci azért játszik szerepet, mert abban az esetben a 7900gt erôsen limitálva húzódozik, holott a (2) 7300gt gond nélkül megél, szóval ebben a helyzetben eleve ki se tudja fejteni a kapacitását.

Ha valakinek a plusz rizikó és a plusz költségek után is megéri próbálkozni ezzel a kombinációval akkor csak hajrá. Részemrôl akkor is okosabbnak jön le (ha már van egy elképzelt budget-unk) egy új proci (amit ugye, máshol is tudsz kamatoztatni nem csak 3d-ben, és szeretni fogja a köv kártyádat is) és 1 új erôs kártya.

C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2

Randal
Vagy a lentebb említett okok miatt. De nem tudni, hogy meddig lesz ilyen. Lehet, hogy a közeljövõben javítanak rajta, vagy ami szeritnem valószínûbb, a Vista fogja tudni rendesen használni.

Jobb is hogy nem terjed, mert egy csomo inkompatibilitasi problema van vele. Csak az vesz SLI-t aki mar jo dolgaban nem tudja mire kolteni a penzt.
Nézd 260 Watt azaz kb 4 óra alatt 1kW ami 34 Ft.

Hát ennyi azért nem túl sok nem?

Ha nem tudsz kitermelni naponta játékra, akkor felesleges gépet venni többszázezer forintért...

Ne dölj be a baromságoknak amit terjesztenek.

Mondjuk azért néztem ezt mert 7600-as sorozat nem olyan régiek még és eleve jobb áruk van mint 6600/6800GT-knek. Igazság szerint tényleg nem tudhatjuk meg hogy mi lesz 3-4 év múlva, mert technológiailag egyre hosszabb ideig tartanak a fejlesztések akár szoftver akár hardverrõl van szó.
Egy ok szól SLI mellett igazából, az hogy veszel egy alaplapot, videókártyát. És késõbb veszel másikat mikor az már nem lenne elég.
A 7900GTX-hez annyit mondanék hogy a legnagyobb proci sem tudja kihajtani azt a teljesítményt amire képes.

Randal
Na igen. Csak épp elméletileg egy jó befektetés, ugyanis rakhatsz bele sima, AM2-es sima, meg Dualcore-os procit is. így vmenynire biztosítva van az alaplapod kb 3-4-5 évig.

fawcet: Sajna ez a rizikó az SLI-ben, dehát mindenben van rizikó. Honnan tudhatnám, hogy meddig lesz AM2 vagy mi kell amjd a DX10-hez.
Lentebb is írtam, hogy a jelenlegi sima 64-es AMD-k olyan szinten állnak mint az AM2-esek, de ugye ez változni fog a jövõben, és akkor az AM2-es, SLI-s alaplap elõnyt fog jelenteni.

amit rendeltem hogy mi mennyi:
MSI K8NSLI-FI 23280,-
A64 3700+ S939 gyári hûtõvel 25500,-
Inno3D GF7600 GST 256 GDDR3 33840,-
SLi alaplap nem kerül 50ezerbe mint régebben, és az szól még mellette, hogy egyre jobban csiszoltabbak a driverek. Saját driverprofilt is készíthetsz játékokhoz.
És itt egy link az sli támogatott játékokról:
Supported Games

Amiket olvastam fórumokon, teszteken az jött le, hogy az athlon x2-es procikkkal még bugos az sli. Szerintem a legjobb ár/teljesítmény szempontból a 7600gst 256mb rammal, síma athlon64es procival.

De épp ez az. Egy jó SLI-s lap ~50 ropi, míg egy sli nélkülit megkapsz a felébõl...

Aztán szerintem ha az alsó-közép kategóriában gondolkozik az ember, kb ugyanolyan teljesítményû gépet ki tud hozni nagyjából hasonló áron, sli nélkül, és még az sli-vel esetlegesen felmerülõ problémák sem jelentkeznek.

Randal
Értelek én, de mire kijön a DX10, vagy éppen mire használhatóvá válik addig egy kis idõnek el kell telnie. És ahhoz venni egy gépet nem olcsó mulatság. fõleg, hogy nem sokmindent tudni róla, hogy i lesz.

SLI-ben kinéztem egy ASUS alaplapot, nemtom pontosan a nevét, a lényeg, hogy Nvidia590,SLI,AM2-es foglalatú. Kb 50 ropi.
De szerintem megéri, ha az AM2-es foglalatok maradnak még sokáig.
Kétmagos prociban nem igazán gondolkodtam jelenleg mert marha drága, egy sima 3800+-os vagy egy 3600+-os AM2-es megtenné.
A memória is jó kérdés még, hisz abból is vagy 677(?)-es vagy 800-as kell. Ráadásul a 3800+ nem használja ki olyan jól a memóriát, mint a 3600+-os. A prohardveren legalábbis ezt mutatták a tesztek.
Videókártyából jelenleg csak egy daarbot akarok venni, mivel láttad, hogy késõbb egy másikat szeretnék hozzátenni. Max akkor lenne még egy procicsere.
Ha jól emlékszem, az alaplap+proci+mem+vidkártya+hûtõ+ház olyan 170-180 körül jönne ki, de ezen még lehetne módosítani.
És akkor még az Intel Core-okról még szó se esett.

Haverom járt úgy, hogy vett egy 9500-ös Radeont, de nem azt a félét kapta amit kiválasztott, hanem egy másik márkát (nemtom, lehet elnézte a srác vagy mindegy volt), és marha jól járt vele. Ugye a 9500-ös ugyanazon anyákon alapul mint a 9700-es széria. Szal a srác egy kis ügyeskedéssel feloldotta a zárat és lett neki egy 9700-es kártyája, de még annál is többett tudott egy kicsit.

nesze rendes GTvel mivan. 7300GT sli vs 7900Gt

Imádom amikor hozzánemértök hülyeségeket linkelnek.

Mielött linkelsz nézd meg mitlikelsz. Neh hülyeséget ha lehet!

bertino
én is most diákmelóból fogok tandíjat keresni (meg még mást is, muszáj mert elintézték a felsõbb vezetésben) tudom milyen

csak én arra céloztam, hogy épp jönni fog a DX10 és ezért nem éri meg MOST SLI/Crossfire-t venni

ha meg eleve SLI/Crossfire-ben gondolkodik az ember, az már nem ólcsó pénz, szerintem
gondoljunk bele: alapból drágább alaplap/kétszeres videókártya áron persze lehet, hogy hosszabb távra (akkor pedig csakis DX10rõl lehet már csak szó)

plusz a még egyszer annyi áram, amit zabál
szal... ezért kértem

nem tom, én most vettem 7600GTt és a kétmagos 3800+al minden elfut vele, amivel játszok (erre a nyáron gyûjtöttem) persze lehet késõbb nem lesz elég
nomeg amilyen játékok ma megjelennek... minddel meg ugyse fogok játszani

a legnagyobb baj egyébként az, hogy a mi pénzünkkel feleslegesen tömjük a gazdagék zsebét, csakmert azok lusták optimalizálni Nézzétek meg ezt ez 2000ben készült, össz vissz 64 kilobyte a mérete
a lényeg a méretben és a tartalom van (ugye mennyi mindent le lehetne manapság egyszerûsíteni ? csak a sok fostalicska a tervezõasztalnál lusta optimalizálni és egyebek) ma már egy Oblivion is sztem max graffal elfutna egy Radeon 9500on vagy Gf 6600on
szal... no comment ez a mai világ

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

bertino
ennek mi köze hozzá ?
volt értelme megszólalnod!

Köszi. Azért ez sem kevés. Fõleg a mai és leendõ villanyáram árak mellett.

Randal
El. Annakidején kb 2001-ben vettem a gépet, akkor még gf2mx400-al. Elcsesztem, mert Duront kellett volna. A proci most 1000Mhz-en fut. Plusz kaptam hozzá havertól egy Inno3d Gf3 Ti200-at. Meg még a BIOS-t is crackelni kellett, mert csak 2x-es AGP-n futtatta.

Azóta nemigen volt pénzem új gépre, hiába volt a diákhitel, hiába dolgoztam. A tandíjat is fizetni kellett 2 évig. Szal ezért.

Jelenleg a következõkkel játszom, játszottam:

NSFU 2, BIA:Earned in Blood.
1024*768, közepes beállítások, élsimítás nélkül.

A következõ gép meg valszeg egy SLI-s lesz.
Igen, tudom, a jelenlegi gépek kb. ott vannak mint egy mostani AM2-es 3800+-os AMD (legalábbis a prohardveren olvasottak szerint).
Vidkártyára olyan 50-60-at szánok. egy év múlva kb ugyanazt a kártyát emgkapom majd oylan 30-40 körül. Ezt SLI-be kötve, ha szerencsém van, elég jó eredményt érne el.

Szóval ha belegondolsz, egy olyannak aki most vesz új gépet, nem egy rossz döntés az SLI, szerintem. Fõleg ha enm akar sokat költeni.

Sanyix
Nem trendy, mert nincs többszázezres gépe?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

bertino
celeron 800 ? gf3al ?
eh, elmagyarázod ?

7900 Gt A 7900 Gtx veri, meg a Gx2, azt ennyi.

megmondom Neked az õzszintjét:

Nekem 7900 Gt csücsül a gépben , 3.4 es P4 4 .08 an járatva , 3db 300 as seagate, DV iro +17" LCD.
Na most kérem 190 wattot eszik üresjáratban, COD2-t futtava 260 watt volt eddig a csucs.
Beraktam egyszer probából mégegy 7900 Gt a gépbe, 320 wattot evett max a gép.

Ez nem túl sok, nagyon el vannak tulozva a fogyasztási adatok.

Randal
Miért is?
Nekem jelenleg egy cel800-am van egy gf3-as kártyával és NEKEM így olcsóbb mint mondjuk azoknak akik mostanában vettek gépet.
ÉN abban nem is gondolkodtam, hogy viszonylag 1-2 éves gépet lecseréljek. Néztem elég tesztet ahhoz, hogy ezt tudjam.

Szóval vegyél be te egy kis nyugtatót és kérdezz szolidabban. Megérné.

psishock
muhahahahahahahahahahahahaaaa <#nevetes1>

http://www23.tomshardware.com/graphics.html?modelx=33&model1=533&model2=521&chart=198

Esetleg említhette volna a cikk, hogy az ilyen rendszerekben nem csak grafikát számolhat a 2.-3. GPU, hanem fizikát is. (Mást is, de az kicsit nehézkes.)

Hát pedig ott van, nézz csak teszteket.Igaz tuninggal, de ott van. Sõt veri is az SLI s 7300GT a 7900GT-t.

Hogy hol van a 2x 7300GT? Mert hogy nem 1 7900GT szintjen az tuti......
Hát én most rendeltem meg az új cuccokat a konfigomhoz. Benne SLI-s alaplappal valamint egy 7300GT GDD3 assal, és ugyebár 2*7300GT GDDR3 as azért elég szépen ott van a 7900GT szintjén, és árban viszont sokkal olcsóbb. Tehát 2 7300GT árán max egy 7600GT jöhetett volna ki ami azért szerintem nem jo. Inkább a 2*7300GT persze csakis GDD3-as. Egyelõre egy karim lesz, de majd karácsonykor meglepem magam még egyel, és aztán jóideig nem lesz gondom szerintem. A dual magos AMD proci meg szépen kihajtja õket és kész, nekem maximálisan elég lesz.

Esrohnoil
deltopig! <#buck>

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

ha jóminõgre állítva 30 fps-t ki tudok szedni a gépembõl, akkor nincs ingerenciám több pénzt áldozni a grafikus részére a dolognak. viszont 30 fps-t tök simán kihajt egy 6600gt és az a fölött terpeszkedõ középkategória - 65ezer forintig ugye, ami összeget a cikkben emlegettek. tehát az átlagfelhasználónak jó egy sima középkategória. + azért egy 7600gt még a mostani "jó" játékokat is szépen viszi, így aztán szerintem kevesen is maradnak az SLI-sek.
a másik: engem pl az is izgat mennyit eszik a gépem. direkt olyan kártyát választottam amin nem láttam plusz tápcsatlakozót.. 😊

#9 - tök igaz! ha lenne rá pénzem, lehet lenne rá igényem is😊

\"The voices are back... Excellent.\"

de õszintén hány watt-ot eszik egy ilyen dupla ne addj 2x2-s nvidia sli kártya amikor meghajták õket?

Rage47
ha lenne pénzem rá, lenne igényem is😊
bertino
mindig is sztem csak abban lesz

bertino
lol

jauvan öcsém, tegyél magadba egy kis Unicumot, hogy jobban nézzél ki, aztán sztem inkább maradj csendben 😄

eörgs
akkorse veszem meg.

erö

Oldal 1 / 2Következő →