Lassan terjed az SLI és a CrossFire
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Ki a sz@rt érdekli, hogy milyen a configod!Nem érzed hülyeségnek ezt aláírásba tenni? Ja és a moderátorokat is le sz@rom!
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
4 órát cod2-zöl 30 forintért.
Mivel a gépkonfig ideírása nagyarcúságnak tűnhet, nem írom ide. :) Pedig nem olyan komoly ám, félreértés ne essék. Átlagos gép.
Baromi ronda ez az új dizájn!
C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2
7300gt vs 7600 gst
Akkor mehet a memória és 7900gt vagy ami belefér.
www.vvh.hu Vagány Vértesi Hegyivadászok COD2 és COD4
Köszi a tippeket. Sajnos nem volt egyértelmü, de az elöbb megadott konfig már megvan.
Ehhez tudnék most bõvíteni, a kérdés még egy vga vagy inkább + memória, vagyis sli vagy dual chanel???
valamikor 486sx-el nem volt ilyen "problémám" 😊
A64 3700+ S939 gyári hûtõvel 25500,-
Inno3D GF7600 GST 256 GDDR3 33840,-
esetleg ezt érdemes ha kevesebb pénzed van. Másik 7600GST-t egy másik hónapban veszed meg.
Tulajdonképpen semmi bajom a konfigommal, a COD2 dx9 el egész szépen muzsikál, de lehetõségem van a bõvítésre bizonyos keretig.
RAM vagy videokártya (sli)?
Szerintetek mi javasolt inkább a köv konfighoz:
AMD K9 ATHLON 64 3800+ BOX AM2
Asus M2N-E AMD/AM2 Nforce4
1GHZ DDR-II 667MHZ RAM KINGMAX
Inno FX7600GT 256MB PCI-E 128Bit
Sajna a kettõ együtt nem megy, saját pénzemet nem akarom beleölni.
fõleg 2600xp 768ddr333 és 9550 után 😊)
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
de ok, legyen, erôsebben utánnanéztem mivel tényleg érdekesnek találtam a dolgot az oldalon amit linkeltél, és mostmár biztosan mondhatom hogy szemfényvesztés.
Egy bizonyos esetben van esetleg így mégpedig, ha OC-zed (esetleg + voltmod-olod), és gyengusabb a procid, na és még ddr3-as modellre lesz szükséged amit baromi nehéz találnod és lényegesen drágább, ha ddr2-es modellt szerzel akkor eleve felejthetsz minden édes állmot, viszont ezek a modellek vannak álltalában elterjedve a kereskedésekben (maga a gyártó még nem garancia). Ahhogy néztem 2 ddr3 7300gt lehet, hogy drágbban is jönne ki mint 1 7900gt (de tegyük fel, hogy tudsz olcsóbban szerezni) és ekkor még nem beszéltünk arról, hogy a SLI-s alaplapot is plusz-ba kell fizetni + az izmos hûtést az OC és a voltmod miatt. A gyengébb proci azért játszik szerepet, mert abban az esetben a 7900gt erôsen limitálva húzódozik, holott a (2) 7300gt gond nélkül megél, szóval ebben a helyzetben eleve ki se tudja fejteni a kapacitását.
Ha valakinek a plusz rizikó és a plusz költségek után is megéri próbálkozni ezzel a kombinációval akkor csak hajrá. Részemrôl akkor is okosabbnak jön le (ha már van egy elképzelt budget-unk) egy új proci (amit ugye, máshol is tudsz kamatoztatni nem csak 3d-ben, és szeretni fogja a köv kártyádat is) és 1 új erôs kártya.
C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2
Hát ennyi azért nem túl sok nem?
Ha nem tudsz kitermelni naponta játékra, akkor felesleges gépet venni többszázezer forintért...
Ne dölj be a baromságoknak amit terjesztenek.
Egy ok szól SLI mellett igazából, az hogy veszel egy alaplapot, videókártyát. És késõbb veszel másikat mikor az már nem lenne elég.
A 7900GTX-hez annyit mondanék hogy a legnagyobb proci sem tudja kihajtani azt a teljesítményt amire képes.
fawcet: Sajna ez a rizikó az SLI-ben, dehát mindenben van rizikó. Honnan tudhatnám, hogy meddig lesz AM2 vagy mi kell amjd a DX10-hez.
Lentebb is írtam, hogy a jelenlegi sima 64-es AMD-k olyan szinten állnak mint az AM2-esek, de ugye ez változni fog a jövõben, és akkor az AM2-es, SLI-s alaplap elõnyt fog jelenteni.
MSI K8NSLI-FI 23280,-
A64 3700+ S939 gyári hûtõvel 25500,-
Inno3D GF7600 GST 256 GDDR3 33840,-
SLi alaplap nem kerül 50ezerbe mint régebben, és az szól még mellette, hogy egyre jobban csiszoltabbak a driverek. Saját driverprofilt is készíthetsz játékokhoz.
És itt egy link az sli támogatott játékokról:
Supported Games
Aztán szerintem ha az alsó-közép kategóriában gondolkozik az ember, kb ugyanolyan teljesítményû gépet ki tud hozni nagyjából hasonló áron, sli nélkül, és még az sli-vel esetlegesen felmerülõ problémák sem jelentkeznek.
SLI-ben kinéztem egy ASUS alaplapot, nemtom pontosan a nevét, a lényeg, hogy Nvidia590,SLI,AM2-es foglalatú. Kb 50 ropi.
De szerintem megéri, ha az AM2-es foglalatok maradnak még sokáig.
Kétmagos prociban nem igazán gondolkodtam jelenleg mert marha drága, egy sima 3800+-os vagy egy 3600+-os AM2-es megtenné.
A memória is jó kérdés még, hisz abból is vagy 677(?)-es vagy 800-as kell. Ráadásul a 3800+ nem használja ki olyan jól a memóriát, mint a 3600+-os. A prohardveren legalábbis ezt mutatták a tesztek.
Videókártyából jelenleg csak egy daarbot akarok venni, mivel láttad, hogy késõbb egy másikat szeretnék hozzátenni. Max akkor lenne még egy procicsere.
Ha jól emlékszem, az alaplap+proci+mem+vidkártya+hûtõ+ház olyan 170-180 körül jönne ki, de ezen még lehetne módosítani.
És akkor még az Intel Core-okról még szó se esett.
Haverom járt úgy, hogy vett egy 9500-ös Radeont, de nem azt a félét kapta amit kiválasztott, hanem egy másik márkát (nemtom, lehet elnézte a srác vagy mindegy volt), és marha jól járt vele. Ugye a 9500-ös ugyanazon anyákon alapul mint a 9700-es széria. Szal a srác egy kis ügyeskedéssel feloldotta a zárat és lett neki egy 9700-es kártyája, de még annál is többett tudott egy kicsit.
csak én arra céloztam, hogy épp jönni fog a DX10 és ezért nem éri meg MOST SLI/Crossfire-t venni
ha meg eleve SLI/Crossfire-ben gondolkodik az ember, az már nem ólcsó pénz, szerintem
gondoljunk bele: alapból drágább alaplap/kétszeres videókártya áron persze lehet, hogy hosszabb távra (akkor pedig csakis DX10rõl lehet már csak szó)
plusz a még egyszer annyi áram, amit zabál
szal... ezért kértem
nem tom, én most vettem 7600GTt és a kétmagos 3800+al minden elfut vele, amivel játszok (erre a nyáron gyûjtöttem) persze lehet késõbb nem lesz elég
nomeg amilyen játékok ma megjelennek... minddel meg ugyse fogok játszani
a legnagyobb baj egyébként az, hogy a mi pénzünkkel feleslegesen tömjük a gazdagék zsebét, csakmert azok lusták optimalizálni Nézzétek meg ezt ez 2000ben készült, össz vissz 64 kilobyte a mérete
a lényeg a méretben és a tartalom van (ugye mennyi mindent le lehetne manapság egyszerûsíteni ? csak a sok fostalicska a tervezõasztalnál lusta optimalizálni és egyebek) ma már egy Oblivion is sztem max graffal elfutna egy Radeon 9500on vagy Gf 6600on
szal... no comment ez a mai világ
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
volt értelme megszólalnod!
Azóta nemigen volt pénzem új gépre, hiába volt a diákhitel, hiába dolgoztam. A tandíjat is fizetni kellett 2 évig. Szal ezért.
Jelenleg a következõkkel játszom, játszottam:
NSFU 2, BIA:Earned in Blood.
1024*768, közepes beállítások, élsimítás nélkül.
A következõ gép meg valszeg egy SLI-s lesz.
Igen, tudom, a jelenlegi gépek kb. ott vannak mint egy mostani AM2-es 3800+-os AMD (legalábbis a prohardveren olvasottak szerint).
Vidkártyára olyan 50-60-at szánok. egy év múlva kb ugyanazt a kártyát emgkapom majd oylan 30-40 körül. Ezt SLI-be kötve, ha szerencsém van, elég jó eredményt érne el.
Szóval ha belegondolsz, egy olyannak aki most vesz új gépet, nem egy rossz döntés az SLI, szerintem. Fõleg ha enm akar sokat költeni.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
eh, elmagyarázod ?
Nekem 7900 Gt csücsül a gépben , 3.4 es P4 4 .08 an járatva , 3db 300 as seagate, DV iro +17" LCD.
Na most kérem 190 wattot eszik üresjáratban, COD2-t futtava 260 watt volt eddig a csucs.
Beraktam egyszer probából mégegy 7900 Gt a gépbe, 320 wattot evett max a gép.
Ez nem túl sok, nagyon el vannak tulozva a fogyasztási adatok.
Nekem jelenleg egy cel800-am van egy gf3-as kártyával és NEKEM így olcsóbb mint mondjuk azoknak akik mostanában vettek gépet.
ÉN abban nem is gondolkodtam, hogy viszonylag 1-2 éves gépet lecseréljek. Néztem elég tesztet ahhoz, hogy ezt tudjam.
Szóval vegyél be te egy kis nyugtatót és kérdezz szolidabban. Megérné.
http://www23.tomshardware.com/graphics.html?modelx=33&model1=533&model2=521&chart=198
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
a másik: engem pl az is izgat mennyit eszik a gépem. direkt olyan kártyát választottam amin nem láttam plusz tápcsatlakozót.. 😊
#9 - tök igaz! ha lenne rá pénzem, lehet lenne rá igényem is😊
\"The voices are back... Excellent.\"
jauvan öcsém, tegyél magadba egy kis Unicumot, hogy jobban nézzél ki, aztán sztem inkább maradj csendben 😄