Ultrakönnyű óriásbolygót találtak
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ugyanakkor a légkör és az ûr közötti átmenet sem éles határvonal, hanem folyamatos, tehát az is kérdés gázbolygóknál hol húzzák meg ezt a határt.
A mérési hiba valószinûleg nagyobb, mint a közetbolygóknál a légkör beszámításából vagy nem beszámításából adódó eltérés.
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
2. Vicces, hogy a Hungarian Automated Telescope hálózatban véletlenül sem található magyarországi, vagy akár európai berendezés.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
jó olvastam hogy akár egy sima távcsõvel is látható de aból aztán senki se mondja meg hogy mit lát 😊
Én kábé így raknám össze a számolást:
-A csillag fényének színképelemzése megmutatja, milyen fajta csillag, ebbõl adódik az õ mérete és tömege.
-A bolygó által okozott fényerõcsökkenés periódusideje = a keringési idõ.
-Ebbõl és a csillag tömegébõl kiszámolható a bolygó távolsága a csillagtól.
-Ha ez is megvan, a fényerõcsökkenés mértékébõl már számolható a bolygó mérete.
-A bolygó tömege a csillagára gyakorolt hatásból számítható, kicsit elrángatja keringés közben.
Innen már tényleg 1xû 😊
Persze minden egyes mérés hibával jár, és ezek szépen gyarapodnak, mire megvan a sûrûség.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
egy egyszerû példa: a víznek kisebb a sûrûsége mint egy téglafalnak, és máshogyan is árnyékolnak, meg az árnyékolásból, függetlenül annak erõsségétõl, szerintem lehet következtetni az ojjektum méretére :-), és az ojjektum árnyékolásának erõsségébõl és méretébõl lehet következtetni a sûrûségre és a tömegre
elnézést kérek ha hülyeséget írtam :-) ami igen könnyen elképzelhetõ :-D
Ez egyáltalán nem biztos. Végtelen számú pozitív egész szám létezik, még sincs köztük a -1. Sõt, végtelen sok szám nincs a pozitív egész számok között 😉
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
"24 százalékkal könnyebb bolygó! - Igen, megcsináltuk!"
\"There is no respawn or load game in real life!\"
"Amikor a bolygó elhalad a szülõcsillaga elõtt, a csillag fénye 1,5 százalékkal csökken."
Ami pedig a méreteket illeti, hogy mitöl nöhettek ekkorára nem a "mi az a plusz ami van" kérdést kell keresni hanem inkább mi nincs. Valszeg az egész naprendszer nem tartalmazhat jelentös mennyiségü fémes anyagot igy érthetö, hogy kissebb gravitációs mezö relatíve nagyobb tömeget (teret) képes maga köré vonzani. Mivel nincs (feltehetöen) sok fém a gázok stabil bolygó szerü térré rendezödhettek.
A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét.
Más magyarázat aligha elképzelhetõ, mert a hidrogénnél nincs könnyebb elem.
Még ha összeáll molekulába akkor is könnyebb a héliumnál.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
1. Friss, születõben levõ bolygó.
2. Kettõs-csillag-rendszerré való fejlõdésben megtorpant égitest.
3. egyszerûen hibásak a számítások
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy