50 éves a merevlemez

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

agyhalál
Ez csak azért van, mert egyre elterjedtebb az a szokás, hogy az emberek többsége becéz mindent. A gyomrom felfordul az ilyen kreált szavaktól, mint pl. szemcsi, meg trendi és akkor még ennek tetejébe itt a vinyó és a vincsi is.

Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!

Nehogy már a tárhely határozza meg, hogy hogyan partícionálsz? Adatbiztonság meg hasonlók szerintem fontosabbak 😊
"Vajon hányfelé érdemes ekkkora kapacitást particionálni??"

Szerintem nincs értelme. Én csak rendszer és adat partíciót csinálok, ha egy vinyó van a gépbe.

Boldog szülinapot neki<#wave>

[Jakuza]
Es a HDD ?
Amugy pedig az igazi winchester az 157 eves.😛PP

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Molnibalage
Nem mindegy? Ha szétesik a cucc akkor tök mindegy, hogy hány partíción volt az adat?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Igazából a magyar nyelvterületen a "vinyó" vagy "winyo" terjed egyre jobban. Csak az idõsebb generáció nevezi mágneslemeznek, vagy merevlemeznek 😊
Amúgy szerintem kár spórolni a hellyel a PC házakban. Az álló házakban rentgeteg szabad hely van.
Lehetne 5 1/4" -es átmérõvel gyártani simán, és így nem lenne akadály akár az 1TB sem.. Vajon hányfelé érdemes ekkkora kapacitást particionálni??

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

PetruZ
Some observers have noted that the 3340 was known as "Winchester" because its development engineers called it a "30-30" (its two spindles each had a disk capacity of 30 megabytes), the common name of a rifle manufactured by the Winchester Company. Kenneth E. Haughton, who led the 3340 development effort, is reported to have said: "If it's a 30-30, then it must be a Winchester."

IBM archívum
nem azért nevezik winchesternek, mer a faszi aki kitalálta, a kedvenc puskafajtájáról nevezte el?
A Winchester egy brit város, ahol az IBM elsõ ,,modern'' merevlemezét,
a Winchester 3030-ast elkészítették. Ritka jó párosítás...
Bocsika! Igazad van!
Tényleg 640kB!
1. Magyarországon már kiskereskedelmi forgalomban is kapható 750 Gb-os seagate, igaz én még csak 100 ezer körüli bruttó áron találkoztam vele. Úgy még nemnagyon éri meg!😄
2.Történelmi okai vannak, hogy a"merevlemez" szó helyett a "winchester"t használjuk. Ahogy Flashy is írta, volt egy Winchester fantázianevû IBM termék, és mivel az már elég elterjedt lett hazai informatikus körökben, így megragadt ez bennünk. Olyan unikumnak kéne ezt elfogadni!😄
Hát igen, a velünk élõ történelem.
Kb 20 évvel ezelõt voltam egy nagy gyár számítógép termében (vagy inkább tornatermében...?). Külön szeparált részen voltak a mágnesszalagos tárolók és a nyomtatók. A szerelõcsarnokban nem volt akkora zaj, mint ott! Manapság pedig fanyalgunk ha 20dB-nél hangosabb procihûtõ és a 80GB-os egy winyo.

Anubys
"mindehhez 650kB memória dukált!"

640... 😊

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

A kép szerint 50 év alatt jól összementek az emberek.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

"Az elsõ winchester két darab 30 megabájtos tányért tartalmazott, ezért kapta nevét a 30-30 Winchester lõfegyverrõl." hwsw-s cikkben leírják.

csak tudnám mi a f....észrt hívják winchesternek? Soha senki nem hallot ilyenrõl külföldön, akkor honnan ez a szép magyar szó?Megint egy igazi baromság, ez is tipikus magyar lol
PLaci
Nem csak az eBay-en... a Seagate gyárt (egyedül) 750GB-os merevlemezt

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

Az én elsõ winchesterem egy 8088-ban(XT) volt és 40 MB volt a mérete mindehhez 650kB memória dukált! Igaz, ami igaz, hogy ez kb. 16 éve volt!
40MB ekkora winchestert soha sem lehet telepakolni! Nincs az ajáték, vagy program, ami ekkora tárhelyet igényelne :o)
És tessék hova jutottunk: most már 18-19 ezerszer nagyobb vinyókat is lehet kapni... Mi lesz itt további húsz év múlva! Bele se merek gondolni! De hogy jó úton járunk az biztos!
nana mar 750 gigasat is lehet kapni ebayen
50 év alatt az 5MB-tõl elértünk a 500GB-ig. És már itt vannnak a Terrabyteok. Boldog szülinapot kedves Winchester.

És még egy mai Maxtor a hangos. <#vigyor>

Kiváncsi vagyok hol tartunk még 50 év elteltével.

Asus P5B-E, Intel Core2Duo E6300, 2048MB DDRII800MHz, GeForce 7900GS (256MB),

<#nyes> meglepi, 1 virtuális torta nekik Boldog szülinapot! <#rolleyes>

Boldog születésnapot!