23
  • agyhalál
    Ez csak azért van, mert egyre elterjedtebb az a szokás, hogy az emberek többsége becéz mindent. A gyomrom felfordul az ilyen kreált szavaktól, mint pl. szemcsi, meg trendi és akkor még ennek tetejébe itt a vinyó és a vincsi is.
  • Ajnasz
    Nehogy már a tárhely határozza meg, hogy hogyan partícionálsz? Adatbiztonság meg hasonlók szerintem fontosabbak :)
  • BiroAndras
    "Vajon hányfelé érdemes ekkkora kapacitást particionálni??"

Szerintem nincs értelme. Én csak rendszer és adat partíciót csinálok, ha egy vinyó van a gépbe.
  • Hegyikecske
    Boldog szülinapot neki
  • [Jakuza]
    Es a HDD ?
    Amugy pedig az igazi winchester az 157 eves.:PPP
  • Molnibalage
    Nem mindegy? Ha szétesik a cucc akkor tök mindegy, hogy hány partíción volt az adat?
  • HUmanEmber41st
    Igazából a magyar nyelvterületen a "vinyó" vagy "winyo" terjed egyre jobban. Csak az idősebb generáció nevezi mágneslemeznek, vagy merevlemeznek :)
    Amúgy szerintem kár spórolni a hellyel a PC házakban. Az álló házakban rentgeteg szabad hely van.
    Lehetne 5 1/4" -es átmérővel gyártani simán, és így nem lenne akadály akár az 1TB sem.. Vajon hányfelé érdemes ekkkora kapacitást particionálni??
  • PetruZ
    Some observers have noted that the 3340 was known as "Winchester" because its development engineers called it a "30-30" (its two spindles each had a disk capacity of 30 megabytes), the common name of a rifle manufactured by the Winchester Company. Kenneth E. Haughton, who led the 3340 development effort, is reported to have said: "If it's a 30-30, then it must be a Winchester."

IBM archívum
  • Mike65
    nem azért nevezik winchesternek, mer a faszi aki kitalálta, a kedvenc puskafajtájáról nevezte el?
  • szombi
    A Winchester egy brit város, ahol az IBM első ,,modern'' merevlemezét,
    a Winchester 3030-ast elkészítették. Ritka jó párosítás...
  • Lipi1980
    Bocsika! Igazad van!
    Tényleg 640kB!
  • Tlaloc
    1. Magyarországon már kiskereskedelmi forgalomban is kapható 750 Gb-os seagate, igaz én még csak 100 ezer körüli bruttó áron találkoztam vele. Úgy még nemnagyon éri meg!:D
    2.Történelmi okai vannak, hogy a"merevlemez" szó helyett a "winchester"t használjuk. Ahogy Flashy is írta, volt egy Winchester fantázianevű IBM termék, és mivel az már elég elterjedt lett hazai informatikus körökben, így megragadt ez bennünk. Olyan unikumnak kéne ezt elfogadni!:D
  • SymbioC
    Hát igen, a velünk élő történelem.
    Kb 20 évvel ezelőt voltam egy nagy gyár számítógép termében (vagy inkább tornatermében...?). Külön szeparált részen voltak a mágnesszalagos tárolók és a nyomtatók. A szerelőcsarnokban nem volt akkora zaj, mint ott! Manapság pedig fanyalgunk ha 20dB-nél hangosabb procihűtő és a 80GB-os egy winyo.
  • Anubys
    "mindehhez 650kB memória dukált!"

640... :)
  • Emmegki
    A kép szerint 50 év alatt jól összementek az emberek.
  • Flashy
    "Az első winchester két darab 30 megabájtos tányért tartalmazott, ezért kapta nevét a 30-30 Winchester lőfegyverről." hwsw-s cikkben leírják.
  • lexor
    csak tudnám mi a f....észrt hívják winchesternek? Soha senki nem hallot ilyenről külföldön, akkor honnan ez a szép magyar szó?Megint egy igazi baromság, ez is tipikus magyar lol
  • PLaci #6
    Nem csak az eBay-en... a Seagate gyárt (egyedül) 750GB-os merevlemezt
  • Lipi1980
    Az én első winchesterem egy 8088-ban(XT) volt és 40 MB volt a mérete mindehhez 650kB memória dukált! Igaz, ami igaz, hogy ez kb. 16 éve volt!
    40MB ekkora winchestert soha sem lehet telepakolni! Nincs az ajáték, vagy program, ami ekkora tárhelyet igényelne :o)
    És tessék hova jutottunk: most már 18-19 ezerszer nagyobb vinyókat is lehet kapni... Mi lesz itt további húsz év múlva! Bele se merek gondolni! De hogy jó úton járunk az biztos!
  • device
    nana mar 750 gigasat is lehet kapni ebayen
  • gplay
    50 év alatt az 5MB-től elértünk a 500GB-ig. És már itt vannnak a Terrabyteok. Boldog szülinapot kedves Winchester.

És még egy mai Maxtor a hangos.

Kiváncsi vagyok hol tartunk még 50 év elteltével.
  • MJhunx0
    meglepi, 1 virtuális torta nekik Boldog szülinapot!
  • Béla bácsi
    Boldog születésnapot!