23
-
#23 Ez csak azért van, mert egyre elterjedtebb az a szokás, hogy az emberek többsége becéz mindent. A gyomrom felfordul az ilyen kreált szavaktól, mint pl. szemcsi, meg trendi és akkor még ennek tetejébe itt a vinyó és a vincsi is. -
Ajnasz #22 Nehogy már a tárhely határozza meg, hogy hogyan partícionálsz? Adatbiztonság meg hasonlók szerintem fontosabbak :) -
BiroAndras #21 "Vajon hányfelé érdemes ekkkora kapacitást particionálni??"
Szerintem nincs értelme. Én csak rendszer és adat partíciót csinálok, ha egy vinyó van a gépbe. -
Hegyikecske #20 Boldog szülinapot neki -
#19 Es a HDD ?
Amugy pedig az igazi winchester az 157 eves.:PPP -
#18 Nem mindegy? Ha szétesik a cucc akkor tök mindegy, hogy hány partíción volt az adat? -
HUmanEmber41st #17 Igazából a magyar nyelvterületen a "vinyó" vagy "winyo" terjed egyre jobban. Csak az idősebb generáció nevezi mágneslemeznek, vagy merevlemeznek :)
Amúgy szerintem kár spórolni a hellyel a PC házakban. Az álló házakban rentgeteg szabad hely van.
Lehetne 5 1/4" -es átmérővel gyártani simán, és így nem lenne akadály akár az 1TB sem.. Vajon hányfelé érdemes ekkkora kapacitást particionálni?? -
#16 Some observers have noted that the 3340 was known as "Winchester" because its development engineers called it a "30-30" (its two spindles each had a disk capacity of 30 megabytes), the common name of a rifle manufactured by the Winchester Company. Kenneth E. Haughton, who led the 3340 development effort, is reported to have said: "If it's a 30-30, then it must be a Winchester."
IBM archívum
-
Mike65 #15 nem azért nevezik winchesternek, mer a faszi aki kitalálta, a kedvenc puskafajtájáról nevezte el? -
szombi #14 A Winchester egy brit város, ahol az IBM első ,,modern'' merevlemezét,
a Winchester 3030-ast elkészítették. Ritka jó párosítás... -
Lipi1980 #13 Bocsika! Igazad van!
Tényleg 640kB! -
Tlaloc #12 1. Magyarországon már kiskereskedelmi forgalomban is kapható 750 Gb-os seagate, igaz én még csak 100 ezer körüli bruttó áron találkoztam vele. Úgy még nemnagyon éri meg!:D
2.Történelmi okai vannak, hogy a"merevlemez" szó helyett a "winchester"t használjuk. Ahogy Flashy is írta, volt egy Winchester fantázianevű IBM termék, és mivel az már elég elterjedt lett hazai informatikus körökben, így megragadt ez bennünk. Olyan unikumnak kéne ezt elfogadni!:D -
SymbioC #11 Hát igen, a velünk élő történelem.
Kb 20 évvel ezelőt voltam egy nagy gyár számítógép termében (vagy inkább tornatermében...?). Külön szeparált részen voltak a mágnesszalagos tárolók és a nyomtatók. A szerelőcsarnokban nem volt akkora zaj, mint ott! Manapság pedig fanyalgunk ha 20dB-nél hangosabb procihűtő és a 80GB-os egy winyo.
-
#10 "mindehhez 650kB memória dukált!"
640... :) -
Emmegki #9 A kép szerint 50 év alatt jól összementek az emberek. -
Flashy #8 "Az első winchester két darab 30 megabájtos tányért tartalmazott, ezért kapta nevét a 30-30 Winchester lőfegyverről." hwsw-s cikkben leírják. -
lexor #7 csak tudnám mi a f....észrt hívják winchesternek? Soha senki nem hallot ilyenről külföldön, akkor honnan ez a szép magyar szó?Megint egy igazi baromság, ez is tipikus magyar lol -
#6 Nem csak az eBay-en... a Seagate gyárt (egyedül) 750GB-os merevlemezt -
Lipi1980 #5 Az én első winchesterem egy 8088-ban(XT) volt és 40 MB volt a mérete mindehhez 650kB memória dukált! Igaz, ami igaz, hogy ez kb. 16 éve volt!
40MB ekkora winchestert soha sem lehet telepakolni! Nincs az ajáték, vagy program, ami ekkora tárhelyet igényelne :o)
És tessék hova jutottunk: most már 18-19 ezerszer nagyobb vinyókat is lehet kapni... Mi lesz itt további húsz év múlva! Bele se merek gondolni! De hogy jó úton járunk az biztos! -
device #4 nana mar 750 gigasat is lehet kapni ebayen
-
gplay #3 50 év alatt az 5MB-től elértünk a 500GB-ig. És már itt vannnak a Terrabyteok. Boldog szülinapot kedves Winchester.
És még egy mai Maxtor a hangos.
Kiváncsi vagyok hol tartunk még 50 év elteltével. -
MJhunx0 #2 meglepi, 1 virtuális torta nekik Boldog szülinapot! -
Béla bácsi #1 Boldog születésnapot!