102
-
L3zl13 #62 Esetleg, ha közvetlenül a tehénből iszod. Ellenkező esetben nem fogadnék rá. :D -
Balage74 #61 asszem én maradok a tejnél...remélem az még nem szintetikus. -
dez #60 Nem egészen. Nem tudom miért, de a narancslé az mindenhol sűrítményből van (amit láttam eddig), de a többi gyümölcs nem feltétlenül. -
dez #59 Azért nem teljesen mindegy, hogy valódi gyümölcslé sűrítménye, amit visszahigítanak, vagy egy vegyi mix. -
dez #58 Hát, bármennyit is keresnek rajta, olyat adnak el, ami jól átveri az érzékeidet, szervezetedet. Ahelyett, hogy éltetne, halaszt. :D -
L3zl13 #57 "A sio pl. a 100%-os narancslevet is a mai napig ilyen importalt suritmenybol allitja elo."
A 100%-os gyümölcsleveket minden cég sűrítményből állítja elő. Hogy import vagy sem, az szvsz lényegtelen. -
kvp #56 "na most ennyi erővel lehetne csak az aromát is csomagolni és eladni. Te meg fogsz egy üres üveget, amiből van otthon kb 100 db, vizet bele, tablettát és ugyanott vagy."
Ezt annak idejen szobi szorpnek hivtak. Lehetett belole csapvizes es szodas valtozatot is csinalni. A sio pl. a 100%-os narancslevet is a mai napig ilyen importalt suritmenybol allitja elo. A szintetikus suritmenyeket egyebkent lehet kapni, van eredeti kola is. (a mekik is maguknak keverik helyben, csak meg pluszban fel is cukrozzak a gyari szint fole) -
#55 Az üveget is. :) -
#54 Bármint is van akkor is nagy átverés.
-Kitűnő okfejtés. :) -
brueni #53 mellesleg szopja le magát mindenki aki ilyeneket fejleszt, terjeszt és éltet.
aztán nézd meg a környezetünket kb 50 év múlva. most is mindenhol pet-palack hegyek vannak.
aki meg veszi a fáradságot és leviszi a szelektívbe, az arra is vegye, hogy összetapossa és úgy dobja ki. tisztelet a kivételeknek. -
brueni #52 na most ennyi erővel lehetne csak az aromát is csomagolni és eladni. Te meg fogsz egy üres üveget, amiből van otthon kb 100 db, vizet bele, tablettát és ugyanott vagy. -
dez #51 Képzeld, tudom. De nem lehet kicsit az a tiszta haszon. De bármint is van, akkor is nagy átverés. -
BiroAndras #50 "alapanyag 5Ft, aztán adják 150-ért."
Nem csak anygköltség van ám. Kell egy gyár is, meg a dolgozók fizetése, meg csomagolási és szállítási költség, meg reklámköltség, meg ilyenek. És persze még rájön a haszon, ami nem kicsi, de sokfelé oszlik (gyártó, nagyker, kisker, stb.). -
dez #49 Annyi biztos nincs. Annyit eladnak belőle, hogy az a pármilliócska, ami reklámra megy, millió felé is aprózódik. Ha nem is ez a világ legnagyobb üzlete, azért jól megy ezeknek a cégeknek. -
dez #48 Lehet, hogy van, amiben van, én még nem találkoztam vele. Esetleg a kisszázalékosokba tesznek cuccokat, a cukor mellett, mert amúgy nem lenne túl sok íze, ha egyszer a nagy része víz (persze az eredeti gyümölcslének is, de ez ugye ahhoz képest pluszban higított). Bár én meginnám mindezek nélkül is, de olyan meg szerintem nem létezik. Az emberek 99.99%-a erősen édesszájú+aromára/ízfokozókra szokott. :) -
L3zl13 #47 Miről beszélsz?
5 Ft az előállítás, de van benne 100Ft reklámköltség is. :D -
fv #46 Muhahaha - ez krvajó! -
dez #45 Hát nem sokat. Szinte csak a 100%-osok (esetleg néhány x%-os, de azokat nem szeretem), meg az ásványvíz. :P De én elvagyok ezekkel, nincsenek extra igényeim, mint hetente új ízű szuperlötty (cukroscsapvíz). :D Valahogy nem ezektől várom az életem változatossá tételét, köszönöm. -
L3zl13 #44 Nem mondtam, hogy nincs ráírva. Azt mondtam, hogy attól, hogy 100%-os még nem feltétlenül mentes az adalékoktól. -
dez #43 Erősen törvénybe ütköző lenne, ha nem írnák rá.
De meg is van az ára: drágák, gyorsan romlanak (na persze miért kellene felbontottan egy hétig állni), és a cukros szájúaknak talán nem elég édesek. (Pedig de.) -
dez #42 Amúgy az ilyen műízű, műillatú, műszínű, cukros löttyök nem csak hogy megrövidítik az életet egy pár évvel, hanem még kurva nagy átvetések is: alapanyag 5Ft, aztán adják 150-ért. És persze főleg a gyerekek nem tudnak ellenállni neki. A szervezetük meg a cukor miatt azt hiszi, vitaminhoz jutott, aztán a nagy... -
#41 Elfelejtettek rarakni a freon (hutofolyadek) gombot, amivel egybol lehutenek az italt. na meg esetleg egy tamagocsit :)) -
bermuda3 #40 az egy dolog h a képeken lévő kék lötty fölöttébb gusztustalan és lehet h nem innám meg de attól függetlenül jól kitalálták ezt. lehet h káros lesz sőt biztos de ha veszek majd ilyet 3x h mindenfélét kiptóbálhassak akkor az nem sok méreg az eddig megevettekhez képest.
a mai lék nagy részénél így müxik: piros ízű, narancssárga ízű, zöld ízű satöbbi. kéket még nem láttam és nem ittam. vajon milyen akar lenni? szilvás? böeeee :P -
L3zl13 #39 És találatál már ilyet? -
L3zl13 #38 A 100%-os gyümölcslé sem feltétlenül mentes az adalékanyagoktól, úgyhogy maradjunk a víznél. :DDD -
dez #37 Az én találékonyságom az, hogy megkeresem azokat a cuccokat, amikben nincs aroma, mert attól székszorulásom van. :P -
#36 Az egyik aroma helyére mehetne a hashajtó, aztán kész is a palackozott orosz-rulett. -
echo #35 Én igen. Bár többnyire csak vizet. Na meg estenként alkoholt :) De ilyen édes izéket csak elvétve. -
#34 Desztilált viz mindörökké :) -
#33 Ti mindig vizet vagy 100%os gyümölcslevet isztok? Ez az aromás cucc semmivel sem lenne rosszabb mint a mostani üdítőitalok, nekem tetszik az ötlet :) -
#32 Köszönjük az építőjellegű hozzászólásod.
Gyere máskor is.
:D:D:D:D -
Shakata #31 Nekem ezzel az egésszel egy baromi nagy problémám van! Megveszed az italt és választhatsz műíz 1, műíz 2, műíz 3 közül. Inkább facsarok magamnak narancsot...;) -
roliika #30 Benzin tényleg jobb. -
#29 nem hiszem h vizet használnának alapanyagként -
lekvároshurka #28 korlátolt agyu pöcsök ... mostis csak a kötekedés,sok hülyegyerek kb. az ösember szintjén álltok az uj dolgokhoz ez igy nem jo ez ugy nemjo.. kb annyi találékonyságotok lehet az életbe is mint1 hintalonak :D.... Zsocsi inkább mind2öt töröljék :D -
metaljesus #27 "ami az alapízzel tölti fel az üvegeket"
ergo te külön az aromával semmire sem mész, hacsak nem tudod az alap vegyi összetételét. és emellé még elő is kéne állítani, ami azért valszeg nem érné meg házilag. -
#26 Jajj, bocsi, hogy kétszer küldtem el! Töröljétek az egyiket plz... -
#25 Ez úgy baromság, ahogy van! Ha a mai rabló-kapitalista gazdasági szemléletből indulunk ki, akkor marhára nem éri meg ilyen formában globalizálni az üditőket... Nem éri meg manapság egyszerűbb, jobban működő? dolgokat alkotni, mert abból kevesebbet lehet szakítani a piacon. Ez persze faxság, de ha belegondoltok, megiszod a flaskából a kék löttyöt, majd feltöltöd vízzel és beinjektálod a zöldet és így tovább... A találmány poénos, de soha nem fogják piacra dobni sztem.. -
#24 Ez úgy baromság, ahogy van! Ha a mai rabló-kapitalista gazdasági szemléletből indulunk ki, akkor marhára nem éri meg ilyen formában globalizálni az üditőket... Nem éri meg manapság egyszerűbb, jobban működő? dolgokat alkotni, mert abból kevesebbet lehet szakítani a piacon. Ez persze faxság, de ha belegondoltok, megiszod a flaskából a kék löttyöt, majd feltöltöd vízzel és beinjektálod a zöldet és így tovább... A találmány poénos, de soha nem fogják piacra dobni sztem.. -
#23 OWND: DDDDDDDD