102
  • Willenbrock
    Ez a "szőlős" Lift "üdítő" mekkora szar már,ocsmány kesernyés mellékíze van mint egy szétrágott dedalonnak,a szaga meg mint a mosogatószeré-azt hiszem a WC-ben fogja végezni.
  • Mirtil
    = megveszed a bolero italport és beleszórod..
  • RoD
    brueni. neked mid fájt? :)
    (spammelni ott a Gumi...)
  • RoD
    Lehet, hogy béna szó, de a kettő, amit leírtál nem feltétlen ugyanazt jelenti.
  • GyuriX2572
    Nem néz ki valami környezetbarátnak az új palack...
  • brueni
    ja bocs ez nem a rúzsa sőndör fórum..
  • brueni
    azé ...
  • brueni
    azéé ??
  • brueni
    azé.
  • brueni
    azé?
  • brueni
    annak aki kérdi, hogy "mér kell porítani":

azér, mer így könnyebb szállítani, meg tárolni, kisebb helyet foglal, satöbbi...
  • Normal
    "alapkiszerelés" a legbénább szó a világon.
    Csomagolás. :)
  • Zocsi
    Attól függ mit nevezel természetesnek... csak megsúgom, hogy a 100%lékos narilé sem olyan, mint amit Te otthon kicsavarsz. Előbb por formájúvá alakítják, kivonva belőle az eredeti nedvességet és utána higitják fel újra...
    Egyébként kösz, hogy beszólsz... Asszem a hozzászólás azért van, hogy elmondhassam a véleményem és nem érzem magam maradinak, inkább csak józannak a mai világban. Poénnak elmegy a gombosital, de nem fog sztem elterjedni...
  • roliika
    Akkor ez csak nekem volt új infó. :D De azért a paprikában most is kéne lenni C vitaminnak nem? :D Ma is lesz Bermuda 3szög. :))
  • dez
    Hm, a C vitamin mindig is aszkorbinsav volt. :) Mondjuk a gyümölcsökben stb. nem feltétlenül csak ilyen alakban van, hanem különféle aszkorbát vegyületekben, ha jól tudom. (Meg vannak mellette egyéb anyagok, amik a hasznosítását segítik.)
  • BobaFett
    Én pl. már azért nem gyüjtöm szelektíven a hulladékot, mert nem egyszer voltam a tanuja hogy a szemetes faszi amikor kiüritő őket, szépen egybeönti az egészet....
    Igen ez magyarország :SSS
  • roliika
    Megjegyezném ma már a hagyományos C vitamin sem C vitamin, hanem aszkorbin sav...ha jól tom.

Az volt a vicces mikor minap a Tesco gazdaságos üzletlánc jóvoltából a kisiskolások vettek olcsón paprikát kísérlet céljából, mert ugye anno ebből mutatták ki a C vitamint.

Kísérlet lezajlott helyesen, minden ok volt, C vitaminnak nyoma se volt a paprikában. A kerti paprikában igen...
  • roliika
    Nya.Nagymamám Nagyakanizsán a CocaCola-ban dolgozott. A cuccot ilyen extra sűrű izében kapták, olyan volt majdnem mint a kátrány. 1l ilyet összefőztek 9! kg cukorral és némi vízzel, majd vízzel tovább higították citromsavat és szénsavat adtak hozzá. 1l ilyen izéből 15-20l szintetikus szart lehet előállítani. Vagy többet ez az arányoktól és a cukortól függött. Gondolom ma, hogy még olcsóbban ki lehessen hozni a bulit tesznek bele ízfokozókat meg még 1kis színezéket pluszba, az aroma hihetetlen durva szóval az pluszba nemhiszem ,hogy kell bele.

Valaki itt írta, hogy miért nem csomagolják a szárazanyag tartalmat egybe és csak víz kéne hozzá.

Vanám ilyen és a Pharmavit gyártja...tudjátok...Plusszzzzzzz...
  • dez
    És az nem baj, ha sok penész, és az által termelt erős méreg kerül bele?
  • BiroAndras
    Hát igen, a pálinkánál csak az a lényeg, hogy az alapanyag nagyrészt növényi eredetű szerves anyag legyen.
  • dez
    Egyébként jellemző, hogy a gyártó csak az üzleti, raktározási előnyökről beszél. (Eleve ilyen célból fejlesztették ki és alkalmazzák az ilyen adalékanyagokat.) Arra magasról tesznek, hogy az emberek egészsége szempontjából előnyös-e valami, vagy sem. Valahogy senkit sem érdekel, hogy drasztikusan emelkedik az allergiások, irritábilis bél szindrómások, stb. száma.
  • bakterrier
    a "programozható palack" kicsit erős, nem?:D
  • dez
    Arra mérget vehetsz, hogy itt csak mesterséges aromák és színezékek fognak játszani, ugyanis a természetesek sokkal drágábbak, és kevésbé állnak el.
  • menpe
    én a hűtőben tartom a vizet, amit iszok, így nem ér olyan meglepetés, hogy meleg, mint a .... (na ezt mindenki el tudja képzelni, mire gondolok, aki valaha a legmelegebb nyári napokon hideg vizet akart, és nem volt). Ezen kívül csak nagyritkán valami rostosat, mondjuk kaktuszlevet
  • BCS CORPS
    hát de az pálinka egy olyan folyamat során kipusztul belőle minden káros dolog :D
  • psishock
    Víz és alkohol :D dittó nálam is, szinte semmilyen üdítőt nem fogyasztok, csak nagyritkán.
  • pemga
    Ez nem voltmár kategória? Talán a szánin?
  • pipaxy
    Eddig azt hittem, hogy a pasztörizálás sima hőkezelést jelent, de hogy a tejet porítanák meg centrifugálnák, és bizonyos részeit eladnák? Ilyenről még nem hallottam. Kicsit utánanézve még ebben az elég komolynak tűnő könyvben sem olvastam kicsit is hasonlókat ahhoz amit írsz. Szóval légy szíves mellékelj valami linket mert eléggé hitetlenkedem az általad leírtakban.
  • Szefmester
    bizony a legfinomabb lekvárok a fater olyan gyümölcsökből készíti amire néha már rossz ránézni..
  • lekvároshurka
    Vazze a durcázoknak üzenem hogy az épitö jellegünek nevezett (talán picit durva de nemkell töle rögtön durcázni mint 1 kisgyerek) hozzászolásomal arra céloztam hogy minden ujjat elöre igy leszolni elég gáz( gondolom az öttlet nemcsak a mesterséges üditöknél alkalmazahto csak kreativan kell majd hozzáállni) ti szerintem az ösembert( nevezük most ferikének ) is leszoltátok volna igy valahogy : teee ferike ne találd már ki a tüzet az olyan rossz ha belenyulok megég a kezem meg befüstöli a barlangott na további jo morgást
  • sz4bolcs
    Tudod, milyen az állaga a gyümölcsnek, amiből pl. pálinka lesz? :) Vagy lekvár.. Én falusi vagyok, sokszor főztünk. :)
  • Visitor
    :DD:DDDDD ez jobb mint az alapötlet!
  • Ryuuzaki
    A tejet az ultrapasztőrizálás során porítják, a szilárd alkotóelemeket (több féle módon is lehet) legtöbbször centrifugálással válsztják szét. Kivonják a fehérjét, eladják a gyógyszergyáraknak, majd újra összekeverik a tej alkotóelemeit a kívánt arányban vízzel oszt szevasz. Tehát tejport iszol.
  • pipaxy
    De azért feltételezhető, hogy a legolcsóbb 100%-os gyümölcslétől jóval drágábba már tesznek valami gyümölcsre hasonlító valamit is nem?:-)
  • BCS CORPS
    félre érted igaz félre érthető voltam :D
    ugyértettem hogy nagy üzemben gyártot szarrá permetezett vagy éretlen vagy fogyasztásra szinte alkalmatlan és nem a ( kinézete miatt hanem az állaga és egyébb tulajdonságai miatt ) gyümölcsöket tesznek bele

• pipaxy
    Attól, hogy a gyümölcs nem olyan szép hogy számodra étvágygerjesztő legyen, még gyümölcs marad.
    Nagymamáink se a legszebb málnából főzték a szörpöt.
  • pipaxy
    Ezt nem hiszem. Mi értelme lenne fáradni azzal, hogy a tejnek teljes víztartalmát kivonjuk, ha később ugyanúgy visszatesszük?
  • BCS CORPS
    a 100 % meg egyébb anyámkinya gyümölcslevéről meg annyit hogy azokba a legszarabb gyümölcsöket teszik amiket az életben nem enéd meg ha látnád valódi formájában azt a gyümölcsnek nevezett valamit :D
  • BCS CORPS
    nyomják a szintetikus szarokat jeee :D
  • Thor33
    Nem akarlak elkeseríteni, de a tej manapság már porból van. Viszont tényleg jó megoldás ha veszel egy tehenet és reggelente megfejed:)