Ízválasztó, avagy a jövő üdítős üvege

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Willenbrock
Ez a "szõlõs" Lift "üdítõ" mekkora szar már,ocsmány kesernyés mellékíze van mint egy szétrágott dedalonnak,a szaga meg mint a mosogatószeré-azt hiszem a WC-ben fogja végezni.<#pias><#duhos2><#duhos2>

Mirtil
= megveszed a bolero italport és beleszórod..

RoD
brueni. neked mid fájt? 😊
(spammelni ott a Gumi...)

Helló, mi? ;-)

RoD
Lehet, hogy béna szó, de a kettõ, amit leírtál nem feltétlen ugyanazt jelenti.

Helló, mi? ;-)

GyuriX2572
Nem néz ki valami környezetbarátnak az új palack...

ja bocs ez nem a rúzsa sõndör fórum..
azé ...
azéé ??
azé.
azé?
annak aki kérdi, hogy "mér kell porítani":

azér, mer így könnyebb szállítani, meg tárolni, kisebb helyet foglal, satöbbi...
"alapkiszerelés" a legbénább szó a világon.
Csomagolás. 😊
Zocsi
Attól függ mit nevezel természetesnek... csak megsúgom, hogy a 100%lékos narilé sem olyan, mint amit Te otthon kicsavarsz. Elõbb por formájúvá alakítják, kivonva belõle az eredeti nedvességet és utána higitják fel újra...
Egyébként kösz, hogy beszólsz... Asszem a hozzászólás azért van, hogy elmondhassam a véleményem és nem érzem magam maradinak, inkább csak józannak a mai világban. Poénnak elmegy a gombosital, de nem fog sztem elterjedni...

Akkor ez csak nekem volt új infó. 😄 De azért a paprikában most is kéne lenni C vitaminnak nem? 😄 Ma is lesz Bermuda 3szög. 😊)

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Hm, a C vitamin mindig is aszkorbinsav volt. 😊 Mondjuk a gyümölcsökben stb. nem feltétlenül csak ilyen alakban van, hanem különféle aszkorbát vegyületekben, ha jól tudom. (Meg vannak mellette egyéb anyagok, amik a hasznosítását segítik.)

Én pl. már azért nem gyüjtöm szelektíven a hulladékot, mert nem egyszer voltam a tanuja hogy a szemetes faszi amikor kiüritõ õket, szépen egybeönti az egészet....
Igen ez magyarország :SSS
Megjegyezném ma már a hagyományos C vitamin sem C vitamin, hanem aszkorbin sav...ha jól tom.

Az volt a vicces mikor minap a Tesco gazdaságos üzletlánc jóvoltából a kisiskolások vettek olcsón paprikát kísérlet céljából, mert ugye anno ebbõl mutatták ki a C vitamint.

Kísérlet lezajlott helyesen, minden ok volt, C vitaminnak nyoma se volt a paprikában. A kerti paprikában igen...

Nya.Nagymamám Nagyakanizsán a CocaCola-ban dolgozott. A cuccot ilyen extra sûrû izében kapták, olyan volt majdnem mint a kátrány. 1l ilyet összefõztek 9! kg cukorral és némi vízzel, majd vízzel tovább higították citromsavat és szénsavat adtak hozzá. 1l ilyen izébõl 15-20l szintetikus szart lehet elõállítani. Vagy többet ez az arányoktól és a cukortól függött. Gondolom ma, hogy még olcsóbban ki lehessen hozni a bulit tesznek bele ízfokozókat meg még 1kis színezéket pluszba, az aroma hihetetlen durva szóval az pluszba nemhiszem ,hogy kell bele.

Valaki itt írta, hogy miért nem csomagolják a szárazanyag tartalmat egybe és csak víz kéne hozzá.

Vanám ilyen és a Pharmavit gyártja...tudjátok...Plusszzzzzzz...

És az nem baj, ha sok penész, és az által termelt erõs méreg kerül bele?

Hát igen, a pálinkánál csak az a lényeg, hogy az alapanyag nagyrészt növényi eredetû szerves anyag legyen.

Egyébként jellemzõ, hogy a gyártó csak az üzleti, raktározási elõnyökrõl beszél. (Eleve ilyen célból fejlesztették ki és alkalmazzák az ilyen adalékanyagokat.) Arra magasról tesznek, hogy az emberek egészsége szempontjából elõnyös-e valami, vagy sem. Valahogy senkit sem érdekel, hogy drasztikusan emelkedik az allergiások, irritábilis bél szindrómások, stb. száma.

a "programozható palack" kicsit erõs, nem?😄
Arra mérget vehetsz, hogy itt csak mesterséges aromák és színezékek fognak játszani, ugyanis a természetesek sokkal drágábbak, és kevésbé állnak el.

én a hûtõben tartom a vizet, amit iszok, így nem ér olyan meglepetés, hogy meleg, mint a .... (na ezt mindenki el tudja képzelni, mire gondolok, aki valaha a legmelegebb nyári napokon hideg vizet akart, és nem volt). Ezen kívül csak nagyritkán valami rostosat, mondjuk kaktuszlevet

nincs, nem is lesz...

BCS CORPS
hát de az pálinka egy olyan folyamat során kipusztul belõle minden káros dolog 😄

http://www.bcsinfo.hu/forum

psishock
<#eljen> Víz és alkohol 😄 dittó nálam is, szinte semmilyen üdítôt nem fogyasztok, csak nagyritkán.

C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2

Ez nem voltmár kategória? Talán a szánin?
Eddig azt hittem, hogy a pasztörizálás sima hõkezelést jelent, de hogy a tejet porítanák meg centrifugálnák, és bizonyos részeit eladnák? Ilyenrõl még nem hallottam. Kicsit utánanézve még ebben az elég komolynak tûnõ könyvben sem olvastam kicsit is hasonlókat ahhoz amit írsz. Szóval légy szíves mellékelj valami linket mert eléggé hitetlenkedem az általad leírtakban.
bizony a legfinomabb lekvárok a fater olyan gyümölcsökbõl készíti amire néha már rossz ránézni..
Vazze a durcázoknak üzenem hogy az épitö jellegünek nevezett (talán picit durva de nemkell töle rögtön durcázni mint 1 kisgyerek) hozzászolásomal arra céloztam hogy minden ujjat elöre igy leszolni elég gáz( gondolom az öttlet nemcsak a mesterséges üditöknél alkalmazahto csak kreativan kell majd hozzáállni) ti szerintem az ösembert( nevezük most ferikének ) is leszoltátok volna igy valahogy : teee ferike ne találd már ki a tüzet az olyan rossz ha belenyulok megég a kezem meg befüstöli a barlangott <#buck> na további jo morgást <#integet2>
sz4bolcs
Tudod, milyen az állaga a gyümölcsnek, amibõl pl. pálinka lesz? 😊 Vagy lekvár.. Én falusi vagyok, sokszor fõztünk. 😊

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Visitor
😄D😄DDDD ez jobb mint az alapötlet!

THE HUNTER coming soon ^^

A tejet az ultrapasztõrizálás során porítják, a szilárd alkotóelemeket (több féle módon is lehet) legtöbbször centrifugálással válsztják szét. Kivonják a fehérjét, eladják a gyógyszergyáraknak, majd újra összekeverik a tej alkotóelemeit a kívánt arányban vízzel oszt szevasz. Tehát tejport iszol.
De azért feltételezhetõ, hogy a legolcsóbb 100%-os gyümölcslétõl jóval drágábba már tesznek valami gyümölcsre hasonlító valamit is nem?:-)
BCS CORPS
félre érted igaz félre érthetõ voltam 😄
ugyértettem hogy nagy üzemben gyártot szarrá permetezett vagy éretlen vagy fogyasztásra szinte alkalmatlan és nem a ( kinézete miatt hanem az állaga és egyébb tulajdonságai miatt ) gyümölcsöket tesznek bele

Attól, hogy a gyümölcs nem olyan szép hogy számodra étvágygerjesztõ legyen, még gyümölcs marad.
Nagymamáink se a legszebb málnából fõzték a szörpöt.
Ezt nem hiszem. Mi értelme lenne fáradni azzal, hogy a tejnek teljes víztartalmát kivonjuk, ha késõbb ugyanúgy visszatesszük?
BCS CORPS
a 100 % meg egyébb anyámkinya gyümölcslevérõl meg annyit hogy azokba a legszarabb gyümölcsöket teszik amiket az életben nem enéd meg ha látnád valódi formájában azt a gyümölcsnek nevezett valamit 😄

BCS CORPS
nyomják a szintetikus szarokat jeee 😄

Nem akarlak elkeseríteni, de a tej manapság már porból van. Viszont tényleg jó megoldás ha veszel egy tehenet és reggelente megfejed😊
Esetleg, ha közvetlenül a tehénbõl iszod. Ellenkezõ esetben nem fogadnék rá. 😄
asszem én maradok a tejnél...remélem az még nem szintetikus.
Nem egészen. Nem tudom miért, de a narancslé az mindenhol sûrítménybõl van (amit láttam eddig), de a többi gyümölcs nem feltétlenül.

Azért nem teljesen mindegy, hogy valódi gyümölcslé sûrítménye, amit visszahigítanak, vagy egy vegyi mix.

Hát, bármennyit is keresnek rajta, olyat adnak el, ami jól átveri az érzékeidet, szervezetedet. Ahelyett, hogy éltetne, halaszt. 😄

"A sio pl. a 100%-os narancslevet is a mai napig ilyen importalt suritmenybol allitja elo."

A 100%-os gyümölcsleveket minden cég sûrítménybõl állítja elõ. Hogy import vagy sem, az szvsz lényegtelen.
"na most ennyi erõvel lehetne csak az aromát is csomagolni és eladni. Te meg fogsz egy üres üveget, amibõl van otthon kb 100 db, vizet bele, tablettát és ugyanott vagy."

Ezt annak idejen szobi szorpnek hivtak. Lehetett belole csapvizes es szodas valtozatot is csinalni. A sio pl. a 100%-os narancslevet is a mai napig ilyen importalt suritmenybol allitja elo. A szintetikus suritmenyeket egyebkent lehet kapni, van eredeti kola is. (a mekik is maguknak keverik helyben, csak meg pluszban fel is cukrozzak a gyari szint fole)
sz4bolcs
Az üveget is. 😊

sz4bolcs
Bármint is van akkor is nagy átverés.
-Kitûnõ okfejtés. 😊

mellesleg szopja le magát mindenki aki ilyeneket fejleszt, terjeszt és éltet.

aztán nézd meg a környezetünket kb 50 év múlva. most is mindenhol pet-palack hegyek vannak.

aki meg veszi a fáradságot és leviszi a szelektívbe, az arra is vegye, hogy összetapossa és úgy dobja ki. tisztelet a kivételeknek.
Oldal 1 / 3Következő →