49
-
dez #9 védjegye -
dez #8 "Nakamura számításai szerint ha sikerülne fehér fényét országos rendszerekbe állítani, jelentős energia megtakarítást érhetnek el a gazdaságok. A világ legnagyobb energiafogyasztója, az Egyesült Államok esetében 133 atomerőmű mentesülne 2025-re."
Na, majd az energialobbi tesz róla, hogy inkább többet világítsunk, mint hogy ennyit spóroljunk... -
dez #7 Na, még 1-2 csemege.
"a kisebb hullámhossz" -> inkább rövidebb. :)
"Tehát a kék lézer, a Blu-ray" -> A "Blu-ray" egy adattárolási szabvány végyjegye. :) -
dez #6 "a fénykibocsátó félvezetők feltalálásával, melyekből megalkotta a kék, zöld és fehér fénykibocsátó diódákat, valamint a kék lézer diódát. A kék fény azóta számtalan alkalmazásnál hozott áttörést, többek közt a síkképernyős monitoroknál"
Bocs, de az LCD monitorokban egyszerű kék fólia van, a plazmákban fényporok, az OLED képernyőkben meg nem félvezető alapú a fényemittáló anyag. Félvezetős LED alapú monitorrol nem tudok, csak nagyméretű reklámtáblákról. -
neoG #5 Pontosan nem írja a cikkben hogy milyen fehérfényü ledes lámpákkal akarja kiváltani a wolframos izzókat,de én pár hete nézegettem neten LEDes spotot,gondtoltam csinálok f@sza kis hangulatvilágítást.Csak a gáz, hogy egy spot 11ezret kóstált.Itt mondjuk abba is hagytam a keresést, ugyhogy lehet, hogy belefutottam a legdrágábba, de szerintem a többi sem lehet vmi hü de olcsó.Szal nagyon le kell nyomni az árát, hogy az egyszeri laikus vásárló megvegye,mert fogyasztása az tényleg kicsi (az említett darabé spec 2,5W volt), uh megéri hosszú távon! -
#4 "számos elektronikai óriás, a Toshiba", a gyártóból biztos kitalálják. -
quentit #3 Amúgy sanyix el kellene olvasni a cikket is, nem csak a főcímet. -
quentit #2 "Egy 60 Wattos izzónak megfelelő, LED-ekkel előállított fény mindössze 4 Watt energiát igényel."
Ez de durva. LCD-k háttérvilágításánál nem lehetne ezt alkalmazni? (laptop üzemidő növeléséhez) -
#1 Na a mai sony/bluray reklám megvolt :) Az nem tűnik fel, hogy a hddvd is ugyanilyen kéklézeres? :)