168
Minden ami a debian linuxal kapcsolatos!
-
#48 Nincs rá recept - olvass readme-t. -
#47 még mindig debianon vagyok XD
nah de jön a haver és bevezet a vlinux világába
de adig is a kérdés van a alaplap meg hagkártya telpitő cd
van abba linux változat is de hogyan tudom futtatni? -
#46 Jó is, , ha pro vagy, vagy szerverre akarod, de kezdésnek ubuntu szvsz.
Egyébként az ubutu a debianra épül. -
#45 oké
felteszem
csak nekem van 1 barátom aki ijen szervereket csinál és ő nekem ezt ajálta nagy erökel. -
#44 NTFS lesz az, és sztem nem debiannal kellene kezdened a linuxos ismerkedést.
Synapticban keress rá az ntfs-re, kell lennie olyasminek, h:
libntfs-3g, meg ntfs-3g. Telepítsd őket.
De sztem most tegyél fel a debian helyett egy ubuntut. (www.ubuntu.hu) -
#43 nfts aszem a fájredszer ha jol irtam le de "n" betüvel kezdöfik
mert 200gb os a egész vinyo abbol 60gb linux
15 windows
és a többi 125gb a letöltöt cucok idáig winfosba látam most felraktam a linuxot és nme nyitja meg miért? -
#42 A Hello World C-ben elég alaap kód?:DD
#include <stdio.h>
int main(){
printf("Hello World!\n");
return 0;
}
Vagy Javaban?
public class Hw{
public static void main(String[] args){
System.out.println("Helo World!");
}
}
Najó, idiótaságaimat félretéve, mit értesz azon, h alap kód?
És hol írja ki, milyen a vinyód, milyen fájlrendszere van, stb. -
#41 miért nem látja
a patriciot a linuxom??
azt irja ki hogy a kiválaszot kötet nem csatlakoztatható -
#40 hellosztok letöltötem a debian
tudna valki adni pár alap kodot? -
centauri99 #39 Sziasztok!
Lenne egy problémám az X server telepítésével,valamiért nem tudja az egész beállítani az xorg.conf-ot, idézem a hibaüzeneteket:
dexconf:error: cannot generate configuration file;shared/default-x-server not set.Aborting.Reconfigure the X server with dpkg-reconfigure to correct this problem
xserver-xorg postinst warnning:error while preparing new Xorg X server configuration file in /etc/X11/xorg.conf.dpkg-new;not attempting to update existing configuration.
és ha beírom ezután,hogy dpkg-reconfigure még a két fenti hiba előtt ezt is kiírja: xserver-xorg server-xorg postinst warningverwriting possibly-customised configuration file;backup in /etc/X11/xorg.conf20071031130821,gondolom ez csak amiatt van,hogy az xorg.conf fájl már létezik,csak tök üres(az előző beállítiás egy üres fáájlt hoztt létre) -
#38 apt-get install mc
és máris van Midnight Commander -ed -
#37 Sziasztok!
Suse és UHU téren már egész jól elvagyok, de most lenne egy komoly problémám Debian ügyben.
A feladat látszólag egyszerű /de csak látszólag/, hiszen full jogosultságokat kellene adnom 4 usernek... :-(
Ez UHU és Suse alatt nekem kb. 2 perc... de itt Debian alatt csak lesek :-(
Adott egy Debian szerver, amit nem kapcsolatok ki.
Tegyük fel, hogy Putty-val SSH-val elérem.
Rootként belépek.
Kilistáztam a tartalmát és egy bazi nagy méretű RPM fájlt látok, mely pirossal van jelölve.
Se grafikus környezet, se egy rohadt Midnight Commander :-(((
Láma kérdések jönnek:
Hogy nyitom meg ezt az RPM fájlt a legegyszerűbb módon? Hiszen ha jól sejtem abban lesz az amit keresek...
A "KDE"-n kívül még milyen grafikus környezet képzelhető el egy ilyen Debian gépen?
Melyik fájl tartalmazza azt, hogy milyen grafikus környezetek közül választhatok?
A userek egyébként a Samba szerver segítségével használnak némi területet a Linux szerveren, és most az a feladat, hogy mindenki abban az adott megosztásban azt csináljon amit csak akar.
Azt tudom, hogy CHMOD paranccsal megy a dolog, meg élérni sem tudom azt a rohadt megosztást :-(((
Segítsetek kérlek, mert nagyon fontos volna... folyamatosan tanulom a Linuxot, de teljesen egyedül, könyvekből... erre viszont már nincs időm, hogy kísérletezgessek :-( -
#36 Kiválasztod a mailservert (softvert, magyarán megtudod először is hogy melyik mail servert akarod használni) aztán megnézed hogy pl apt-get csomagforrásban szerepel-e (én javaslom abból való telepítést, mert kevesebb a hibaszázalék) de le is fordíthatod a programot majd configolod a megfelelő configrésznél és hazsnálod! itt találsz bővebb leírást -
#35 de hogy kell? Teljesen tájékozatlan vagyok Linux ügyben... -
#34 Telepíts egy mail servert! -
#33 Hi! Továbbra is Debian-os szerverem van :) Azt akarom kérdezni, hogy a phph mail fügvényt hogyan tudom bekapcsolni? SMTP-re is gondoltam de szerintem az bonyolultabb... Nos nekem csak egy weblaphoz kellene ez, hogy a weboldalon php script segítségével lehessen email-t küldeni. E107-es weboldalam van és én jobban díjaznám az smtp-s levelezést... Légyszi segítsetek, hogy hogyan tudom beállítani a php mail-t! -
#32 Nálam egyből kapott és ez a mi hálózatubnknál gáz ezért ki kellet kapcsolnom a routerben!
A problémát okozhatja hogy melyik hálózati csatlakozóba van bedugva a hálókábel! Sasold meg mindegyikben aztán ha egyikben sem megy írj és töröm kicsit rajta még a fejem :) -
#31 Debian-t telepítettem és nem kap valamiért ip-t dhcp-n!
Csak ez az oprendszer alatt nem kapok ip-t, suse-vel, uhu-val, xp-vel, vistával megy!
Ha valaki tudja hogy mi lehet a gond kérem segitsen!
[email protected]
Minden ötletet szívesen fogadok!
Kérlek segítsetek. -
#30 A hacker támadás eléggé tág fogalom illik ssh jelszónak bonyolult különleges karakterekkel teli jelszót adni! Aztán érdekes hogy hacker támaqdás mert ügye az irányulhat az apache felé a mysql felé és egyébb finomságok felé! Fogalmazz pontosan hogy mit támadtak meg vagy ird le hogy mi történt! -
#29 Sziasztok! van egy Debian Linux-os szerverem és ajnos hacker támadás érte. Zudnátok tanácsot adni, hogy milyen intézkedéseket tegyek, hogy ne legyen ilyen többé? -
nikopol #28 Hali segírség kéne debianraakarok verlihubot tenni?
Grafikus verzsön és megvan minden hozzá geoip msql gcc pcre utána mit kell csinálni hogy elinduljon?
Verlit kicsimagolom meik file ba kell állítgatnom?
help? -
#27 Megoldódott a problémám viszont egy technikai segítség kéne nekem! Hogy tudom azt megoldani hogy indítómenüben ki tudjam választani hogy x-es verzió induljon el vagy ne... -
#26 Igen csak könnyített változatban (userbarátabb) :D -
#25 az Ubuntu debain alapú?!
-
#24 Nekem a debianra van szükségem (server és egyébb indokból) A hibaüzi ez tul képpen, de megtudom nézni a kimenetét ami kb 2db A/4-es oldalnyi szal nem próbálnám meg lemásolni :) -
kogasom #23 Mi a pontos hibeüzenet? Amúgy asztali debiannak szvsz a legjobb az Ubuntu, gyengébb gépekre a Xubuntu. -
#22 Sziasztok!
Eddig a normális itthoni gépemen tesztelgettem a Debian linuxot ami már egész jól ment!
Viszont most vettem egy PII-es gépet és megpróbáltam feltenni rá a Debiant! Már vagy 10-edjére telepítem mire sikerült elfogadtatni vele a LAN kártyát meg a vinyót most már minden működik de ezt a hiba üzit kapom amikor indulna a debian:
"Nem tudtam elindítani az X-kiszolgálót (azaz a grafikus felületet). Úgy tűnik nincs megfelelően beállítva. Meg szeretné nézni az x kiszolgáló kimenetét, hogy megállapíthassa....."
és csak parancssorosan indul el! ha valaki tud tanácsot adni azt megköszönném (2 vide3ókártyám van mindkettőre ugyan azt írja ki)
help me pls :(
-
kogasom #21 Az ubuntu debian alapú, a 2 rendszer erősen megegyezik. aki nem érti a viccet, az kezdjen el használni debian sarge-ot 0 tudással :) -
#20 Pontosan Inkább úgy fogalmaznék hogy az ubuntu olyan mint a debian csak sokkal felhasználóbarátabb! A viccet én sem értem szal nem benned van a hiba! -
#19 -Nagymama, miért olyan nagy az arcod?
-Mert Debiant használok...
Ezt a aviccet hallottam me, és nem tudtam rajta nevetni. Mi ez a Debian? Egy Linux-fajta, mint az Ubuntu? Vagy valami kiegészítője?
Sry 4 the lame questions.... -
#18 Nekem pl nem lenne jó ez igaz ismerkedek már a parancsokkal de kimondottan debianra van szükségem (server) -
kogasom #17 Szerintem ha nem ismered a parancsokat, szedj le egy ubuntu-t, az debian alapú, a drivert könnyebb feltelepíteni, arról nem is beszélve, hogy nvidia kari-val ubuntu alatt könnyen és stabilan be lehet lőni a Beryl-t :D -
#16 Amúgy én sem vagyok tisztába a parancsokkal én is grafikai felületről használom a linuxot :) -
zummlencs #15 kössz a segítséget -
#14 Debian Linuxról van szó? Miért nem teszel fel egy grafikai változatot? Miért szenvedsz parancssorból? És minek neked grafikus kártya parancssorba amit látsz az bőven elég :)Többet úgy sem fogsz látni belölle :) -
zummlencs #13 sziasztok
kezdő vagyok még a linuxban ezért is kérek egy kis segítséget
debián linuxom van csak éppen nem ismeri a nvidia fx 5700 as videókártyámat. töltöttem le drivert az nvidia honlapjáról csak éppen nem tudom telepíteni mert nem értek a linux parancssorhoz
bármit csinálok nem csinál semmit
"NVIDIA-Linux-x86-1.0-8762-pkg1.run" ilyen fájlt töltöttem le.
egyáltalán jó ez? vagy esetleg be van tömörítve és azért nem indúl el a telepítő.
most egyenlőre a linuxom karakteres módban fut és nem igazán barátságos számomra
ha valaki tud seggítsen nekem
köszi -
#12 Eddig itthon két különböző winyón volt a linux meg a windows és ráadásul mobil rackben tehát csak lekapcsolatm a windowos vinyót és be a debianost! Most 3 vinyót 2 fog helyettesíteni! Kell valamitől félnem illetve van valami amire nagyon oda kell figyelnem? -
#11 :) -
FLeK0 #10 megy, lesz -
#9 én arra gondoltam, hogy a csomagok nem a megfelelő flagekkel vannal fordítva. bár még én sem foglalkoztam több magos CPU-kal...