Novemberben jön az Intel négymagosa

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
Nem mondod?! 😄

Ezért kell a HT, vagy 2 core, de az elég is játékhoz manapság MÉG. Ezt is írtam ugye.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Berber
Viszont a Vista a 64 bites üzemmódjában kétszer gyorsabban nyomul mit az xp 32-ön. (Nem láttam gyorsabbnak.) Viszont iszonyatosan sokat zabál a gépbõl-> Szép a Barbie aero!

Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)

Sajnos nem ilyen eccerû 😞

Van olyan számítási feladat amit nem nagyon lehet párhuzamosítani. És ha embernek nagynehezen sikerülne is, a gépnek nem fog, ha elõtte a programozó lineárisra írta. Szóval legtöbbször max az tud elõfordulni, hogy 1-1 program 1 procin (magon) fut, ezt nem fogja tudni szétszedni a Vista. Iletve nem "program" hanem thread.

És a 4 magon megy a threadek 1/4-1/4 része. Ez is valami, ezt tudja intézni a Vista, remélhetõleg....
BCS CORPS
könyörgöm ökörségeket azé ne nagyon beszéljünk
oprendszer alatt rengetep folyamat fut mindíg, nem csak annyi amit a feladat kezelõben látsz 😄 plusz ha játszol a játék is rengeteg külön folyamatot futat amit a proci végez a több mag nagyon jó tesz ezeknek

http://www.bcsinfo.hu/forum

kisgabo
x2 3800+ 40k körül lett, régebben többet adtam egy i630-ért...

szal nem drága a duplamag.

BCS CORPS
jöjenek csak a 4 meg ezer magos procik, akkor csak le megy majd egycer a core 2 ára is megfizethetõ szintre 😄

http://www.bcsinfo.hu/forum

Sir Quno Jedi
Odahaza én is inkább játszom, oda már a HT is bõven elég. Egy gammába általában (PC-n) jobban kell a nyers erõ egy szálon, mint a több szálas futtatás lehetõsége. Egy plusz szál azért multinál nem árt, de amúgy...

Persze vannak HT pova használó gammák is, de egy kezemen meg tudom számolni. Majd ha jönnek a 4 magot használók (ami nagyon messze van), akkor lesz értelme a dolognak, addig csak melóra jó.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

[Jakuza]
Probaltal mar filmet tomoriteni divxel ?
Megfogsz lepodni mennyit szamitanak a plusz magok.
Magunkent akar felere csokkenhet a tomorites ideje.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

NEXUS6
Másik oldalról nézve, ezexerint télleg nincs olyan alkalmazás, ami ezt a technológiát kihasználná, ha max 30%-on járatod a rencert.

LOL

Csak poén volt, nem kötexés.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Berber
Jelenleg a fórumot olvasva rippelem a Macskanõ címû filmet a mobilomra, fut a feladat kezelõ, és mindössze 30 % a processzor tehelés. De írhatnék plusszban akadás nálkül DVD-t 12x-en is, akkor se vacakolna. A csodsa a core duo-ban ott van, hogy mindenre marad elég craft. Mintha 2-3 gépem lenne. A 4 magot viszont lehet nem tudnám leterhelni, még 10%-ra sem. Sajna lényeges a procifreki, mert a feladat megoldásának idõtartama azonos marad, viszont annyi dolgot futtahatok, amennyit én tudok kezelni. Közben kész is lett. Üdv!

Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)

akkor ajánlom vegyenek a kétkedõk egy nagyonolcsó kétmagost és búcsú örökre a megakadásoktól, röcögéstõl és a homokórák nagyrészétõl. miközben wow-ozol kisablakban mehet egy erõforrászabáló tv-nézõ progi, és egyszer sem kezd el szaggatni, vagy csúszni a hang. elsõsorban nem is az erejét kéne nézni, hanem azt a kényelmet amit ad egy többmagos proci. mellesleg az összes komolyabb software támogatja a több magot, és nagyon sok egyszerû felhasználói progi is kihasználja. pl 7zip. bár ahhoz elég memória is kell, hogy lássa az ember a különbséget😊

\"The voices are back... Excellent.\"

hat ha hulyeseget beszelesz akkor ne varj mast.
Rengeteg szoftver tud tobb szalon dolgzoni, messze tobb mint 1..
Termeszetesen nem mind1ik, es sokuknak nincs is szukseg ra, ez meg a masik.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

craesh
hát az tény hogy XP-n nem sok értelme lesz 2 meg 4 magost venni, de sztem Vistában, vagy majd Vista SP1-ben már az eröforráskihasználás oprendszer szinten lesz megoldva. Azaz nem a progi vagy annak drivere fogja az eröforrásokat kezelni, hanem egy interfészen keresztül majd szépen a Vistatól kéri a kiszámolásokat és ö meg 4 procin keresztül fogja ugyanazt elérni mint amit eddig 1-en csinált. És ugye ez ugyanugy nem fog majd feltünni a progiknak.

A kérdés már csak az hogy valóban ilyen egyszerü e a dolog 😊

Vorpal
Istenkém - és mit gondolsz az az egy applikáció mi?

A frász van veletek srácok, hogy beleköttök mindenbe - ma nagyon magyaroknak sikerült lenni - hajrá

- mondta a medve, és fejbe lõtte magát...

Istenkem, ha nem csak allandoan jatszanal a geppel. :-)
Vorpal
Istenkém, ha legalább egy applikációnál több kihasználná a kétmagosomat is - még gondolkodóba esnék.
Az az egy szárnyakra kel, de keményen ráfizetnek igy a vevõk - 64 bites és kétmagos technológiákat használnak 32 bites játékokra.

- mondta a medve, és fejbe lõtte magát...

← ElőzőOldal 3 / 3