123
  • haxoror
    Igaz.

A 45% szerintem főleg azért hihetetlen mert ha tényleg ilyen nagy eséllyel találnák el az emberek hogy ki hívja őket akkor ez a hír nem is lenne hír mert mindenki azt mondaná hogy jah, én is szinte mindig eltalálom hogy ki hív.
  • kay3
    Khm. Azért olvasd el a cikket rendesen mielőtt beszólsz:

"Később találomra felhívtak egyet-egyet e személyek közül, és megkérték őket, hogy telefonáljanak a megadott rokonnak vagy ismerősnek"
    Magyarul a pletykás csaj is ugyanolyan eséllyel fogja hívni.

Ettől függetlenül szerintem is baromság. Főleg ilyen kis számú résztvevővel nem jelent semmit az egész. Ha ezt megcsinálja 10000 emberrel és úgy is 45% jön ki arra már azt mondom oké.
  • L3zl13
    "Énismár csomószór jártam igy éppen gondoltam vmire mikor a melltem lévö 3 mp mulva kimondta de nem mindenkinél és nem mindig müxik..."

Nekem is pont az előbb volt egy ilyen.
    Látok egy jó csajt az utcán előttem. Gondolom de elkapnám egy körre.
    Erre a haver is pont ugyanazt mondta mellettem.
    Telepátia. :D
  • CsőKujts
    Hehe, olvasom ezt a cikket amit belinkeltél. Még az elején tartok, erre muterom megkérdezi eszek egy banánt? Nem kérdezett ilyent vagy 5 éve. Érdekes... Szal szerintem azért vannak ilyen dolgok. Csak valakivel többször valakivel kevesebbszer történnek. Attól még lehet a véletlen műve...
  • HENCIG
    Ez 1 baromság!
    Ez csak ráérő mobilfüggő buziknál jöhet be!
    Véletlenül!
    ..szerintem!
  • haxoror
    "részt vevő alanyt megkértek: adja meg négy rokonának vagy ismerősének a nevét és telefonszámát."

LOOOL

Megadom egy mobilfüggő barátnőm számát meg három haveromét és nem hogy 45% hanem 60-70% eséllyel fogom eltalálni hogy a csaj hív, elég ha mindig csak az ő nevét mondom wehehehe

Ez a felmérés sajnos így nem mutat meg semmit mert iszonyatos bénán csinálták...
  • GMilton #37
    "Annak, hogy ez a vak véletlen műve, 1000 milliárd az egyhez az eshetősége" statisztika??
  • Szefmester
    nekem az ötleteim "lopják" el ilyen módon.. de mondhatjuk azt is újra kitalálok dolgokat...

amúgy jól értem hogy az alanyoknak 4 ember közül kellett eltalálnia ki hívja? mert így azért gáz...lett volna 10 beépített és random időben hívták volna...
  • Munkas
    És valóban sokunknak vannak ilyen tapasztalatai, hogy „érezzük” mire gondol a másik, de ez nem telepátia, hanem empátia. Gesztusok, arckifejezések, a telefonban hangszín, légzés stb. amikkel ugyan tudatosan nem foglalkozunk, de azért a háttérben értékeljük őket.
    A "mikor ki hív"-nál is így megy, ismerjük körülöttünk a dolgok folyását. Végülis „várjuk”, hogy felhívjon az adott illető. Engem kb. 10-15-ször hívnak naponta (és csak néhányan többször) ennek ellenére a felénél én is "tudom", hogy ki lesz az, pedig nem beszéltük meg előre.
    A jelen kísérletben ezt „sorsolással” zárták ki, de hát azt sem nem tudjuk, hogyan történt. Mint azt sem, hogyan vezették a kísérletet. Pl. ha ugyanaz a személy kérte meg a 4 ismerős valamelyikét a hívásra, aki utána megkérdezte a kísérleti alanyt, hogy: „Na ki keres?”, az a fent említett nonverbális úton máris pozitív irányba befolyásolhatta az alany válaszát. És még számtalan hasonló buktatója van az ilyen „kísérleteknek”.
  • Munkas
    Annak, hogy ez a vak véletlen műve, 1000 milliárd az egyhez az eshetősége" - jelentette ki a tudós a előtt tartott beszámolójában.
    Az még hagyján, hogy a kísérlet körülményei vitathatók, meg a mukinak nincs sok köze a statisztikához, de hogy a brit tudományfejlesztési társaságban sem akadt valaki aki számolt már hibaterjedést, hááát...
    Az 1000 milliárd az egyhez az biztos nagy kamu. Most nem számolnám ki a pontos értéket, de szerintem kb. néhány száz az egyhez ennek az eshetősége. Egy ekkora egyenletes mintában. A természetben pedig nem RND függvény szerint mennek a dolgok, sokkal nagyobbak az ingadozások.
    Persze attól még nem kizárt, hogy van ilyen jelenség, de az indoklás sajnos elégtelen.
  • Anteris
    velem olyan szokott lenni, hogy hirtelen felmerül bennem milyen jó lenne látni ezt vagy azt a filmet és csodák csodájára pont az megy - vagy aznap vagy éppen akkor - valamelyik csatornán. Meg még dúdolt daloknál szokott bejönni, hogy a rádió éppen azt nyomatja..
  • Lonesome Jim
    marhaság
  • MPZS
    Énismár csomószór jártam igy éppen gondoltam vmire mikor a melltem lévö 3 mp mulva kimondta de nem mindenkinél és nem mindig müxik...
  • L3zl13
    Megmondom én mi volt a baj.
    "attól pedig - mielőtt fogadta volna a hívást - megkérdezték, mit gondolnak, vajon ki keresi őt"
    Bazze! Hívószámkijelzésről még nem hallottak? :
  • roliika
    Grat.
  • djukel
    lófasz
  • roliika
    Az a véletlen ami úgy következik be,hogy nincs semmilyen előzménye. De ilyen nincs.
  • roliika
    Végülis ja, mert ugye, mitől véletlen a véletlen, vagy van-e olyan. Az lenne a véletlen, ha hirtelen /most pont most csöngetett a muter/ lenne 1 Ferrarim na az véletlen. De a többi nem az.
  • joebacsi
    "A találatarány 45 százalék volt, vagyis jóval magasabb, mint (az egyéb korábbi kutatások alapján átlagosnak bizonyult) elvárható 25 százalék."

"A dolog egyetlen szépséghibája az, hogy a kutatásba bevont alanyok száma csekély volt: a telefonhívások esetében 63..."

ezektután kicsit vicces az arc mondata:
    "Annak, hogy ez a vak véletlen műve, 1000 milliárd az egyhez az eshetősége"

sztem abszolút komolytalan az egész ennyi emberrel
  • dez
    Ez nem olyan biztos, legalábbis fizikailag. Még vitatkoznak róla a fizikusok, van-e fizikai véletlen, vagy nincs. És még egy darabig fognak is.
  • roliika
    Véletlen mint olyan nincs. :) Max nem tudjuk kiszálolni, de kiszámolható. Erről írtam fél éve egy pár oldalas tanulmányt, arra jutottam, hogy véletlen nem létezik, sőt, ha kiejtesz a kezedből 1 kavicsot az kihatással van másra is. Az elnökök fogták a fejüket de azért tettszett nekik. :D
  • Kensin
    Van rá esély, hogy létezhetnek olyan hullámok, amiket szerves lények képesek kibocsátani, és érzékelni, csak hát ha mindenki állandóan tudtán kívül mindenfélét kiad, akkor ez az egész olyan lesz, mint egy nagy zaj. És mivel zaj, nem veszel róla tudatosan tudomást, így senki sem tud róla, és még azt sem tudják, hogy létezne ilyen, mert még nem fedezték fel. Persze az is lehet, hogy nincs ilyen.
    Mongyuk akkor sem ilyen röhejesen kéne kutatni ilyesmi után, mint ez a csávó... telefonopátia...
  • lyzu
    nekem is volt már párszor ilyesmi, de sztem az csak véletlen volt...
  • dez
    (Ha pl. 2%-ban találja el valaki 100 ismerős közül, akkor az már a várható arány 2x-ese.)
  • dez
    Kicsit hibás az érvelésed. Ilyen alapon nem 2 oldalúnak kellene lennie a pénzérmének sem, hanem 100. Pedig nem, elég a 2 oldal, csak sokszor kell feldobni, akkor már korrekt lesz a statisztika. Ugyanígy, elég 4 rokon, csak sokszor kell próbálkozni (nem írja a cikk, hány próba volt egy emberrel), és nem ártana több emberrel elvégezni a kísérletet. Bár 63 az már nem olyan kevés. 63 pénzfeldobásból pl. már erősen 50%-hoz fog közelíteni az arány (mármint hogy mire esik). Egyébként 100 ismerőst 45%-ban eltalálni egyébként is túl nagy elvárás, arra esetleg egy parafenomén képes, ha egyátalán.
  • roliika
    Jav.: nem fénysebesség hanem fény.
  • sinatra
    Most lehet hogy kutatni fogja a témát pár évig,majd nyilvánosságra hozza a világot megrengető felfedezést: a jelenséget a személyekhez rendelhető csengőhang okozza...
  • roliika
    Mert ők épp akkor nem rád gondolnak. :) El tudom képzelni, hogy térben egymástól távol időben azonosan ha ugyanolyan állapotokat hozunk létre akkor közöttük elképzelhető 1 0 sebességgel történő információ áramlás vagyis jelenlét.
    Es kicsit StarTrekes volt tudom, de ez van.

Dez jólvanna csak poénból mondtam.
    Asszem pont te /bár nem biztos/ 1 másik fórumban fejtegetted, hogy a fény nem fénysebességgel terjed, csak az álltala hordozott információnak ez a sebessége.

Jó elmélet és magyaráztaot adhat a telepátiára, és a fénysebesség 2ős tulajdonságára is, hiszen ha megmérjük, vagyis információt szerzünk róla akkor úgymond belassul.

Szerintem ez valmilyen /hú vigyázat áltudomány következik/ védelem lehet, hogy minden mindenhol azonnal ne lehessen jelen. Elég nagy gáz lenne.
  • assdf
    Ez a kisérlet azért marhaság mert túl kicsi a mintavételi arány.
    Példának okának ha én feldobok egy pénzérmét és megtippelem hogy fej vagy irás, akkor ugye 50% esélyem van hogy eltalálom. Na most ha 1ből eltalálom, akkor ugye az 100% ergó vmilyen hihetetlen módon meg tudtam mondani előre hogy melyik felére fog esni...
    Ez a kisérlet akkor lenne mérvadó, ha mindenki megadna 100 ismerősének a telszámát, és legalább 100 hivást csinálnák minden emberrel. Na most ha ezek után átlagban mindenki a 100 ismerőse közül 100 hivás során eltalálj 45%ban hogy ki hivja, akkor talán elhinném hogy van valami a dologban. De igy...
  • dez
    Az ilyesmi igazából nem "természetfeletti", hanem "természettudomány feletti"... (Ugye az, hogy mi mit gondolunk a világról, és az milyen valójában, az két különböző dolog, és ő az erősebb.)
  • dez
    Pihent? Miért lenne pihent? Elvégzett egy kíséretet-sorozatot, majd ismertette a végeredményt.
  • Sundance
    Körülnéztem jobban.....
    Visítok a röhögéstől.
    Mi ott az értelmes?????? Jahh, neked lehet sokminden annak tűnik :)
  • wanek
    Én sok emberre gondolok naponta, mégsem hív fel egyik sem. Ha netán elvétve mégis, az sem azért van, mert előre megéreztem. Ekkora f.szságot!
  • roliika
    Húúú jön áám az offoláás! :D Az oldal nem saját, de sok értelmes dolog is van ott nem csak marhaságok, tessék körülnézni jobban ha már ilyeneket írkáltok.
  • hopp
    ojaj. ez azt jelenti, hogy ha a homokosok száma eléri a kritikus tömeget, akkor én is az leszek? nem akarok meleg lenni :D
  • Sundance
    Ja, ez a telefons izé meg nagyon durva lenne ha igaz lene, de hát sajna nem hiszem el :)

Én is sokszor "megérzem" hoy ki hív. De jobban belegondolva, esetleg azért, mert 2 napja azt várom, hogy hívjon már....

Meg az ember jobban megjegyzi ha "eltalálta", mint ha nem....
  • Sundance
    Jiiiiiiiiiiiih, ezen az ingyenenergia oldalon mennyi ökörség van :D
    És a "magamról" lapot a legjobb elolvasni, ekkora egy LÚZERt :DDDDDDDDd
  • Yv@n
    Érdekes jah. a büdös életben soha senki nem nézte korábban, hogy a majmok mossák-e a krumplit. A szigeten belekírták a homokba, majom megmosta. Távolabbi szigeten levő majmok tudományosan bizonyítottan nem ejthették homokba a krumplit, és nem tanulhatták meg lemostni, kizárólag egyfajta kristálytérben juthatott el valamiféle sugárzás formájában hozzájuk az információ az A szigetről :D
  • Hoz_Hun
    Hát nem tudom. Én eddig akármilyen erősen gondoltam Jessica Albára nem hívott fel...
  • roliika
    Csak az a kérdés, hogy azt érzi meg az ember, hogy rá gondol az ismerőse, vagy,hogy előre valamilyen nem belátható esemény fog következni?
    Utóbbi esetben az eleve elrendelés elmélete áll fenn. :)