Kép nagyítás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
itt egy minta

Itt nem programokról van szó, algoritmusokról. Hasonlókat ismer általában mindegyik (ugyanis ezen algoritmusokat a programozók tanulják, amolyan klasszikus megoldások) program. A sima átméretezéstõl abban különböznek, hogy nem annyira "pixeles" képek készülnek, hanem ezeket az éles határok "elmosásra" kerülnek - interpolálódnak.
Itt az elsõ 3 linkben vannak tesztek
Saját Irfanview segítségével készült teszt
"És melyik programmal lehet a képbõl egy részletet kivágni?"
Az Irfanview - bár képnézõ program - alkalmas részlet kivágására.
Az XnView is.
A Gimp és a Paint.NET meg képszerkesztõ program, azok meg alapból tudnak.
Vagy keresd meg filemegosztó hálózaton (ez a fórum nem warez fórum).
Valaki tud valami megoldást, azon kívül hogy megvegyem a programot?
Nekem valami mintákat rak a képre. Lakatokat:S
Szerintem regisztrálni kellene...Adnátok serialt vagy vmit? PLS!!!
500x500
1024x768
632x853
800x600
Örök favorit: Manchester United ||| Erõs szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||
Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!
Mercedes Terrell <#rolleyes>#rolleyes>
Örök favorit: Manchester United ||| Erõs szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||
8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...
http://skyview.gsfc.nasa.gov/help/what/what6.html
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Mert ha a kép új méreténél egy pont a régi raszterközbe esik, akkor megadott algoritmus szerint súlyozza a körülötte lévõket, és abból nyeri az új képpontot.
pl.
Bilinear
Nearest Neighbor
Bicubic
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Ha pl. kinyomtatok egy képet,800X600-as méretben,és ezt lefotózom digitgéppel 2000-es felbontásban,és azt rakom fel gépre,akkor a minõség nem romlik,de a kép mérete ugyebár nagyobb lesz:)Ezt kéne megoldani szoftveresen:)
Dupla méretre átméretezés különbözõ metódusokkal, Irfanview használatával.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
ez a pzp meg nekem vhogy nem jött be, blow up-ot én is ki akartam próbálni, aztán ezzel a lendülettel el is felejtettem. most hogy ismét szóba került, megjegyzem (talán^^). vektoros téma is mókás lehet:))
bár ez a kép nagyítós dolog necces. akármelyik megoldást eröltettem, nem volt számomra elfogadható végeredmény.
ha vki tna,akkor felnyomna 1 800*600-as képlinket,ami mellé odatenne 1 nagyitott példányt is ugyanabbol a képbõl? (pl 1024*768-ba nagyitva ua kép)
csak azért kérdem,mer lusta lennék azért ps-t telepiteni,h probálgassak,és a végén anyázzak,h nem sikerül :)
azért némi összehasonlito kép szvsz jot tenne a topicnak,h tjuk,mennyi is az a "csekély mértékü" minõségromlás :)
(a normális képnézõk ugyis kiirják,h mi volt a képen az uccso modositás (ha netán vki inkább 1024*768-as képet kicsinyitene le 800*600-ba fake-ként benyomva - persze ez képformátumtol is függ,h kiirja-e) :)
8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...
Ami nem ugyanaz mint a resize - ugyanis interpolál (erre vannak különbözõ algoritmusok a Bicubic-on át a Lanczos-on keresztûl...).
Viszont nagyításra van jobb:
S-Spline Pro, ami asszem ma már Photo Zoom Pro néven fut. Ennek elvileg jobb algoritmusa van, mint a PS hatodfokú interpolációja.
Éa akkor még itt van az Alienskin Blow Up-ja is, bár ezt nem használtam még.
Ez minden képszerkesztõ/nézõ programban elérhetõ.
Photoshop:
Irfanview:
Paint Shop Pro:
GIMP:

ha megvan az algoritmus, akkor már könnyedén megírod C-ben vagy Delphiben vagy amiben kényelmes neked
1) megnyitod a képet amit nagyítani akarsz
2) Actions ablak/fül, "New Action" gomb, elnevezed ahogy akarod, és csinálsz hozzá egy shortcut-ot (pl Shift+F2), majd ráböksz a "Record" gombra
3) "Image" -> "Image Size" almenü -> "Document Size"-ban a szélességet és a magasságot 101%-ra növeled úgy, hogy megtartod az arányokat ("Constrain Proportions"), végül "OK"
4) "Actions"-ben Stop gombra nyomsz, így elkészült a nagyító Action
5) vagy nyomogatod a play-stop gombokat egymás után, vagy a beállított shortcut-ot, így minden körben 1%-al lesz nagyobb a kép
Ha valami nem világos írjatok nyugodtan
Simán egybeírandó.
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.