54
  • kvp
    "Véleményem szerint a megoldást az államnak kellen magára vállalnia bizonyos szinten, mivel a szolgáltatóktól nem várható el, hogy egy más szolgáltató nevét "reklámozzák" a hozzájuk hozott címekben, azonkívül a címfeloldást is megnehezítené, arról nem is beszélve, hogy mi lesz a megszűnt cégekkel.

A megoldást az jelenthetné, hogy mindenki igényelhetne egy államilag nyilvántartott e-mail címet, amivel maga rendelkezhetne, forwardolhatná tetszés szerint és ami a személyi számhoz hasonlóan nem járna le soha nemfizetés esetén sem, csak az illető halálával szűnne meg. Erre szükség lenne egy állami nyilvántartás, ami jelentéktelen összegből megoldható lenne."

Ennel egyszerubb es a mai viszonyok kozott konnyebben megoldhato dolog a sajat domain hasznalata. A felhasznalo bejegyeztet egy domain-t (vagy egy olcsobb aldomain-t), majd az eppen aktualis szolgaltatot megadja mint email szolgaltato. A szolgaltatonal pedig fizet a postafiokjai kiszolgalasaert. Innentol az email cim es a hozza tartozo domain az elofizeto tulajdona, amig fizeti addig nem jar le. Ha nincs elofizetese akkor a dns-ben ures marad az mx rekord, azaz nem tud levelet fogadni, de a cim tovabbra is fennt lesz tartva szamara.

ps: Egyebkent Franciaorszagban probalkoztak az allami email cimmel, nem tudom mi lett belole. (magyarorszagon ez mondjuk lehetne a [email protected])
  • Tinman #13
    Az exmatáv, T-com bagázstól féljetek és rettegjetek mint vámpír a kereszttől.
    Bár buktam rajta, de mihelyst lejárt a hűségnyilatkozatom net ügyben azonnal új vonalat + szolgáltatót váltottam.

Ez meg egy másik valóság:

-Hívószámkijelzés szolgáltatásra szeretnék előfizetni xy megyeszékhelyen!
    -Pillanat nézem lehet-e. /2006-ban egy T-com elgondolkodik rajta, hogy lehet-e egy több tízezres városban./
    - Sajnálom nem lehet. /Úgy látszik jogos volt a gondolkodás... OMG! /
    - Miért nem? Én szeretnék, jogom van hozzá, maguknál vettem egy készüléket erre a célra.
    - Sajnálom nem lehet, nem tudom miért... itten' aztotat' írja ki nekem a gép, hogy nem lehet. /Szőke vagy, tuti.../
    - Kapcsolna valamilyen technikus kollegát? /Reméljük értelmesebb./
    - Pillanat, kapcsolom... milyen ügyben? /Szerinted bazmeg?/
    - Jó napot xy technikus vagyok.
    - Tsókolom....hívószám...
    - Magukná' nem lehet.
    - Miért nem lehet?
    - Ez igazából nem az ügyfél dolga, nem lehet.
    - Kérem... mondja el nekem miért nem lehet egy ilyen egyszerű szolgáltatást aktiválni egy 15 éve hűséges előfizetőnek.
    - Hát az az igazság, hogy az önök városában /megyszékhely, több tízezer lakos!/ nincs szabad port.
    - És mikor lesz?
    - Hát szerintem mostanában nem.
    - K. thx. bye. kabbefax.

NC, owned amit akarsz.

• kow83
    Ugye ezt Te sem gondoltad komolyan?
  • BártfaiB
    Véleményem szerint a megoldást az államnak kellen magára vállalnia bizonyos szinten, mivel a szolgáltatóktól nem várható el, hogy egy más szolgáltató nevét "reklámozzák" a hozzájuk hozott címekben, azonkívül a címfeloldást is megnehezítené, arról nem is beszélve, hogy mi lesz a megszűnt cégekkel.

A megoldást az jelenthetné, hogy mindenki igényelhetne egy államilag nyilvántartott e-mail címet, amivel maga rendelkezhetne, forwardolhatná tetszés szerint és ami a személyi számhoz hasonlóan nem járna le soha nemfizetés esetén sem, csak az illető halálával szűnne meg. Erre szükség lenne egy állami nyilvántartás, ami jelentéktelen összegből megoldható lenne.
  • kow83
    Mennyire nevetséges lenne, ha az sg vagy bármilyen portál bevezetné az alábbiakat:

"Kedves látogató,

IP-alapú loggolásunkból és COOKIE-s követő rendszerünkből kiderült, hogy már 2 napja nem látogattad meg az oldalunkat és egyetlen reklámra sem kattintottál 4napja és 23 perce. Mivel hűtlen voltál ezért megingott benned a bizalmunk, kérjük küldj emelt díjas SMS-t a 0690/555-EURO számra, ha meg szeretnéd nézni tartalmainkat,

Üdv, XY portál"
  • metaljesus
    jó cikk

a rózsaszín így is lehúzza a többi szolgáltatót akik a vonalait használják, nekem tvnet 2M-s net most 8 rongy, holott ugyanennél a cégnél 5M/5M lanos net már 16 ezer forintért megvehető! csak sajnos nagyon kis helyen.
    attól meg én egyenesen frászt kapnék, ha itthoni mail címem kikapcsolnák, ugyanis azon van regelve ügyfélkaputól kezdve a távszámla, a banki elektronikus számlacsomag, stb.
  • Sir Quno Jedi
    Internetszoli ügyben nem kell a fatáv, én is externetes vok. Csak a telefonvonal előfizetéstől is szabadulnom kéne már! Az viszont "még" kell a nethez.
  • Csinku
    Én is felháborítónak tartom ezt az eljárást. _ála istenek nem sokára le jár az 1 éves hűség nyilatkozatom utána irány a TVnet, most 10500 Ft-ot fizetetek a T-Online-nak az ADSl Család-ért ami ugye bár 1Mbit-es a TVnet-nél ezért a csomagért (M) nekem 7100 Ft-ot kell fizetnem ami több mint 3000 ft-tal olcsóbb. Ott a 3MBit-es kerül 11000 Ft-ba. Az E-Mail cím hordozhatóságról meg annyit, hogy pontosan ezért az egy évért nem is használtam sose a T-Online-os E-mail címet ott van nekem a GMail ami jobb és szerintem barátságosabb is.
  • junior117
    nagyon lassan lehet szabadulni a fatávtol:( talán ha lesz normális szünetmentes hurokhordozás akkor. NHH nagyon sokat kotlik rajta.
  • BCS CORPS
    én szívesen elhagynám átváltanék a t-comtól , de mivel nincs upc kábel meg egyébb normálisabb szolgáltatók a környéken ez lehetetlen

• Sir Quno Jedi
    No igen, lassan lehet szabadulni a fatáv vonaltól is és az jó, mert vezetékes telefonra a halálnak van szükséges, de net az term. kell melóhoz is! Én évek óta próbálok szabadulni az előfizetéses szarjuktól, de vagy a modem-es meló, avagy később az ADSL-es meló miatt nem lehet(et). Végre elmaradnak majd a jó öreg ablakon kidobott pénzösszegek "fatávelőfizetés" jogcímén! Hallelujja, bárcsak már így lenne!
  • Gabest
    Habár a hordozható email cím így leírva marhaság, ez tényleg gond a mindennapi életben, én ezért nem adom meg az ISP-s címem sehol. Nem is _szabadna_ ilyet adniuk, mert csak ez lesz a vége.