26
  • Chrispo
    #26
    Gyerekek! Erről beszélek már hónapok óta!(nem itt) Már megvannak az emberekbe ültethető mikrochipek (RFID), amik által nyomonkövethető vagy bárhol a világban,egészségi állapotodról lehet informálódni,bankkártya helyettesitő, személyi helyettesitő stb..
    Más: A T-com egy pár hete felhívta a 80 év körüli szomszég házaspárt, hogy ha igénylik kamerát helyeznek el a lakásban "vész esetére" és távsegítséget kaphatnak.
    Nyilván először a szerencsétleneket, elesetteket próbálják be ilyenekkel.

    Nagyon meleg a szitu az biztos!
  • Dzson
    #25
    Fahreinheit 9/11 :)
  • wanek
    #24
    Az előző a #11-re ment.
  • wanek
    #23
    Az érvelésed akkor lenne igaz, ha elfogadnánk azt, hogy amiről írsz, ott demokrácia van. De épp azt mondom, hogy nincs ott sem demokrácia. A demokrácia nem attól demokrácia, hogy azt mondják rá.
  • Lame
    #22
    Ugyan mar, ki hiszi meg el, hogy ez az egesz a terrorizmus ellen van.
    Siman a totalis megfigyelesre jatszanak, radasul az egeszet a mi penzunkbol finanszirozzak.
  • Spacsek
    #21
    Kicsit más megközelítésben: a terrorista szerveződéseket nem szabad alábecsülni - lehet, hogy pontosan erre játszottak és ha így van, akkor bizony most ők állnak nyerésre.
  • endale
    #20
    Még néhány ilyen nyilatkozat és kiderítik róla, hogy neonáci pedofil adócsaló aki a netről tölti az mp3-mat.
  • junior117
    #19
    végre egy normálisan gondolkodo ember. Németek kezdenek a világháboru elötti idöket élni. "az idö nem csak az emberek ismétlik...." eleinte csak saját magukat figyelik meg aztán a szomszédaikat és amikor a paranoia terjed akkor vége a demokráciának.
  • szivar
    #18
    Nem kötelező ezt az értelmiségi vs. paraszt összehasonlítást erőltetni. Az 'értelmiségiek' közöt van olyan ember, aki ha olyan messze lakna, mint amilyen hülye, az életben nem hallanánk róla. Az 'agrárok' közt is vannak értelmes emberek, akiknél az apuci (v. anyuci) nem tudta finasszírozni az ingyenes tanulási lehetőségeket, ezért traktorozik a tszben.

    Mellesleg mit értesz értelmiségin? Azt aki rengeteg ismeretanyaggal rendelkezik -némi logikával együt- vagy azt aki fél disznóért vette pl. a technikusi céduláját? Mert az utóbbiból áll az 'értelmiség' tekintélyes része. Jó esetben van halványlila fogalma a szakterületéről, de ez nem jellemző.

    Amúgy megfigyeltem egy-két dolgot a világból:
    -Kritizálni valamit mindig könnyebb, mint rendesen megcsinálni.
    -Jogok azok kellenek. Kötelezettségek? Azok meg minek?
    -Mindenki hazudik, de senki sem figyel rá.
    -Az emberek 95%-a a szimpatikus (jóképű,stb) politikus szavára figyel. Logika off.
    -Mindig lesz kisebbség (há' nem ám a etnikumra gondolok), akit valamely döntés kedvezőtlenül érint, de ő ez miatt lázong, nem törődvén a többség jólétével.
    stb,stb...
  • Saskatlan
    #17
    Hát Kubában valami ilyesmi "ideális" rendszer van, demokrácia nélkül, és az emberek 100 évig élnek, csak azt se szabad elfelejteni, hogy ott fejadagok vannak és korlátozott az internet és... ezért nem hiszem, hogy ez a legjobb megoldás.



  • rigidus
    #16
    Nem tom. Kerdezd meg GB-t, DR-t meg a titkosszolgalatukat, hogy honnet szoptak az idealis datumot.
  • Praetor
    #15
    Igaza van a csákónak. Önkény ez a javából...
  • Esrohnoil
    #14
    Tényleg, annak h. 9. hó 11.-én volt a terrorcselekmény, van köze ahhoz h. amcsiknál 911 a segélyhívószám? :)
  • craesh
    #13
    nem teljesen. ez azért egy kicsit elavult felfogás. bármikor lehetne tökéletes rendszert kitalálni, akár én is hétvégén egy délután alatt meg tudom tervezni, még akár te is.
    A baj nem ezzel van, hanem az emberrel. tök mind1 hogy milyen intézkedések lesznek. ha van biztonság akkor az a baj hogy "mi a faszé érdekelnek a saját jogaim??? mi???" ha meg nincs akkor meg akkor sirnak hogy "most ezért kellett 10.000 embernek meghalnia?? mert képtelen voltak alapfoku intézkedésekre???"

    teljesen mind1 mi lesz, addig amig minden ember másképp fog gondolkozni, és amig demokrációban élünk. Ugyanis ilyenkor mindenkinek a szava számit. Még a falusi kis pistának is kapával a kezében, aki hóót egyenest másról beszél, de követeli magának a jogát ahoz ami mellett kiáll, közbe foggalma nincs arrol hogy mi az amiért a változtatást meg kel csinálni.

    Ugyanez van itthon is hiába értelmiség a fél ország, amásik fele süket bamba. ez mindig igy lesz. ezért nem legjobb, legokosabb szervezök mennek el politikusnak, mert ök megörülnének attól ami az országban van. Bármikor lehetne rendes rendszert csinálni, de akármihez hozányulnak az mindig bántatni fog valakit / valakiket és abban a pillanatban az lesz a világ legbotrányosabb lépése.

    Higyjétek el, ha nem lenne demokrácia szinte exponenciálisan nöne az életszinvonal magyarországon is. (nyilván nem a régi rendszerekre gondolok) A vezetésben kéne csak logikát vinni, hogy ne a jancsi bácsinak legyen már akkor vétó joga mint az értelmiségieknek (merthogy ugyanannyian vannak, mert ugye itt szinte minden a létszámon mulik) És ezért vagyunk még mindig agrárállam stb...
  • duke
    #12
    "Amennyiben ezt egy jogállam nem tartja be, akkor a terroristák kezére játszik. Minden túlreagált döntés egy elhibázott lépés" - mondta végül Schaar."

    Ha az emberek felni fognak az alamtol,felni fognak egymastol,akkor a terroristak maris gyoztek.Kiutessel gyoznek,egyetlen bomba nelkul.
  • dara
    #11
    A terrorizmus elleni harc egyik alapfeltétele a szabadságjogok szükség szerinti korlátozása. Ezt megtették Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Nagy-Britanniában is, amikor szükség volt rá.

    "Szomorú igazság, hogy a szabadságot egyformán veszélyezteti, ha a kormánynak túl sok, vagy túl kevés hatalma van."

    Írta mindezt James Madison Thomas Jeffersonnak.


    ""A biztonságot szavatoló hatalomnak" korlátozás nélkül kell rendelkezésre állnia, mert lehetetlen megjósolni, illetve előre meghatározni a nemzeti válsághelyzetek mértékét és jellegét, következésképpen az ezek kezeléséhez és megoldásához szükséges eszközök mértékét és jellegét sem tudhatjuk. Számtalanul sok körülmény veszélyeztetheti a nemzetek biztonságát, ezért nem volna bölcs dolog alkotmányos béklyókat rakni a kezelésükre hivatott hatalomra.
    ...Ismereteim szerint a földnek ezen a részén sem mentes semmi a máshol már megtörtént sorscsapásoktól, ezért bevallottan ellenzek minden kezdeményezést, amely a kormányt meg akarja fosztani bármely fegyverétől, amit az általános védelem és biztonság érdekében sikerrel tudna alkalmazni."


    Részlet James Madison és Alexander Hamilton a The Federalist-ben megjelent írásából.

    Szóval mindez nem mai találmány. És bizony pl a Ku-Klux Klán és egyéb amerikai (gyakorlatilag terrorista) szervezetek elleni harcban a szabadságjogok korlátozását bizony rendszeresen alkalmazták. Ennyit arról, hogy demokráciában ilyesmi nem lehetséges...
  • Morden23
    #10
    "Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both."

    - Benjamin Franklin

    Még mindig igaz a mondás.
  • Annakin
    #9
    Most mit van úgy oda adatvédelmi úr? Nem tudta, hogy mire megy ki az egész a kezdettől fogva? 9/11 óta lehetett tudni, hogy ez lesz. Ezért kellett a War on Terror.
    Szakirodalom: Fight Club
  • HUmanEmber41st
    #8
    Talán majd nemsokára HUngaryban is megélem, h kopogtat nálam a "Gestapo", mert azt javasoltam a mostani kormány tagjainak, h sürgősen akasszák fel magukat...
  • Vorpal
    #7
    Azért csak ezek a dolgok valósultak meg mert csak ezeket akarták megvalósitani 30 éve.

    Rohadt egy dolog ez a jelenlegi rendszer - egy kumulativ bomba, rohadt szörny - ami mindig mindent be akar darálni.
    Pofázhat az ember, de ha ránéznek az adóügyeire pl. akkor már nincs kedve.
  • turul16
    #6
    Peter Schaar, hol volt amikor meghoztak ezeket torvenyeket? Akkor nem szolt ? Vagy csak nagyon halkan.
  • PíszLávJuniti
    #5
    helyes.
    és : fegyvert a németeknek :)
  • Mike
    #4
    helyes, jólvan Peter Schaar
  • wanek
    #3
    Ez a fajta totális ellenőrzés inkább a diktatúrák jellemzője. Demokrácia már rég nincs. Talán nem is volt soha.
  • strogg
    #2
    Dolgozzunk rajta, hogy ne.
    De az itthoni viszonyokat tekintve nincsenek illúzióim. Nálunk mindent meg lehet csinálni. Az a "húdenagyöntudat" meg általában a konyha asztalnál marad.
  • eke
    #1
    Orwellnek mégiscsak igaza lesz...