19
  • Dinosaur
    figyeliket akartam irni. Ja és nem tudom ki írta az elején, de nem Castro figyeli a netet :) hanem a hatóságok.
  • Dinosaur
    Én is voltam Kubában ano 3 éve, Havannában laktam, és elmondhatom hogy tényleg ilyen rossz infrastrukturális állapotok vannak. Ha jó turistának látszol, akkor egy magánlakásban (mert ilyenek szép számmal akadnak, ahol napi kb 25 $-ért lakhatsz) és kéred akkor előveszik a TV-t rádiót esetleg a netet is, mondanom sem kell hogy mind szinte illegális cucc. A Tv-ben is csak a Cuba 1 és 2 megy amiben Fidel ilyen 3 órás barokk körmondatokban beszél. Havannában pedig ha jól tudom mindösszesen 6 azaz hat darab pont van a városban ahol hivatalosan pénzért internetezni lehet, és azt is figyeli. Egyik kubai ismerősöm múltkor emilezett ottani rokonával egy kubai ingatlanról és a hatóságok elég gyorsan letiltották őket. Szóval korlátozottság az van!
  • Gerygrey
    Fourgee, én viszont épp a munka miatt jutok nagyon ritkán netközelbe itthon, általában a telefonomról vagyok fent. Viszont ne gondold hogy napi többóra COD-ra kellett volna a net Kubában, de jó lett volna pár digitális fotót, videót küldeni az itthoniaknak, meg FTP-n lementeni a digit fényképezőről a cuccokat egy szerverre, hogy több dolognak legyen rajta hely. Így kénytelen voltam beérni 128MB-al
  • Gerygrey
    Fourgee, én viszont épp a munka miatt jutok nagyon ritkán netközelbe itthon, általában a telefonomról vagyok fent. Viszont ne gondold hogy napi többóra COD-ra kellett volna a net Kubában, de jó lett volna pár digitális fotót, videót küldeni az itthoniaknak, meg FTP-n lementeni a digit fényképezőről a cuccokat egy szerverre, hogy több dolognak legyen rajta hely. Így kénytelen voltam beérni 128MB-al
  • juzosch
    Az sg cenzúrája egészen más, mert nem a nézetek kifejtését cenzúrázzák, hanem a modortalan, közösségbe nem illő stílusú hozzászólásokat. Azokat, akiket te is pofánvágnál, vagy legalábbis otthagynád, ha így beszélne veled élőben.

Az, hogy a tv-ben kit miért rúgnak ki, nem rám tartozik, de amíg én akárhol akármit mondhatok, és nem csuknak börtönbe érte, addig nincs gond. És márpedig most így van. Persze vannak kivételek, náci nézeteket például mégse lehet ordítani, de ez így a jó.
  • juzosch
    Mi, és más fórumokon sok hozzánk hasonló most a kubai internet szabadságáról vitatkozik, gondolkodik.
    Tehát igenis elért valamit!
  • fourgee
    Hú, Kubát én is szeretném a jelenlegi állapotában látni. Állítólag nagyon szép. Az meg hogy nincs internet és telefon? -> Minden reggelem úgy kezdődik hogy beülök a gép elé, sőt a munkám is a gép előtt zajlik és netezni is szoktam egy csomót, de ha egy szép helyen kellene élnem, ahol nincsenek ezek a rohanó hétköznapok, akár fél évet is kibírnék mindenféle probléma nélkül ha nincs net.
    Ha Castro meghal, akkor ott sem fog beköszönteni a jólét, hanem lesz majd néhány nagyon gazdag, akik meg eddig is szegények voltak, azok még szegényebbek lesznek és éhezni fognak... Szólásszabadság meg itt nálunk sincs, mivel pl. az SG fórumát is elég rendesen cenzúrázzák, valamint egy ismert műsorvezetőnek mennie kell az egyik TV-től, mert bírálni merte a kormányt...
  • Indigo
    <- Ez itt egy köcsögláma, azaz TE.

Az a baj, hogy nagyon felszines a gondolkodásmódod. Igen, te is kimondtad, hogy ő egy diktatórikus országban él, ahol az emberek kezében semmilyen, de semmilyen eszköz nincs ahhoz, hogy kifejtsék a véleményüket, hovatovább, hogy esetleg el is érjenek valamit... Esetünkben szerencsétlen ürge hiába kezd el bárkinek is happogni, hogy márpedig ő szabad internetet szeretne, nem ér el vele semmit, ha nagyon pampog még le is ültetik pár évre. Nagyon naiv kislány vagy, ha azt gondolod hogy ezzel az éhségsztrájkkal arra játszott, hogy majd jóságos Fidel Castro bácsinak megesik rajta a szive, és egy-kettőre elintézik neki amit kér... Nem-nem. Egy ilyen rendszerben muszáj, hogy drasztikusabb lépésekre szánja el magát az ember, mert akkor legalább felfigyelnek rá. Ez pusztán egy FIGYELEMFELKELTŐ hadművelet volt. Általában minden éhségsztrájknak és hasonló akcióknak a figyelemfelkeltés a célja, mert közvetlen eredményük valóban nincs. És itt lép be a képbe a média... Ha emberünk ügyesen magára irányította a figyelmet, akkor már megérte az egész, mert bármit is tesz ezután, már nem söpörhetik el csak úgy egyszerűen, mert a nyilvánosság nagy fegyver! Még egy ilyen országban is az lehet!

Szóval "LOL"-ozás előtt gondolkodni kellene (de tudom, ez számodra nehéz dolog).

"Juuuj, de nagyon megbántottál, te senki."

Ha senki vagyok, akkor miért álsz le velem vitatkozni? Nem vagy valami következetes...
  • Szefmester
    A lol azért bármilyen értelemben is, de durva volt..
  • szacsi
    lol
  • kbupdate
    Úgy látom nem vagy képes felfogni, hogy mit mondtam. Éhségsztrákolni egy diktatórikus országban = "LOL". Ki a faxt érdekel szted ott, hogy vki éhségsztrájkba kezd. Vagy szted ezzel el lehet vmit érni? BUTA VAGY!
    Az én lejáratásaimról csak annyit, hogy kb. így itt az MS-t is már párszor "lejáratták". Juuuj, de nagyon megbántottál, te senki.
  • Indigo
    Neked bizonyára az lehet a bajod, hogy túl nagy jólétben élsz, fel sem tudod fogni egy ilyen hírnek a jelentőségét. És bizonyára csak blikket olvasol, azért csak az "éhségsztrájk" szó maradt meg neked a cikkből...
    Ő önmagában csak egy kis csepp a tengerben. És nem az a lényeg, hogy elér-e valamit vagy sem, de legalább felhívja a problémára nagyon sok ember figyelmét. És sajnos elég szomorú, hogy vannak még ilyen országok a Földön, de az még szomorúbb, hogy az ilyen kis szerencsétlenek mint te "lol" szintre akarják ledegradálni a hírt.

Ui.: A butuska pedig te vagy, de ezt mindenki tudja, épp elégszer járattad már le magad itt az SG-n ^^
  • kbupdate
    Te butuskaaa, az a vicces, hogy éhségsztrájkba kezdett... Mit gondolt, ezzel elér vmit? Hát nevetséges. Vagy azt hiszed, hogy így bármit is el lehet érni, kezdj el mellette éhségsztrájkolni:D
  • Visor
    Hát én is remélem hogy Castro elpatkol. Bár nem értem miért az USA-t vádolja a sávszélesség leszűkítésével?! Ezt technikailag meg lehet oldani hogy normális Internet legyen, akár az optikai kábelek ill. műhold segítségével is. Itt nem a szomszéd nagyurat kell vádolni azért amiért le van szűkítve a sávszélesség. Hanem maga a kommunizmus abból áll, hogy eleve elszigeteli az ország társadalmát, gazdaságát a többi országétól, és ez hosszú távon nem működhet. Mint ahogy Oroszországban sem működött hosszú távon ez a rendszer és emiatt megbukott és véget ért a hidegháború, fellélegezhetett a világ. Szóval szívből remélem, hogy Kubában és a világ többi országában ahol még ez a rendszer létezik előbb-utóbb megbukik.
  • Indigo
    Nem, ez nem lol... Ha neked igen, akkor csak szánni tudlak.
  • kbupdate
    lol?
    micsoda hírek sg.hu bulvár magazinon. ez igen!
  • Gerygrey
    Az engedélyhez pedig egy külföldi állampolgár kezesége szükséges, tehát mobil lefedettség jóformán csak a túristák és diplomaták kedvéért lett kiépítve. Hihetetlen, hogy egy olyan csodálatos országot mint Kuba, milyen mélyre taszíthat a kommunizmus. Remélem Castro elpatkol végre a búsba és szerencsétlen kubai nép végre emberibb körülmények között élhet.
  • Gerygrey
    Voltam Kubában, hihetetlen állapotok uralkodnak arrafelé. Frekventált turistaövezetben 1 azaz egy darab netcafét találtam, ahol percenként(!) 1CUC (nagyjából 1.14 euro) lehetett valami hihetetlen lassan, 486-os gépeken netezni (a Voda GPRS P900-on ahhoz képest broadband). És nemcsak nethez, hanem mobil és kábeltévé előfizetéshez sem lehet engedély nélkül jutni csak illegális műholdas cuccok vannak
  • Shadow_THH
    egyszerübb lett volna ha keres egy proxyt :D