34
-
Inquisitor #34 "A legalitás részével egyetértek. DE.
-Nem vagyok hajlandó másolásvédett CD-t venni.
-Elvárom, hogy kedvem szerint írhassam CD-re, ha már fizetek érte.
- Elvárom, hogy a NON DRM lejátszómon is menjen.
- Elvárok egy korrekt minőséget.
- Elvárom a minőségi kínálatot. Briteny meg menjen oda, ahová gondolom:)"
Ööö, kissé sokkalom az elvárásaid ingyen stuffokhoz képest ... -
#33 Nemfogod... Most is sok trailer és miegymás úgy jön már le, hogy elé van biggyesztve egy-egy reklámblokk és azt bizony végig kell nézned, ha látni akarod az online stream-et, vagy le akarod tölteni magadnak. Akárcsak a TV-ben. AdBlock-kal szart sem érsz ilyen esetekben (sem). -
tomo #32 latszani fog rajtuk, honnet vannak, nem mp3 formatumban lesz. -
uzoliu #31 Eddig ez rendben, hogy letölthetem. de mivan ha jön a Szerzői Jogvédő Hivatal hogy a lefoglalt számítógépen zenéket talál??? -
junior117 #30 Na alakulunk :) -
#29 Én kifejezetten örülök neki attól függetlenül, hogy valószínüleg nem fogom használni ezt a szolgáltatást, mivel ezt az enyhülés egy jelének tekintem:) -
nedudu #28 Ha nem nézem a reklámokat akkor is letölthetek? :-) Adblockkal kiszűröm az oldalt és csókolom ;-)
-
chokeerigo #27 ajándék lónak ne nézd a fogát :P :D -
dez #26 Nem ingyen. A kiadók megkapják a pénzüket, a letöltő oldal reklámbevételeiből. (Sőt, még többet is.) Józsikának meg reklámokat kell néznie, azaz az idejéből áldoz. Tényleg jó irány, de valamit amúgy is lépniük kellett, és nem olyan hű de nagy kegy. -
dez #25 Itt nem fizetni kell, hanem reklámokat nézni. :) -
strogg #24 Igen, pontosan erről van szó.
Az internet végre olyan média, ahol user végre elvárhatja, hogy tükörfényesre ny***k azt :)))
Mert ha bemész egy zene boltba, akkor eszed nem eszed 5000 forint a Cd. Nos először is ilyen áron, inkább a gép elé ül. És ha nem azt kapja amivel elégdett, keres egy másik oldalt.
Ez az amit nem értenek a kiadók, nem a piaci modelleknél van a hiba. Ez utóbbi ugyanis egyenesen okozata, az előbbi oknak. -
#23 Monnyuk egyrészt zavar, hogy cd-re nem írhatom ki, másrészt már jó pár hónap eltelt azóta, hogy ilyen cd-t irtam volna;)
Ha nekik ez a legfontosabb, engem nem zavar.
Örülök a dolognak, hogy végre.. végre... De nem értem minek szarakodnak a minőségrontással meg a korlátozással. Mert ha nagyon szigorúan csinálják, akkor SENKI nem fogja ezt az oldalt használni! És ott vannak ahol elindultak, meg lehet bevágni a durcásat.
Az internet pont arról szól, nem baxtathatod a júzert, nem nyomhatod a pofájába a szemetet, mint hagyományos médiákoknál, ha a júzer nem akarja, mert máshova fog menni.
Szal én is asszondom: Tessék már engem kiszolgálni! Ha már eddig is azt mondták, hogy ők azért vannak. -
strogg #22 No igen. Értelek.
Én meg úgy gondlom, hogy ha a DC-ről letöltök zenét, igenis van hozzá jogom, a CD-be épített jogdíj miatt.
ehát jobban jársz ha változatlanul letöltesz, és ráírod a jogdíjjal terhelt CD-re. És nem vagy korlátozva.
Nem látom a dologban az előnyt. Lehet ez tényleg csak az én hibám. -
TH448 #21 bocs, h 2X ment -
TH448 #20 Mármint filmet vagy zenét tartalmazó lemezt. :P
Winyót úgyis azonnal kobozzák... de sztem lemezt is... -
TH448 #19 Mármint filmet vagy zenét tartalmazó lemezt. :P
Winyót úgyis azonnal kobozzák... -
TH448 #18 Jópár dologban egyet értek veled.
De: minőséget akarsz, meg hogy menjen nonDRM lejátszón meg ilyenek? Hát, sajnos ezekről le kell mondanod, mivel INGYENES! Ezen van a hangsúly, ezért nem feltétlen jogos, hogy azt csinálhass vele, amit akarsz. Legalábbis a kiadók részéről. Az meg egy másik dolog, hogy ha filmet vagy zenét találnak nálad, akkor nem csinálhatnak semmit, ugye pont a jogdíjak miatt, de ezen is variálni akarnak...
(Eminemet és tsait és is naon utálom, csak egy potenciális példát akartam felhozni, manapság sajna a nagy átlag ilyeneket hallgat...) -
strogg #17 Félreértesz.
Én két dolog miatt vagyok elégedetlen.
1. Valóban nekem is van hordozható lejátszóm. De ez nem garancia, hogy a DRM-es eminem megy rajta. (Mellesleg utálom azt a kis *****t)
2. Ne hari, de minden Ki****ott CD-n nem 2 forint a jogdíj. Ezt akkor is kipengetem, ha a nászutamról készült fényképeket írom rá. Magyarán a jogdíjról ne ugassanak, mert behajtják. Ha jogos, ha nem.
A legalitás részével egyetértek. DE.
-Nem vagyok hajlandó másolásvédett CD-t venni.
-Elvárom, hogy kedvem szerint írhassam CD-re, ha már fizetek érte.
- Elvárom, hogy a NON DRM lejátszómon is menjen.
- Elvárok egy korrekt minőséget.
- Elvárom a minőségi kínálatot. Briteny meg menjen oda, ahová gondolom:)
Csak ennyi bajom van ezzel :) -
TH448 #16 Azt mindnenki tudja, hogy semmi sem feltörhetetlen, és jó lenne, ha mindenki próbálna a legalitás felé hajlani... -
TH448 #15 Hogy mik vannak...
Jöttek a kiadók, hogy engednek, a csóró Józsika meghallgathatja a hőn áhitott Eminem cd-t, ezzel lemondva rakat zséről, meg az eddigi elveik egy részéről, és mindjárt jönnek a fikázók, hogy én akkor is azonnal cd-re írom 3 példányban, meg hogy szar, leszarom, nem jó.
Hát bazz, aki naon jó minőséget akar, az vegye meg eredetiben, ez egy naon kegyes és jó nyitás a kiadók részéről... Főleg ahogy innen-onnan jönnek az mp3-ak, többsége 128kbit-es, azt meg pótolhatják...
Megszorítások meg természetesen vannak. De manapság mindenkinek van hordozható cucca... -
strogg #14 Főleg, hogy én DRM-es lejátszót alapból nem veszek.
És WMA-t meg nem töltök sosem :)
Nekem ez még mindíg nem megoldás. -
Cat #13 be van linkelve a hivatalos közlemény. -
dez #12 Na jó, de a többség ugye nem tud. Meg ami wma-t tud, nem biztos, hogy a kódoltat is tudja. -
dez #11 Persze, de én olyan szempontból írtam, hogy ha fullra a legalitás talaján próbálunk maradni.
Egyébként Live!, Audigy1-4, és sok más kártya esetén az a "what u hear" nem lesz éppen csúcsminőség, ugyanis többszörös (leginkább az említetteknél) alacsony minőségű sample-rate konverzión megy keresztül szegény hang. (Nem fog recsegni, vagy ilyenek, csak épp olyan műhangja lesz. Bár ezt PC-s speakereken kevésbé lehet meghallani, jobb hangrendszeren annál inkább.) -
#10 Végre. :) Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de ha számonként kattintani kellene 1 bannerre, akkor szerintem megéri. :D -
Luciferke #9 Szerintem már elmult április elseje -
#8 sony is tud -
#7 Ugyan már... amit meg lehet hallgatni azt azonnal le is lehet menteni kiváló minőségben.
"what u hear..." ;-) -
Indigo #6 Nocsak-nocsak... Ez érdekes. Tetszik a hozzáállásuk. Bár én a kedvenceimet eddig is megvettem CD-n, ezután is meg fogom. A többi meg úgysem érdekel :) -
dez #5 Nyilván saját letöltő+lejátszó program lesz, ami kódolva menti ki a vinyóra. Na de hogy is lesz a hordozható lejátszókkal? Tudtommal csak az Ipodok tudnak ilyen kódolt file-okkal bánni (azok is az Apple formátumával), a többi nem. Vagy amik wma-t tudnak, azok kódolt wma-t is tudnak? -
GABOR16 #4 Szerintem nem érdekes annyira, hogy kiírhatod-e vagy sem, ha újra letudod tölteni. -
nedudu #3 A csajt nem lehet letölteni? -
#2 Épp itt volt az ideje. Remélem a többi kiadó is elgondolkozik ezen és hasonló ötletekkel áll elő.
-
wanek #1 "A felhasználók a letöltött nótákat merevlemezre vagy hordozható lejátszóikra is lementhetik, ám CD-re nem tudják kiírni őket." - mi van? Mekkora dilettánsok ezek!!!! Mi az, hogy nem leszek képes kiírni? De nem baj, ha ezt hiszik, majd én úgy írom ki, hogy elvileg képtelen leszek rá... MEGALOL!!!!