17
  • mir
    meg arrol, hogy a tobbszalusitas igen kemenyen megnoveli a fejlesztesi koltsegeket (tapasztalat)
  • dez
    Persze, van pár feladat, amit nem nagyon lehet többszálúsítani, de ez nem indokolja, hogy ilyen kevés többszálú program van: jópár fajta programból (tömörítő, renderer, stb.) van többszálas, csak épp mindegyik fajtából csak néhány, pedig ugye több is lehetne. Játékmotorból is van 1-2, ami tudja ezt (legalábbis 2 szálat), és bizonyára lesz több is. Inkább arról van itt, ezeknél szó, hogy eddig kevés dualcore proci volt a piacon.
  • mir
    teljesen jol ertettem, hogy mire gondolt, de az a helyzet, hogy nem veletlenul van olyan keves tobbszalu app, csomo mindent egyszeruen nem lehet ertelmesen tobb szalra bontani.
  • dez
    Szerintem is arra gondolt.
    Programozáson meg arra, hogy viszonylag kevés többszálú (olyan értelemben, hogy a fő feladatot több szálon valósítja meg) program van.
  • Power
    El kell, hogy keserítselek, a POWER6 65nm-en jön, sőt a POWER6+ is nagyvalószínűséggel.
  • Power
    Az intel is készített már aszinkron procit(a Pentium1-nél 4-6x jobb számítási teljesítmény/W), de akkor is az volt a konkluzió, hogy sokkal költségesebb kifejleszteni, mind időben, mind szellemi erőforrásban, hogy nem érné meg.
    Egyébként szerintem Nexus6 arra gondolt, a mai azaz szinkronprocikban, a két vagy több mag egymáshoz képest aszinkron.
  • mir
    mondanal egy ilyen procit? mert szerintem baromira nincsenek ilyenek csak experimentalis allapotban... legutobb a SUN probalkozott egy asszinkron procival, 2001 magassagaban lettek keszen vele, 8 bites volt, es hozta egy 8086os teljesitmenyet. azota nem kovetem az eziranyu fejleszteseket, de ebbol azert lehet extrapolalni arra, hogy most milyen ,,sebessegre'' kepesek ezek a cumok.
    Es tenyleg varom a linket egy _letezo_ asszinkron processzorrol mert erdekel.
    Itt jegyzem meg meg halkan, hogy asszinkrom processzorok eseten a ,,mag'' fogalom nem ertelmezett, de tegyuk fel, hogy csak elgepelted amikor vegrehajtoegyseget akartal irni es nem arrol van szo hogy fingod sincs mirol beszelsz csak valahol valamikor olvastal rola hogy ez rulez.
    egyebkent atallni ilyen procikra torteno fejlesztesre finoman szolva is kurvara nem trivialis.
  • NEXUS6
    Sajnos hiába vannak már többmagos procik, amelyek párhuzamos asszinkron módon is tudnak működni, ha senki nem akar átállni olyan programozásra, amik ezt ki is használnák.

Akkor marad az ilyen technológiai finomítgatás, egyre nagyobb ráfordítással egyre kisebb teljesítmény növekedést elérve.
  • halgatyó
    Szerinted vonható határ a kettő között?
  • mir
    :) fejlodik az is nemkell beszarni az hogy te nem latod csak annyit jelent hogy nem ismered es nem erted a fejlesztes mibenletet
  • Kacsa_
    Sajnos még mindig ott tartunk hogy a technológia fejlődik nem a technika. :(
  • irkab1rka
    De most tényleg... légyszi ne irogassatok hülyeséget gondolkozás nélkül.
    Mondjuk nézd meg a top1000 számitógép listáját, és akkor már tudod, hogy kik veszik az új, 10K USD árú procikat. 100-asával.
  • mir
    marciusban volt tapeout, ahhoz kepest minimum fel ev mire a sorozatgyartast be tudjak inditani, ha ezt most el tudjak kezdeni az az elmult par ev felvezetoipari fejlesztesek fenyeben egy igen kellemes meglepetes volna :)
  • mir
    azt, hogy mire van igeny nem kifejezetten te, hanem a globalis piac donti el. egyebken ezek az IBM procik jellemzoen 100K USD koruli aru gepekbe kerulnek, es a processzor bizony nem a legdragabb alkatresz.
  • Balage80
    Az IBM már márciusban készen volt a POWER6 processzor első változataival (ami a 45nm technolóiával készül), azonban szándékosan késleltetve rukkol velük elő a piacon, ugyanis jelentős profittól esne el, ha azonnal a piacra dobná.
  • juzosch
    Pár éve kinek volt pénze a 250nanométeres technológiára? Kinek volt pénze egy 500MHz-es procira?

Ha mindig a legjobb gépet szeretnéd, akkor megveszed 3 havonta, de az emberek 99%-ára ez nem igaz. Ők megelégszenek a majdnem legjobbal, akkor elég csak évente.

Egyébként meg egyre lassabban fejlődik sztem a technika. Egész jól elvagyok a lassan 4 éves gépemmel. Most jönnek az olyan játékok, amik már lehet nem futnak el rajta. Az előző gépem már 1-2 év alatt teljesen elavult.
  • Pocok256
    csak kinek lesz pénze rá ? Gyorsan fejlődik a teknika túl gyorsan nem lehet kérem szépen 3 hónaponta új gépet venni.