Web 2.0 felvilágosítás I. : A Netvibes

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a klon.hu is valami hasonló próbálkozás lehet

Sziasztok!

Mostanában bénázik a Netvibes nálam minden böngészõben, pedig eddig Firefoxban tökéletesen mûködött.
A legújabb, 1.5.0.7-est használom. Indítottam a FF-t SafeMode-ban is -hátha valamelyik kiegészítés kavart be- de ugyanolyan rötyi. Ráadásul a munkahelyi + az otthoni gépen is ugyanilyen béna.

Nálatok müxik rendesen?

Már kész a magyarítás, szerintem 1-2 hét és élesben is elérhetõ

norbre
mondjuk én ha külföldön vagyok akkor egy netkávézóban, valszeg csak olyan oldalakat nézek meg amiknek fejbõl is tudom a címét (freemail.hu, sg.hu, stb)
mert nem azért megyek külföldre hogy netguru módjára netezzek ..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Jah, lehet csak fáradt vok:S

spyderco
"A honlap ugyan jelenleg még nem érhetõ el magyarul, de nem kell komoly angol tudás ahhoz, hogy használni tudjuk"

http://www.o-store.hu

Legelsõ kérdés... Hol lehet ezt átállítani magyarra?:$

BCS CORPS
GRATULA MINDEN OLYAN CIKHEZ AMIBÕL TANULNI IS LEHET
UGYÉRTEM AHOL OKÍTÁS VAN

SOKKAL HASZNOSAB MINT AZT OLVASNI HOGY KIJÖT a VISTA 100 béta veriója stb

<#eljen>

http://www.bcsinfo.hu/forum

neevous
ok téll igazatok van

InfectedMann
akkor már inkább Yahoo Widget !

amúgy ez azért jött létre ha valaki egy másik géprõl szeretné megnézni a kedvenc RSS hírforrásait... a teendõit... stb. stb. stb.

http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"

de ha pl. külföldön vagy egy internetkávézóban, akkor nem sokat érsz, hogy az otthoni gépeden minden be van pöpecre konfingolva...

neevous
"A jövõ zenéje nyilván nem a Windows desktop..."
Ezeket a dolgokat egy az egyben meg lehet oldani Windows desktopon widgetekkel.

InfectedMann
hasznos dolog ez ! aki meg nem érti a lényegét annak sorry :D

http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"

Darth Sith
amiket ez az oldal tud, azt én egy PDA-val megoldottam, és az ráadásul mindig nálam van, és biztonságosabb mint ez. :)

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Hát én végignéztem az összes modult, de nagyon nem találtam azt ami az utolsó cikkben levõ képen van.. persze lehet csak én nem vettem észre, amúgy rá is kerestem persze mielõtt ide írtam :)

én még mindig nem értem mi ez :D

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Sir Quno Jedi
Pakolhattok fel teljes tabokat egy-egy page-rõl, vagy kis minijátékokat stb.-stb.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Pakolhattok fel teljes tabokat egy-egy page-rõl, vagy kis minijátékokat stb.-stb.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
De van ott mozimûsor plugin, aminél mondjuk kiválasztasz egy mozit (akár Kaposváron) és hozza mikor mi megy. Van feliratkeresõ, meg ami jólesik.

Sir Quno Jedi
TV mûsor plugin Netvibes-hoz

De amúgy számtalan kész plugin van itt hozzá!

de még életemben nem használtam RSS-t, ennek a netvibes-nak, meg nem is értem a lényegét.

ez amúgy fura.

ha van egy portál vagy akármilyen oldal nyilván semmi értelme x óránként, naponkét megnézni a fõoldalt, hogy van-e olvasni való, hanem egyszerûen csak akkor klikkelsz, ha látod, hogy téged érdeklõ cikk került fel. egyébként meg a közelébe se mész. erre jó többek között az rss. vagy arra, hogy nem kell letöltened az oldalukat, csak elolvasod a contentet.
lol. keversz valamit. minek reklámozni ilyesmit. ez egy újságcikk. nincs (x) az alsó sarokban. benézted, szerintem.
sajoati
no igen, ahogy itt irjak:

"You can almost make the case that if a site or product relies on advertising to get the word out, it isn't Web 2.0. "

:)

Endure, in enduring grows strong...

Helló!
"szolgáltatók és a bloggerek grénuma."
Mi aza grénum???
Kiraly cikk! Koszi! :)
sajoati

sajoati
A cikksorozat alapotlete jo.

Web2:

Valoban egy marketingfogas a dolog, hiszen az a sok szolgaltatas, amit web2-nek neveznek, nem egyszerre indult es ert revbe. Az emberek folfedeztek, hogy a web tobb mindenre jo, mint gondoltak volna (vagy amennyire hasznaltak) a savszelesseg megnott, sok mindent joval egyszerubb megoldani (mindenfele tartalmak megosztasat pl.), kiszelesedett a webet okosan hasznalok tabora, 2.0 alatt erthetjuk ezt a folyamatot.

(Az igazi web 2 az lenne, amikor visszaterunk a terminalos elereshez, de azt mar lehet, h web 3-nak fogjak hivni, ennek kezdemenyei mar most megvannak, csak ki az a hulye, aki ceges levelezeset pl. google mail-en intezi. (Most komolyabb cegrol beszelunk.))

Amit 2.0-kent reklamoznak joreszt, megvalosithato volt korabban is, netvibes pl. RSS feed olvasoval, tile-ba rendezett, elmentett bongeszo beallitassal, laptoppal, Flick3r egy ingyenes tarhellyel, stb. (Sot, egy pendrive-ra masolva mondjuk egy operat, "hordozhato" bongeszot kapunk.)

Valahol volt egy ilyen lista, hogy web1->web2, mi mas, mit mi valtott fel, de ha megnezzuk, sok dolog allando maradt (ebay, amazon, fajlcsereles (bar vhol a torrent-et is 2.0-nak irtak, haha)), a fejlodes nem szakaszos.

Viszont minden olyan cikket tamogatok, ami a web fejlodeserol, az ertelmes bongeszesrol szol, szoval grats.

Nomen est omen, öreg. Miért reklám ez? Hamarabb mondom népmûvelésnek. Szerinted az sg vagy a cikkíró kap ezért külön pénzt a francia cégtõl? Hát nem kap. Volt itt egy hozzászoló, #28, õ mondta ki a lényeget, hogy napi rendszerességgel internetezik, de mindez tök új neki... Nem mindenki webguru, csomó ember abszolút nem tudatosan szörfölget, a hazai PC-k 90 százléka hemzseg a kémektõl. Miért fáj neked, ha valaki okítani akar?

khumbula

BCS CORPS
ezt én se értem miért nevvezik ezt web 2-nek

szvsz az egesz webketto dolog csak egy trendi szo, semmi mas. Egy megfoghatatlan, megmagyarazhatatlan leirhatatlan valami, mert eddig mindig ha kerdeztem, hogy na jo, de mi is ez igazabol? akkor az volt a valasz, hogy ez egy olyan ize, vagy mi ami hasonlit arra, hogy ize... Van egy nagy rakas html-xml oldal, scriptekkel megtamogatva. Miert kellett ezt elnevezni, hogy ez az oldal ez am webkettes, az meg nem. Persze ez csak szubjektiv velemeny, viszont ha valaki ugyerzi, el tudja nekem meselni, vagy kuld egy ertelmes linket, ahol elmeselik, hogy mi az a webketto, ugy hogy ugyerezzem, hogy van letjogosultsaga, az kuldjon privat uzit. thx
BCS CORPS
végre egy értelmes cikk jee :D

norbre
... mármint a firefox <#idiota>

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

norbre
egyébként eszembe jutott, hogy régen fent volt a gépemen a desktop sidebar
ott is be volt állítva egy csomó rss meg minden
tök jó kis progi, de egy idõ után fullra nem használtam

ha reggel meg meg akarom nézni a kedvenc oldalaimat, akkor megcsinálhatom hogy belepakolom õket egy könyvjelzõbe és megnyitja nekem külön füleken mindet.

szal..

szerintem ez mezei embereknek kinai.

norbre
aha köszi
ahogy nézem, elméletileg több gépen lévõ firefoxban is tudja szinkronizálni ezeket az elemeket
(nekem gyakorlatilag a bookmarkok szinkronizálása lenne a lényeg az otthoni meg a benti gépem között)

Na nem azért, de az a Meboo, nem Meebo, mert szerintem igen...

Norbre: az a firefox plugin ilynekre jó, könyvjelzõ, profil biztonsági másolatok, ilyesmi...
Mi a neve annak a TV mûsoros modulnak?

norbre
találtam valamit:

Google Browser Sync for Firefox

ezt ismeri valaki?

norbre
akkor még egy kérdés ezügyben <#vigyor>

most a http://www.google.com/ig-t próbálgatom (kicsit jobban teccik és van olyan bookmarkolási lehetõsége mint amit szerettem volna)

hátha valaki használja:
van olyan lehetõség pl firefox alatt, hogy a könyvjelzõk lenyitásakor a google accountomban gyûjtött kvjelzõket lássam?

gratulálok a netvájbsz reklámhoz.

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

norbre
ok np

Jó hagyuk, antiszociális vagyok ma reggel, amit kis segítõ szándékkal próbálok csillapítani, de baromira nem jön össze.

http://tibor.szasz.hu - Webfüggõség a köbön http://torrentek.hu - Mindenki meg van hívva

norbre
sztem azt írtam:
".. gondolok itt arra hogy ne kelljen megnyitni az oldalt, beírni az urlt, nevet stb, hanem mondjuk egy modul segítségével tudok felvenni elemeket"

de akkor sem értem még mindig hogy miért támadtál le ennyire??

Ítrad volna ezt.

http://tibor.szasz.hu - Webfüggõség a köbön http://torrentek.hu - Mindenki meg van hívva

norbre
"A bal felsõ sarokban van egy zöld + ADD CONTENT link. A listából kiválasztod, hogy bookmarks és azzal tudsz bûvészkedni."

ezt má rég megtaláltam, de a kérdésem arra vonatkozott hogy azt hogy lehet megoldani hogy ne kelljen oda beírkálnom az urlt, hanem mondjuk tegyen egy gombot ki a böngészõmbe hogy azzal adhassam hozzá az adott címet

ééértiii?? uh higgadj le barátom és mielõtt vagdalkozol olvasd el rendesen amit kérdeznek

Hát nekem erre semmi szükségem, szóval, én biztos, hogy nem fogok ilyet használni

Szent tûz lobog bennem, Olthatatlan lángal, Ûz az árral szemben, Harcba a Világgal!

norbre
te figyi neked mi bajod van haver? alol sztem nem egy durva dolog de ki hogy éli meg ugye<#wilting>
ezért kérdeztem mert nem találtam ilyet
ja és hogy jön ide a süketség?? <#conf>

" de valamiért úgy érzem hogy valós az a trend, hogy az ilyen szervezeteket nem érdeklik az én mindennapjaim, és felesleges a paranoia. "

Lehet, hogy az ilyen szervezetek pont erre alapoznak :-) Tudom, paranoiás vagyok, de a mai világban ez nem csoda. Az e-mail-eimet és jegyzeteimet soha nem bíznám rá (erre van egy középkategóriás telefon és egy adatkábel, vagy bluetooth, mellesleg így a feljegyzések és az e-mail-ek mindíg nálam lehetnek) de látok benne fantáziát, ami miatt valószínûleg én is kipróbálom.

Csak segíteni akartam neked, de ha süket vagy azon nem segíthetek és ne LOL-ozz itt nekem.

A bal felsõ sarokban van egy zöld + ADD CONTENT link. A listából kiválasztod, hogy bookmarks és azzal tudsz bûvészkedni.

"Honnan lehet megtudni egy oldal RSS feedjét?"

Tobbnyire van ra egy link az oldalon, kis rss ikonnal, de az opera automatikusan jelzi az url mellett ha van rss, csak at kell huzni az ikont az rss listaba. Tavoli eleresre pedig van halozaton tarolt roaming profil vagy az ember flash drive-on viheti magaval a profile-jat. (elonyos ha nem akarunk mindent, pl. a szemelyes jegyzetek mappat a halozaton atkuldeni)
Oldal 1 / 2Következő →