28
  • dez
    #28
    Lényeg, hogy lehívd az oldalt. Találd ki, miért. :)
  • azirafael
    #27
    Kin a f*szt érdekel a cikk amikor ilyen punci van a képen !!!
  • mrgenya
    #26
    a reklám akkor is tetszik. érdekes nézne ki mondjuk ilyennel teleplakátolva a város:)
  • Saskatlan
    #25
    "Ezek után akár bevételkiesés miatt is perelhetne az Apple."

    Azért elöször mutassák már be hogy mennyit vesztettek a két ujságíró miatt, mert szerintem az emberek nagy része ha valamilyen elektronikai cikket vesz nem nagyon nézi, hogy milyen körülmények között gyártották, inkább azt figyeli, hogy milyen a teljesítménye és az ára.
    De abban egyetértek, hogy nem szabad hagyni, hogy a sok ujságíró a szólásszabadság jogán hazugságokkal árasszon el minket.

  • dez
    #24
    "Wang You és Weng Bao mindössze annyit tett hogy megírták, a Foxconn hetente hat napon át, napi 12 órában dolgoztatja az embereket és ezért átlagosan 100 eurót fizet nekik havonta."
  • roberttoth
    #23
    Nem lehet eldönteni, kinek van igaza. Az, hogy az Apple folytatott vizsgálatot az egy dolog, a bíróság ítéletet hozott, az meg valszeg nem az Apple helyzetfelmérése alapján ment.
    Ha az ujságírók nem írtak igazat, akkor alaptalanul vádaskodtak, óriási kárt okozva a cégnek. Szerintem megérdemlik a büntetést. Hazugságból akartak hírnevet szerezni...
    Valaki írta, hogy így az újságírók majd nem mernek semmit sem megírni. Erre csak annyit: Hazugságot ne is merjenek!
  • Morden23
    #22
    "a szólásszabadság lábbal tiprása."

    Ja, és pardon. A szólásszabadság azt jelenti, hogy "bármit mondhatok", nem pedig azt, hogy "bármit mondhatok KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜL".
  • Morden23
    #21
    "Hallottál már olyanról mint fogalom, hogy független vizsgálat?"

    Hallottál már olyanról, hogy alaptalanul vádaskodó újságírók?

    Milyen bizonyítékokat tűntettek el? Egy iPodokat összeszerelő gyerekhordát? Ne vicceljünk már.

    "A törvényben van olyan, hogy a büntetés nem lehet erősebb, mint maga a bűntett."

    Ez ebben a formában már azóta nem igaz, amióta akülönböző tényezők nem feltétlenül határozhatóak meg materiális javak képében, és természetesen a cégimázs az pont ilyen. Ezek után akár bevételkiesés miatt is perelhetne az Apple.

    "az egyik oldal vádaskodott, a másik oldal tönkre tett 2 életet" -> Az a vádaskodó oldal egy teljes céget is tönkre tehetett volna, ahol százak, ezrek dolgoznak. Tudod, történtek már ilyenek, főleg a Greenpeace profi ebben.

    "halálbüntetést nem szeretnétek" -> Őszintén? Néha igen.

    "egyetlen újságíró sem meri felemelni a hangját majd" -> Az újságírás az esetek nagy százalékában a szenzációhajhászásról, és nem a tényfeltáró oknyomozásról szól. Egy cég életében ezek a hiénák úgy kezelendők, mint ahogyan a terroristákra szokták mondani: Nem alkudozhatunk velük, mert akkor mindegyik ránk szabadulna.

    "a szólásszabadság lábbal tiprása." -> Az alaptalan, nem bizonyított, igencsak erőteljes vádaskodás (a gyerekmunka az pl. ilyen)meg a szólásszabadság tökéletes kifordítása és megerőszakolása.

    "Ezek után már tényleg lehet bármi emberi jogsértés, mert egyetlen újságíró sem meri felemelni a hangját majd." -> Ettől viszont ne félj soha.
  • quentit
    #20
    RT: te sem vagy különb...

    A törvényben van olyan, hogy a büntetés nem lehet erősebb, mint maga a bűntett. Azaz ha megölsz két betörőt magánterület sértésért, téged lecsuknak.

    De itt irrealitás történt: az egyik oldal vádaskodott, a másik oldal tönkre tett 2 életet... Tehát a büntetés erősebb, mint amiért kapták... RT és a többi okostojás: halálbüntetést nem szeretnétek??? Ez pont hogy a szólásszabadság lábbal tiprása.

    Ezek után már tényleg lehet bármi emberi jogsértés, mert egyetlen újságíró sem meri felemelni a hangját majd. Ha egyáltalán most tényleg nem történt (mivel az apple, aki a vizsgálatot végezte, nem nevezhető függetlennek ebben az ügyben)
  • quentit
    #19
    Negatív IQ...

    Nos, két újságírót földönfutóvá tettek de ez nem elég, plusszba 3 millát is akarnak. Miután kitört a botrány volt idejük eltüntetni a bizonyítékokat... + nem tűnt fel, hogy a vizsgálatot maga az apple végezte? Szerinted az apple ki mellé áll majd?!??! A beszállító, vagy az újságíró mögé?

    Hallottál már olyanról mint fogalom, hogy független vizsgálat? Tudod a független mint szó nem véletlenül szerepel a szótárban...
  • arty
    #18
    valamilyet biztos

    nade ...
  • LaPalma
    #17
    elolvastad a cikket? vgy csak szelektíve tör ki belőled a negatív iq?

    idézem, hátha akkor majd érthetőbb lesz:
    "Az Apple vizsgálatot indított, azonban a szakemberek embertelen munkakörülményeket és gyerekmunkára utaló jeleket és bizonyítékokat az iPodokat készítő kínai üzemekben nem találtak, csupán számos hiányosságot tártak fel.

    A Foxconn vezetőit azonban láthatóan feldühítette a hercehurca és az alaptalan vádaskodások, ezért beperelték az ügyről tudósító China Business News újság két munkatársát. A shenzheni bíróság nagyon gyorsan megtárgyalta az ügyet és első lépésként azonnal lefoglalta a két riporter minden vagyonát. A cég azonban nem elégedett meg ennyivel és a tollforgatóktól még további 3 millió eurós kártérítést is követel."

    a foxconn az apple egyik beszállítója. nem az apple támadta az újságírókat, hanem a foxconn.

    (kiváncsi lennék, ha tged megvádolnának személyiségi jogsértéssel és az nem történt meg, vajon kérnél e valamilyen kártérítést?)
  • quentit
    #16
    Ja, és ezek után melyik újságíró mer majd bármit megírni?? A gyors tárgyalás meg arra vall, hogy nem volt igazságos...
  • quentit
    #15
    Ezek után biztos nem veszek semmilyen apple terméket:
    "A shenzheni bíróság nagyon gyorsan megtárgyalta az ügyet és első lépésként azonnal lefoglalta a két riporter minden vagyonát. A cég azonban nem elégedett meg ennyivel és a tollforgatóktól még további 3 millió eurós kártérítést is követel."

    ez több mint felháborító, Steve Jobsnak a qrva annyát!!!!!
  • Dzson
    #14
    Az árak borzalmasak. Egy ultimate ears 2utas fülhalgató valami 2,5x annyiba kerül apple boltban (ipod kiegészítő), mintha kintről hozatnám. 100ezer feletti... ennyire drágák az eu védővámok vagy ennyire meg akarja szedni magát az apple hungary?
  • abzu
    #13
    sonynak annyi köze van, hogy az apple aksikat a sonytól veszi.
    Mellesleg minden nap van sp3 vista sony apple hírek, mintha nem is létezne más.
    Mellesleg apple párti vagyok.
    Követekzőket. Az applecsak Magyarországon ilyen drága ami itt 800eFT ott csk 400eFt.
    Ennyit az árakról.
  • Macc
    #12
    A csajnak meg mikoze az egeszhez? legkozelebb szettart pin@ lesz itt?
  • Macc
    #11
    Sztem marketing ida vagy oda, az iPodrol akarvan cikkezni, lehuztak a Foxconn-t mint iPodgyartot ezzel rossz fenyt vetve (vagy eppen csak hogy beszeljenek rola) az iPodra. Namost az Apple kimagyarazta, es maradt kinaban a Foxconn amit jol elkezdtek b@szogatni, hiaba ugyanilyen egesz kina, most o van teriteken, amit jol megunt es ezert akar pereskedni. Sztem...
  • Sir Quno Jedi
    #10
    Szerinted mekkora hatalma van egy ilyen tőkeerős cégnek egy fenékig korrupt rendszerben?!
  • dez
    #9
    Hm, megírják az igazságot egy ilyen vadkapitalkista kihasználósdis cégről egy komcsi országban, erre a saját bíróságuk is őket akarja eltaposni. Érdekes.
  • dez
    #8
    Szerintem meg keveri az Apple-t és a Sonyt. :P
  • Sanyix
    #7
    Az, hogy annyi sony, ps3 reklámos hír van itt, mint amennyi ipod reklámos, és vista reklámos.
    Bár sztem elég egyértelmű mire gondolt.
  • Dzson
    #6
    Mi köze is van a sonynak az ipodhoz?
  • peetig
    #5
  • peetig
    #4
    de bizony!!
  • Sanyix
    #3
    Kifelejtetted a vista híreket :)
  • nickelbolha
    #2
    Csak nem Luba Shumeyko...
  • peetig
    #1
    hajaj. a szokásos sony hírek. ipod vagy ps3. lehet választani. jobb marketingjük lehetne. (én egyiket sem fogom megvenni...)