65
-
mrzool #25 Az 1992-es dátum az Alphára, azaz a 100% amerikai űrállomásra vonatkozott. Aztán kiderült, hogy nem fog menni, összeállt sok-sok ország, és megszületett az ISS terv, aminek az ezredforduló környékére kellett volna elkészülnie. -
Thrawn #24 Az eredeti dátum a cikkben is szereplő 1992. Hogy miért? Egy kis történelem és számtan. 1992-1492=500. -
mrzool #23 A kilövőállás kapta a villámot, de végül is mindegy + kapnak egy hurrikánt az arcukba... Jöhet a decemberi fellövés, ha nem fordul el a vihar. -
#22 Közben még a villám is belecsapott szegény űrsiklóba.
De azt mondják nincs gond. -
mrzool #21 "Amúgy ISS nem a pénzhiány miatt csúszott, hanem az űrsiklók miatt."
Naa... Ez erős csúsztatás! Lehet fiatal vagy, én még tisztán emlékszem, hogy a 90-es évek elején és közepén milyen határidők és tervek voltak. Jó esetben már 2000-2001 körül el kellett volna készülnie az egész állomásnak... -
sgbo #20 azért hogy egy évig utaztassunkpár pár szerencsétlent, örüljenek egy sort, majd jöjjenek vissza???
Amúgy ISS nem a pénzhiány miatt csúszott, hanem az űrsiklók miatt. lehetett volna 10x ennyi pénz, akkor sem tudták volna építeni. -
irkab1rka #19 Raegen és Bush. Egyik sem volt soha szimpatikus, de mindegyik építi az űrhajós terveket.
Hozsannát néked Star Wars! -
brueni #18 az ember egyszerre tud végtelenül okos és végtelenül buta lenni.
a mars, a hold ott van, és ott is marad. megvár. az olaj, a hatalom pedig itt van, és qurv-ára fogyóban. de ezt látjuk, mert nélülözhetetlen. a jövőben meg senki sem biztos és félnek invesztálni. nemcsak casht, hanem know-how-t is.
szóval világszemmel nézve böszmék vagyunk, és nem tudunk emberiségként fellépni...
sztem... -
#17 ha nem lenne ez az ostoba kapzsi háborúskodási hacacáré, már rég lenne holdbázis is, nemcsak egy félkész ISS... :s -
Szefmester #16 Egyetértek. Én akkor is elmennék oda ha tudom a jegyem csak oda szól. Minden felfedezésnek voltak áldozatai, nem lehet ezt tagadni. Ha pedig biztonságra játszanak akkor csak 15-20x később történik meg az áttörés. De mit várunk egy olyan világban ahol ezrek halnak éhen, és ezrek halnak bele olyan dolgokba amiket mi max kiröhögünk mert van rá gyógyszerünk. És míg valahol ezrek halnak meg így semmi hír, majd meghal 100 ember mert összedől egy romos ház, az már katasztrófa... -
mrzool #15 Kár, hogy sohasem fog így kinézni. Ez egy régi kép, a 90-es évek végi tervek szerinti. -
Caro #14 lehet inkább 4 év az a 10 :) -
nfr #13 nagyon királyul néz ki ez az űrállomás a képen -
juzosch #12 Ez a baj, hogy manapság szinte semmit nem indítanak el, aminek a megtérülési ideje 10 év felett van.
Ez pedig épp az a terület, ami lehet 100 éven belül sem térül meg, viszont egyszer akár az emberiség túlélését is jelentheti.
Robotot meg már sokszor küldtünk oda. Ideje tovább lépni. -
Zedas #11 Igen, engem is nagyon tud idegesíteni, amikor egy cikkben nem metrikus mértékegységeket találok... csatlakozom! -
#10 Kedves Cikkíró, miből állna az angolszász mértékegységben levő adatokat SI-be átkonvertálni? Attól tartok, mindössze fél perccel tartana tovább a cikk megírása. -
sgbo #9 Jelenleg kb. nulla dolgot profitálna az emberiség a marsutazással... Robotok sokkal hasznosabbak ( amíg nem találunk ki vmilyen forradalmi meghajtást ) -
#8 Mi értelme volt ennek a hozzászólásnak? -
bvalek2 #7 Az emberiség szépen feléli a Föld erőforrásait. A Naprendszer erőforrásai hihetetlenül nagyobbak, mint a Földiek. Tehát két lehetőség van: legyilkolni egymást az erőforrásokért, vagy békés űrkolonizálást végrehajtani. Személy szerint inkább megyek kisérleti űrhajón a Marsra, minthogy katonaként öljem az ellenséget. Űrhajósként is könnyen meghalhatok, de őszintén szólva inkább robbanjon fel velem a Columbia, minthogy fejbe lőjön egy elleséges katona. Szerintem az izraeli ezredes, aki meghalt a Columbián a robbanáskor szerencsésebb, mint azok az izraeli katonák, mint akiket libanoni gyerekeket küldtek megölni, és ráléptek egy aknára. -
juzosch #6 Mi értelme háborúzni? -
juzosch #5 Miértelme átkelni az atlanti óceánon? Talán Kolombusz hülye volt? -
juzosch #4 Csak az iraki háborúra költött pénzből a NASA szinte összes nagyobb programját véghez lehetett volna vinni, marsutazással, holdbázissal együtt. -
sgbo #3 MI értelme embert küldeni a marsra????
-
bvalek2 #2 Egyetértek. Ovodás koromban csodálkoztam is, hogy nem lehet a Marsra utazni. Hogy hogy? hiszen ott van, miért nem jutott még senkinek az eszébe elutazni oda?
Erre kéne az emberiségnek koncentrálni. Ha valamelyik fejes terjeszkedni akar, azt ne ártatlanok rovására tegye, ott az egész Naprendszer üresen. Még jót is tenne az emberiséggel a mohóságával. -
#1 ahelyett hogy ide pumpálnák a pénzt, viszik el háborúkra. A NASA költségvetését megszabdalták, az ESA is kevés pénzt kap, jönnek a politikusok a baromságaikkal miközben lövésük sincs az egész űrkutatáshoz.. Mér van ez így?