12
 • dara
  #12
  Nem lenne semmi értelme minden magnak külön IMC-t adni. Főleg, hogy még az s939-es X2-k is köszönik szépen elvannak 4000-4500MB/s memóriasávszéllel, ami a névleges 6400MB/s 62,5-70,3%-a. Hol van ez a DC DDR2-800 12800MB/s-os maximális elméleti sávszélességétől?

  A Xeon-ok esetén az a probléma, hogy mindegyik ugyan ahhoz a memóriavezérlőhöz és FSB-hez csatlakozik, ami már két processzormag esetén is szűk keresztmetszet tud lenni. Nem is beszélve több magról. Emellett a PSB-n zajlik az interCPU kommunikáció is. Magyarán minden azon a szerencsétlen 1066MHz-es buszon (azaz minden kommunikációra összesen 8528MB/s szávszél van, szemben az Opteron processzoronkénti 8000+6400MB/s-ával. Emellett az Opteronok ugye két másik procihoz közvetlenül kapcsolódnak, tehát az interCPU kommunikáció megint nem terheli annyira a chipset felé menő buszt) kellene hogy átférjen. A Xeon leggyengébb pontja a buszrendszere, ami szánalmasan szűk. Ezen próbálnak javítani a Woodcrest esetén a Dual FSB-vel, de ez is csak két processzorig ad megoldást.
 • NEXUS6
  #11
  "Vagy ha te eltudnal szakadni a sor gondolatatol."

  Nem szívesen, de legyen!
  Akkor most beszéljünk a csajokról!
  ;)))
 • [Jakuza]
  #10
  Vagy ha te eltudnal szakadni a sor gondolatatol.
  Amugy is a Lake of Beer sokkan jobban hangzik. :PPPPP
 • NEXUS6
  #9
  Na de sörből tudsz tavat csinálni, mackókból nem igen!

  Talán el kéne szakdni az ovis szintű "learn english in one minute" képeskifestősmunkatankönyvek színvonalától.

  Hidd el van english a sesame street szintjén túl is!
  LOL
 • HuAn82
  #8
  lol
 • BiroAndras
  #7
  "A 4 magos procikat meg végképp nem értem, otthonra teljesen felesleges. Nem lesz semmi ami kihasználja"

  10 éve el tudtad volna képzelni, hogy értelmesen ki lehet használni egy 3GHz-es gépet?

  "de ha ki is tudná használni, akkor meg viszonylag lassú lesz, mert egy szerencsétlen mem vezérlőn csüng majd 4 proc."

  Az AMD-nél szerintem külön vezérlője lesz minden magnak.
 • Benoke
  #6
  Kicsit ambiciózuis terv :)
  Bár a szerver oldalon meg van rá az esély, a globális gépek esetében meg meg van a 30%. Nem tudom, hogy mivel akarnak vissza vágni a Core2 ért, de valamit kell csinálniuk, hiszen asztali gépek esetében eléggé gyorsra sikeredett a Core 2. Új gépek esetében igen csak jó ár érták aránya van. Szerver oldalon nincs mitől félni, ott az új Xeonok sem tudnak előnyt faragni, hiába a ráncfelvarrás. 4 procis gépekben meg a Core Sem fog tudni mit kezdeni az Opteronnal, legyűrni nem fogja. A 4 magos procikat meg végképp nem értem, otthonra teljesen felesleges. Nem lesz semmi ami kihasználja, de ha ki is tudná használni, akkor meg viszonylag lassú lesz, mert egy szerencsétlen mem vezérlőn csüng majd 4 proc. Ahogy az a Xeon ban van ami hát elég vérszegény eresztés így.
 • FecaA
  #5
  Szerintem inkább nézd meg megint azt a kommentet... xD (nem kukacoskodás)
 • irkab1rka
  #4
  Szerintem ha megtanulnál angolul, mondjuk alapfokon egy ovodásoknak szóló könyvböl, akkor rájönné, hogy a mackótó egy értelmes név. :)))
 • psishock
  #3
  Az intel fejlesztései igen érdekesen hangzanak, de biztos vagyok benne, hogy a konkurencia is elő fog rukkolni a DDR3-al és a PCI Express 2.0-val. A 2007 harmadik negyedéve pont jól is jönne ki, mostanába csak egy dx10-es karit gondoltam fejleszteni és még tökéletesen megvagyok az egymagos 3500+ procimmal és 4*512DDR400 (ha minden jól megy, sikeresen és fájdalommentesen ugrottam át a fránya ddr2-őt :). Akkorra meg gondolom már sokkal jobban fognak optimizálni több magra mivel már széleskörben elterjedt lesz a nép között. SLI as eddig se érdekelt és valószínûleg ezután se fog. 1 überkártya mindíg is vitte még a leg követelődzőbb játékokat is, még kemény rezolúciókon is. Szóval tényleg értelmetlen. Azért a PCI Express 2.0 egy kicsit gyorsan be szeretnék hozni. Szerintem még csak most kezdenék igazán kihozni az 1.0 ból amire igazán tervezték, de hát a marketingeseg biztosan jobban értik a dolgukat... a helyzetemben végsősoron mind1 mivel mindenképpen cserélnék alaplapot is már csak a DDR3-as ért, és a többmagos prociért is.
 • NEXUS6
  #2
  Bírom ezeket a kódneveket: pl Bearlake-X.
  Ennek nincs semmi értelme.

  Beerlake!!! Na ennek már lenne;))))
 • mikloss
  #1
  Én is sokmindent akarok de mégse kapom meg...