195
Alkoss világokat!
-
#34 lejjebb vannak tutorialok linkelve. én most szüneteltetem a skethup-ot idö hiányában, mert annyira beleszoktam merülni..... :)) -
#33 SZiasztok!
+ napja hsználom a Sketcup-ot,baromi jó.Viszont segítség kéne,mert engem érdekel ez a városépítős dolog.A kérdésem az volna,hogyan lehet homorú és domború felületet létrehozni?Tegyük fel egy kupolát vagy gondolok egy parabolára.Esetleg gömböt,ami mondjuk egy víztorony teteje volna.Egész jól halasok a progiban.Most egy fényképezettt tervajz alapján (amit beillesztettem a progiba) próbálom megszerkeszteni a házunkat.Eddig amit sikerűlt létrehoznom és feltöltenem a Sketchup 3D Warehouse lapjára akövetkezők.Az egyik egy hangszóró,ami az első próbálkozásom:Ha nem jön be,keress rá Sub speaker néven.
Sub Speaker
A másik az m.n.c hangafalam:Ha nem jönne be,keress rá m.n.c névvelm.n.c
Ha kérhetem,könnyen értelmezhető leírás kérnék a formák létrehozására.Előre is köszönöm. -
#32 ezért hisztizni...:)
ennyiböl én is beszolhattam volna az sg-nek, miért nem látogatják a topikjaimat, ugyanis mind halott:D -
#31 Nyugi;)
A Budapest projectbe pedig én amúgysem tudok beszállni, nem vagyok budapesti, és így eléggé nehéz lenne. -
Dodo55 #30 "Ha 3 órán bellül nincs válasz! A témát törlöm, vagy nem..."
Nem tudod törölni. Nem vagy moderátor.
"Hát ez hihetetlen itt várakozok és semmi!"
Ez nem chat. Ez egy fórum.
"Tudjátok, oda MENTEK TI!"
Nem megyünk mi sehova. Viszont te mész ha nem fejezed be.
Ismétlem: ez egy fórum. Ha akar valamit valaki, akkor ír, ha nincs miről írnia, akkor nem ír. -
Ityu17 #29 Na, mentem... Majd egy hónap múlva benézek a saját témába...
Addig is kellemes időtöltést!
-
Ityu17 #28 Ja, és még valami! A Budapest Sketchup Project (BSP) leállt... elfoggyott a csapat 3 hónap alatt! :(
Már csak hatan vagyunk a 35-ből... Aki kéri a mostani Budapesti anyagot, az kerese meg a Zolit, valahogy...
Most nem fogom leírni az MSN címét.. -
Ityu17 #27 Na megyek TV-ni!
-
Ityu17 #26 Hát ez hihetetlen itt várakozok és semmi!
Tudjátok, oda MENTEK TI!
Na mindegy, akkor ki lesz az aki vezeti tovább ezt a témát?
Senki?
A szerencse fogja akkor..., addig meg írjatok ide amit akartok, Sőt off topicolhattok is, nem gond! -
Ityu17 #25 A fa... is kivan veletek!
ÍRJATOK!!!!
Vagy erre a témára ennyire nincs szükség?
Ha 3 órán bellül nincs válasz! A témát törlöm, vagy nem... -
Ityu17 #24 Spetchup 5.0 Proffesional fordításba kezdenék!
Szóval valaki aki ismertebb a programok területén, és megtalálná a language fájlt a programba, amit átírhatnák, akkor egy hét alatt akár elkészíteném a fordítást! -
Dodo55 #23 :) -
Ityu17 #22 Az asztalomon is érződik a fanatikusság!
Most csak enny ikon van a munaasztalon :D
http://www.sg.hu/forumkepek/2006_08/557.JPG -
#21 nem ismerős Dodo?
tmo modelleket be lehet importálni ebbe a progiba, meg akármiylen .3ds-t is:)
jó kis progi;) -
Ityu17 #20 Legyél Te is tagja a Budapest Sketcup Project-nek! Hozz létre, alkoss és töltsd fel!
Mi pedig elfogadjuk, és irány a Geoogle Earth!
Mond a barátaidnak, hogy pl: a szépművészetit te alkottad meg ide!!
:D:D
-
#19 látom, már rá is jöttem tényleg nagyon egyszerű használni, csak idő kell hozzá:) -
Ityu17 #18 Dehogynem! Sőt olyan egyszerű hogy ááá...
Egyszerűen és könnyen, be lehet rakni képeket és azt bevinni textúrának!
HA megnézitek a tutorialokat! Szerintem nem is akartok majd elszakadni tőle!
De ne feledjük a Sketchup tárgyak megalkotására készült elsősorban!
Élőlények, növények nagyon bonyolult mondon valósíthatók meg!
-
#17 textúrázni nem lehet? -
Ityu17 #16 A Sketchup közösség előtt óriási kapuk állnak, nem szükséges a Maya-ból ismert tudás, vagy a 3D Studio Max 8-ra sem.
Egy kezdő is akár megvalósíthatja álmait! Persze elég sokáig tart! De mindennek megvan a maga ára!
Itt a direkt Sketchup-os MSN: [email protected]
Itt megbeszélhetjük a """programot""" tudjátok, hogy értem!
meg a kiegészítőket is :D
AZ oldalra nem mertem fel rakni :D
Na itt vannak a tutorialok :D
http://download.sketchup.com/downloads/training/tutorials50/Sketchup%20Video%20Tutorials.html -
Ityu17 #15 Persze mi nem csak összedobjuk Pl: lásd Geoggle Earth New York belvárosa 3d-ben...
Nem ez a kocka stílus nem a mi stílusunk!!!!
Egy kicsit azért jobban kidolgozzuk!
Eddig 12 épület van kész, viszont mi nem a házak fontossága szerint készítjük el!
A belvárosból indulunk ki!
De persze azt készítitek el amit akartok!
CSak kimásoljátok a Geoogle Erth-ból Budapestnek azt a részét amit megszeretnétek csinálni, be importáljátok! a 2d-t és kész!
Már csak felhuzzátok rá az épületet! Persze, jó ha azt élőben is láttátok :D
-
Ityu17 #14 Szerinted mi az alap :D
-
Dodo55 #13 HMM ez a budapest dolog jó ötlet, szerintem úgy kéne megcsinálni, hogy utána Google Earthbe be lehessen tenni, tehát illeszkedjen a műholdképekhez. -
#12 utánanézek, érdekesnek tűnik köszi -
Ityu17 #11 2D-3D készítése!!!!!
Kicsit ott van!
-
Ityu17 #10 Hivatalos oldala: http://www.sketchup.com
Szerintem egy nagyon állat progi :)
Sajnos itt nem reklámozhatok warezeket, meg torrenteket!
De attól nézetek szét!
És kérdezés nélkül szerezzétek be!
Egyébként az oldalon van (lesz :) egy város, amit sketchuppal készítünk! Bárki ismétlem, bárki aki tervez valamit, és szeretné beletesszük a városba, akkár még "Godzillát" is.
Ugyanis épp ez a lényeg, hogy a Sketchup lehetőségeit kihasználva egy óriási virtuális várost hozzunk létre!
És persze a készítők neve között, ott lesz! a tiétek is (akik persze besegítenek)
És persze van egy mellék szál is, hogy Budapest létrehozása, na persze már a parlamentnál befagyott egy jó darabig a munka!
A Google Erath-ben a 3D-k is ezzel készülnek!!!!!
-
Dodo55 #9 sketchup.com -
#8 és honnan szedted le? az oldal fejlesztés alatt áll -
Dodo55 #7 Kipróbáltam, elég jó kis progi. -
#6 ezt is a grafiszoft csinálta ha jól tudom, de lehet csak az artlantissal keverem ... -
#5 ez valami modellező program?:-\ -
#4 ez valami modellező program?:-\ -
#3 bővebb infót mert az oldalon semmi infót nem látok jelentleg -
Ityu17 #2 Ide épületek megosztás, azok szerkesztés, és érdekes ötletek kerülnek majd elsősorban!
Vagyis remélem, hogy azok fognak!
Tervezz te is és oszd meg oldalunkon! -
Ityu17 #1 Sketchup
--------------------------
Hivatalos oldala a magyar Sketchup társaságnak: www.3dvilag.extra.hu
Minden informnációt ott megtalálsz! (kezelés, upadtes, épületek)
Hozzunk létre közös erővel egy új világot!
--------------
Mostani verzió "Sketchup 5 Professional" (mi is ezt használjuk, használd te is!"