195
Alkoss világokat!
-
#74 na de most tényleg, milyen böngészőt használsz? mert sehogysem jó az a flash
csak egy alap.jpg töltődik le
nem adnál közvetlen linket ahhoz a városhoz? -
halinorbika #73 Tsippsy2! A semmiben mutató lapodat inkább neked ajánlom, hátha felfogod végre mi a baja...
Dodo55! Köszi. A másolást kipróbáltam. Sikerült!!! :-)
-
Dodo55 #72 De nem érted, hogy az oldaladról nem lehet letölteni a fájlokat?
Én szeretném letölteni, mert nagyon kíváncsi vagyok rá, de nem tudom!
Csak egy kép van az oldaladon, ami ha jól sejtem akkor egy flash akarna lenni, de rosszul került fel az oldalra, nem swf, hanem kép formában. -
#71 Akkor inkább menj a sketchup.lap.hu-ra....
Az érdelkődésről meg ennyit...
-
Dodo55 #70 Hát nem tudom, esetleg másold a falakat, csinálj egy új fájlt, és illeszd be.
Mert ha a törléssel nem csökken a méret, azzal nem lehet mit csinálni, 100%, hogy nem szöveges formátumúak a sketchup fájlok. -
halinorbika #69 Sziasztok!
Egy nagy gondom van a progival: csináltam egy lakást, amit telipakoltam különböző komponensekkel (bútorok, szőnyeg, virágok)... Sajnos így 3MB lett, ezért akartam egy olyan fájlt is, amiben csak a falak láthatók, de hiába törlöm ki a komponenseket és mentem másként a fájlt, megmarad a méret. Tud valaki segíteni? (van egy hasonló állapotban lévő tervrajzom.. az csak 150kB, tehát ennek is annyinak kéne lenni a törlés után)
Az extra.hu-s sketchup oldalról meg annyit, hogy semmi nem jön be rajta. Akkor már inkább a sketchup.lap.hu,
vagy egy jó kis magyar oldal, ahol példafeladatok is vannak: www.k-ep.hu/sketchup_pelda -
#68 :(
-
Dodo55 #67 Csak egy kép van ott!
Igaz, hogy van rajta egy görgetősáv, de mivel csak egy kép, ezért nem görgethető!
Szerintem egy flash akart az lenni, csak rosszul exportáltad. -
#66 Ott van az oldalon csak szét kéne nézned az oldalon! (görgetősáv (kicsit lejebb)) Ezek szerint nem is olvastad el taljesen az oldalt, mert ha figyelmesen elolvasod ott a link....
Nehogy már ne legyünk erre képesek...
Vagy csak kioktatni tudunk másokat? Mert azt nagyon tudunk---
Még a végén ide is meg kell adnom a közvetlen linket.
De kérem felnőtt emberek vagyunk.... -
Dodo55 #65 A címen amit adtál(www.3dvilag.extra.hu) nem is lehet letölteni a 120MB-os várost!
Szóval nem rólunk ennyit ismét, hanem valaki másról, aki egy hete nem mondja meg, hogy hol lehet letölteni a 120MB-os várost! -
#64 Na ennyit rólatok, ismét! -
#63 Várom munkáitokat!
:)
NA persze csak ha küldeni akartok :)
Amúgy most egy gyors számotvetés s csapatunkról:
Jelen pillanatban 14-en vagyunk. 6 folyamatos készítő, és 8 ember akik tiszteletbeli tagok, ők adják a legkülönlegesebb munkákat :)
Nekik sokat köszönhet (Pest).
A WHP-be mindkeni küldhetbe, fel tesszük :)
Viszont a csapaton belül született egy olyan ötlet, hogy
a várost ketté vágjuk végleg és így az óriási fájl megoszlik.
Mert azért ehhez a kb. már 130Mb anyaghoz kell gépigény is...
Mivel már nálam is nehezen lehet mozogni benne...
-
#62 Vajon, hol találjátok meg...
A honlapon...
Leírom még egyszer, mert ez egy fórum!
www.3dvilag.extra.hu
Sketchup Hungary Projects Site -
#61 szólok -
#60 Persze, megadhatom a címet,csak szoljatok.
-
#59 de a 120 megás városhoz még mindig nem látok linket, kaphatnánk? -
#58 Az érdeklődés a régi...
Legalább valami nem változik...
Ha pluginok kellenek, csak szóljatok, és küldök párat (csak gmail-osoknak).
-
Dodo55 #57 Én nem tudom a címet, de érdekelne. -
#56 Na erről is megvan a véleményem, de ez nagyon nem ide tartozik már...
És gondolom nem is érdekel, de jó lenne, ha nem térnénk el a fórum témájától!
A Sketchup-tól!
Remélem tudjátok a címet, ahonnan le lehet tölteni? Vagy nem?
Csak szóljatok...
Folyamatos külön is feltesszük a tagok (így hívjuk a készítőket :) munkáit!
-
Dodo55 #55 Figyelj, mint mondtam akkor, ez egy fórum.
Azért nem kell mérgelődni, hogy te írsz valamit, és arra nem érkezik válasz 10 percen belül.
Te viszont mérgelődtél ezért:
"A fa... is kivan veletek!
ÍRJATOK!!!!"
"Hát ez hihetetlen itt várakozok és semmi!
Tudjátok, oda MENTEK TI!"
Én erre válaszoltam, hogy mi nem megyünk, mert az, hogy nem válaszolunk hamar, az normális, mert ez egy fórum. Az viszont nem normális egy fórum esetében, hogy valaki perceken belül választ vár. -
#54 pedig nagy igazság, ez egy fórum, ha nincs miről írni, nem írunk, de nekem pl. bent van kedvencekben a topik, tehát olvasom... -
#53 Ezt pedig nem felejtettem el Dodo55:
"Nem megyünk mi sehova. Viszont te mész ha nem fejezed be.
Ismétlem: ez egy fórum. Ha akar valamit valaki, akkor ír, ha nincs miről írnia, akkor nem ír."
És nem is fogom........................... -
#52 Nyugodtan letöltheted, mi nem szabunk semmi gagyi regisztrációt, meg ilyet, csak letöltöd és telepíted, és reméljük megjön a kedved, ahhoz hogy te is tervezz..
Csoportos szerzői jog annyit tesz, hogy a te neved is bele kerül a készítők listájába, ha létrehozol olyat , amit mondjuk be is tudunk építeni a városba, itt pl. egészen a szeméttől- a repülőgépeken át a várakig, minden lehet... -
Dodo55 #51 Honnan lehet letölteni azt a várost? Érdekelne. -
#50 Nálunk nem kell semilyen tagásgi szerződés, meg felvételek, csak érezd jól magad a programmal
És küld el nekünk, mi meg feltesszük :D
Egy onilne letölthető sketchup kis városról van szó
amihez már igen erős memória meg videókártya kell ugyanis a mérete 120MB már
-
#49 Jó lenne, ha pár ember elkezdene kicsit konkrétabban is foglalkozni vele, mitn mi a Magyar sketchup csapat.. -
#48 Az érdeklődés 1:20000-hez -
#47 Csak egy ember sem szól hozzá... -
#46 Amúgy a fórum még él! -
#45 Új oldalra költözött a magyarországi sketchup fejlesztő és 3d tervező csapat :(
A címet itt nem teszem közzé! Az előző igen közöny válaszok, írások után! -
#44 igen, ha csilili-villire akar valaki házat modellezni, akkor arra max való.. -
#43 Na ez vicces!
Abba lehet hagyni, ha csak ezt tudjátok ezen a fórumon, szét barnizzátok a topicot!
CSak fenyegetőzni, meg szemétkedni tudtok, na meg egymásra mutogatni, nem hogy valami hasznosat is csinálnátok, pl tudod vannak Róóóbi az interneten Budapesti épületképekről képek, mi is onnan, azokból dolgozunk, ugyanis mi nem teljesen dolgozzuk ki őket! Csak a körvonalait csináljuk meg!
Arra már nekünk sincs erőnk hogy teljesen szép csilli-villire megcsináljuk, szinte élethűen...
-
RÓÓÓbi #42 lol szerintem nem kéne lehordani azokatat akik nincsenek benne és nem PESTIEK
én is használom már jóideje ezt a progit de nem szálltam be budapest projectbe mert sz@rt se ismerek kisebb épületeket
szal szerintem nem kéne úgy felkapni a vizet
amúgy meg "Témaindító: Ityu17"
te hoztad létre a topicot??? dubla regért bant neki -
#41 Én hoztam létre ezt a topicot!
Azért ez valamit jelent!
Amúgy pedig a Budapest Project elérkezett a hidak című szakaszához!
A Lánc-hidat 5 ember csinálja, és az Erzsébet, meg az Árpád már csak javítgatásra szorul..
Amúgy sajnálom, hogy a nem Budapesten élők sem szálnak be...
De ez jellemző a magyarokra...
Míg a saját fővárosuk érdekében sem képesek összefogni...
Ugye egyik magyar sem akar azt hallani, amit az egyik nap mondot az egyik amcsi barátom.. :"Magyarok olyanok mint a "Blöff" című filmben lévő gipsys? Mert azok is lényegében azok, ugye?"......... NA szerintem aki látta a filmet, az most jól kinyírná ezt a gyereket.. De miért? Végülis itt ők vannak többségben, és magyar összetartás az nincs...
-
#40 én sem tudom hogy kell gömböt. de van egy olyan rész, ahol megmutatja, h pl egy téglatest szélét hogy kell legömbölyiteni. az nem elég? -
#39 Eddig minden szép és jó...megvan az 5ös verzió,a videó tökéletes hozzá,a sandbox-ot is megtaláltam,de még mindíg nem tudom használni vmiért.Arra már rájöttem,hogy tölcsért csinálni.Mondjuk egy hangszórónál.De még most sem tudom,hogyan lehet legömbölyített formát vmint homorú és domború felületet létrehozni.Lehet,hogy én vagyok a béna,de segítséget szeretnék.Köszönöm. -
#38 van olyan részlege a tutornak h "What's new in Sketchup 5". Gondolom akkor 5-s verzióról szól... -
#37 Ez remek.Hasznos kis videó,minden benne van ami nekem kell.Csak a Sketchup vhogy nálam nem igy néz ki.Nem találom sem a modelleket sem azt kis ablakot aminek ha jól emléxem Sanbox a neve.Talán nem egyunaz a verzó?Bocsi a xarakodásért,de ha normális térképet szeretnék csinálni akkor bizony fontos,hogy tudjak néhány dolgot. -
#36 #16
http://download.sketchup.com/downloads/training/tutorials50/Sketchup%20Video%20Tutorials.html -
#35 Való igaz...lefoglalja az embert rendesen.Örömömre szóljon,elkészűlt a tervrajzunk alapján a házunk makkettje is.Még ez sem tökéletes de itt megnézhetitek:At my House
A tutorialokat sajna én nem találom,lehet hogy csak béna vok,elnézést.Tetszenek NGCS gépkocsimodelljei.Arra volnék kíváncsi miként alakította ki a lekerekített,gömbölyű formákat?