2151
Mert ilyen is kell... :)
-
#545 itt ezt írja:
"On November 2, 1947, with Howard Hughes at the controls, the Hercules lifted off from the waters off Long Beach, remaining airborne 70 feet (20 m) off the water at a speed of 80 mph (130 km/h) for just under a mile (1.6 km). At this altitude the plane was still experiencing ground effect and some critics believe it lacked the power necessary to truly fly."
"Congress killed the Hercules project, and the aircraft never flew again."
akkor elvileg jól tudtam,csak nem tudtam hogy hívják a gépet! :) -
Marksz #544 Nem, ez is csak egyszer repült egy elég rövid szakaszon valami öbölben. -
#543 Az a' ekranoplán, amire te gondolsz. :) -
#542 Átadom a jogot, aki elsőként kéri. -
#541 Ez viszont már pontos. -
Marksz #540 Ja, azaz. H4. -
#539 Alakul, de nem pontos... -
#538 H4 Hercules (Spruce Goose) -
#537 Nem hiszek benne :( de tényleg jó lenne. Max a 928-as változatot építik meg a nagyobb kapacitás miatt. Ez volt az egyik oka a csődölésnek is. Na mindegy, akkor off vége részemről :) -
Marksz #536 Howard Hughes H-1? -
#535 ez nem az amelyik úgy igazán nem repült,csak a víztől emelkedett el egy kicsit? valami ilyesmi rémlik,vagy keverem valamivel? mind1,nem tudom!:D -
#534 Tudom, aztán a fairchild becsődölt. Egyébként asszem 1 repképes példányt építettek, de a tesztekre már nem volt pénz. Most valamelyik cég felvásárolta a Dorniert, és állítólat előszedik újra a terveit. A képen valszeg a festés fake volt, de nem is az volt a lényeg, hanem a gép típusa.
Európában mellesleg Dornier néven futott a gép végig. Még talán a gugli is több találatot dob dornierrel, mint fairchild névvel. Amúgy a kedvenc utasszállítóm (lett volna), és remélem fogják gyártani. -
#533 A nagy, ezüstszínű gép lenne a kérdés tárgya:
-
#532 igen! -
#531 Blohm und Voss Bv 138, más néven a "Repülő Facipő" -
#530 A dornier 728-at a fairchild építete Dornier név alatt 2000-ben és igény volt 928-asra is, ezt garantálom neked. Közben már utánanéztem és valóban rendelt ilyet a Lufthansa méghozzá nem is keveset, de a project különböző okok miatt megbukott. A dornier mindig is a fairchild gyártó alatt létezett. -
#529 -
#528 Igen, az. -
#527 Westland Rotodyne
szerk.: Fairey nem Westland -
#526 Régen volt kisszériás gép :)))
-
#525 Így van! -
#524 Dewoitine D.520 -
#523 Dornier, cica, már csak Dornier... -
Marksz #522 (off:Naja, azért irtam hogy a wiki szerint, és nem tényként.) -
#521 A Farichild mint olyan, már nem létezik. Dornier a madár neve és gyártója. Nem tudom mikori a kép. -
#520 De én is úgy tudom hogy a lufthansának nincs és nem is volt fairchild gépe. -
Marksz #519 mig-3? -
#518 Jó a wiki-t bárki szerkesztheti... no comment :) -
Marksz #517 Az nincs is a lufthansának a wiki szerint. -
#516 Fairchild lufthansa szinekben???? mégis mikori a kép ha szabad kérdezni? és eredeti? :) -
#515 -
#514 Dornier 728 lett volna a megfejtés. -
#513 szerintem szabad a gazda..:) -
#512 Eddig egyik válasz sem jó. -
Marksz #511 777 vagy A350? -
#510 en is a320-ra tippelek, gugli segitsegevel:) -
#509 boeing 737, vagy airbus a320? :D -
#508 passz, Boeing a tippem, de abból is van egy pár féle szóval, nem tudom! :) -
#507 -
#506 talalt :)